• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 2157)
دوشنبه 15/9/1389 - 10:15 -0 تشکر 258412
نفوذ اجتماعی

 امام هادی (علیه السلام):  نادان اسیر زبان خود است.

نفوذ اجتماعی


در نظر بسیاری از مردم اصطلاح نفوذ اجتماعی بیانگر کوشش هایی است عمدی که فرد یا گروه معینی به منظور تغییر عقاید و رفتارهای دیگران به عمل می آورد. در این مورد می توان به آگهی های تجاری و بازرگانی تلویزیونی برای اثر گذاری در تصمیمات مردم در امر خرید و ... اشاره کرد. این گونه قانع سازی ها شکل علنی و آشکار دارند، هر چند که اصول روان شناختی حاکم بر طرز عمل آنها ممکن است روشن نباشد. اما عوامل دیگری نیز بر نگرش ها و رفتارهای آدمی اثر می گذارند که وی احتمالا کمتر از آنها آگاهی دارد. بسیاری از این گونه عوامل رشه در هنجارهای اجتماعی دارند؛ یعنی مربوط به قواعد و انتظارات ضمنی است که معین می کنند که چگونه باید اندیشید و چگونه باید رفتار کرد

 تسهیل اجتماعی

در سال 1898، روان شناسی به نام تریپلت در جریان بررسی رکوردهای سرعت دوچرخه سواران متوجه شد که سرعت آنها در مواقع رقابت با یکدیگر بیشتر از مواقعی است که به کمک ساعت سرعت گیری می کنند. مشاهدة این پدیده سبب شد که او نخستین آزمایش کنترل شدة آزمایشگاهی را در روان شناسی اجتماعی به انجام رساند. او از تعدادی کودک خواست که در مدت زمان معینی هر چه سریعتر قلاب ماهیگیری را بچرخانند. بعضی اوقات در اتاقی دو کودک به طور همزمان هر یک با قلاب های ماهیگیری خود کار می کردند؛ بعضی اوقات هم هر کودک این کار را به تنهایی انجام می داد. نتایج آزمایش موید آثاری بود که تریپلت در نظر داشت. یعنی کودکان در مواقع هم کنشی، یعنی کار کردن در حضور کودک دیگری که همان کار را انجام می داد، سریعتر از مواقعی کار می کردند که تنها بودند.
اندکی پس از آزمایش تریپلت دربارة هم کنشی معلوم شد که حضور صرف تماشاچی غیر فعال نیز به خودی خود می تواند عملکرد را تسهیل کند. برای مثال، در یک مورد حضور ناظر نیز به اندازة حضور هم کنش در تحقیق پیشین، اثر تسهیل کننده در عملکرد یادگیرنده در حل مسائل ضرب داشت. این اثر هم کنش و ناظر بر روی هم تسهیل اجتماعی نامیده می شود.
اما حتی این ساده ترین شکل نفوذ اجتماعی هم به تدریج صورت پیچیده تری به خود گرفت. مثلا معلوم شد میزان اشتباه در حل مسائل ریاضی در حضور هم کنش یا ناظر بیشتر است تا مواقعی که شخص تنها کار می کند. به عبارت دیگر، هر چند در شرایط اول کمیت کار بالا می رود اما از کیفیت آن کاسته می شود. با این حال، تحقیقات دیگری حاکی از افزایش کیفیت عملکرد در حضور هم کنش و ناظر بوده است.
بررسی دقیق نتایج این مطالعات حاکی از آن است که معمولا در مورد پاسخ های غریزی مثل غذا خوردن و پاسخ هایی که خوب تمرین شده است حضور هم کنش و ناظر موجب بهبود عملکرد شخص می شود. هنگامی که شخص به چنین رفتارهایی دست می زند محتمل ترین یا بارزترین پاسخ او درست محسوب می شود. رفتارهای توام با عملکرد نارسا رفتارهایی هستند که در آنها محتملترین یا بارزترین پاسخ ممکن است پاسخ غلطی باشد. بنابر این، حضور شخص دیگر عملکرد فرد را در مورد کار ملکه شده تسهیل می کند، اما عملکرد وی را در کار ناآشنا کندتر می سازد.

شنبه 25/10/1389 - 21:22 - 0 تشکر 274383

انتقاد قرآنی دوستانه ای داشتید مطالعه می شود.
ممنون..

یاعلی..

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.