• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 49995)
يکشنبه 16/8/1389 - 18:16 -0 تشکر 248909
آموزش آشپزی

با توجه به اینکه اینجا انجمن خانواده است وجود یه تاپیک آشپزی ضروریه

تو این تاپیک با کمک همه ی شما دوستای خوبم میخواهیم که روش پختن غذاهای متنوع رو بذاریم

پس همه هر نوع غذایی رو که بلدن بذارن تا یه کتاب آشپزی از توش دربیاد

آقایون خانومها همه بیایید

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 16/8/1389 - 20:15 - 0 تشکر 248918

نیمرو عسلی ...
مواد لازم تخم مرغ + روغن + ماهی تابه + گاز

يکشنبه 16/8/1389 - 20:58 - 0 تشکر 248924

با سلام
از قدیم گفتن بهترین آشپزها مرد هستند.
شله زرد:
مواد لازم :

250 گرم
برنج

500 گرم
شكر

یك قاشق مرباخوری
زعفران سائیده

یك قاشق چای خوری
نمك

یك فنجان
گلاب

50 گرم
خلال بادام

كمی
پودر پسته و دارچین


طرز تهیه

برنج را شب قبل خوب بشویید تا آب آخرین بار آن كاملاً صاف و زلال باشد و با یك لیوان گلاب و 4-5 لیوان آب بگذارید برنج خیس

بخورد. 9 لیوان آب را در قابلمه متوسطی ریخته و بگذارید جوش بیاید، بعد برنج را اضافه كرده و آن را هم بزنید تا بجوشد. كف روی آن

را با كفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم كنید تا برنج بپزد. شكر را در این مرحله اضافه كنید. خلال

بادام را شسته، یك ساعت در گلاب خیس كرده و به شله زرد اضافه كنید. چون شله زرد معمولاً زود ته می گیرد، بعد از اضافه كردن

شكر باید مرتب هم بزنید كه این مشكل پیش نیاید. اگر احساس كردید شله زرد شما كمی سفت شده، می توانید كمی آب جوش

به آن اضافه كنید. برای این كه شله زرد شما آب نیندازد، بهتر است روی حرارت ملایم اجاق، شعله پخش كن قرار دهید و بگذارید

یك ساعت دیگر بعد از جا افتادن روی حرارت باقی بماند تا آب اضافه آن تبخیر شود، یا آن كه در ظرف نسوز كشیده و در فر قرار

دهید. شله زرد آماده شده را در ظرف بزرگی كشیده و بعد از ده دقیقه سطح آن را با پودر پسته و دارچین تزئین كنید و بگذارید خنك

شود.


نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

سه شنبه 18/8/1389 - 10:38 - 0 تشکر 249355

سلام

اینم یه غذای شمالی:

میرزاقاسمی:

مواد لازم برای 5 نفر:

یک کیلو بادنجان

سیر(نمی دونم چندگرم)...مثلا 13 حبه سیر متوسط خوبه

3 عدد تخم مرغ

2 عدد گوجه در صورت تمایل

نمک و زردچوبه و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:

بادنجانها رو کباب می کنید. بعد از اینکه پوستش رو جدا کردید خیلی خوب می کوبیدش.

سیر رنده شده رو توی تابه با روغن و نمک و زردچوبه خیلی کم تفت می دهید و بعد تخم مرغ ها رو تویش می شکونید.

وقتی که موادتون رو ریختید عد از چند لحظه، خوب مواد رو همش می زنید (تخم مرغتون باید به تمام سیر گرفته شه)

حالا وقتشه که بادنجون ها ریخته شه. از این مرحله به بعد شعله ی اجاق رو کم می کنید و مرتب غذا تون رو هم می زنید تا خوب سرخ شه(به به من عاشق این غذام)

درصورت تمایل می تونید بعد از مدتی که بادنجون رو ریختید گوجه ها رو رنده کنید و به مواد توی تابه اضافه کنید رنگ و طعم غذا تغییر می کنه

