• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 4430)
پنج شنبه 11/9/1389 - 15:50 -0 تشکر 256992
شهید دکتر شهریاری

shahidنگاهی به زندگی و تلاشهای علمی دكتر شهریاری

 

دكتر مجید شهریاری كه صبح دوشنبه در بلوار ارتش در شمال تهران مورد سوءقصد قرار گرفت

و به شهادت رسید، استاد دانشكده مهندسی هسته ای دانشگاه شهید بهشتی و رییس دفتر فنی كمیته ملی «سزامی» (مركز تابش سینكروترون برای تحقیقات و علوم كاربردی در خاورمیانه) و از مشاوران ایران در این پروژه علمی منطقه‌یی بود.

وی به عنوان یكی از برگزیدگان ممتاز آزمون سراسری سال 1363 تحصیلات كارشناسی خود را در رشته مهندسی الكترونیك در دانشگاه صنعتی امیركبیر آغاز كرد و با كسب رتبه اول آزمون كارشناسی ارشد مهندسی هسته‌یی دانشگاه صنعتی شریف در سال 69 تحصیلات خود را پی گرفت و با توجه به كسب رتبه اول در دوره مذكور با استفاده از آیین‌نامه دانشجویان رتبه اول، در دوره دكتری علوم و تكنولوژی هسته‌یی دانشگاه صنعتی امیركبیر پذیرفته شد.

شهریاری تحصیلات دوره دكتری خود را نیز در سال 1377 به پایان رسانده و از آبان ماه همان سال عضو هیات علمی دانشكده فیزیك دانشگاه صنعتی امیركبیر شد كه این همكاری تا بهمن ماه 80 ادامه داشت.

دكتر شهریاری در ادامه فعالیت‌های علمی و آموزشی خود را در دانشگاه شهید بهشتی پی گرفت كه تا زمان شهادت وی ادامه داشت.

 

.....

روحش شاد و راهش پر رهرو باد. 

 

 

 

خدا در همین نزدیکی است
پنج شنبه 11/9/1389 - 16:2 - 0 تشکر 256994

با شاگردانش رفیق بود. متواضع بود و دوست داشتنی. او در میان شاگردان دانشگاهی اش هم همینگونه برخورد می کرد. دلسوزانه و مشفقانه. شاگردانش که بعدها خود به جایی رسیده بودند و برخی با او همکار شده بودند، حقیقتا او را مثل پدر یا یک برادر بزرگتر دوست می داشتند و احترام می کردند.
.....

با این همه مشغله ای که داشت از رسیدگی به دوستان و رفقا باز نمی ماند. دانشجویان دختر و پسری را که به گمان خود همتای یکدیگر می دید، برای ازدواج به همدیگر معرفی می کرد و از این کار هیچ ابایی نداشت.

تقید او به اخلاق فردی و اجتماعی، از او یک چهره دوست داشتنی برای مرتبطان با او ساخته بود.

او اسطوره اخلاق یک مسلمان تمام عیار بود. چرا که نه دانش فراوانش پرده بر روی تواضعش انداخته بود و نه جایگاه استادیش غفلت از دیگران را به همراه آورده بود.

گرچه مشغله های فراوانی داشت اما هر از چندی از شاگردان و دوستان گذشته اش یادی می کرد و با یک تلفن و یا یک قرار دوستانه دیدارها را تازه می کرد.

.....

او دانشمندی متخلق بود. اخلاق را چنان با تدین و دینداری ممزوج کرده بود که همه به اعتقادات او علاقه مند می شدند.

هیچ وقت یادم نمی رود که قبل از همه به نمازخانه می آمد و بعد از دیگران از آنجا خارج می شد. چنان نماز می خواند که بسیاری از حال عجیب او آگاه می شدند و تحت تاثیر قرار می گرفتند. نه تصنعی در کار بود و نه نمایشی ریاگونه.

