• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2473)
پنج شنبه 1/7/1389 - 12:9 -0 تشکر 234212
تنظیم ساعت بدن با سه راهكار

تنظیم ساعت بدن با 4 راهکار

 

ساعت فیزیولوژیکی بدن افراد در واقع پاسخ به محرک‌های بیرونی مانند تغییرات دمایی و نوری است و به بیان دیگر تنظیم فعالیت‌های بدنی مناسب در روز و شب، وابسته به عملکرد این ساعت فیزیولوژیکی بدن است.
فاکتورهای متعددی در تنظیم عملکرد این ساعت درونی بدن نقش دارد.
پیروی از الگوهای سالم و صحیح در زندگی نقش مهمی در بهره‌مندی از خواب سالم و تأمین انرژی مورد نیاز روزانه ایفا می‌کند.
بیدار شدن در زمان مشخص
برخورداری از خواب راحت شبانه به عادات روزانه زندگی مربوط شده و از لحظه‌ای که فرد از خواب بر می‌خیزد مکانیسم بدن در این فرایند نقش خواهند داشت.
هنگام صبح زمانیکه سیگنال‌های اولین تشعشعات نوری خورشید از طریق سیستم عصبی چشم به ساعت بیولوژیک در مغز منتقل می‌شود، هورمونی ترشح می‌شود که بر فرآیندهایی مانند غذا خوردن، فکر کردن، خوابیدن و به یاد آوردن تأثیر می‌گذارد.
به عبارت دیگر نور خورشید در زمان مشخصی از صبح در فعال کردن مغز نقش مهمی دارد.
در افرادی که برنامه خواب منظمی نداشته و در زمان‌های مشخص از خواب بلند نمی‌شوند به هم خوردن تنظیم ساعت فیزیولوژیکی بدن بر فعالیت‌های روزانه و فرایند خواب شبانه آنها تأثیر منفی می‌گذارد.
خواب به موقع
به عقیده بسیاری از متخصصان افراد بهتر است زمانی به رختخواب بروند كه فاقد ان‍رژی كافی برای انجام كارها هستند و مغز قدرت كافی برای پاسخ مناسب به محرك‌های محیطی نداشته باشد.
هنگامی كه انرژی روزانه فرد به اندازه كافی تحلیل نرفته باشد و مدت زمان زیادی طول می‌كشد تا پیغام خوابیدن به مغز منتقل شود تنظیم ساعت بیولوژیكی بدن به هم می‌خورد.
بی‌خوابی آخر هفته
تنظیم عادات و روش زندگی با ساعت فیزیولوژیكی بدن یكی از روش‌های بهره‌مندی از یك روز كاری پر انرژی است.
درصد زیادی از افراد در روز آخر هفته از الگوهای متفاوتی پیروی كرده و معمولاً روز آخر هفته دیر به خواب رفته و صبح نخستین روز هفته را با كسالت آغاز می‌كنند.
این مسئله تنظیم ساعت درونی بدن را
بهم زده و در روزهای آینده بر عملكرد مغز و ترشح هورمون‌ها تأثیر می‌گذارد.
تنظیم نور
كمبود نور و دریافت ناكافی نور خورشید در طول روز یكی از علل به هم خوردن ساعت بیولوژیكی بدن است.
از آنجایی كه ترشح ملاتونین به دو فاكتور گرما و نور حساس است كمبود نور باعث خواب آلودگی و به هم خوردن ساعت زیستی بدن شده و افراد در طول روز از انرژی كافی برخوردار نخواهند بود.

 روزنامه ایران

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.