• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 2448)
چهارشنبه 12/8/1389 - 17:21 -0 تشکر 247676
ناگهان چقدر زود دیر میشود

خبرگزاری فارس: قیصر امین‌پور از جمله شاعرانی بود كه خوب معرفی شد. سلوك شاعرانه داشت و از خلوت خود پاسبانی ‌كرد. حرمت خویش نگاه می‌داشت و فاصله‌اش را با شعر به حداقل رسانده بود.
مهدی مرادی، شاعر خوزستانی و برگزیده كتاب فصل و گام اول و تقدیر شده در جایزه كتاب سال جمهوری اسلامی در یادداشتی به مناسبت سالگرد درگذشت قیصر امین‌پور می‌نویسد:
امین‌پور به ضرورت وزن در شعر معتقد بود و این بهانه‌ای شد تا با او در كنگره شعر جوان ساعتی به بحث بپردازم. شاعر همولایتی‌ام، شعر امروز ایران را به صورت جدی دنبال می‌كرد، اما موافق كنار گذاشتن وزن نبود. اعتراف می‌كنم كه جوان بودم و جوانی در ایران گاه با خامی و بی‌تجربگی مترادف گرفته می‌شود. اما امین‌پور با من به گفت‌وگو پرداخت و از اینكه برای شعر وقت بگذارد، پروایی نداشت. صدای جوان را خوب می‌شنید و گوش می‌سپرد به نوآمدگان.
پیش رفتیم و دیدم كه او چه خوب شعر شاعران جوان‌تر را خوانده و جریان‌ها را دنبال كرده. سنگ نشده بود؛ جریان داشت و مثل بسیاری از شاعران نبود كه در مدارج دانشگاهی فسیل می‌شوند و پشت دكترای ادبیات، سنگر می‌گیرند و دیگر رمقی ندارند برای شعر و توانی ندارند برای ادامه. جوینده بود و پرسنده و كاونده. تحولات شعر ایران را با جدیت رصد می‌كرد. می‌دانست كه شعر از ذهن‌ها و زبان‌های جوان برون می‌تراود و جاری می‌شود.
من، امین پور را شاعر دردمندی می‌دانم كه سنت را خوب می‌شناخت و چشمی نیز به نوگرایی داشت، اما وزن را نگه داشته بود. شاید باید بیشتر عمر می‌كرد تا به ضرورت رها كردن وزن برسد. معتقد بود شعر نیمایی هنوز اشباع نشده و ظرفیت سرایش دارد. از این بابت شعر امین‌پور، شعری میانه است كه سودای پیشتازی و آوانگاردیسم در سر نمی‌پروراند. نمی‌خواهد مرزها را جابه‌جا كند، بلكه ترجیح می‌دهد از امكان‌های شعر فارسی بهره بگیرد و كمتر خطر می‌كند تا خود راهی نو بگشاید و ظرفیت تازه‌ای ایجاد كند. و مگر نه اینكه حركت نیما امكان‌های بسیار برای شعر فارسی به ارمغان آورد و مگر نه اینكه امین‌پور نیز از جمله شاعرانی بود كه از این امكان سود برد؟
بپذیریم كه امین‌پور شاعری آوانگارد و پیشرو نبود و این به خودی خود هیچ از ارزش‌های شاعری او كم نخواهد كرد. شعر امین‌پور شعری است كه مخاطبان خاص و عام را به دلیل خلوص و صداقت شاعرانه و رعایت هنجارها با خود همراه می‌كند.
مخاطبان مصرف كننده شعر یعنی مخاطبان غیرشاعر، شعر او را بسیار می‌پسندند، چرا كه شعر امین‌پور چندان با متر و معیار آنان از شعر بیگانه نیست. امین‌پور شاعری پیشنهاددهنده نبود و شاعری آشتی‌دهنده بود. شعر امین‌پور را در ردیف شعر شاعرانی چون شفیعی كدكنی قرار می‌دهم و معتقدم این شاعران، پیوند دهنده بخش‌هایی از مخاطبان حوزه فرهنگ با شعر معاصرند:
دردهای من
جامه نیستند
تا ز تن در آورم
"چامه و چكامه" نیستند
تا به "رشته سخن" در آورم
نعره نیستند تا ز "نای جان" برآورم
دردهای من نگفتنی است‌، دردهای من نهفتنی است
در كتابفروشی‌ها بارها شاهد استقبال جوانان دانشجو و حتی دختران و پسران دبیرستانی از شعر قیصر امین‌پور بوده‌ام. امین‌پور از جمله شاعران خوشبختی بود كه خوب معرفی شد. شاعری بود كه نحله‌های مختلف او را پذیرفتند و شعرش را خواندند. سلوك شاعرانه داشت و از خلوت خود پاسبانی می‌كرد. حرمت خویش نگاه می‌داشت. فاصله خود و شعر را به حداقل رسانده بود و این را در سطرهای شعرش و در اتمسفری كه در شعرش وجود دارد، می‌توان به وضوح حس كرد. یكی دیگر از ویژگی‌های قابل توجه شعر امین‌پور، زمزمه‌پذیر بودن این شعرهاست. موهبتی كه نصیب هر شاعری نمی‌شود. شاعری را سراغ دارم كه بسیار پرآوازه است و از جهت استمرار در چاپ كتاب بی‌نظیر است، اما حتی یك سطر از او در حافظه جمعی ثبت نشده. در حالی كه شعر امین‌پور زمزمه می‌شود:
حرف‌های ماهنوز ناتمام...
تا نگاه می‌كنی: وقت رفتن است
باز هم همان حكایت همیشگی!
پیش از آن كه باخبر شوی
لحظه عزیمت تو ناگزیر می‌شود
آی...
‌ای دریغ و حسرت همیشگی
ناگهان
چقدر زود
دیر می‌شود.