یکی از همکارانش که با او مسافرتهای کاری فراوانی رفته است، می گوید هیچ گاه ندیدم که نماز شب ایشان ترک شود.

در چهره اش نور ایمان می درخشید و در کرده اش تلاش در مسیر باری تعالی نمایان بود. اخلاصی که در دل او موج می زد گاه از زبان و احساسات و چهره خندانش لبریز می شد. او مسیر تکامل علمی اش را با یاد خدا پیش می برد و رضای خدا در شاهکارهای علمی اش رخ می نمود.

.....

مهر اهل بیت و عشق به خاندان رسالت مس وجودش را تبدیل به طلا کرده بود. نام محبوب را که می شنید، عینکش را برمی داشت و مراعات زمان و مکان را هم نمی کرد و هر جا که بود زار زار اشک می ریخت. این را دیگر همه می فهمند که عشق زمان و مکان و موقعیت نمی شناسد و انسان را رسوای عالم می کند.

روضه که می خواندند مثل ابر بهاری گریه می کرد و شانه هایش بالا و پایین می رفت. گویی فنای در محبت محبوب است. همیشه و بنا بر مناسبت، رخت مشکی عزای اهل بیت بر قامتش خوش می درخشید.

.....

در میان حضرات معصومان به بانوی دو عالم، صدیقه طاهره علاقه ویژه داشت. هر سال روز شهادت حضرت فاطمه علیهاالسلام در خانه اش مراسمی می گرفت و بسیاری از دوستان را که اکثر قریب به اتفاقشان نیز از فرهیختگان بودند، به این میهمانی دعوت می نمود. صفای باطنی او و علاقه وافرش به فاطمه، مجلس و محفلی پر حرارت و دوست داشتنی را رقم میزد.

شهید شهریاری می گفت: «افتخارم این است که خدمتگزار بانوی دو عالم باشم» و حقیقتا بر این افتخار می بالید.



خدا در همین نزدیکی است
جمعه 12/9/1389 - 12:53 - 0 تشکر 257364

این رو هم من اضافه میکنم که این استاد همشهری من بود یعنی زنجانی بود.روحش شاد و یادش گرامی

 

 

 

شنبه 13/9/1389 - 11:53 - 0 تشکر 257704

دوستان عزیز

مطلبی در سایت تبیان کار شده به نام شهید شهریاری داوود امت بود

خیلی مطلب جالبی است . اگه تونستید بخونیدش


خدا در همین نزدیکی است
شنبه 13/9/1389 - 14:13 - 0 تشکر 257806

سلام
ممنون از شما، خیلی دوست داشتم در موردشون بیشتر بدونم كه شما زحمتشو كشیدین
حق یارتون

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

يکشنبه 14/9/1389 - 10:44 - 0 تشکر 258050

سلام.من اولین باری است که وارد بخش انجمنها میشوم. اگه ممکنه درباره ی این بخش بیشتر توضیح بدید.

چهارشنبه 24/9/1389 - 0:29 - 0 تشکر 262644

محافظ نداشتند؟

جمعه 26/9/1389 - 15:5 - 0 تشکر 263344

معلومه دشمن هنوز هم ایرانی رو نشناخته بااینکه ما استاد بزرگی رو از دست دادیم اما این مارو مسمم میکنه که حتما راهش رو ادامه بدیم.

يا علي گفتيم و عشق آغاز شد

يکشنبه 28/9/1389 - 15:37 - 0 تشکر 264102


مثل اینکه محافظ داشتند ولی نوع ترور جوری بوده که از محافظ هم کاری بر نمیومده

خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 10/11/1389 - 11:8 - 0 تشکر 278173

تعبیر آیت‌الله جوادی آملی از جایگاه شهید شهریاری
جمعی از مسئولان جهاد دانشگاهی به همراه رئیس این نهاد علمی و فرهنگی كشور در منزل استاد شهید شهریاری حضور یافته و با خانواده آن شهید دیدار كردند.

