کل آیتم ها 68
1-چگونه می توان یک تخم مرغ تازه و کهنه را از یکدیگر تشخیص داد ؟اگر یک تخم مرغ تازه را در ظرف آبی وارد کنیم در میان آب غرق میگردد در حالیکه یک تخم مرغ کهنه بر سطح آب شناور میماند.
۲- دلیل شناور ماندن تخم مرغ کهنه بر سطح آب چیست ؟ دلیل این شناوری رشد کیسه هوایی تخم مرغ در اثر گذشت زمان و تبخیر آب تخم مرغ از آن است
۳- چرا گاهی اوقات تخم مرغ به سختی پوست کنده میشود ؟ این خود دلیلی بر تازگی تخم مرغ است ، اگر این تخم مرغها را به مدت یک هفته تا ۱۰ روز در انبار نگهداری نمایند بعد از پختن معمولا" راحت تر پوست کنده میشوند.
۴- چرا بعضی از تخم مرغها دارای یک حلقه سبزرنگ به دور زرده خود میباشند ؟ علت تشکیل این حلقه ترکیب آهن و گوگرد موجود در تخم مرغ میباشد.
۵- آیا تخم مرغهای دارای این حلقه های سبزرنگ را میتوان مصرف نمود ؟ بلی ، زیرا این حلقه ها دلیلی بر امر خرابی تخم مرغ نیست و اثری بر ارزش غذایی آن ندارد.
۶- کدام کشور بیشترین مصرف سرانه تخم مرغ را دارد ؟ ژاپن
۷- رشته های نخی شکل سفید رنگ موجود در سفیده تخم مرغ چه نامیده میشود ؟ شالاز
۸- ساختار شالاز از چه ماده ای تشکیل شده است ؟پروتئین
۹- وظیفه رشته شالاز در تخم مرغ چیست ؟ نگهداری زرده در مرکز سفیده تخم مرغ است.
۱۰-چرا گاهی سفیده تخم مرغ کدررنگ است ؟ کدر بودن سفیده تخم مرغ به دلیل وجود دی اکسید کربن موجود در تخم مرغ است.