• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
وبلاگ نویسان (بازدید: 1743)
دوشنبه 12/7/1389 - 19:43 -0 تشکر 238142
فرهنگ وبلاگ نویسی

خب ، دیگه وقت اون رسیده که وبلاگ نویسی رو به شکلی جدی تر وبه اصطلاح حرفه ای دنبال کنیم ...

در این پست قراره مطالب جالب و جذابی رو در رابطه با دنیای وبلاگ نویسی منتشر کنم

انشاالله خوشتان بیاید

یاعلی 

دوشنبه 12/7/1389 - 19:44 - 0 تشکر 238143

ده سال پیش (۱۷ دسامبر ۱۹۹۷) برای نخستین بار جورن بارگر (Jorn Barger) واژه وبلاگ (Weblog) را برای لیستی از لینکهایی که در حین وبگردی ها توجهش را جلب کرده بودند، بکار برد.
حالادر آستانه دهمین سالروز این اتفاق، وی ده نکته از تجاربش در زمینه بلاگ نویسی را برای آنهایی که به تازگی وبلاگ نویسی را آغاز میکنند، لیست نموده است:

«تصوّر من در سال ۱۹۹۷ از وبلاگ، پدیده ای بود برای شفاف سازی بیشتر در وب. که هر وبلاگ در شبکه های پیچیده اینترنتی، لیستی خواهد بود از لینکهایی که نگارنده اش در حین وب گردی آنها را بهترین یافته است. سالهای ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ برای من دوران طلایی وبلاگها بودند. درست زمانی که من اصول زیر را فرا گرفتم:

- یک وبلاگ به معنی کامل کلمه، لیستی است از لینکهایی که شما میخواهید ذخیره شان کنید، یا آنها را به اشتراک بگذارید. (از همین رو در حقیقت del.icio.us سیستم وبلاگ نویسی مناسبتری است از Blogger).
- شما لینکها را به افکار و پستهایتان و هر کجای دیگر میتوانید اضافه کنید… اما چنانکه در وبلاگتان، تعداد پستها بیش از لینکهاست، پس شما نیاز دارید که برخی چیزها را بیاموزید.
- اگر شما قبل از نگاشتن پست، کمی وبگردی کنید، در اکثر مواقع، ایده هایتان ساخت یافته تر خواهند شد.
- اگر صادقانه، خودتان باشید، بر جذابیت لینکهایی که در وبلاگ میگذارید افزوده خواهد شد. خوانندگانتان نیاز دارند که شما را خوب بشناسند.
- همیشه برای لینکهایی که میگذارید، عنوان وبلاگ نویسنده را هم ذکر کنید. (یا حداقل مطمئن شوید که توضیحات شما برای لینک، آنقدر کافی هست که خوانندگان دوباره صفحه ای را که قبلاً دیده اند، باز نکنند.)
- همیشه به لینکهایتان، صفات توصیفی بیافزایید، تا خواننده واکنش شما را به لینکها بداند. (مثلاً عالیست، جالب بود، و…)
- به منابعی که شما را به مطلبی راهنمایی کرده اند، اشاره کنید. با این کار برای خوانندگانتان امکان اتصال به سرچشمه را فراهم می آورید.
- مراقب "gotchas" (فرمتینگ جادویی، فایلهای طویل و…) باشید! لینکهای مهم و اصلی را بین، لینکهای غیرضروری گم نکنید.
- تعدادی از نویسندگان یا افراد محبوب تان را انتخاب کنید و یک Google News Feed از نوشته ها یا اخبار مربوط به آنها بسازید و آنرا در وبلاگتان به نمایش بگذارید تا خوانندگانتان هم در جریان نوشته ها و اخبار آنها قرار بگیرند.
- لینکهای مورد علاقه تان را بارها و بارها منتشر کنید، تا افرادی که اولین بار آنرا از دست داده اند، هم شانس دیدن آنرا داشته باشند.