به گزارش فارس، بهجت قاسمی همسر شهید مجید شهریاری استاد برجسته فیزیك هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی در دیدار مسئولان جهاد دانشگاهی بعدازظهر روز دوشنبه در منزل شهید شهریاری برگزار شد با قدردانی از حضور مسئولان جهاد دانشگاهی گفت:‌ من هم عضو جهاد دانشگاهی هستم و اطلاع دارم كه كار و فعالیت در این نهاد مقدس بسیار زیاد است اما لطف داشتید و در منزل شهید شهریاری حضور یافتید.

وی با اشاره به اینكه من و شهید شهریاری خود را از اعضای دانشگاه صنعتی امیركبیر می‌دانیم، افزود: زمانی وارد دانشگاه صنعتی امیركبیر شدم كه به تازگی دوره كارشناسی خود را به اتمام رسانده بودم و هنوز شهید شهریاری را نمی‌شناختم.

قاسمی خاطرنشان كرد: چند سالی را در دانشگاه صنعتی امیركبیر حضور داشتم و بالاخره در مقطع كارشناسی ارشد در رشته مهندسی هسته‌ای از دانشگاه صنعتی شریف قبول شدم و در این دانشگاه بود كه با شهید شهریاری آشنا شدم.

این استاد دانشگاه در ادامه تصریح كرد: شهید شهریاری دانشجوی نمونه و به قولی تاپ دانشكده مهندسی هسته‌ای دانشگاه صنعتی شریف بود.

وی در ادامه گفت: شهید شهریاری را در ابتدا در ترم اول تحصیل خود دیدم و همیشه وی در سایت دانشگاه حضور داشت و به قولی مرجع دانشگاه و دانشجویان بود.

همسر شهید شهریاری در ادامه تصریح كرد:‌ همسرم فردی آرام و ساكت بود و دائماً با دانشجویان در مباحث علمی به بحث می‌پرداخت و اساتید دانشگاه صنعتی شریف بسیار وی را دوست داشتند.

قاسمی اظهار داشت: در ترم دوم تحصیلی خود كرسی درسی برپا داشت تا در این كلاس بیشتر با شهید شهریاری آشنا شدم
این استاد دانشگاه بیان داشت: شهید شهریاری ترك‌زبان بود و كلاس درسی كه با وی داشتم در هنگام تدریس با لهجه شیرین تركی سخن می‌گفت كه البته پس از ازدواج با وی گفتم "باید یا تركی صحبت كنی و یا كاملاً فارسی نمی‌شود هر دو زبان را با هم مختلط كنی. "

همسر شهید شهریاری خاطرنشان كرد: مراسم ازدواج من و شهید شهریاری در سلف‌سرویس اساتید دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزار شد كه به نظرم اكنون این محل به یك محل اداری تبدیل شده است و به یاد دارم كه پس از آن با لباس عروس به خوابگاه رفتیم و زندگی بی‌تكلف خود را آغاز كردیم.

قاسمی تأكید كرد: شهید شهریاری از نظر رفتاری بسیار نمونه بود و فردی بسیار متشرع بود. در كلاس درس سن و سال من از بقیه دانشجویان بیشتر بود و در آن حین كارمند دانشگاه صنعتی امیركبیر هم بودم و دانشجویان جوانتر از متشرع بودن شهید شهریاری بسیار تعریف و تمجید می‌كردند و این امر باعث می‌شد تا وی را بیشتر بشناسم.

این استاد دانشگاه گفت: پس از ازدواج با شهید شهریاری عمق رفتار نمونه و متشرع بودنش را در زندگی شخصی خودمان دیدم و نماز شب‌ خواندن همسرم را دیدم. در شب اول ازدواج‌مان سجاده نماز شب شهید شهریاری پهن بود.

قاسمی اظهار داشت: شهید شهریاری بسیار مبادی اخلاق بود و ادب،‌نگاه، صحبت، رفتار و تقدم سلام وی همیشه زبان‌زد بود.

