تندرستی، نشاط و كارایی هر فردی بستگی به كاركرد خوب دستگاه گوارش او دارد. شما كه هر روز از دل درد، سوءهاضمه، خستگی، بی حالی و... شكایت دارید آیا می دانید كه این مشكلات از كجا نشات می گیرند؟
علت بیشتر بیماری های دستگاه گوارش مداومت در مصرف مواد غذایی مضر، تاریخ گذشته و از همه مهم تر غیربهداشتی است. معمولا مواد غذایی ناسالم بیشتر در اغذیه فروشی های غیربهداشتی عرضه می شوند.
امروزه اكثر افراد به دلیل مشغله كاری ممكن است در هفته چندین بار به این اغذیه فروشی ها مراجعه كنند. معمولا زمان مراجعه به این جور مكان ها وقتی است كه فرد بشدت گرسنه بوده و كمتر به نكات بهداشتی توجه دارد.
بنابراین فرد بدون توجه به این مسائل غذای خود را خورده و پس از مدتی احساس سوزش معده، سنگینی، بی حالی، خستگی مفرط و گاها شكم درد، اسهال یا استفراغ می كند.
در این مواقع برخی افراد به این مشكلات توجهی نكرده و آن را امری طبیعی تلقی می كنند، ولی در مقابل، برخی افراد هم هستند كه موشكافانه این مشكلات را بررسی كرده و به دنبال علت آن می گردند.
حال این پرسش مطرح می شود. چه عواملی می تواند منجر به بروز این مشكلات شود؟
در نگاه اول برخی از تهیه كنندگان ساندویچ، مستقیما با دست خود ماده غذایی یا سبزیجات و امثال آن را كه باید به تمیزی آنها نیز شك كرد، لای نان گذاشته و با همان دست پول دریافت می كند و در صندوق گذاشته و باقی آن را می پردازد.
در این مرحله باید دانست اسكناس آلوده ترین جسمی است كه در دست هر شخص سالم و بیمار در گردش است و باكتری و ویروس های زیادی آن را آلوده كرده اند.
طبیعی است كه تهیه ماده غذایی در چنین شرایطی، آلوده و پر از میكروب و ویروس شد و به احتمال زیاد موجب بروز عوارض و ناراحتی های گوارشی در مصرف كننده می شود.
در نگاه دوم گاهی برخی تهیه كنندگان مواد غذایی با دستی كه در هنگام عطسه، سرفه، گرفتن بینی یا هنگام خشك كردن عرق صورت و گردن آلوده شده است غذای شما را آماده می كنند در این زمان ویروس هپاتیت، سرماخوردگی و هزاران میكروب بیماریزای دیگر می تواند براحتی به غذای شما منتقل شوند.
در نگاه سوم در كل ماده غذایی از تركیبات مضر و چربی های ناسالمی تشكیل شده است كه بدن براحتی قادر به هضم و جذب آنها نیست.
بدن در مواجهه با ورود مواد غذایی ناسالم
هر ماده غذایی پس از ورود به بدن بعد از آن كه در مدت زمانی معین، به شیره معده آغشته و هضم شد برای جذب وارد روده می شود. حال اگر این ماده غذایی دارای تركیبات مضر یا غیربهداشتی باشد و از لحاظ دستگاه گوارش هضم شدنی نباشد، كار معده و روده زیاد می شود.
وقتی كه معده به دلیل تركیبات مضر نتواند به سرعت ماده غذایی را هضم و وارد روده كند، ماده غذایی به مدت طولانی تری در معده باقی مانده، تخمیر شده و در نتیجه تولید گاز، دردشكم، سوزش معده، سنگینی و كسالت در مصرف كننده عارض می شود.
این ناراحتی ها گذشته از فشاری كه به قلب وارد می آورد، اثری نامطلوب در روحیه و قیافه شخص داشته و حالت پژمردگی و خستگی كه نشانه عدم تندرستی است ایجاد می شود.
البته شدت ناراحتی و عوارض حاصله بستگی به میزان مواد مضر و ناسالم ماده غذایی دارد.
وقتی این غذا به صورتی وارد روده و جذب گشت، چون در خون تولید سم و عوارض گوناگون می كند، كار كبد نیز زیاد شده و برای دفع این سم با تولید و ترشح ماده ضدسم می كوشد تا از اثر نامطلوب آن در خون و سایر ارگان های بدن جلوگیری كند.
واضح است چنانچه چند بار مصرف این گونه مواد در غذای روزمره تكرار شود، عوارض نامطلوب آن دائما در فعالیت، هضم، جذب و تنظیم دستگاه گوارش اختلال ایجاد كرده و بتدریج موجب تخریب سلول های جدار معده، روده، اثنی عشر شده و تورم، زخم، انواع كولیت ها، شكم درد، استفراغ، اسهال و یبوست مزمن عارض می گردد.
معمولا این نوع ناراحتی ها سال های سال موجب درد و رنج در بیمار گشته و به دلیل فشاری كه به كبد می آید، زمینه تورم و بزرگی این عضو را نیز فراهم می آورد.
بنابراین اگر هنگام غذا خوردن در مصرف هر نوع غذایی كه در سلامت و بهداشت آن تردید دارید، دقت كنید، مطمئنا تندرستی و آسایش خود را حفظ خواهید كرد.
منبع : جام جم آنلاین