این از غذای ما. تزم غذای شمالی میذارم. فعلا

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

دوشنبه 24/8/1389 - 16:4 - 0 تشکر 251131


لوبیا پلو چشم بلبلی


اگر به شیراز سفر كرده باشید، حتما یك وعده با شوید لوبیا پلو پذیرایی شده‌اید. این غذا به لحاظ مواد تشكیل‌دهنده شبیه به شویدباقلاپلو است؛ با این تفاوت اصلی كه به جای باقلا از لوبیا چشم‌ بلبلی استفاده می‌شود. گوشت همراه آن نیز با توجه به ذائقه شما می‌تواند مرغ، گوشت تكه‌ای یا مانند این دستور غذا، گوشت چرخ كرده باشد.

لوبیا پلو چشم بلبلی

مواد لازم برای 6 نفر:

ـ‌ برنج، 4 پیمانه
ـ لوبیا چشم بلبلی، 2 پیمانه
ـ شوید خشك، 6 قاشق سوپ‌خوری
ـ گوشت چرخ كرده، 250 گرم
ـ پیاز متوسط، یك عدد
ـ‌ پودر زعفران، یك قاشق چای‌خوری سرخالی
ـ نمك به مقدار لازم
ـ زردچوبه، یك قاشق چای‌خوری
ـ سیب‌زمینی یا نان برای ته دیگ

طرز تهیه:

1 ـ ابتدا برنج را به همراه مقداری نمك در آب حداقل به مدت 2 ساعت خیس كنید. لوبیا را نیز شسته و در قابلمه حاوی مقداری آب روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزد. برای پخت لوبیا چشم بلبلی مدت یك ساعت وقت لازم است. بعد از پخت كامل لوبیا، آن را در سبد آبكشی كنید تا آب اضافی آن خارج شود.
نكته: برای اینكه آب حاصل از پخت لوبیا به هدر نرود، یا از آن به هنگام دم كردن برنج استفاده كنید یا آنكه آب را به اندازه‌ای بریزید كه در طول پخت لوبیا، جذب شده و باقی نماند.
2 ـ پیاز را پوست‌ كنده و پس از شستن به صورت خلالی خرد كنید. سپس در یك تابه گود، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. حالا پیاز خلالی‌شده را به روغن اضافه كنید. در طول سرخ شدن پیاز، زردچوبه را نیز بیفزایید.
پس از آن، گوشت چرخ كرده را به پیاز داغ اضافه كرده و مرتب هم بزنید تا گوشت نیز سرخ شود. در پایان، ابتدا مقداری نمك اضافه كرده و سپس پودر زعفران را در مقداری آب‌جوش حل كرده و در این مخلوط بریزید.
حالا در قابلمه را بگذارید تا گوشت روی حرارت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت چرخ‌كرده، نیم ساعت تا 45 دقیقه است. بعد از پخت گوشت، شعله اجاق گاز را خاموش كرده و تابه را كنار بگذارید.
3 ـ در قابلمه‌ای متوسط تا نیمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب، جوش بیاید. پس از آن، برنج خیس‌خورده را به آب جوشیده اضافه كنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد تا برنج مغز پخت شود، سپس آن را در سبدی ریخته و با آب سرد آبكشی كنید.
4 ـ حالا مواد تشكیل‌دهنده این پلوی مخلوط آماده است؛ فقط كافی است آنها را با هم مخلوط كنید. برای این منظور، قابلمه بزرگی آماده كنید و كمی روغن در آن بریزید و حرارت دهید، سپس برش‌های سیب‌زمینی یا نان را در كف قابلمه بچینید و ابتدا مقداری برنج بریزید، سپس روی آن را با مقداری لوبیا و پس از آن مقداری شوید خرد شده بپوشانید.
این كار را به همان ترتیب از اول تكرار كنید تا زمانی كه مواد تمام شود. حالا این پلوی مخلوط را نیز مانند دیگر پلوها به روش معمول دم كنید.
5 ـ مرحله اضافه كردن گوشت به پلو، هنگام كشیدن آن داخل دیس است؛ یعنی پس از هر لایه پلو مقداری گوشت چرخ كرده آماده را نیز  لابه‌لای آن بریزید؛ البته پیش از كشیدن برنج، گوشت را چند دقیقه روی حرارت اجاق گاز گرم كنید.
نكته یك: گوشت را هنگام دم‌كردن برنج نیز می‌توانید به همراه مواد دیگر در لابه‌لای آن بریزید و پلو را با گوشت دم كنید.
نكته 2: به جای شوید خشك می‌‌توانید از شوید تازه نیز استفاده كنید؛ البته عطر شوید خشك بیشتر است، به همین دلیل شما می‌توانید از مخلوط تازه و خشك آن استفاده كنید.
نكته 3: این پلوی مخلوط را به صورت كته نیز می‌توانید درست كنید. در این صورت، كافی است بعد از پخت لوبیا چشم بلبلی، برنج، لوبیا و شوید را به صورت مخلوط در قابلمه یا پلوپز ریخته و پس از گذشت یك ساعت و ربع، یك قابلمه شوید لوبیا  پلوی خوشمزه تحویل بگیرید.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:5 - 0 تشکر 251133

