• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 1994)
جمعه 16/7/1389 - 21:46 -0 تشکر 239857
چلّه‌ی كلیمی

با سلام

 

احتمال زیاد تا حالا چیزی از چله یا چله گرفتن شنیدید.
معمولاً تمام انسان های بزرگ و عارف تو زندگی‌شون چله‌های متفاوت می‌گیرن و کم‌ترین فایده‌ش هم تقویت اراده‌ست.

معروف‌ترین و مهم‌ترین چله‌ای که از گذشته‌های دور تا به حال مورد توجه اهل‌دل بوده چله ای هست معروف به چله‌ی کلیمی که از اول ذی‌القعده شروع می‌شه و به ۱۰ ذی‌الحجه یعنی روز عید سعید قربان ختم می‌شه.

حتماً وجه تسمیه‌ی این چله را تونستید حدس بزنید.بله درست متوجه شدید. این ۴۰ روز همون ۴۰ روزی هست که حضرت موسی برای دریافت الواح مقدس به طور سینا رفته بودند و در اونجا به عبادت و مناجات با خداوند مشغول بودند.

خوبه ما هم این چله را تجربه کنیم حتی شده با یه چیز خیلی کوچیک. مثلاً یه نفر تصمیم گرفته تا ۴۰ شب قبل از خواب، دعای فرج امام زمان را بخونه و برای فرج حضرت دعا کنه و بعد بخوابه.
حتماً که لازم نیست چیزای خیلی بزرگ تو چله‌ی خودمون انجام بدیم. مهم اینه که این چله را به پایان برسونیم.

شما چله ی چی می گیرین؟

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

جمعه 16/7/1389 - 22:38 - 0 تشکر 239862

با سلام

از كتاب غم عشق «عبدالقائم شوشتری»:

اهل ذكر كه می‌خواهند واقعاً از بركات اسماءالله بهره‌مند شوند، این ذكر را یك سال رجاءً انجام دهند:
شب‌ها قبل از خواب هر شب به مدت تقریبی ده دقیقه، ده بند از جوشن كبیر، با همان ذكر مشترك «سبحانك یا لااله‌الّا انت  ...» خوانده شود.
اگر هر بار ده بند خوانده شود، هر ده شب، یك دور جوشن كبیر خوانده می‌شود. بنابراین در یك ماه سه دور جوشن كبیر خوانده می‌شود و در یك سال سی‌وشش مرتبه می‌شود.
در حدیث آمده است كه هركس در هر ماهی سه مرتبه جوشن كبیر بخواند، خدای متعال او را می‌آمرزد.

ایشون (نقل به مضمون) گفتند:

هر گاه برق اسمی از اسماءالله، شما را گرفت، رهایش نكنید و همان‌جا آن را مدام تكرار كنید و به آن بچسبید. اثرات عجیبی دارد.

به نظرم خوبه این كار رو در این چله انجام بدیم، كه كلّش می‌شه 4 دور جوشن‌كبیر.

وقت زیادی هم كه نمی‌بره. فقط كمی همت و اراده می‌خواد.

بسم‌الله.

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

يکشنبه 18/7/1389 - 9:0 - 0 تشکر 240329

sibsorkh60 عزیز سلام از اینکه باز هم شما رو در بین جمع دوستان انجمنی می بینیم خرسندیم.

مطلبی که شما بیان فرمودید ذیل عنوان کلی چله گیری است. اهل معرفت و سالکان طریق الی الله سنتی دارند به نام اربعین یا همان چله گیری. یعنی خود را چهل روز با اعمال خاصی برای خدا خالص می کنند و زنگار گناه از قلب می شویند تا به درگاه او یگانه شوند. بهترین آب و هوای معنوی برای این چله¬گیری را از ابتدای ذیقعده تا دهم ذیحجه دانسته اند.

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
يکشنبه 18/7/1389 - 9:1 - 0 تشکر 240330

استاد فرزانه، حضرت آیت الله جوادی آملی درباره این اربعین چنین می¬فرمایند:

«از اول ذیقعده تا دهم ذی حجّه كه اربعین موسای كلیم است، این یك فصل مناسبی است؛ بهار این كار است. این اربعین گیری،این چله نشینی همین است ! وجود مبارك موسای كلیم 40 شبانه روز مهمان خدا بود. فرمود : و واعدنا موسی ثلاثین لیلهً فاتممناها بعشر فتمّ میقات ربّه اربعین لیله. به او وعده دیدار و ملاقات خصوصی دادیم؛ آمد به دیدار ما. اوّل 30 شب بود؛ بعد 10 شب اضافه كردیم، راهش باز بود؛ جمعاً شد40 شب.

فرمود : او40 شب مهمان ما بود. چون بركاتی كه در شب نصیب انسان می شود، در روز نمی شود. روز مشغول كار و گفتن و خریدن و فروختن است؛ در قرآن كریم فرمود: شب را در یابید. انّ لك فی النّهار سبحاً طویلاً. درس است، بحث است، گفتن است، شنیدن است، دیدار است، مصاحبه است، مناظره است؛ با یك كثرت همراهید. امّا انّ ناشئه اللّیل هی اشدّ وطئاً و اقوم قیلاً. شب یك نشئه ای دارد، شب یك حسابی دارد، یك كتابی دارد ؛ شب كجا، روز كجا ! فرمود : روز، كار فراوانی دارید؛ می گوئید، می شنوید، می خوانید، می خورید؛ این كارهای روزتان است. به وجود مبارك پیامبر (ص) فرمود : روز، كارهای فراوانی داری، شب را دریاب ! هر كس به جائی رسید، از شب زنده داری به جائی رسید.