اللهم عجل فی فرج مولانا صاحب الزمان

جانم فدای رهبر

لبیک یا خامنه ای

شنبه 6/9/1389 - 12:45 - 0 تشکر 254652

 خیلی زود دیر  میشه ...

آدم زمان رو احساس نمیکنه . محض رضای خدا حواستون به زمان باشه .معنای ده سال کی می فهمه ؟ معنی ده سال زن و شوهری می فهمن که بعد از ده سال تازه طلاق گرفتن وتو این ده سال با هم جنگ داشتن ، بعد از طلاق اینا جنس ده سال می فهمن . معنی هفت سال کی می فهمه ؟ بچه هایی که دوره ی طرح پزشکی رو می گذرونن . معنی چهار سال کی می فهمه ؟ دانشجوی کارشناسی که اخراج شده ، به دلیلی اخراجش کردن . اون معنی چهار سال خوب می فهمه .معنی دو سال کی خوب می فهمه ؟ سربازای فراری ، سربازای فراری معنی دو سال خوب می فهمن . معنی یک سال کی خوب می فهمه ؟ دانش آموزای مردود خوب می فهمن ، آدمایی که از کنکور موندن امسال معنی یک سال خوب می فهمن . معنی نه ماه رو کی خوب می فهمه ؟ مادری که بچه ی مرده به دنیا آورده نه اون مادری که بچه ی سالم به دنیا آورده . معنی یک ماه رو کی خوب می فهمه ؟ آدمای روزه دار ، روز عید معنی یک ماه رو خوب می فهمن . معنی یک هفته رو کی خوب می فهمه ؟ سر دبیرای مجلات هفتگی . معنی یک روز کی خوب می فهمه ؟ کارگرای روز مزد . معنی یک ساعت رو کی خوب می فهمه ؟ عشاق منتظر . معنی یک دقیقه رو کی خوب می فهمه ؟ از اتوبوس جا مونده ها . معنی یک ثانیه رو کی خوب می فهمه ؟ کسانی که از تصادف جون سالم به در بردن . معنی یک دهم ثانیه رو کی خوب می فهمه ؟ کسانی که در المپیک مقام دوم رو آوردن ، اونایی که مدال نقره به دست آوردن . معنی یک دوست کی خوب می فهمه ؟ فقط کسی که اونو در یک حادثه از دست داده باشه ، اون معنی یه دوست خوب می فهمه .حواستون باشه دوستی هایی رو که پیدا می کنید به این سادگی از دست ندید . گر نبود مشربه از زر ناب با دو کف دست توان خورد آب گر نبود اسب مطلا لگام زد بتوان بر قدم خویش گام گر نبود شانه ی عاج بهر ریش شانه توان کرد به انگشت خویش گوش تواند که همه عمر وی نشنود آواز دفع و چنگ و نی دیده شکیبد ز تماشای باغ بی گل و نسرین بر آرد دماغ گر نبود بر سر خان آن و این هم بتوان ساخت به نان جبین گر نبود دلبر هم خواب پیش دست توان کرد در آغوش خویش این همه بینی همه دارد عوض وز عوضش گشته میسر غرض آنچه ندارد عوض ای هوشیار عمر عزیز است غنیمت شمار زمان را از دست ندهیم

شنبه 6/9/1389 - 13:1 - 0 تشکر 254673

ممنونم اتاق جراحی عزیز
راستی انجمن جراحان رو هم فراموش کردی هاااااا
منتظرت هستیم .
موفق باشید

 

thank you for attention

شنبه 6/9/1389 - 13:41 - 0 تشکر 254715

با سلام به دوست عزیزم اتاق عمل و ضمن تبریک اعیاد مبارک گذشته

مدتی است که به نت دسترسی ندارم و امروز هم فقط در همین حد تونستم مطلب بزنم ولی در اولین فرصت به انجمن خوب جراحان خواهم آمد به زودی بحث آلکاپتونوریا را هم ثبت خواهم کرد

پیروز و شاد و سربلند باشید

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.