طرز تهیه پلوی چشم بلبلی با کوفته ریزه

ابتدا سویا را حدود 10 دقیقه خیس کرده، بعد آب آن را خالی کنید. مجددا روی سویا آب ریخته و به مدت 5 دقیقه روی حرارت بگذارید...

طرز تهیه پلوی چشم بلبلی با کوفته ریزه

مواد لازم برای 6-4 نفر:
برنج ایرانی                           3 پیمانه

لوبیای چشم ‌بلبلی                   5/1 پیمانه

سویا                                 1 پیمانه

پیاز                                   3 عدد

روغن مایع                      به میزان لازم

زردچوبه            یک دوم قاشق چای‌خوری

دارچین              یک سوم قاشق چای‌خوری

نمک                             به‌میزان لازم

آرد لپه                     2 قاشق غذاخوری

کره                                50 گرم

زعفران                       به میزان دلخواه

فلفل سیاه         یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:
*ابتدا سویا را حدود 10 دقیقه خیس کرده، بعد آب آن را خالی کنید. مجددا روی سویا آب ریخته و به مدت 5 دقیقه روی حرارت بگذارید. وقتی جوش آمد، آن را آبکش کرده و آب اضافی آن را خوب بگیرید. این کار باعث می‌شود بوی ناخوشایند و مواد افزودنی آن گرفته شود. در این حالت سویا آماده طبخ است.

*لوبیا را به مدت کوتاهی خیس کرده و بپزید.

*2عدد پیاز را سرخ کرده و به آن زردچوبه و دارچین بیفزایید و لوبیای پخته را اضافه کنید.

*برنج را بعد از خیس کردن آبکش کنید و موقع دم کشیدن لابه لای برنج از مایه ی لوبیا و پیاز داغ بریزید.

*در آخر کمی زعفران و کره را گرم کرده و روی برنج بریزید.

*سویا را بعد از اینکه آماده کردید، با 1عدد پیاز سرخ کنید. نمک، زردچوبه، کمی فلفل‌ سیاه و آرد لپه را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید. سپس به کمک دستانتان به صورت توپ‌های کوچک، قل‌قلی کرده و در روغن داغ سرخ کنید. در هنگام کشیدن پلو، دور تا دور آن را با کوفته های ریزه‌ تزیین کنید.

نکته تغذیه‌ای:

این غذا به دلیل داشتن لوبیا، سویا و لپه از لحاظ پروتئینی غنی می‌باشد، بنابراین مصرف آن به افراد گیاهخوار توصیه می‌شود.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:7 - 0 تشکر 251134


شامی سویا 

مواد لازم:

ویا=1پیمانه 
سیب زمینی=4عدد 
فلفل دلمه ای =1عدد 
رب گوجه =1قاشق چایخوری 
پیاز=1عدد
پودر سوخاری=به میزان لازم
نمک فلفل. زرد چوبه=به میزان لازم


طرزتهیه 
ابتدا سیب زمینی ها را گذاشته تا ابپز شود بعد در ظرفی پیاز را سرخ می کنیم و سویا خیس خورده را درون ان تفت میدهیم و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را اضافه و تفت میدهیم .

