• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 1948)
چهارشنبه 21/7/1389 - 17:10 -0 تشکر 241572
چگونه کامپیوتر های عمومی را امن تر کنیم؟

چگونه کامپیوتر های عمومی را امن تر کنیم؟


کامپیوتر های خانگی امنیت نسبتا مناسبی دارند. اغلب اوقات فرد دیگری با آنها کار نمی کند و تنها مورد استفاده یک فرد قرار می گیرند. اما در مورد استفاده از کامپیوتر های عمومی و همگانی، لازم است مواردی را برای حفظ امنیت رعایت کنیم تا دچار مشکل نشویم. منظور از کامپیوتر های عمومی کامپیوتر های فرودگاه ها، کافی نت ها، دانشگاه ها، کتابخانه ها و حتی کامپیوتر دوست تان است. به طور کلی کامپیوتر هایی که متعلق به شما نیستند و تنها به صورت موقت از آنها استفاده می کنید، کامپیوتر عمومی به حساب می آیند.

در این مطلب به ارائه نکاتی در خصوص رعایت اصول امنیتی هنگام کار با کامپیوتر های عمومی می پردازیم.

۱- از نرم افزارهای پرتابل و در صورت امکان سی دی لایو استفاده کنید
اینجا تعدادی از ابزارها و نرم افزارهای مورد نیاز شما برای استفاده از کامپیوترهای عمومی، معرفی شده اند: Mojopac  شما با نصب این نرم افزار رایگان بر روی فلش دیسک خود و سفارشی کردن آن می توانید در هر زمان و هنگام استفاده از هر کامپیوتری به یک محیط کاری کاملا اختصاصی و شخصی دسترسی داشته باشید. سایر قابلیت های Mojopac را می توانید در سایتش مشاهده نمایید. فایرفاکس پرتابل  نسخه رایگانی از فایرفاکس است که قابلیت نصب بر روی کول دیسک را دارد. با استفاده از آن مرور امن صفحات وب در کامپیوترهای عمومی امکان پذیر می شود. همچنین در صورتی که می خواهید با دوستان خود به چت و گفتگو بپردازید، استفاده از نسخه رایگان نرم افزارهای پرتابلی همچون Miranda (لینک: ) و Pidgin توصیه می شود. شاید استفاده از این دو برنامه قابل حمل، جذابیت زیادی نداشته باشد، اما در این مواقع امنیت اهمیت بیشتری دارد.

 پیجین، پیام رسانی امن برای چت
 

با این حال می توانید از مسنجرهای تحت وب همچون Yahoo Messenger for the Web ، Meebo و Google Talk استفاده نمایید. همچنین می توانید سی دی های لایو Ubuntu  و یا Knoppix  را دانلود و در صورت امکان استفاده نمایید.

2- کامپیوتری را انتخاب کنید که کمترین مشکل را داشته باشد
زمانی که در مکان های عمومی قصد انتخاب کامپیوتری را برای استفاده دارید، انتخاب یک کامپیوتر در گوشه ای از کافی نت یا سایت دانشگاه، به مراتب بهتر از انتخاب کامپیوتری است که در مسیر رفت و آمد افراد است. هر چند که این مورد تاثیری بر روی امنیت دیجیتال اطلاعات شما ندارد، اما به هر حال اطلاعاتی که در صفحه نمایش کامپیوتر مربوطه به نمایش در می آیند، برای همه قابل رویت نیستند. همچنین هنگام ورود رمزهای عبور خود، دقت کنید که کسی اطراف شما نباشد.

۳- فایل هایی که در مدت زمان استفاده دانلود یا ایجاد کرده اید از کامپیوتر پاک کنید
هنگام ترک کامپیوتری که استفاده کرده اید، بررسی کنید که همه فایل هایی که طی مدت استفاده، دانلود یا ایجاد کرده اید، پاک کرده باشید. لطفاً دقت کنید که این کار را با Shift+delete انجام دهید نه با Delete. همچنین اگر می خواهید خیالتان از بابت پاک شدن کامل فایل ها، راحت شود، آنها را با استفاده از نرم افزار پرتابل UltraShredder پاک نمایید. در صورتی که نرم افزار بهتری سراغ دارید و از آن مطمئن هستید، می توانید آن را به این منظور مورد استفاده قرار داده و به ما هم معرفی کنید.

