• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 1263)
جمعه 5/9/1389 - 12:44 -0 تشکر 254445
/‌٢٣ توصیه در مورد تغذیه بیماران دیابتی/ , غذاهای دیابتی برای مبتلایان مفید نیست

یك متخصص تغذیه و استادیار دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: یك بیمار دیابتی با كنترل و درمان مناسب می‌تواند سال‌ها یك زندگی طبیعی از نظر كمی و كیفی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا - منطقه خراسان، دكتر عبدالرضا نوروزی در مراسم بزرگداشت روز دیابت كه در تالار رازی مشهد برگزار شد، افزود: یك بیمار دیابتی با كنترل و درمان مناسب می‌تواند سال‌ها یك زندگی طبیعی از نظر كمی و كیفی داشته باشد ولی اگر بیماری به حال خودش رها شود، بیمار دچار عوارضی خواهد شد كه بلافاصله ظاهر نشده و در طول سال‌های آینده بروز می‌كند.

وی افزایش چربی، ‌كلسترول و فشارخون را از عوارض دیابت برشمرد و گفت: رژیم غذایی سالم، حفظ وزن در محدوده نرمال، فعالیت ورزشی، ترك سیگار و كاهش استرس از مهمترین اقدامات برای كنترل بیماری دیابت است.

وی افزود: كنترل فشارخون، چربی خون به ویژه كلسترول، رعایت بهداشت پا و استفاده از كفش راحت و معاینه منظم چشم از مواردیست كه افراد دیابتی باید به آن توجه كنند.

 نوروزی با بیان اینكه افت قند خون تقریبا در همه دیابتی‌ها اتفاق می‌افتد، گفت: لرزش، سرگیجه، تعریق، گرسنگی زیاد، رنگ پریدگی، حواس پرتی، مور مور شدن دور دهان،‌ تشنج و تغییر خلق و خو از جمله علائم افت قند خون است.

وی با بیان اینكه بیماران دیابتی نوع یك برای پیشگیری از افت قند خون باید دوز مناسب انسولین را رعایت كنند، افزود: استفاده از داروی دیابت، وعده‌های غذایی با فاصله طولانی، مصرف غذاهایی با نمایه‌های قند بالا و ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای از جمله عواملی است كه باعث افت قند خون در بیماران دیابتی می‌شود.

وی ورزش را از جمله عوامل موثر در درمان افت قند خون دانست و گفت: با 45 دقیقه ورزش روزانه قند خون به میزان 50 میلی گرم كاهش می‌یابد علاوه بر این ورزش در كاهش وزن و كاهش نیاز به داروهای دیابتی نیز موثر است؛ همچنین موجب بهبود جریان خون، بهبود روحیه و افزایش اعتماد به نفس می‌شود.

استادیار دانشكده پزشكی مشهد گفت: ورزش باید حداقل 15 دقیقه در هفته و به صورت منظم و مستمر باشد.

وی با بیان اینكه ریسك ابتلا به دیابت در افرادی كه پدر و مادر مبتلا به دیابت دارند بالاتر است، افزود: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به دیابت برای افرادی كه پدر و مادر دیابتی دارند این است كه وزن خود را در حد نرمال نگه دارند.

وی خاطر نشان كرد: 8 كیلوگرم كاهش وزن، میزان قند خون را 20 میلی‌گرم پایین می‌آورد.

 نوروزی با بیان اینكه كاهش بسیار زیاد و به صفر رساندن مصرف نشاسته در افراد دیابتی پایه و اساس علمی ندارد، گفت: عدم مصرف نشاسته در دیابتی‌ها مطلوب نیست و یك فرد متوسط 70 كیلوگرمی می‌تواند به میزان 700 گرم مواد نشاسته‌ای مصرف كند.

وی ادامه داد: نان باگت و سیب زمینی كه نمایه قندی بالایی دارند، قند خون را با سرعت افزایش می‌دهند ولی ماكارونی و نان سنگگ جز بهترین مواد نشاسته‌ای برای افراد دیابتی هستند.

وی با تاكید بر اهمیت كاهش مصرف نمك به 5 گرم در روز گفت: كاهش مصرف چربی به ویژه چربی‌های حیوانی و مصرف حداقل پنج وعده و سبزیجات در روز از نكاتی است كه بیماران دیابتی باید به آن توجه كنند.

استادیار دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: بیماران دیابتی منعی در مصرف برنج ندارند ولی باید میزان مصرف را به 200 گرم در روز برای یك فرد متوسط كاهش دهند.

وی با بیان اینكه برخلاف تصور معمول میوه‌های شیرین مثل موز و زردآلو برای بیماران دیابتی مضر نیستند، گفت: برای بیماران دیابتی بهتر است كه این‌گونه میوه‌ها زیاد رسیده نباشد.

وی با تاكید بر اینكه افراد دیابتی باید سبزیجات بیشتری مصرف كنند، افزود: این بیماران باید از مصرف مواد پرچرب و روغن حیوانی دوری كنند.

 نوروزی همچنین گفت: مواد غذایی كه به اسم غذای دیابتی رواج پیدا كرده است مثل بیسكویت و شرینی دیابتی در حقیقت برای این بیماران خوب نیست.

وی ادامه داد: در تهیه این نوع غذاها، از مواد شیرین كننده به جای شكر استفاده می‌شود، طعم بد و تلخی دارند لذا تهیه‌كنندگان این غذاها باید برای خوشمزه‌تر شدن غذا از مواد چربی استفاده كنند بنابراین غذاها قند كم و چربی زیاد دارند.

وی افزود: مصرف نوشابه‌های رژیمی برای افراد دیابتی منعی ندارد.

استادیار دانشگاه علوم پزشكی مشهد همچنین خاطرنشان كرد: در هر 10 ثانیه یك نفر در اثر دیابت یا عوارض ناشی ازدیابت در دنیا می‌میرد و دو نفر به مبتلایان به این بیماری افزوده می‌گردد.

وی با بیان اینكه هر سال دو میلیون نفر از مردم جهان به این بیماری مبتلا می‌شوند، افزود: شمار مبتلایان به دیابت تا 5 سال بعد به 350 میلیون نفر می‌رسد و تا سال 2025 مبتلایان به این بیماری در كشورهای مختلف 2 تا 3 برابر بیشتر خواهند شد.

نوروزی افزود: این افزایش در كشورهای حوزه خلیج فارس بیشتر است و پیش‌بینی می‌شود 25 درصد افراد جمعیت این كشورها را بیماران دیابتی تشكیل خواهد داد.

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.