منبع: وبلاگ بلاگ نوشت

چهارشنبه 14/7/1389 - 15:17 - 0 تشکر 238826

دانش وبلاگ نویسی

شاید عده ای ، وبلاگ نویسی را صرفا یک تفریح و سرگرمی اینترنتی دانسته و وبلاگ را بخش کوچکی از فضای پهناور دنیای مجازی برای نوشتن درد دل ها و حرف هایی که در دنیای حقیقی نمی توان با کسی در میان گذاشت ، به حساب بیاورند ؛ و عده ای دیگر آن را یک حرکت فرهنگی و رسانه ای جدی و مهم در راستای نشر و اشاعه افکار مختلف دانسته و وبلاگ ها را نشریات بیشمار الکترونیکی که ابزار انعکاس افکار و عقائد اهالی دهکده جهانی هستند به شمار آورند . اما صرفنظر از نوع نگاه و برداشت ما از مقوله وبلاگ نویسی و جدا از نحوه بکار گیری این ابزار مدرن ، به عقیده من وبلاگ نویسی یک دانش است ، دانشی آمیخته از فن و هنر و برای اظهار نظر در مورد آن باید بین دو مبحث تفکیک قائل شد :
الف : محتوای وبلاگ ب : مدیریت محتوای وبلاگ
محتوای وبلاگ ها غالبا حرفها ، عقائد و دیدگاه ها یی هستند که به صورت متن یا نوشته هایی در وبلاگ ها درج می شوند و مسلما نوشتن نیازمند داشتن استعداد ، قریحه و ذوق ادبی در هر اندازه ای است ؛ و این چیزی جز هنر نویسندگی نیست . ( البته همانطور که عرض شد نویسندگی حرفه ای منظور من نیست بلکه به هر حال هر کسی که چیزی می نویسد ولو در وبلاگ ، باید حداقل ذره ای از هنر نوشتن در وجودش باشد . کما اینکه می بینیم بسیاری از افراد به علت عدم توانایی در نوشتن علیرغم علاقه ای که به داشتن یک وبلاگ دارند، از آن محرومند .) و اما بحث مدیریت محتوای وبلاگ که به نظر من یک فن یا تکنیک است . درست است که سرویس های مختلف وبلاگ نویسی اسبابی را فراهم کرده اند که آماتورترین وبلاگ نویسان (مثل من ) به راحتی می توانند با تولید محتوا آنرا مدیریت کرده و انتشار دهند اما در عین حال من معتقدم که مدیریت محتوای وبلاگ چیزی جز یک فن نیست . به هر حال هر کسی که بخواهد وبلاگش را آنطور که باید و شاید به مخاطبانش ارائه کند باید با فنون و تکنیک های خاصی آشنا باشد تا به بهترین وجه ایده هایش را در وبلاگ عملی کند . پس در یک جمله می توان گفت وبلاگ نویسیی دانشی است آمیخته از فن و هنر ، هنر تولید محتوا و فن مدیریت محتوا . و یک وبلاگ نویس موفق کسی است که اولا با خواندن وبلاگ های خوب و نیز مطالعه کتب مختلف در جهت تقویت قریحه نویسندگی و ذوق قلم زنی خود گام بردارد و ثانیا روز به روز برای هر چه بیشتر آشنا شدن با تکنیک ها ، ترفند ها و راهکارهای مدیریت بهتر محتوای وبلاگ تلاش کند . خوشحال خواهم شد اگر شما هم نظر خود را در این باره بیان کنید .

دوشنبه 26/7/1389 - 14:25 - 0 تشکر 243175

برای داشتن یک وبلاگ خوب و موفق علاوه بر داشتن محتوایی خوب و پر بار که قبلا به آن اشاره شد برقراری ارتباط مستقیم با دیگر وبلاگ نویسان و یا حتی خوانندگان عادی از شروط لازم آن است، که البته در حال حاضر به صورت گذاشتن نظر یا همان کامنت مرسوم است که از این طریق می توان با نویسنده ارتباط برقرار کرد. و چه خوب است که نویسنده به اظهار نظر بینندگان وبلاگ خود اهمیت دهد و انتقاد پذیر نیز باشد. زیرا قرار نیست که همه‌ی ‌چیزهایی که ما می‌نویسیم درست باشد!
فروتنی و راز داری از دیگر خصوصیات یک وبلاگ نویس است که البته با داشتن این خصوصیات و مهارت می تواند آدرس وبلاگ های دیگر را در وبلاگ خود لینک کند.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

