• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 2167)
يکشنبه 18/7/1389 - 12:7 -0 تشکر 240409
تلکتروسکوپ


چند روز پیش ای‌میلی دریافت کردم با این مضمون که از این پس اهالی لندن می‌توانند با تلکتروسکوپ به‌طور زنده نیویورک را ببینند... این وسیله نوعی تلسکوپ است که لنزهایش زیر اقیانوس اطلس قرار دارند!!! خوب وقتی نجومی باشید و همچین چیزی بشنوید یا ببینید کمی!! تعجب می‌کنید...

البته به نظرم مطلب این‌قدر عجیب هست که هرکسی ممکنه مشکوک بشه... پس کافیه واژه‌ی انگلیسی تلکتروسکوپ را جست‌وجو کنید تا بفهمید ماجرا از چه قرار است... کاش همه‌مان هر ای‌میل مشکوکی را درست بررسی می‌کردیم و همین‌جوری هرچیزی را برای همدیگه نمی‌فرستادیم... کاش کمی تفکر علمی داشتیم و هرچیزی را به‌راحتی باور نمی‌کردیم... البته فرستادن چنین ای‌میل‌هایی شاید باعث بشه بعضی‌ها به دنبال حقیقت ماجرا بروند و به اشتباه نیفتند... اما وقتی متن ای‌میل اشتباهات علمی داشته باشد، برعکس ممکن است خیلی‌ها که حوصله‌ی بررسی ندارند یا خیلی‌ها که فکر می‌کنند هرچه در اینترنت و ای‌میل می‌خوانند از هر نظر درست و قابل اعتماد است، را به اشتباه بیندازد... خوب بگذریم، حالا بخوانید ماجرای این تلسکوپ عجیب را:

تلکتروسکوپ (یا آن‌طور که گاهی به آن اشاره می‌شود: الکتروسکوپ) برخلاف تصور برخی و ادعای این ای‌میل اصلاً پدیده‌ی جدیدی نیست. تلکتروسکوپ نخستین پیش‌نمونه‌ی غیرکاربردی (مدل مفهومی یا کانسپچوال) سیستم تلویزیون یا ویدئوفون بود. در قرن نوزدهم از این واژه برای اشاره به سیستم‌های علم‌محور دیدن از راه دور استفاده می‌شد.

این نام و مفهومش کمی پس از اختراع تلفن در سال ١٨٧۶ میلادی به واقعیت پیوست و ایده‌ی اصلی آن نیز از رونوشت از راه دور بر روی کاغذ به تماشای زنده‌ی تصاویر از دوردست تبدیل شد

واژه‌ی تلکتروسکوپ را نخستین‌بار لویی فیگو، نویسنده و ناشر فرانسوی، در سال ١٨٧٨ به کار برد تا اختراعی را، که به‌اشتباه واقعی فرض شده و باز به‌اشتباه به الکساندر گراهام بل نسبت داده شده بود، برای مردم شرح دهد.

 

احتمالاً چاپ مقاله‌ای با عنوان «الکتروسکوپ» در نشریه‌ی خورشید نیویورک (نیویورک سان) فیگو را به اشتباه انداخته بود. این مقاله شرحی بود بر اختراعی از دانشمندی مطرح و عالی‌مقام که اجازه نداشتند نامش را فاش کنند. او دستگاهی اختراع کرده بود که با آن مردم در هرکجای دنیا می‌توانستند هرکس و هرچیز را هرلحظه ببینند. بر اساس این مقاله از آن پس تاجران می‌توانستند تصویری از کالای خود را برای خریداران ارسال کنند، تصاویری از نسخه‌های کتاب‌ها و اشیای مهم موزه‌ها را می‌شد برای تحقیق در اختیار پژوهشگران گذاشت، و در صورت ترکیب این وسیله با تلفن می‌شد کنسرت‌ها و تئاترها را به‌طور زنده برای مردم پخش کرد!

درواقع، وسیله‌ی تخیلی شرح‌داده‌شده در این مقاله هیچ ربطی به اختراع دکتر بل و دستیارش واتسون تینتر نداشت. ابزار اختراعی آنها فوتوفون (تلفن نوری) نام گرفته بود که درواقع اساس و پایه‌ی ارتباطات با فیبر نوری در امروز بوده است. بل و واتسون در سال‌های ١٨٨٠ و ١٨٨١ برای این اختراع مرزشکن خود جوایز بسیاری دریافت کردند.

به هر حال، واژه‌ی تلکتروسکوپ در میان مردم پذیرفته شد و حتی دست‌مایه‌ی کار نویسندگان و پژوهشگران بسیاری ازجمله مارک تواین شد. این کارها اثرت بسیاری بر عموم مردم داشت. اما این‌ها هیچ‌کدام سیستم واقعی تلویزیون نبود. اما سرانجام در آغاز قرن بیستم جای این واژه را واژه‌ی آشنای «تلویزیون» گرفت.

و اما ماجرای تلکتروسکوپ لندن-نیویورک:

این تلکتروسکوپ دنیای نوین البته فقط نامی بود برای یک چیدمان هنری که پل سنت جورج در سال ٢٠٠٨ میلادی آن را اجرا کرد که برقراری ارتباطی تصویری بین دو شهر لندن و نیویورک هدف و موضوع آن بود. این اثر هنری مجموعه‌ای بود از چیدمان‌های ویدئویی تعاملی (اینتراکتیو) بین دو شهر لندن و نیویورک در فضای خارجی که به‌صورت یک تلکتروسکوپ خیالی اجرا شده بود.

 

بر اساس داستان پشت این ایده، گفته شد که این دو دستگاه غول‌پیکر را تونلی به هم وصل می‌کند که از میان اقیانوس اطلس می‌گذرد؛ همان‌طور که پدر پدربزرگ خیالی و ساختگی پل، یعنی الکساندر ستانوپه سنت جورج، آرزو داشته است.

اما درواقع در این اثر هنری از دو دوربین ویدئویی استفاده شد که با استفاده از اتصال وی‌پی‌ان (VPN) درحقیقت تونلی مجازی زیر اقیانوس اطلس ساخته بودند. مردم در دو سوی این اثر (یعنی در لندن و نیویورک) درواقع تصویر زنده‌ی یکدیگر را می‌دیدند.

 

منبع: http://en.wikipedia.org/wiki/Telectroscope

برگرفته از وبلاگ شادبانو

وبلاگ خانم شادی حامدی آزاد

يکشنبه 18/7/1389 - 12:10 - 0 تشکر 240410

بالا: تصویرسازی فنی تلکتروسکوپ در شماره‌ی ٩ آوریل سال ١٨٨١ نشریه‌ی ساینتیفیک امریکن

يکشنبه 18/7/1389 - 12:11 - 0 تشکر 240412

يکشنبه 18/7/1389 - 12:12 - 0 تشکر 240413


ممنون مطلب جالب و خواندنی بود .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.