همه ما ممكن است گاهی اوقات دچار حالت ترش كردگی معده شویم كه در این وضعیت میزان اسید معده افزایش می یابد و به اصطلاح معده اسیدی می شود.
در مقاله جدید مركز پزشكی تخصصی مایوكلینیك چند راه حل ساده برای درمان مشكل ترش كردن معده ارائه شده است.
این مشكل زمانی بروز می كند كه غدد گوارشی در معده اسید زیادی ترشح می كنند و وقتی مقدار آنها از حد معمول بیشتر شود، احساس سوزش سردل بروز می كند كه با مصرف غذاهای ادویه دار تشدید می شود.
كارشناسان چندین اقدام خانگی را پیشنهاد می كنند كه برای درمان این حالت مفید و موثر هستند.
از مصرف نوشیدنی های گازدار و حاوی كافئین پرهیز كرده و چای گیاهی را جایگزین آن كنید. هر روز یك لیوان آب ولرم بنوشید.
موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است. هر روز یك لیوان شیر بنوشید. حتما آخرین وعده غذایی را ۲ تا ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف كنید. بعلاوه همواره وعده هایی غذایی كوچك، منظم و سروقت داشته باشید.
از مصرف موادی مثل سركه، غذاهای ادویه ای، ترشی و خیارشور خودداری كنید. فاصله های طولانی مدت بین هر وعده غذایی یكی دیگر از عوامل افزایش اسید معده است.
بنابراین توصیه می شود زمان بین وعده ها را كوتاه تر كنید اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص دهید. مقداری برگ نعناع را در آب جوش بجوشانید و این جوشانده را یك لیوان بعد از هر وعده غذایی مصرف كنید.
مكیدن مقداری میخك عطاری یك راه كار موثر دیگر در این زمینه است. لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنی هایی شناخته شده هستند كه اسید معده را كاهش داده و سوزش سردل را بهبود می دهند.
سیگار و الكل هر دو اسید معده را افزایش می دهند اما در عوض جویدن آدامس به دلیل تولید بزاق و كمك به حركت غذا در مجاری گوارشی، علائم سوزش سردل را كاهش می دهد. زنجبیل به هضم غذا كمك می كند چه به صورت پودر و یا به صورت كپسول باشد.
همچنین نوشیدن یك لیوان شربت آب لیمو یك ساعت قبل از ناهار علائم این مشكل را كاهش می دهد.
علاوه بر این ها مصرف سبزیجاتی مثل كلم، كدو حلوایی، لوبیا، هویج و پیاز بهاری در كاهش علائم ترش كردگی معده موثر است.
منبع :خبرگزارى ایسنا