دوشنبه 26/7/1389 - 14:26 - 0 تشکر 243176

سعی کنید نوشته هایتان نسبت به کسی بی ادبانه نباشد زیرا برای وبلاگ نویسان نوشتن بی ادبانه کار سختی نیست بلکه آسان نیز است. اگر هم تا به حال این کار را کردید سریعا متنی مخالف متن قبلی خود بنویسید. هیچ گاه در مورد خودتان زیاد ننویسید و خودستایی نکنید یا حداقل در کامنت های عمومی این کار را نکنید.
برای داشتن وبلاگی خوب و کامل خوب است که شخص وبلاگ نویس با زبان انگلیسی آشنایی، هر چند مختصر داشته باشد، چرا که هر‌چقدر زبان ‌انگلیسی‌ یک وبلاگ‌نویس بهتر باشد قادر به ارتباط بهتر با دنیای خارج و پیدا کردن مطالب مفیدتر و بهتر است.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

دوشنبه 26/7/1389 - 14:26 - 0 تشکر 243178

داشتن اطلاعاتی به روز و کامل در رابطه با موضوعی که یک وبلاگ نویس می خواهد بنویسد امری لازم و ضروری است و اساساً اگر یک وبلاگ نویس در یک موضوع خاص بنویسد بیشتر می‌تواند موفق باشد تا اینکه به صورت عمومی مطلب بنویسد. چرا که تخصصی نوشتن باعث افزایش تسلط وبلاگ‌نویس به موضوع مورد نظر در طول وبلاگ‌نویسی می‌شود و همین موضوع باعث افزایش کیفیت نوشته‌های یک وبلاگ‌نویس می‌شود.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

پنج شنبه 13/8/1389 - 14:45 - 0 تشکر 247816

آیا میدانید کپی رایت چیست ؟
کپی رایت همان قوانین حمایت از حقوق مولف است که در پشت کتاب ها و سی دی هایی که میخرید نوشته شده و حق نشر را برای ناشر یا مولف محفوظ دانسته است.

این بدان معناست که شما حق ندارید آن سی دی را بدون مجوز ناشر یا مولف در جایی به هر شکلی منتشر کنید. مثلا حق ندارید آنرا کپی کنید و یا بصورت اسکن شده در اینترنت قرار دهید. در صورت عدم رعایت حقوق مولف شما تحت پیگرد قانونی قرار میگیرید و ممکن است مشکلات حقوقی بسیاری برای شما درست کند.

این قضیه در مورد محتوای تولید شده دیجیتال نیز مصداق دارد. یعنی شما حق ندارید مقاله منتشر شده در یک سایت و یا حتی یک وبلاگ شخصی را بدون اجازه و اطلاع ناشر در جای دیگری مانند وبلاگ خودتان کپی کنید و یا بصورت مقاله و یا هر فرمت دیگری از بخشی از آن استفاده کنید.

پس شما نیز بعنوان یک عضو از جامعه باید قوانین آنرا قبول داشته و به آن پایبند باشید. گرچه بعضی از این قوانین بصورت عرفی تبدیل شده است. اما حتی پایبندی به آنها نیز شخصیت مجازی شما را نشان میدهد.

پس :
1 - هرگز مطالب دیگران را بدون اطلاع نویسنده در سایت یا وبلاگ خود کپی نکنید. حتی در صورتی که لینک به سایت اصلی میدهید باید نویسنده را از انتشار آن مطلع سازید. زیرا بسیاری از مقالات نوشته شده دارای ارزش معنوی هستند و کپی برداری از آنها حتی با لینک دادن به سایت مرجع مجاز نمی باشد. بجای کپی متن مقاله بهتر است یک پاراگراف از مقاله را در سایت خود درج کنید و برای نمایش مقاله کامل، لینک اصلی را در وبلاگ خود قرار دهید.