سپس ادویه ها و رب را می ریزیم بعد از مدتی مواد اماده است سیب زمینی را پوست گرفته و با خورد کن کاملا به شکل پوره در میاریم کمی که سرد شد مقداری از ان را بر میداریم وداخل ان کمی از مواد را میریزیم وروی مواد را با سیب زمینی به صورت کوفته می پوشانیم انگاه در تخم مرغ می غلتانیم وداخل پودر سوخاری فرو برده وسپس انرادر ماهی تابه سرخ می کنیم

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:16 - 0 تشکر 251135

طرز تهیه ته چین مرغ

گوشت مرغ را میپزیم بطوریکه بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد .استخوانهای گوشت مرغ را میگیریم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم...

طرز تهیه ته چین مرغ

مواد لازم :
برنج  1000 گرم
گوشت مرغ  1 عدد
ماست ساده كم چرب  1000 گرم
زعفران  2 گرم
روغن  250 قاشق مرباخوری
تخم مرغ  6 عدد
نمك  قدری

طرز تهیه :

گوشت مرغ را میپزیم بطوریکه بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد .استخوانهای گوشت مرغ را میگیریم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم ماست را بهم میزنیم نصف از زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با کمی نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست میریزیم و بهم میزنیم و گوشت مرغ را در ماست می خوابانیم ( بهتر است گوشت مرغ را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم )پلو را آبکش میکنیم ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت مرغ در آن خوابانده ایم در آن میریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه میریزیم و مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف میکنیم مقداری گوشت مرغ روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن می ریزیم و بقیه گوشت مرغ را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت مرغ را می پوشانیم و با قاشق برنج را کمی فشار میدهیم که به هم بچسبد آب گوشت مرغ را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط میکنیم این مایه را روی سطح برنج میدهیم در ظرف را می بندیم و ظرف را در فر یا روی آتش قرار میدهیم بمدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت میگذاریم دم بکشد ( حرارت فر 350 درجه فارنهایت ) توضیح اینکه هر قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد ته دیگ ، ته چین تر میشود و موقع کشیدن کمی روغن داغ کرده روی ته چین میدهیم ته چین را در صورتیکه در ظرف نسوز آماده کردیم ممکن است بطور قالبی در دیس برگردانیم و در صورتی که در دیگ مسی تهیه نمودیم دیگ را از روی آتش بر میداریم و در ظرف آب سردی قرار میدهیم تا کمی سرد شود و موقع کشیدن بطوری که گوشت مرغ و برنج از هم جدا نشود تکه تکه با کفگیر در دیس میکشیم و دقت میکنیم ته دیگ آن با مقداری گوشت مرغ و برنج از دیگ جدا شود و این ته دیگ را روی دیس پلو می چینیم .

ممکن است ته چین را در تابه مسی متناسب با مقدار مواد تهیه کرد در این صورت قطر برنج کمتر و ته دیگ آن بیشتر میشود . و ممکن است دو کیلو ماست کیسه ای را در دستمالی بریزیم آب آن که گرفته شد و در حدود یک کیلو گردید مصرف کنیم .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:26 - 0 تشکر 251139


آموزش پخت مرصع پلو 

مواد لازم

6 پیمانه برنج
1 عدد مرغ پاک کرده
1 پیمانه خلال هویج
100 گرم خلال بادام
100 گرم خلال پسته
1 پیمانه کشمش
1 پیمانه زرشک
به میزان لازم زعفران