۴- شیوه های تایپ کردن رمزهای عبور
یکی از مواردی که همیشه کامپیوترهای قابل حمل را از امنیت ساقط می کند، Keyloggerها هستند. Keyloggerها نرم افزارها و سخت افزارهایی هستند که اگر بر روی سیستمی وجود داشته باشند، می توانند کلیه اطلاعاتی را که با کیبورد به کامپیوتر ارسال می شوند، ذخیره کنند. جهت در امان ماندن از Keyloggerهای سخت افزاری، استفاده از کیبورد مجازی ویندوز (On_Screen Keyboard) توصیه می شود. سریعترین راه برای دسترسی به این کیبورد مجازی، فشردن ترکیبی کلید ویندوز و کلید U است.

pic1-logon-negahbaan-com.png

همچنین توصیه اکید می شود که از نرم افزارهای مدیریت رمز عبور مانند KeePass استفاده کنید. برای دریافت نسخه پرتابل KeePass به اینجا مراجعه نمایید. با استفاده از این نرم افزار، تنها با یکبار وارد کردن رمز عبور KeePass می توانید سایر پسوردهای خود را با کپی کردن در سایت ها و نرم افزارهای مورد نظر استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد KeePass می توانید این مطلب نگهبان را مطالعه کنید:

 KeePass، صندوقچه اسرار برای رمزهای عبور 
 

۵- پاکسازی اطلاعات
قبل از ترک کامپیوتری که از آن استفاده کرده اید، چنانچه از مرورگر آن استفاده کرده اید، لازم است اطلاعات آن از جمله History ،Temporary Internet files، کوکی ها، کَش مرورگر و رمزهای عبوری که احتمالاً به اشتباه ذخیره شده اند را پاک نمایید. به این منظور می توانید از راهنماهای زیر برای مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس استفاده نمایید. در اینترنت اکسپلورر 7 روی منوی Tools کلیک کنید و از لیست باز شده Delete Browsing History را انتخاب نمایید و سپس در کادر محاوره ای باز شده گزینه Delete All را انتخاب نمایید. همچنین برای پاکسازی اینترنت اکسپلورر در نسخه های قدیمی تر، می توانید پس از کلیک بر Tools از منوی باز شده گزینه Internet Options را انتخاب نموده و در تب General در قسمت Temporary Internet Files بر روی Delete files کلیک کرده و سپس بر روی Delete cookies کلیک کنید. برای پاکسازی فایل های موقتی نیز می توانید در صورتی که به درایوها دسترسی دارید، با ورود به شاخه زیر، کلیه فایل ها را انتخاب و (با استفاده از Shift+delete) پاک نمایید.

C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temp

در فایرفاکس نیز پس از کلیک بر Tools، از منوی باز شده، بر روی Clear Private Data کلیک نمایید.

۶- خروج از سایت ها، مسنجرها و کلاینت ها را به هیچ عنوان فراموش نکنید
بسیاری از کاربرانی که از کامپیوتر های عمومی استفاده می کنند، قبل از ترک کامپیوتر فراموش می کنند که از سایت ها، مسنجرها، کلاینت ها و یا حتی ایمیل خود خارج (Sign out یا Logout) شوند. توجه کنید که تحت هر شرایطی، خروج از سایت های بازدید شده مرورگر و همچنین تک تک مسنجرها قبل از ترک کامپیوتر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پس لطفاً به هیچ عنوان از آن غافل نشوید.

۷- از خریدهای اینترنتی و ورود اطلاعات شخصی خود پرهیز کنید
از ورود اطلاعات شخصی و همچنین اطلاعات کارت های بانکی و اعتباری خود در کامپیوترهای عمومی به شدت پرهیز نمایید.

۸- پس از اتمام کار، کامپیوتر را ریستارت نمایید
پس از اتمام کار و استفاده از کامپیوتر، لازم است کامپیوتر را ریستارت نمایید. مزیت ریستارت این است که در صورتی اطلاعاتی همچنان در حافظه موقت باقی مانده باشد، با ریستارت از بین می روند. همچنین بسیاری از کامپیوترهای عمومی مجهز به نرم افزارهایی برای برگرداندن داده ها و تنظیمات کامپیوتر به حالتی پیش فرض هستند که با ریستارت کردن کامپیوتر فعال می شود. پس تا حد امکان این مورد را نیز از یاد نبرید.

***

رعایت نکات بالا، در زمان هایی که مجبور به استفاده از کامپیوتر های عمومی هستید، برای حفاظت از اطلاعات دیجیتال شما ضروری است. پس آنها را پشت گوش نیاندازید.
منبع

چرخ يک گاري در حسرت واماندن اسب , اسب در حسرت خوابيدن گاري چي , مرد گاري چي در حسرت مرگ!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.