2 - قرار دادن فایل mp3 موسیقی های منتشر شده در داخل کشور که دارای مجوز میباشند ، در وبلاگ ها ممنوع است و اینکار ممکن است به فیلتر شدن وبلاگ شما منجر شود.

3 - آنچه یک نویسنده را به نگارش نسخه بعدی کتابش تشویق میکند، فروش نسخه های کتب قبلی اوست . پس با کپی برداری غیر مجاز ، آنان را که دوستشان دارید از کارشان دلسرد نکنید تا مانع انتشار کتب و مقالات حرفه ای تر نشوید.

4 - از مولفان هر محصول فرهنگی انتقاد کنید . اما اهانت نه! اهانت کردن به یک فرد و یا حتی محصول نه تنها باعث بهبود کار بعدی آن شخص نخواهد شد ، بلکه شما را نیز بعنوان فردی غیر منطقی نشان میدهد.

5 - از مولفان هم انتقاد و هم حمایت کنید تا آنان نیز برای ایجاد تالیفی قویتر انگیزه داشته باشند.

پنج شنبه 13/8/1389 - 14:49 - 0 تشکر 247818

به موجب مواد تصویب شده جرایمی از قبیل :دسترسی غیرمجاز ،شنود غیرمجاز،جاسوسی رایانه‎ای ،جعل رایانه‎ای،تخریب و اخلال در داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای و مخابراتی،سرقت و كلاهبرداری مرتبط با رایانه،جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی،هتك حیثیت و نشر اكاذیب،مسئولیت كیفری اشخاص جرم انگاری شد .

متن مواد تصویب شده به شرح زیر است:
‎‎بخش یكم ـ جرائم و مجازات‌ها

فصل یكم ـ‌ جرائم علیه محرمانگی داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی

‎‎مبحث یكم ـ دسترسی غیرمجاز

‎‎ماده (1) هركس به طور غیرمجاز به داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی كه به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

‎‎مبحث دوم ـ شنود غیرمجاز

‎‎ماده (2) هركس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا امواج الكترومغناطیسی یا نوری را شنود كند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

مبحث سوم ـ جاسوسی رایانه‎ای

‎‎ماده (3) هركس به طور غیرمجاز نسبت به داده‎های سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‎های داده مرتكب اعمال زیر شود،‌ به مجازات‎های مقرر محكوم خواهد شد: الف) دسترسی به داده‎های مذكور یا تحصیل آنها یا شنود محتوای سری در حال انتقال، به حبس از یك تا سه سال یا جزای نقدی از بیست تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات. ب) در دسترس قرار دادن داده‎های مذكور برای اشخاص فاقد صلاحیت، به حبس از دو تا ده سال. ج) افشا یا در دسترس قرار دادن داده‎های مذكور برای دولت، سازمان، شركت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها، به حبس از پنج تا پانزده سال.

تبصره 1ـ داده‎های سری داده‎هایی است كه افشای آنها به امنیت كشور یا منافع ملی لطمه می‎زند.

تبصره 2ـ آئین‎نامه نحوه تعیین و تشخیص داده‎های سری و نحوه طبقه‎بندی و حفاظت آن‌ها ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط وزارت اطلاعات با همكاری وزارت‎خانه‎های دادگستری، كشور، ارتباطات و فناوری اطلاعات و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیأت دولت خواهد رسید. ماده (4) هركس به قصد دسترسی به داده‎های سری موضوع ماده (3) این قانون،‌ تدابیر امنیتی سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی را نقض کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

‎‎ماده (5) چنانچه مأموران دولتی كه مسؤول حفظ داده‎های سری مقرر در ماده (3) این قانون یا سیستم‎های مربوط هستند و به آنها آموزش لازم داده شده است یا داده‌ها یا سیستم‌های مذكور در اختیار آنها قرار گرفته است بر اثر بی‎احتیاطی، بی‎مبالاتی یا عدم رعایت تدابیر امنیتی موجب دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت به داده‎ها، حامل‎های داده یا سیستم‎های مذكور شوند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات و انفصال از خدمت از شش ماه تا دو سال محكوم خواهند شد.

