تحقیقات نشان می دهد که از هر 100 امریکایی حدود 3 نفر یک نوع حساسیت ماده غذایی دارند و وجود حساسیت غذایی احتمال بروز آسم را در افراد افزایش می دهد.
به نقل از WebMD ، کودکان نسبت به افراد بالغ نسبت به غذاها حساس تر بوده و حساسیت های غذایی در آن ها بیشتر مشاهده می شود و پسران سیاه پوست بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند.
به گفته محققان مرکز بهداشت دنور، تعداد مبتلایان به حساسیت های غذایی در حال افزایش است.
محققان 8203 فرد 1 ساله تا بالای 60 سال را مرود بررسی قرار دادند و برای اثبات وجود چهار نوع حساسیت غذایی به بادام زمینی، شیر، تخم مرغ و میگو از آن ها آزمایش خون گرفتند.
در میان افراد مبتلا به حساسیت غذایی، 3/1 درصد به بادام زمینی، 4/0 درصد به شیر، 2/0 درصد به تخم مرغ و 1 درصد به میگو حساسیت داشتند.
تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که افراد مبتلا به حساسیت های غذایی 8/3 برابر بیشتر از افرادی که حساسیت ندارند، دچار آسم می شوند.
این نوع حساسیت ها می تواند شاخصی برای شدت آسم نیز باشد. این بیماران نسبت به سایر افراد 7 برابر بیشتر بر اثر حملات آسم در بیمارستان بستری می شوند.
البته با توجه به شیوع بیشتر حساسیت های غذایی در کودکان نسبت به افراد بالغ، احتمال بروز آسم مرتبط با این نوع حساسیت ها در کودکان بیشتر مشاهده می شود.
در میان چهار نوع ماده غذایی مورد بررسی، شیر و تخم مرغ حساسیت های موقتی بوده ولی بادام زمینی ومیگو حساسیت های دائمی ایجاد می کند که تا بزرگسالی ادامه می یابد.
از علائم حساسیت های غذایی می توان به ایجاد کهیر، تورم لب ها، سرفه، دشواری در تنفس، احساس ضعف، اسهال شدید و مکرر و تهوع اشاره کرد که حدود 15 تا 20 دقیقه پس از صرف غذا شروع می شود.
منبع :خبرگزاری ایسکانیوز