• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
زن ریحانه آفرینش (بازدید: 1754)
يکشنبه 23/8/1389 - 21:51 -0 تشکر 250894
مدت نگهداری مواد غذایی

با سلام

 

دانش جدید نشان می دهد مواد غذایی غیرفاسد شدنی و یا دیرفاسد شدنی مانند مربا، روغن زیتون، گیاهان خشک و غلات که برای ماه ها در انباری نگهداری می شود، می توانند ارزش غذایی خود را از دست بدهند.

به گزارش لقمه,  سایت «Prevention»، در این مطلب به مواد غذایی که با گذشت زمان ارزش غذایی خود را از دست می دهند و هم چنین به نکاتی برای افزایش طول عمر و حفظ ارزش غذایی مواد اشاره کرده است.

* چای سبز:
محققان می گویند ۶ ماه پس از تولید ۳۲ درصد آنتی اکسیدان موجود در چای سبز کاهش می یابد آنتی اکسیدان موجود در چای سبز به نام (Catechins) که خطر بروز انواع سرطان ها را کاهش می دهد نسبت به نور و اکسیژن حساس می باشد.

کارشناسان عرضه کننده چای سبز، توصیه می کنند، چای را در بسته بندی های بدون منفذ مانند قوطی خریداری کنید.

کیسه های چای را نیز در قوطی های تیره قرار دهید و در جای خنک نگه دارید از آن جایی که برگ های چای سبز نسبت به چای سیاه به نور حساس تر می باشد، بهتر است قوطی برگ های چای سبز را در یخچال نگهداری کنید تا برای مدت طولانی سالم و تازه بماند.

* رب گوجه فرنگی:
رب گوجه فرنگی و یا سس آن ۳ ماه پس از قرار گرفتن در یخچال حتی اگر باز نشده باشد، ۵۰ درصد لیکوپن خود را از دست می دهد.

لیکوپن آنتی اکسیدان قوی و مهمی است که با انواع متعدد سرطان ها و بیماری های قلبی مبارزه می کند و استخوان ها را نیز تقویت می کند.

راه حل: به جای تهیه رب گوجه از بازار، با گوجه های کامل و یا خرد شده رب را در منزل درست کنید. اگر مصرف رب و سس شما زیاد نیست بهتر است به جای شیشه های بزرگ از بسته بندی های کوچک تر استفاده کنید.

* سیب زمینی:
محققان هلندی دریافتند، با وجود نگهداری سیب زمینی در مکان خشک، خنک و تاریک، پس از ۸ ماه، به طور میانگین ۴۰ درصد از ویتامین c آن کاهش پیدا می کند. کارشناسان خرید سیب زمینی های کوچک تری را که میزان بالاتری ویتامین c دارند توصیه می کنند. سعی کنید مقداری که برای یک هفته نیاز دارید بخرید و در کیسه های کاغذی نگهداری کنید زیرا علاوه بر ممانعت از ورود نور و اکسیژن از ایجاد رطوبت در داخل بسته خودداری می شود.

* روغن زیتون:
آنتی اکسیدان موجود در یک شیشه روغن زیتون پس از گذشت ۶ ماه ۴۰ درصد از خاصیت خود را از دست می دهد. در حالی که در خانه های زیادی دیده شده که روغن زیتون برای مدت های طولانی تری نگهداری می شود. روغن زیتون را نباید کنار گاز و یا بدون در برای مدت طولانی قرار دهید. زیرا این روغن به اکسیژن، نور و حرارت حساسیت دارد و اگر به طور روزانه از این روغن مصرف نمی شود بهتر است شیشه های کوچک تری بخرید.

* مرباها با میوه های توتی:
پس از گذشت ۶ ماه و با وجود قرار گرفتن در مکان تاریک و خنک، مربای توت فرنگی ۱۲ درصد فلاووانوید خود را از دست می دهد. فلاووانوید، خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدان دارد که حافظه را تقویت می کند. برای حفظ ۱۵ درصد و بیشتر خاصیت خود، مربا را در یخچال نگهداری کنید.

* گیاهان خشک و ادویه:
کپساسین (capsaicin) موجود در پودر فلفل طی ۹ ماه ذخیره شدن خاصیت خود را از دست می دهد.

محققان چینی می گویند: کپساسین علاوه بر کاهش وزن، با سرطان نیز مقابله می کند.

عموما، ادویه هایی که رنگ شفاف و روشن داشتند و رنگشان کدر شده است ارزش غذایی و طعم خود را از دست داده اند از آن جایی که هوا وارد ظروف نگهداری می شود سعی کنید ادویه و گیاهان خشک را در ظرف های شیشه ای نگه دارید. بهتر است در مواقع نیاز، ادویه های کامل را به مقدار لازم آسیاب کنید. گیاهان خشک و ادویه را از نور مستقیم دور نگه دارید.

* غلات و مواد خشک:
ماده ای به نام ریبوفلاوین که در ماکارونی های غنی شده موجود است، پس از قرارگرفتن ماکارونی های غنی شده در معرض نور به مدت یک روز، ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد.

حتی نور کم نیز پس از ۳ ماه ۸۰ درصد ریبوفلاوین موجود در ماکارونی را کاهش می دهد. ریبوفلاوین که نوعی اسید فولیک است به نور و اکسیژن حساس است.

غلات را در ظرف های کدر سرامیکی دور از گرما نگهداری کنید. کمد خشک از یخچال بهتر است به جز مورد برنج سبوس دار که حاوی مقدار کمی روغن است و احتمال فاسد شدن آن سریع تر است.

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

دوشنبه 24/8/1389 - 5:45 - 0 تشکر 250933

به نظرم اگر ما همین مطالب بالا را كامل رعایت كنیم مریض نمی شویم
مشكل این جاست كه اهل رعایت نیستیم

يکشنبه 7/9/1389 - 16:14 - 0 تشکر 255122

خوب بود اینو تو انجمن بهداشت و سلامت می ذاشتید. نه؟

 

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.