• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 863)
شنبه 20/9/1389 - 10:36 -0 تشکر 260695
ساخت *بدرود بغداد *6 سال طول کشید

فیلمی که در آن یک سرباز عصبی آمریکایی به یک دختر بچه عراقی طی حمله شبانه آمریکایی ها به خانه شان، شلیک می کند، ممکن است گزینه احتمالی هر آمریکایی برای بردن جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی نباشد. این نکته که فیلم «بدرود بغداد» که روایت بی پرده ای از حضور آمریکایی ها در عراق است، توسط یک سینما گر ایرانی نوشته و کارگردانی شده، بر بحث انگیز بودن قضیه می افزاید.

به نقل از رویترز –شاید به دلیل همین موضوع، این فیلم انتخاب رسمی ایران برای حضور در رقابت اسکار ۲۰۱۱ است؛ موضوعی که به گمان مهدی نادری، کارگردان ۳۷ ساله آن، خود موجب "سوء تفاهم" است: "کسانی هستند که فکر می کنند دولت ایران به من کلی پول داده تا من این فیلم را برای شان بسازم. ولی برای من واضح است کسانی که این حرف را می زنند فیلم مرا ندیده اند." نادری می گوید فیلمش را که انگیزه سربازان آمریکایی و شورشیان عراقی را مورد کند و کاو قرار می دهد، نه تنها بدون برخورداری از تبلیغات دولتی، بلکه با بودجه اندک ساخته است: "بودجه ای را که فیلم بدرود بغداد با آن ساخته شده می توان با پول سیگار «شان پن» و یا پول بخش کوچکی از مواد آرایشی «نیکول کیدمن» مقایسه کرد."

داستان فیلم بدرود بغداد درباره یک سرباز لهستانی آمریکایی به نام «دانییل» است. دانییل یک بوکسور شکست خورده است که در ارتش آمریکا ثبت نام می کند و خود را در عراق می یابد. پس از آن که دوست او طی یک حمله یک دخترک عراقی را در خانه خودش با شلیک گلوله می کشد، آن دو پایگاه نظامی خود را ترک می کنند و راهی بیابان می شوند. یک عراقی به نام «صالح» سرانجام جان دانییل را نجات می دهد. صالح یک بمب گذار انتحاری است که از آمریکایی ها متنفر است ولی علیرغم میل خود به یک فرد گمشده کمک می کند.

نادری در ارتباط با شرایط ساخت فیلم خود گفت: "شش سال طول کشید تا مجوز ساخت این فیلم را بگیرم و برای این منظور ۱۸ بار فیلمنامه را تغیر دادم. می خواهم نشان بدهم که یک فیلمساز در ایران بدون حمایت مالی چگونه طی کمتر از دو ماه فیلمش را می سازد." «شفیع آقا محمدیان» یکی از مسؤلان صنعت سینمای ایران گفت فیلم بدرود بغداد به دلیل محتوای ضد آمریکایی اش ممکن است برنده جایزه اسکار شود: "مسؤلان اسکار هر سال از یک خط مشی جدید پیروی می کنند و معمولا هم سایر کشور از این خط مشی ها با خبر نیستند. در حال حاضر خط مشی حاکم، مخالفت با اعزام نیروی نظامی آمریکا به نقاط دیگر جهان است؛ این خط مشی در هالیوود نیز وجود دارد.

سینمای ایران پیش از این در سال ۲۰۰۴ یک فیلم دیگر به نام «لاکپشت ها هم پرواز می کنند» (ساخته بهمن قبادی) را در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی شرکت داده بود. داستان این فیلم درباره قربانیان رژیم صدام حسین در کردستان عراق و حمله آمریکا به عراق بود. این فیلم در آن سال جزو فیلم های برگزیده مرحله نهایی اسکار نبود. جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۹۴ ارسال فیلم برای اسکار را آغاز کرده است. اولین فیلم ایرانی که در مراسم اسکار شرکت کرد فیلم تحسین شده «بادکنک سفید» بود. از بین تمام فیلم هایی که سینمای ایران برای رقابت اسکار فرستاده فقط فیلم «بچه های آسمان» مجید مجیدی در سال ۱۹۹۸ توانست وارد فهرست نهایی شود و در رقابت اصلی اسکار حضور داشته باشد. بدرود بغداد یکی از ۶۵ فیلمی است که در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی شرکت کرده اند. فقط پنج تا از این فیلم برای مرحله اصلی انتخاب می شوند.

 

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.