فصل دوم ـ جرائم علیه صحت و تمامیت داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی

مبحث یكم ـ جعل رایانه‎ای

ماده (6) هركس به طور غیرمجاز مرتكب اعمال زیر شود، جاعل محسوب و به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد: الف) تغییر داده‎های قابل استناد یا ایجاد یا وارد كردن متقلبانة داده‎ها، ب) تغییر داده‎ها یا علایم موجود در كارت‎های حافظه یا قابل پردازش در سیستم‌های رایانه‎ای یا مخابراتی یا تراشه‎ها یا ایجاد یا وارد كردن متقلبانة داده‎ها یا علایم به آنها.

ماده (7) هركس با علم به مجعول بودن داده‎ها یا كارت‎ها یا تراشه‎ها از آنها استفاده کند، به مجازات مندرج در ماده فوق محكوم خواهد شد.

‎‎مبحث دوم ـ تخریب و اخلال در داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای و مخابراتی

ماده (8) هر كس به طور غیرمجاز داده‎های دیگری را از سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‎های داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیرقابل پردازش كند‌ به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (9) هر كس به طور غیرمجاز با انجام اعمالی از قبیل وارد كردن، انتقال دادن، پخش، حذف كردن، متوقف كردن، دستكاری یا تخریب داده‎ها یا امواج الكترومغناطیسی یا نوری، سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی دیگری را از كار بیندازد یا كارکرد آنها را مختل كند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (10) هركس به طور غیرمجاز با انجام اعمالی از قبیل مخفی كردن داده‌ها، تغییر گذرواژه یا رمزنگاری داده‌ها مانع دسترسی اشخاص مجاز به داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی شود، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

‎‎ماده (11) هركس به قصد به خطر انداختن امنیت یا آسایش عمومی اعمال مذكور در مواد (8)، (9) و (10) این قانون را علیه سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی كه برای ارائة خدمات ضروری عمومی به كار می‌روند، از قبیل خدمات درمانی، آب، برق، گاز، مخابرات، حمل و نقل و بانكداری مرتكب شود، به حبس از سه تا ده سال محكوم خواهد شد.

فصل سوم ـ‌ سرقت و كلاهبرداری مرتبط با رایانه

‎‎ماده (12) هركس به طور غیرمجاز داده‎های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یك تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (١٣) هركس به طور غیرمجاز از سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد كردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف كردن داده‎ها یا مختل كردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل كند علاوه بر رد مال به صاحب آن‌ به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

فصل چهارم ـ جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی

ماده (١٤) هركس به وسیله سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‌های داده محتویات مستهجن را تولید، ارسال، منتشر، توزیع یا معامله كند یا به قصد ارسال یا انتشار یا تجارت تولید یا ذخیره یا نگهداری كند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

تبصره 1 ـ ارتكاب اعمال فوق در خصوص محتویات مبتذل موجب محكومیت به حداقل یكی از مجازات های فوق می شود. محتویات وآثار مبتذل به آثاری اطلاق می گردد كه دارای صحنه ها وصور قبیحه باشد.

تبصره 2 ـ هرگاه محتویات مستهجن به كمتر از ده نفر ارسال شود، مرتكب به یك تا پنج میلیون ریال جزای نقدی محكوم خواهد شد.

تبصره 3 ـ چنانچه مرتكب اعمال مذكور در این ماده را حرفة خود قرار داده باشد یا بطور سازمان‌یافته مرتكب شود چنانچه مفسد فی‌الارض شناخته نشود، به حداكثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محكوم خواهد شد.

تبصره 4 ـ محتویات مستهجن به تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیرواقعی اطلاق می‎شود كه بیانگر برهنگی كامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است.