همسر شهید شهریاری در ادامه بیان داشت: در زمانی كه قرار بود تز خود را ارائه دهم تا ساعت 22 یا 23 در خارج از منزل حضور داشتم و وی در این برهه فعالیت‌های منزل نیز كمك می‌كرد.

این استاد دانشگاه به بیان خاطره‌‌ای از شهید شهریاری پرداخت و گفت:‌ یادم هست برای انجام كاری به كرج رفته بودم با شهید شهریاری تماس گرفتم و به وی گفتم برای فرزندان‌مان غذا درست كن كه وی بدون ریختن روغن و نمك برای فرزندان نیمرو درست كرده بود.

قاسمی تصریح كرد: سالهایی كه با شهید شهریاری زندگی كردم بسیار مرا رعایت می‌كرد و به جرأت می‌توانم بگویم لقمه غیر حلالی وارد زندگی‌ ما نشد.

وی با بیان اینكه شهید شهریاری در كار علمی خود بسیار جدی بود، خاطرنشان كرد: شهید شهریاری هنگامی كه می‌خواست تز كارشناسی ارشد خود را ارائه دهد استادش فكر می‌كرد چون وی شهریاری است و همه اساتید و دانشگاهیان وی را حمایت می‌كنند شاید تز مناسبی را ارائه ندهد اما شهید شهریاری تز درسی خود را بسیار قوی ارائه داد و این استاد بسیار متعجب بود.

قاسمی با تأكید براینكه شهید شهریاری علاقه داشت آنچه را كه فرا گرفته به همه منتقل كند، تصریح كرد: شهید شهریاری بارها تا ساعت یك تا دو نیمه‌شب در خارج از منزل و هنگامی كه از وی می‌پرسیدم كجا بودی؟ می‌گفت تز درسی یكی از دوستان به مشكلی برخورده بود و در سایت كامپیوتری دانشگاه برای رفع این مشكل حضور داشتم.

وی افزود: شهید شهریاری به دانشجویان خود بسیار كمك می‌كرد و وقت می‌گذاشت كه در این خصوص به وی می‌گفتم وقت خودم را حلالت می‌كنم اما باید برای فرزندانمان وقت صرف كنیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینكه همسرم با دانشجویان خود بسیار صمیمی بود، اظهار داشت: در دانشگاه صنعتی امیركبیر درگیری‌های داخلی وجود داشت كه شهید شهریاری به من می‌گفت نمی‌توانم در دانشگاه امیركبیر فعالیت كنم و در این زمان رشته مهندسی هسته‌ای در دانشگاه شهید بهشتی راه‌اندازی شد و با تقاضایی كه این دانشگاه از شهید شهریاری برای حضور در این دانشگاه داشت وی با اشتیاق فراوان به این دانشگاه رفت و من نیز از دانشگاه صنعتی امیركبیر به دانشگاه شهید بهشتی انتقالی گرفتم.

همسر شهید شهریاری با تأكید براینكه همسرم با دانشجویان و همكاران خود رابطه صمیمی داشت و آنان را همانند خانواده خود می‌دانست، گفت: شهید شهریاری در كلاس‌های درس خود بسیار جدی بود اما در خارج از كلاس درس حتی به مشكلات شخصی دانشجویان نیز رسیدگی می‌كرد.

قاسمی تأكید كرد:‌ شهید شهریاری به دانشجویان خود HOME WORK داده بود تا كد MCMP را كاملاً یاد بگیرند و دانشجویان وی اكنون در فراگیری این كد كاملاً وارد هستند.

این استاد دانشگاه با بیان اینكه شهید شهریاری در بحث هسته‌ای كشورمان واقعاً طراز اول بود، خاطرنشان كرد: اساتید بسیاری در این حوزه مشغول تدریس بودند اما تنها در یك زمینه تخصص دارند. در دانشكده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی چند گروه درسی وجود دارد و تنها استادی كه در هر چهار رشته تدریس می‌كرد شهید شهریاری بود.