منظور از پیمانه، 1 عدد پیمانه پلوپز می باشد

طرز تهیه:
برنج را قبلاً خیس می کنیم. مرغ را هم تمیز کرده و پوست آن را کاملاً جدا کنید. با آب و پیاز می پزیم. گوشت مرغ را بعد از پختن تکه تکه می کنیم. برای پخت برنج، یک قابلمه پر از آب روی حرارت گذاشته و یک قاشق روغن در آن می ریزیم. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را در آن ریخته و به موقع آن را آبکش می کنیم. زرشک را با کمی روغن، دو قاشق آب و کمی زعفران، مقداری تفت می دهیم. کشمش و خلال هویج را هم در مقداری روغن تفت می دهیم. خلال هویج را بعد از تفت، با شکر وآب لیمو می پزیم. بعد از پخت برنج، آن را در یک ظرف می کشیم و یک لایه از مواد پخته شده فوق که با هم مخلوط کرده ایم را روی آن می ریزیم و به همین صورت، یک لایه برنج و یک لایه از مواد تهیه شده می ریزیم. خلال پسته احتیاجی به تفت دادن، ندارد.

نکات تغذیه ای:
این غذا، لذیذ و دارای رنگ و طعم متنوعی است. در این پلو، از مواد گیاهی مثل هویج، بادام، کشمش استفاده شده است. بادام و کشمش منابع خوب کلسیم هستند که برای تقویت استخوانها مفید می باشند. همچنین بادام و پسته سرشاراز منیزیم بوده که باعث پیشگیری از بیمارهای قلبی – عروقی می شوند. هویج پخته شده هم( همانطور که در قسمت دانستی های تغذیه سایت تبیان آمده است) حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که می تواند از وقوع سرطان ها و بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری کند.
این غذا در کل حاوی 4413 کالری انرژی است.اگر این مقدار غذا توسط 15 نفر خورده شود سهم هر فرد از انرژی به طور متوسط 295 کالری خواهد بود.

مرصع پلو - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:28 - 0 تشکر 251140


طرز تهیه استانبولی پلو 

مواد لازم :   
برنج  1000 گرم
گوجه فرنگی  3000 گرم
گوشت مغز ران گوساله  750 گرم
پیاز داغ عسلی  4 قاشق سوپخوری
روغن  150 گرم
رب گوجه فرنگی  1 قاشق سوپخوری
فلفل  قدری
نمك  قدری

طرز تهیه :

برنج را تمیز کرده با آب نیم گرم چندین بار میشوئیم گوجه فرنگی را آب گرفته با دو سه لیوان آب مخلوط می کنیم و روی برنج می ریزیم بطوریکه تقریبا چهار انگشت از سطح برنج بالاتر بایستد در صورتیکه کمتر بود کمی آب اضافه میکنیم یک قاشق سوپ خوری نمک داخل آب برنج میریزیم سه چهار قاشق روغن اضافه میکنیم میگذاریم برنج در آب یکساعت بماند تا کمی خیس بخورد گوشت را قیمه ای خرد میکنیم با پیاز سرخ کرده مخلوط می نمائیم و روی آتش ملایم میگذاریم تا آب گوشت کشیده شود و بعد دو سه لیوان آب در گوشت میریزیم و میگذاریم گوشت بپزد . رب گوجه فرنگی و کمی نمک را به گوشت اضافه میکنیم میگذاریم آب گوشت تبخیر شود ( باید قیمه را قبل از آماده کردن برنج تهیه کرد ) بعد ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم تا جوش بیاید و آب آن تبخیر شود در صورتیکه مغز برنج کمی خام بود مقدار یکی دو لیوان آب گوجه فرنگی یا آب ساده بآن اضافه می نمائیم و بعد از اینکه این آب هم تبخیر شد وسط برنج را باز میکنیم و قیمه را لای آن میریزیم و روی قیمه را با برنج میپوشانیم در ظرف را محکم میکنیم روی اتش یا در فر بمدت یکساعت تا یکساعت نیم دم می کنیم . اسلامبولی پلو را می توانیم با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی تهیه کنیم بدیهی است که اسلامبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و قیمه خیلی بهتر میشود ولی در صورت مصرف رب گوجه فرنگی باید رب خوش رنگ و خوش طعم باشد و مقدار آن در حدود یک لیوان باشد باید برنج را پیمانه کرد و برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت دو سه قاشق از رب را با قیمه مخلوط می نمائیم و بقیه رب را در آب برنج حل کرده اسلامبولی پلو را مطابق دستور تهیه می نمائیم و در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده گوشت را با پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن میریزیم و در حرارت ملایم میگذاریم تا آب آن کشیده شود و بعد از آن استفاده میکنیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 تا 8 نفر کافیست