ماده (١٥) هركس از طریق سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‎های داده مرتكب اعمال زیر شود، به ترتیب زیر مجازات خواهد شد: الف) چنانچه به منظور دستیابی افراد به محتویات مستهجن، آنها را تحریك یا ترغیب یا تهدید یا تطمیع كند یا فریب دهد یا شیوه دستیابی به آنها را تسهیل كند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات.ارتكاب این اعمال در خصوص محتویات مبتذل موجب جزای نقدی از دو تا پنج میلیون ریال است. ب) چنانچه افراد را به ارتكاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان‎گردان یا خودكشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت‎آمیز تحریك یا ترغیب یا تهدید یا دعوت كند یا فریب دهد یا شیوه ارتكاب یا استعمال آنها را تسهیل كند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات. تبصره ـ مفاد این ماده و ماده (١٤) شامل آن دسته از محتویاتی نخواهد شد كه برای مقاصد علمی یا هر مصلحت عقلایی دیگر تهیه یا تولید یا نگهداری یا ارائه یا توزیع یا انتشار یا معامله می‌شود.

فصل پنجم ـ هتك حیثیت و نشر اكاذیب

‎‎ماده (16) هركس به وسیله سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی،‌ فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف كند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر كند، به نحوی كه عرفاً موجب هتك حیثیت او شود، به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد. تبصره ـ چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتكب به حداكثر هر دو مجازات مقرر محكوم خواهد شد.

ماده (17) هركس به وسیله سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر كند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی كه منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتك حیثیت او شود، به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (18) هر كس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سیستم رایانه یا مخابراتی اكاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت، رأساً یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقام‌های رسمی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از این‌‌كه از طریق یاد شده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

فصل ششم ـ مسئولیت كیفری اشخاص

‎‎ماده (١٩) در موارد زیر، چنانچه جرایم رایانه‎ای به نام شخص حقوقی و در راستای منافع آن ارتكاب یابد، شخص حقوقی دارای مسئولیت كیفری خواهد بود: الف) هرگاه مدیر شخص حقوقی مرتكب جرم رایانه‎ای شود. ب) هرگاه مدیر شخص حقوقی دستور ارتكاب جرم رایانه‎ای را صادر كند و جرم بوقوع پیوندد. ج) هرگاه یكی از كارمندان شخص حقوقی با اطلاع مدیر یا در اثر عدم نظارت وی مرتكب جرم رایانه‎ای شود. د) هرگاه تمام یا قسمتی از فعالیت شخص حقوقی به ارتكاب جرم رایانه‎ای اختصاص یافته باشد.

تبصره ١ـ منظور از مدیر كسی است كه اختیار نمایندگی یا تصمیم‎گیری یا نظارت بر شخص حقوقی را دارد.

تبصره ٢ـ مسئولیت كیفری شخص حقوقی مانع مجازات مرتكب نخواهد بود.

ماده (٢٠) اشخاص حقوقی موضوع ماده فوق، با توجه به شرایط و اوضاع و احوال جرم ارتكابی، میزان درآمد و نتایج حاصله از ارتكاب جرم، علاوه بر سه تا شش برابر حداكثر جزای نقدی جرم ارتكابی، به ترتیب ذیل محكوم خواهند شد: الف) چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم تا پنج سال حبس باشد، تعطیلی موقت شخص حقوقی از یك تا نُه ماه و در صورت تكرار جرم تعطیلی موقت شخص حقوقی از یك تا پنج سال. ب) چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم بیش از پنج سال حبس باشد، تعطیلی موقت شخص حقوقی از یك تا سه سال و در صورت تكرار جرم‌ شخص حقوقی منحل خواهد شد. تبصره ١ـ مدیر شخص حقوقی كه طبق بند «ب» این ماده منحل می‎شود، تا سه سال حق تأسیس یا نمایندگی یا تصمیم‎گیری یا نظارت بر شخص حقوقی دیگری را نخواهد داشت.

تبصره ٢ـ خسارات شاكی خصوصی از اموال شخص حقوقی جبران خواهد شد. در صورتی كه اموال شخص حقوقی به تنهایی تكافو نكند، مابه‎التفاوت از اموال مرتكب جبران خواهد شد.

