• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 2484)
پنج شنبه 22/7/1389 - 22:43 -0 تشکر 241773
چگونه از کمر درد جلوگیری کنیم؟؟؟

                                        

با توجه کردن به چند نکته ساده،تا آخر عمر کمر درد نگیریم

فقط با توجه به چند مسئله بهداشتی ساده،در محل کار، خانه و در زندگی روزمره ،می‏توانیم از بیماریهای جسمی که معمولا در پیری به سراغ آدم‏ها می‏ آیند ،راحت شویم.

به تصاویر زیر توجه کنید و دستورات آنها را جدی بگیرید  



 نحوه درست بلند کردن اشیاء




درست رانندگی کردن  




درست نشستن




درست برداشتن کودک از زمین




نحوه صحیح حمل کردن اشیا 





صحیح ایستادن




نرمش های کششی مناسب




ورزش های بسیار مناسب برای ستون فقرات






شنبه 24/7/1389 - 19:55 - 0 تشکر 242382

سلام به operationroom عزیز ،
ستاره سهیل شدی ، بابا بیشتر به ما سر بزن ، ما خودتو ، مطالبتو دوست داریم .
دستت درد نکنه
موفق و سلامت باشید .

 

thank you for attention

جمعه 21/8/1389 - 13:17 - 0 تشکر 250199

سلام دوست داشتم درباره کمر درد هم برای شما مطالبی را ذکر نمایم 

كمر درد یكى از شایع ترین مشكلاتى است كه انسان همواره با آن مواجه بوده است. حدود سه چهارم مردم در زمانى از عمر خود حداقل یكبار دچار كمر درد مى شوند و یكى از علل شایع مراجعه بیماران به پزشكان ارتوپدى - جراح مغز و اعصاب مى باشد. از شایعترین علل ناتوانى و عدم حضور در كار در افراد جوان و میانسال به شمار مى رود. هر ساله هزینه هنگفتى براى تشخیص درمان وعدم حضور در كار بیماران مبتلا به كمر درد در جوامع مختلف صرف مى شود.

كمردرد حاد و مزمن
زندگى ماشینى و عدم تحرك بدنى یكى از عواملى است كه باعث استعداد ابتلا به كمر درد مى شود. كمر درد ممكن است حاد یامزمن باشد. كمر درد حاد معمولا ۴ تا۶ هفته طول مى كشد. در مواردى نیز درد طولانى مدت ادامه مى یابد و حتى در مواردى ممكن است تمام طول عمر فرد ادامه یابد. در مواردى از دردهاى مزمن حملات درد حاد نیز اضافه مى شود.

ظهور كمردرد
كمر درد به اشكال مختلف ظاهر مى شود. ممكن است ناگهانى و شدید باشد یا به صورت مبهم. درد كمربا حركات بدن و یا با عطسه و سرفه به وجود مى آید. ممكن است همراه با بى حسى در پاها نیز باشد. درمان صحیح دردكمر از اهمیت زیادى برخوردار است و در صورت تداوم دردكمر معمولا نیاز به مراجعه به پزشك است.

علایم كمردرد
در صورت وجود هر یك از علایم زیر نیاز به مراجعه فورى به پزشك مى باشد: دردى كه به شدت تشدید یابد. دردى كه باعث اختلال در فعالیت هاى روزمره است. وجود علایم بالینى شدید، ضعف یا بى حسى در ناحیه پاها، اختلال در كنترل ادرار و مدفوع.

عوامل فیزیولوژیكى كمردرد
علل زیادى براى ایجاد دردكمر وجود دارد كه براى درمان مناسب بایستى منشا درد شناخته شود. كمر از قسمتهاى مختلفى تشكیل شده است. استخوان هاى ناحیه كمر یا ستون مهره باعث حفاظت و حمایت مى شود. شامل ۳۳ مهره است، بین دو مهره مجاور فضاى دیسك وجود دارد كه مانند یك بالشتك یا جاذب ضربات عمل مى كند. هر دیسك شامل یك قسمت محیطى مشابه تایر است و یك قسمت مركزى ژله اى دارد. مهره و دیسك به همراه یكدیگر یك تونل حفاظتى درست مى كنند كه نخاع و ریشه هاى عصبى را در برمى گیرند كه این اعصاب از سوراخ هاى بین مهره اى خارج مى شوند و به قسمت هاى مختلف بدن مى رسند.
كمر همچنین داراى عضلات رباط ها، تاندون ها و عروق مى باشد. عضلات نسوج رشته اى هستند كه باعث تامین حركت مى شوند. رباط ها شامل الیاف مویى انعطاف پذیرى هستند كه استخوان ها را به یكدیگر مى چسبانند و تاندون ها مسوول اتصال عضلات با استخوان ها هستند . عروق خونى مسوول تغذیه رساندن هستند. كمردرد ممكن است ناشى از آسیب به هر كدام از این قسمت ها باشد. آسیب به نسوج نرم یعنى عضلات تاندون و رباط باعث كشیدگى یا پارگى مى شود. كه معمولا آسیب جدى تلقى مى شوند. ولى آسیب به استخوان اعصاب یا عروق جدى تر تلقى مى شود. همچنین پارگى یا شكاف در لایه خارجى دیسك اجازه مى دهد كه قسمت مركزى به بیرون زده شود كه هر كدام از این آسیب ها ممكن است درد یا التهاب ایجاد كند.