استانبولی پلو - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 24/8/1389 - 16:29 - 0 تشکر 251142


پخت سبزی پلو ماهی شب عید 

مواد لازم : 
برنج: ۱۰۰۰ گرم

تره فرنگی: ۲۰۰ گرم

جعفری ساطوری شده: ۲۵۰ گرم

شوید یا شبت: ۲۵۰ گرم 
شنبلیله: ۲۰۰ گرم 
گشنیز: ۱۰۰ گرم 
روغن: ۲۰۰ گرم 
زعفران: ۱ قاشق مربا خوری

ماهی قزل آلای: ۶۵۰ گرم 
نمک: قدری 
آرد سفید: ۲ فنجان 
زردچوبه: قدری 
تخم مرغ: ۲ عدد 
لیمو ترش: ۲ عدد 

ـ طرز تهیه: 

برنج را قبلا خیس می‌کنیم سبزی را به‌دقت تمیز می‌نمائیم و می‌شوئیم داخل آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود، ماهی را جدا گانه طبق دستور ذیل سرخ می‌کنیم، سبزی را خرد می‌کنیم و برنج را آبکش می‌کنیم ولی کمی دان‌تر بر می‌داریم ته دیگ را دو سه قاشق روغن آبکرده و نصف لیوان آب می‌ریزیم برنج داخل آبکش را کم‌کم در دیگ می‌ریزیم و سبزی خرد کرده را به‌تدریج لای برنج می‌پاشیم و ماهی سرخ شده را لای پلو می‌گذاریم (البته میتوان جدا گانه در ظرف دیگر سرو کرد) سه تا چهار قاشق روغن آب می‌کنیم، عرق برنج را که گرفتیم، روغن را روی برنج می‌دهیم و برنج را در فر یا روی آتش دم می‌کنیم موقع کشیدن پلو زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با کمی پلو مخلوط می‌کنیم و روی دیس می‌دهیم و کمی روغن داغ کرده روی پلو می‌دهیم. ممکن است لای سبزی پلو را موقع دم کردن یک دسته سیر تازه تمیز کرده بگذاریم سبزی پلو را بدون گوشت نیز می‌توان آماده نمود. و ممکن است وقتی مغز برنج نرم شد سبزی را در دیگ بریزیم و بلافاصله دیگ را از روی آتش برداریم و در آبکش بریزیم و دم کنیم.

طرز سرخ کردن ماهی:


فلس‌های ماهی را با نوک کارد می‌گیریم و یا ماهی را پوست می‌کنیم و بعد سر و دم ماهی را جدا می‌سازیم و از طول سه تا چهار قطعه می‌کنیم، بعد هر قطعه از ماهی را از وسط دو نیم می‌نمائیم و استخوان ستون فقرات را در می‌آوریم و قسمت پوست زیر شکم را که نازک‌تر از پشت ماهی است جدا می‌کنیم، آنگاه ماهی را می‌شوئیم و خشک می‌کنیم، (به‌صورت جداگانه با آرد، زردچوبه و نمک پودری درست می‌نمائیم) بعد قطعات ماهی را در این پودر می‌خوابانیم و حسابی با آن آغشته می‌نمائیم تا کاملا پوشیده شود، بعد دوسه عدد تخم مرغ را در ظرفی می‌شکنیم و کمی نمک می‌زنیم، تخم مرغ را بهم می‌زنیم و قطعات ماهی آردی را داخل تخم مرغ می‌زنیم و در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ می‌کنیم و در دیس می‌چینیم و اطراف آن را با حلقه‌های لیمو ترش و جعفری تزئین می‌کنیم. ماهی را می‌توان بدون آرد و تخم مرغ نیز سرخ کرد و یا فقط در مخلوط آرد زد و بدون تخم مرغ تهیه کرد.

سبزی پلو ماهی شب عید - انواع پلو و چلو - آموزش آشپزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.