ماده (٢١) ارائه‎دهندگان خدمات دسترسی موظفند طبق ضوابط فنی و فهرست مقرر از سوی كمیتة تعیین مصادیق موضوع ماده ذیل محتوای مجرمانه اعم از محتوای ناشی از جرایم رایانه‌ای و محتوایی كه برای ارتكاب جرایم رایانه‌ای بكار می‌رود را پالایش كنند. در صورتی كه عمداً از پالایش محتوای مجرمانه خودداری كنند، منحل خواهند شد و چنانچه از روی بی‎احتیاطی و بی‎مبالاتی زمینة دسترسی به محتوای غیرقانونی را فراهم آورند، در مرتبة نخست به جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال و در مرتبة دوم به جزای نقدی از یكصد میلیون تا یك میلیارد ریال و در مرتبة سوم به یك تا سه سال تعطیلی موقت محكوم خواهند شد.

تبصره «1» چنانچه محتوای مجرمانه به وب‌سایت‌های مؤسسات عمومی شامل نهادهای زیرنظر ولی فقیه و قوای سه‌گانة مقننه، مجریه و قضائیه و مؤسسات عمومی غیردولتی موضوع قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی مصوب 19/4/1373 و الحاقات بعدی آن یا به احزاب، جمعیت‌ها، انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده یا به سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی حاضر در ایران كه امكان احراز هویت و ارتباط با آنها وجود دارد تعلق داشته باشد، با دستور مقام قضایی رسیدگی‌كننده به پرونده و رفع اثر فوری محتوای مجرمانه از سوی دارندگان، وب‌سایت مزبور تا صدور حكم نهایی پالایش نخواهد شد.

تبصره «٢» پالایش محتوای مجرمانه موضوع شكایت خصوصی با دستور مقام قضایی رسیدگی‌كننده به پرونده انجام خواهد شد.

ماده (22)
قوة قضائیه موظف است ظرف یك ماه از تاریخ تصویب این قانون كمیتة تعیین مصادیق محتوای مجرمانه را در محل دادستانی كل كشور تشكیل دهد. وزیر یا نمایندة وزارتخانه‎های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم،‌ تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان‎ صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی، یك نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و یك نفر نمایندة مجلس شورای اسلامی به انتخاب كمیسیون حقوقی و قضایی و تأیید مجلس شورای اسلامی اعضای كمیته را تشكیل خواهند داد. ریاست كمیته به عهدة دادستان كل كشور خواهد بود.
تبصره «1» جلسات كمیته حداقل هر پانزده روز یك بار و با حضور هفت نفر عضو دارای حق رأی رسمیت می‌یابد و تصمیمات كمیته با اكثریت نسبی حاضران معتبر خواهد بود.
تبصره «2» كمیته موظف است به شكایات راجع به مصادیق پالایش شده رسیدگی و نسبت به آنها تصمیم‌گیری كند. رأی كمیته قطعی است.
تبصره «3» كمیته موظف است هر شش ماه گزارشی در خصوص روند پالایش محتوای مجرمانه را به رؤسای قوای سه‌گانه و شورای عالی امنیت ملی تقدیم كند. ‎
ماده (٢3)
ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض دریافت دستور كمیتة تعیین مصادیق مذكور در مادة فوق یا مقام قضایی رسیدگی‌كننده به پرونده مبنی بر وجود محتوای مجرمانه در سیستم‌های‎ رایانه‎ای خود از ادامة دسترسی به آن ممانعت به عمل آورند. چنانچه عمداً از اجرای دستور كمیته یا مقام قضایی خودداری كنند، منحل خواهند شد. در غیر این صورت، چنانچه در اثر بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی زمینة دسترسی به محتوای مجرمانه مزبور را فراهم كنند، در مرتبة نخست به جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال و در مرتبة دوم به یكصد میلیون تا یك میلیارد ریال و در مرتبة سوم به یك تا سه سال تعطیلی موقت محكوم خواهند شد.
تبصره ـ ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض آگاهی از وجود محتوای مجرمانه مراتب به كمیتة تعیین مصادیق اطلاع دهند.
ماده (٢4)
هركس بدون مجوز قانونی از پهنای باند بین‎المللی برای برقراری ارتباطات مخابراتی مبتنی بر پروتكل اینترنتی از خارج ایران به داخل یا برعكس استفاده كند, به حبس از یك تا سه سال یا جزای نقدی از یكصد میلیون تا یك میلیارد ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

