ترجیحا میوه را با پوست مصرف کنید تا فیبر بیشتری دریافت کنید.
انواع میوه های کمپوت شده، برگه ها و آبمیوه های طبیعی جزء گروه میوه ها به حساب می آید.
هر واحد میوه معادل 1 میوه متوسط و یا 3/4 لیوان آب میوه یا 1/2 لیوان میوه خشک شده است.
در گروه سبزی بهتر است از انواع سبزی ها استفاده کنید.
انواع سبزیجات تازه، خشک شده، صیفی جات در گروه سبزی قرار دارند.
سبزی های دارای برگ سبز تیره (مانند جعفری) بعنوان منابع خوب آهن، و سیزیجات زرد - نارنجی نیز منبع خوبی از ویتامین A می باشند. در هفته بیشتر از سبزیجات برگ سبز و زرد - نارنجی استفاده کنید.
هر لیوان سبزی خام و 1/2 لیوان سبزی پخته معادل 1 سهم سبزی هستند.
گروه غلات شامل انواع نان، گندم، جو، ماکارونی، کیک و بیسکوئیت، غلات آماده صبحانه و... می شود.
هر 30 گرم نان و 1/2 لیوان برنج پخته معادل یک سهم غلات هستند.
ترجیحا از غلات کامل استفاده کنید. نان های سبوس دار مانند سنگک یا بربری بیشتر از نان های فانتزی فیبر به بدن می رسانند.
گروه گوشت شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، مغزدانه ها و حبوبات می شود.
به طور کلی 30 گرم گوشت، 1 قاشق غذاخوری از مغز دانه ها و کره بادام زمینی و 1/4 لیوان حبوبات پخته و 1 تخم مرغ معادل یک سهم گوشت و جانشین هایش می باشد.
گروه شیر و لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ و بستنی می باشد.
هر سهم از آن معادل 1 لیوان ماست و شیر، 45 گرم پنیر، 2 لیوان دوغ و 1 لیوان بستنی می باشد.
بهتر است لبنیات از انواع کم چرب انتخاب شوند.
گروه روغن شامل انواع روغن ها مانند آفتابگردان، ذرت، زیتون، کانولا و... و چربی ها مانند کره خامه می شود. هر واحد روغن معادل 1 قاشق چایخوری روغن است.
هر دو قاشق غذاخوری سس سالاد نیز معادل 1 سهم روغن می باشد.
بیشتر سعی کنید از روغن های مایع استفاده کنید و اصول نگهداری روغن را رعایت کنید.