علت های کمردرد
علل زیادى باعث كمردرد مى شود كه این شامل وضعیت هاى غیر صحیح و یا مكانیك بر بدن مى باشد. براى مثال ایستادن براى دوره هاى طولانى مدت یا نشستن غیر صحیح ممكن است كمر درد ایجاد نماید. بعضى ازورزش ها نیز ممكن است باعث آسیب كمر شوند. كمر درد اغلب با بلند كردن اجسام سنگین یا حركات قدرتى خم شدن یا چرخیدن و یا پوزیشن هاى بدجور همراه است. ممكن است یك ضایعه در كمر وجود داشته باشد ولى تا زمانى كه یك حركت پرفشار باعث تشدید آن شود مشخص نگردد. علل ناشایع ولى وخیم كمر درد عبارتند: از عفونت ها، تومور یا شكستگى ها در این موارد اغلب درد شدید و حتى در موقع استراحت و خواب نیز ادامه دارد و در مواردى همراه با تب و كاهش وزن و یا بیمارى هاى زمینه اى مثل پوكى استخوان است. بیمار بایستى درد را مورد توجه قرار دهد و در مواردى كه درد ادامه مى یابد به پزشك مراجعه نماید.
بعضى از مواردى كه به طور شایع باعث درد كمر مى شوند عبارتند از:
كشیدگى یا پارگى(که بیشتر به صورت حوادث یعنی اتفاقی ): به دنبال یك سقوط ناگهانى، تصادف اتومبیل یا آسیب ورزشى ممكن است اتفاق بیفتد. حتى در مواردى با بلند كردن یك جسم خیلى سنگین. در این موارد رباط ها ،تاندون ها یا عضلات ممكن است بیش از حد كشیده شو د یا پاره شود. التهاب نسجى باعث ایجاد درد، حساسیت به لمس و خشكى مى شود كه به دنبال بى حركتى مثلا موقع بیدار شدن از خواب شدید تر است. 
چاقى(که در ایران متاسفانه داره زیاد میشه): ستون مهره مسوول حمل قسمت زیادى از وزن بدن است. وزن زیاد باعث ایجاد فشار و استرس بر كمر به خصوص قسمت پایین كمر مى شود. علاوه بر این چاقى باعث تشدید مواردى چون پوكى استخوان، ساییدگى مفصل و سایر بیمارى هاى موجود در ستون مهره نیز مى تواند بشود. 
افزایش سن: باعث ضخامت رباط ها و كم آب شدن دیسك مى شود. این تغییرات مى تواند باعث اختلالاتى شود كه فشار بر اعصاب ستون مهره وارد كند و علایمى چون درد، بى حسى یا ضعف ایجاد نماید. بیمارى استحاله اى دیسك بین مهره اى مثالى از تغییرات وابسته به سن در ستون مهره است. با مرور زمان ممكن است دیسك ساختمان و عملكرد طبیعى خود را از دست بدهد. سایش و پارگى در قسمت محیطى دیسك مى تواند باعث بیرون زدگى دیسك و درد شود. در مواردى با وجود پارگى دیسك، آزاد شدن مواد شیمیایى باعث تحریك ریشه عصبى و درد در سرتاسر پا مى شود.

به نام خدایی که مرا آفرید به نام خدایی که بهم از روح خودش بخشید 

 

با ذکرش همیشه آغاز کردم و با یادش روزی زندگیم را به پایان می برم

اطلاعیه:یکی از مدیران در پیام خصوصی درخواست داده بود ایدی یاهو مسنجرمو بزارم اما نمیدونم مدیر کدوم انجمن هست ایشون چون هیچ نامی ازشون ارسال نشده در هر صورت ایدی من در یاهو hasanja55 هست 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.