همسر شهید شهریاری با بیان اینكه همسرم در انجام واجبات و ترك محرمات نیز به اندازه‌ جدیت در مسائل علمی جدی بود خاطرنشان كرد: شهید شهریاری حتی در برخی عروسی‌ها حضور پیدا نمی‌كرد و با كسی هم تعارف نداشت. می‌گفت "وقتی قرار است حلالی حرام شود در آن محل حضور پیدا نمی‌كنم ".

قاسمی با اشاره به اینكه همسرم بسیار مراقبت می‌كرد تا حلال را حرام نكند تأكید كرد: شهید شهریاری مطالعه تفسیر قرآن را هرگز رها نمی‌كرد و تفسیر آیت‌الله جوادی آملی را به صورت كتاب و نرم‌افزار همیشه همراه خود داشت. در خانه بخش‌هایی از تفسیر قرآن را به من و فرزندان بیان می‌كرد و همچنین ارادت خاصی به حافظ داشت.

وی افزود: شهید شهریاری شعرهای حافظ را می‌خواند و آرام‌آرام اشك می‌ریخت. برخی اوقات روبروی من می‌نشست و شعر می‌خواند و نمی‌دانم در این اشعار چه می‌دید كه اشك می‌ریخت.

قاسمی تأكید كرد:‌ به نظرم این قانون الهی بود كه همسرم شهید شود و واقعاً لیاقت وی شهادت بود. و به این دلیل است كه خداوند صبر عظیمی به من داده است.

همسر شهید شهریاری اظهار داشت: آیت‌الله جوادی آملی در مراسم چهلم همسرم در اطلاعیه‌ای اعلام داشتند "همسر و خانواده شهید شهریاری مطمئن باشند كه وی در روح و ریحان است. اگر با دو دست پر به بارگاه الهی راه یافت، نه تنها مشكل خودش را حل می‌‌كند بلكه مشكل دیگران را هم برطرف می‌‌كند و از دیگران شفاعت خواهد كرد. "

وی افزود: آیت‌الله جوادی آملی شخصیت كمی نیست و طی چند سال اخیر با ایشان حشر و نشر داشتیم و به صورت خانوادگی خدمت ایشان می‌رسیدیم.

قاسمی با بیان اینكه یقین دارم جایی كه اكنون دكتر شهریاری است بسیار خوب است و به منزل خود نیز نظر دارد، گفت:‌ از دو یا سه روز پیش از حادثه تا آخرین لحظاتی كه با همسرم بودم ارتباط عاطفی بسیاری بین ما برقرار شده بود.

این استاد دانشگاه تصریح كرد: اگر آرامش درونی من نبود فكر می‌كنم نمی‌توانستم دوری شهید شهریاری را تحمل كنم و باید باور داشته باشید كه حضورش را در منزل حس می‌كنم.

همسر شهید شهریاری تصریح كرد: شهید شهریاری به من و فرزندانم حتی اكنون كه به شهادت رسیده آرامش می‌دهد و باید این نكته را توجه داشت كه خداوند توفیق داد كه به عنوان همسر در كنارش بودم.

وی در پایان خاطرنشان كرد: شهید شهریاری از نظر روحی بسیار به من نزدیك بود و در همه موارد زندگی با یكدیگر مشورت می‌كردیم. امیدوارم همسرم در پیشگاه خداوند متعال ما را از یاد نبرد و شفیع ما باشد.

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

يکشنبه 10/11/1389 - 16:17 - 0 تشکر 278285


دهکده جان ممنون از مطلبت . خیلی جالب بود برام . شهید شهریاری جزییات دین را خیلی دقیق رعایت میکردند . یکی از شاگردانشون میگفت وقتی دانشجویی به اتاق ایشون می آمد تمام قد در برابر او بلند میشدند. واقعا خیلی متواضع بودند.

خداوند بالاترین درجات را به ایشان عنایت فرماید انشالله .



خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.