در طول سال آدم می تواند چله بگیرد، ولی بهارش این 40 شب است؛ یعنی از اوّل ذی قعده تا دهم ذیحجّه،آدم مواظب دهانش باشد كه غذای بد وارد نشود؛ مواظب زبانش باشد كه حرف بد نزند؛ مواظب گوشش باشد كه حرف بد نشنود؛ مواظب چشمش باشد كه نگاه بد نكند؛ آنوقت سائر كارها خوب است. اینقدر كارهای حلال هست كه آدم فرصت نمی كند به سراغ كار حرام برود ! فرمود : لزومی ندارد كه آدم كار خلافی رامرتكب شود، مثل اینكه اینقدر غذای حلال هست كه دیگر آدم فرصت نمی كند به سراغ غذای حرام برود!»

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
يکشنبه 18/7/1389 - 9:1 - 0 تشکر 240331

سحـــــــــــــرگه رهروی در سرزمینی

همــــــــی گفت این معمّی با قرینی

كه ای ‌صوفی شراب آنگه شود صاف

كه در شیشه بمــــــاند اربعیــــــنی

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
يکشنبه 18/7/1389 - 9:2 - 0 تشکر 240333

امروز در بخش حوزه علمیه تبیان در این مورد مطالبی خواندم که دعوت به سنت حسنه چله گیری بود. بخشی از آن چنین است:

گرچه ممکن است که اکنون چند روزی از آغاز ذیقعده گذشته باشد اما هنوز هم برای شروع دیر نشده است. شاید ساده ترین بهرمندی از این فرصت بی نظیر، چهل روز عهد بستن با خدا برای ترک یکی دو عیب بزرگمان باشد. هر کس با اندک رجوعی به خود، بزگترین ضعف ها و عیب های خود را خواهد شناخت و اگر این شناخت حاصل نشد می توان با ارسال یک پیامک به دوستان و درخواست اینکه « دوستان! عیب های مرا به من هدیه کنید» از آنها بخواهد که بزرگترین عیب های او را در خلوت به او گوشزد کنند. حال می ماند عهدی مردانه با خدای تعالی که چهل روز خود را برای او خالص گرداند و در این اربعین بر ترک این صفات مضموم مداومت کند. هرگاه آن فعل از او سر زد به درگاه باری تعالی توبه کند و استغفار جوید و از شیطان به خدا پناه برد. هرگز ناامید نشود که آرام آرام و با گذشت زمان ترک آن عمل بر او آسان می¬شود و به توفیق الهی و در روزهایی که بهترین آب و هوا را برای عبودیت و بندگی دارد از این عهد خود رستگار خواهد شد.



لینک مطلب: http://www.tebyan.net/Hawzah/Ethics_Morality/2010/10/10/139592.html

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
يکشنبه 18/7/1389 - 14:59 - 0 تشکر 240519

البته بهتر است برای این ایام از اذکار و اوراد عام مانند صلوات و ادعیه عمومی مانند دعای فرج و عاشورا و ... استفاده شود که گفتن اذکار خاص بدون اذن و اجازه استاد و راهنما ممنوع است که شاید اثرات آن را ندانیم و بگوییم و تحمل اثرات آن را نداشته باشیم .

يا علي گفتيم و عشق آغاز شد

يکشنبه 18/7/1389 - 21:9 - 0 تشکر 240585

mnazari گفته است :
[quote=mnazari;516421;240519]البته بهتر است برای این ایام از اذکار و اوراد عام مانند صلوات و ادعیه عمومی مانند دعای فرج و عاشورا و ... استفاده شود که گفتن اذکار خاص بدون اذن و اجازه استاد و راهنما ممنوع است که شاید اثرات آن را ندانیم و بگوییم و تحمل اثرات آن را نداشته باشیم .

با سلام

درسته كه اذكار خاص نیاز به استاد دارن ولی این پیشنهادی كه مطرح شد، ذكر خاص به‌شمار نمی‌ره

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

شنبه 24/7/1389 - 21:25 - 0 تشکر 242435

با سلام علی یارت
البته باید تعریف شما رو از ذکر خاص و عام شنید چون صلوات معروف به ذکر عامه و بقیه رو با اعداد خاص باید به علما رجوع داد .

يا علي گفتيم و عشق آغاز شد

شنبه 24/7/1389 - 22:47 - 0 تشکر 242454

mnazari گفته است :
[quote=mnazari;516421;242435]با سلام علی یارت
البته باید تعریف شما رو از ذکر خاص و عام شنید چون صلوات معروف به ذکر عامه و بقیه رو با اعداد خاص باید به علما رجوع داد .

با سلام

منظورمم اینه كه پیشنهادی كه در اصل مبحث بیان شده، به عنوان ذكر خاص به كار برده نمی‌شه

چون همون‌طور كه ذكر شد، با توجه به حدیث، خوندن جوشن كبیر 3 بار در ماه مشكلی نداره

ولی سعی می‌كنم بازم بپرسم و جواب قطعی بدم

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.