فصل هفتم ـ سایر جرائم
ماده (25)
هركس مرتكب اعمال زیر شود، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد:
الف) تولید یا انتشار یا توزیع یا معاملة داده‎ها یا نرم‎افزارها یا هر نوع ابزار الكترونیكی كه صرفاً به منظور ارتكاب جرائم رایانه‎ای به كار می‎روند.
ب) فروش یا انتشار یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا هر داده‎ای كه امكان دسترسی غیرمجاز به داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی متعلق به دیگری را فراهم می‎كند.
ج) آموزش نحوة ارتكاب جرایم دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه‌ای و تخریب و اخلال در داده‌ها یا سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی.
تبصره ـ چنانچه مرتكب اعمال یاد شده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداكثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محكوم خواهد شد.

پنج شنبه 13/8/1389 - 14:50 - 0 تشکر 247822

پارسی فا : دزدی مطالب از وبلاگ ها جهت تامین محتوا !
"امنیت سرمایه مهم ترین اصل برای سرمایه گذار است". این جمله نه تنها در اقتصاد ، بلکه در بسیاری از موارد دیگر نیز مانند سرمایه گذاری در تولید محتوا صدق میکند.

در جوامع امروزی قوانین حفاظت از محتوای تولید شده توسط مولف که بنام حقوق copyright شناخته میشود ، محافظ حقوق معنوی مولف و برپا دارنده امنیت در دنیای اطلاعاتی است. این قوانین نه تنها در اکثر کشورهای جهان اجرا میشود ، بلکه فرهنگ سازی گسترده ای نیز برای رعایت آن توسط کاربران، در سالهای گذشته در این کشورها انجام شده است و تمامی کاربران ، سایت ها و شرکت ها خود را در برابر آن مسئول میدانند . بطور مثال حتی گوگل به سایت هایی که مطالب دیگران را کپی بر داری میکنند امکان استفاده از google Ads را نمی دهد .

مسلما وجود امنیت باعث ترغیب مولف به ایجاد محتوا و ادامه کار میشود و بدون شک بزرگترین دلیل شکست شرکت های نرم افزاری و عقب ماندن کشورمان در دنیای نرم افزار ، نبود قانون حفاظت از محتوای تولید شده توسط این شرکتها ست .
متاسفانه بعد از گذشت ده ها سال ، هنوز فرهنگ رعایت حقوق مولف در بین کاربران ایرانی نه تنها جا نیفتاده ، بلکه دزدی مطالب دیگران و انتشار آنها بنام خود به کاری هنجار بدل شده است و گویی قبحی در این کار اصلا وجود ندارد که بخواهد بریزد!

سایت پارسیفا که هنوز رنک گوگل صفر دارد و از راه نرسیده خود را "بزرگترین پایگاه اطلاع رسانی ایرانیان" ! می نامد ، برای تامین محتوای خود از مطالب سایر وبلاگ ها بدون ذکر نام استفاده میکند که این عمل نامی جز "دزدی مطالب وبلاگها " ندارد.
البته نمونه این گونه سایت ها آنقدر زیاد شده که جایی برای نام بردن همه آنها نیست . اما از سایتی که کار خود را با تبلیغ در بلاگفا آغاز کرده بود و میخواست " بزرگترین پایگاه اطلاع رسانی ایرانیان "باشد، چنین انتظاری نمی رفت.

لطفا راهکار های خود را جهت مبارزه با سرقت مطالب وبلاگ ها در صفحه تماس با ما بنویسید و برای ما ارسال کنید تا در مقاله بعدی بهترین راهکارها را منتشر کنیم.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.