• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1011)
سه شنبه 6/7/1389 - 10:3 -0 تشکر 235922
کشف یک راز فضایی با فولرین ها

مولکول فولرین C60 برای اولین بار در فضا شناسایی شده است، این کشف یک راه‌حل احتمالی برای یک معمای فضایی 90 ساله ارائه می‌کند.

به گزارش ایسنا، جان کامی از دانشگاه وسترن اونتاریو در کانادا و همکارانش ابرهای بزرگی از هر دو مولکول‌های فولرین C60 و C70 در سحابی ستاره‌ای Tc1 کشف کرده‌اند.

کامی توضیح می‌دهد: ما مدارکی داریم که نشان می‌دهند که باید در محیط بین ستاره‌ای گونه‌های آلی خیلی بزرگی وجود داشته باشد، اما تاکنون قادر به شناسایی گونه‌های فولرین ویژه در این محیط نبوده‌ایم. بزرگترین گونه‌هایی که تاکنون شناسایی شده‌اند، مولکول‌های 13 اتم کربنه بوده‌اند.

 

این اطلاعات از سحابی ستاره‌ای Tc1، ابتدا به وسیله‌ طیف‌نگار مادون قرمز قرار گرفته روی تلسکوپ فضایی اسپیترز ناسا گرفته شد. طیف نشری غیر معمول به دست آمده به منظور شناسایی، برای این محققان در دانشگاه وسترن اُنتاریو فرستاده شد.

کامی می‌گوید: ما می‌دانستیم که مولکول‌های C60 می‌توانند فقط چهار پیک نوسانی مجزا داشته باشند. ما همه چهار پیک آن‌ها را در این طیف نشری مشاهده کردیم.

این دانشمندان برای تأیید کامل شناسایی‌شان، مدل‌های رایانه‌ای توسعه دادند که شرایط تولید این طیف ضبط‌ شده را شبیه‌ سازی می‌کردند. با توجه به این‌که پهناهای پیوند و طول ‌موج‌های پیک مولکول C60 وابسته به دما هستند، آن‌ها توانستند محاسبه کنند که شدت‌های مربوط به پیوندهای فولرین C60 با نشر گرمایی در دمای 330 درجه کلوین مطابقت داشتند. آن‌ها همچنین محاسبه کردند که پیوندهای فولرین C70 ناشی از یک دمای تحریک 180 درجه کلوین هستند. با استفاده از همان مدل‌ها، این دانشمندان تخمین زدند که کل جرم هر یك از فولرین‌های موجود در این سحابی 1023 کیلوگرم، حدود یک و نیم برابر جرم کره ماه است.

این نتایج مستقیماً به آزمایشاتی که ابتدا فولرین را کشف کردند، عطف می‌شوند. این آزمایشات از شیمی اتمسفریک بیرونی ستاره‌های کربنی بزرگ قرمز تقلید کردند. این آزمایشات اولیه که توسط سیر ماری کروتو، برنده جایزه نوبل، انجام شده بودند، بر روی جذب‌های توضیح داده نشده در پرتوهای رسیده به زمین، معروف به پیوندهای بین ستاره‌ای نفوذ(DIBs)، تمرکز کرده بودند.

کامی و همکارانش DIBs را بررسی کردند و امیدوارند که فولرین‌ها توضیحی در این زمینه ارائه دهند.

این محققان نتایج خود را در مجله‌ Science منتشر کرده‌اند.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

سه شنبه 6/7/1389 - 14:28 - 0 تشکر 236030


ممنون مفید بود
و جالب
از نوع شدید

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
سه شنبه 6/7/1389 - 16:29 - 0 تشکر 236116

ممنون از مطلب خوبتان، داخل " معمایی که حل شد. " هم درج کردم.

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 8/7/1389 - 18:36 - 0 تشکر 237148

تنکس سهای گرامی.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.