مهم نیست كه یك قاچ كوچك هندوانه به شما رسیده است، چراكه همان مقدار كم دارای كالری كم، فیبر زیاد و مواد مغذی فراوان است.
و حالا بیشتر بشنوید: بررسی های مقدماتی انجام شده توسط دانشمندان تغذیه در دانشگاه ایالت فلوریدا حاكی از آن است كه هندوانه می تواند یك سلاح طبیعی موثر علیه پیش فشار خون كه پیش درآمدی بر بیماری های قلبی ـ عروقی است، باشد. این اولین پژوهش از این نوع روی بشر است.
پروفسور آرتور فیگوئرا و پروفسور بهرام ارجمندی از دانشگاه ایالت فلوریدا پس از تحقیقات دریافتند كه مصرف ۶ گرم عصاره هندوانه در روز و طی ۶ هفته باعث افزایش جریان خون شاهرگی و متعاقبا كاهش فشارخون در ۹ فرد ۵۱ تا ۵۷ ساله (كه شامل ۴ مرد و ۵ زن كه در دوران پس از یائسگی بودند) شد.
این یافته ها نشان می دهد این میوه خواص رگ گشا دارد و می تواند از پیشرفت پیش فشارخون و تبدیل شدن به فشارخون پرباد كه یكی از عوامل اصلی خطر حمله قلبی و سكته است، جلوگیری كند.
این نتایج امیدواركننده، محققان را تشویق می كند تا این تحقیقات را در مراحل بعدی روی گروه های بیشتری از افراد انجام دهند.
هندوانه سرشار از L-Citrulline است كه از نظر تركیب هم خانواده L-arginine و بسیار وابسته به آن است.
L-arginine آمینواسیدی است كه برای شكل گیری اكسید نیتریك (كه برای تنظیم ضرباهنگ عروق و فشار خون نرمال لازم است) نیاز به آن است.
مصرف L-arginine به عنوان مكمل غذایی نمی تواند گزینه مناسبی برای بسیاری از افراد بالغ مبتلا به فشار خون باشد، چون ممكن است باعث دل آشوب و حالت تهوع شود.
در مقابل، هندوانه میوه ای است كه براحتی مقبول می افتد و مصرف آن از سوی افراد شركت كننده با اثرات ناسازگار همراه نبوده است.
علاوه بر خواص و مزایای عروقی Citrulline هندوانه سرشار از ویتامین فیبرC ،B۶ ،A، پتاسیم و آنتی اكسیدان قوی لیكوپین است و می تواند سطح سرم گلوكز را پایین نگه دارد.
Citrulline علاوه بر این كه در هندوانه یافت می شود، به صورت تركیبی در برخی قرص ها هم وجود دارد.
افرادی كه مبتلا به فشار خون بالا یا تصلب شرایین هستند، خصوصا آنهایی كه مسن تر بوده یا مبتلا به بیماری های مزمنی مانند دیابت نوع ۲ می باشند، می توانند از این آمینواسید به صورت تركیبی یا فرم طبیعی بهره ببرند. بهترین میزان مصرف این ماده ۴ تا ۶ گرم در روز است.