• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 11131)
چهارشنبه 17/6/1389 - 12:10 -0 تشکر 229125
مهندسان صنایع غذایی بشتابید!!!

سلام

از تمتمی اساتید دانشجویان وفارغ التحصیلان این رشته تقاضا میکنم هرگونه اطلاعات خود را در اختیار دوستانشان بگذارند

پنج شنبه 18/6/1389 - 12:5 - 0 تشکر 229557

با سلام

نمیدونم چند نفر از تبیانیهای عزیز صنایع غذایی باشند

من دانشجوی سال سوم این رشته هستم معدلم 18064 خوشحال میشم بتونم به دوستام کمکی بدم

البته خودمم سوالات زیادی ازشون  دارم اینم یکیش:

این درسته که میشه ارشدمون رو تو رشته تغذیه هم  ادامه بدیم؟

یعنی از گروه مهندسی به پزشکی تغییر پیدا میکنیم؟؟؟

جمعه 26/6/1389 - 1:40 - 0 تشکر 232226

با سلام
رشته من صنایع غذایی هست
به طور کلی تغذیه جزو رشته های پیراپزشکی و بیشتر جنبه پزشکی دارد صنایع غذایی یکی از گرایش مهندسی کشاورزی و بیشتر جنبه مهندسی دارد.
صنایع غذایی به دو شاخه ی اصلی تقسیم میشه
تبدیل مواد/ بیوتکنولوژی مواد
که بچه های بیوتکنولوژی مواد با مباحث تغذیه هم آشنا میشن
در صنایع غذایی به تجزیه مواد غذایی و بررسی میزان پروتئین و چربی و... و بار میکروبی و همین طور فراوری مواد غذایی از تولید تا مصرف پرداخته میشود از این رو زمینه های کاری در آزمایشگاه ها و کارخانچات مواد غذایی است .در مورد تغذیه به اثر مواد غذایی روی بدن و تهیه رژیم های غذایی مناسب و موثر با توجه به شرایط بدن ،سن ،جنس ، بیماری ها و... پرداخته میشود از این رو زمینه های کاری در کلینیک های خصوصی ، بیمارستان ها ، باشگاه های ورزشی و...می باشد .
و می بینید در عین حال که مکمل همند با هم خیلی فرق دارند .

ازکاربر محترم horton20 هم تشکر میکنم که این بحث رو شروع کرد تا بچه های صنایع غذایی برای بهتر شدنشون بتونن ازهم کمک بگیرن و استفاده کنن.

موفق باشید .

( مواظب خوبي هايت باش )

سه شنبه 30/6/1389 - 18:58 - 0 تشکر 233798

با تشکر از شما برای شرکت در بحث
از اطلاعاتی که گذاشتید استفاده کردیم خیلی خوب بود
اما من هنوز متوجه نشدم که ایا رشته ای به نام تغذیه جز رشته های ارشد برای صنایع غذایی هست؟؟
و اگر هست مربوط به کنترل کیفیه؟ یا اینکه با رشته ی تغذیه ی گروه پیراپزشکی تفاوت نداره؟

سه شنبه 30/6/1389 - 23:49 - 0 تشکر 233900

معرفی رشته علوم و صنایع غذایی
1-تعریف و هدف:
این رشته در گذشته با نام مهندسی کشاورزی – صنایع فرآورده های کشاورزی در دانشگاههای کشور ارائه شده و از سال 1371 به طور رسمی به علوم و صنایع غذایی تغییر نام داده است. کلیه عملیاتی که پس از برداشت محصولات زراعی و باغی و یا ذبح دام انجام شده و مواد خام را به ماده غذایی آماده مصرف تبدیل می کند، شامل روشهای نگهداری فرآوری، بسته بندی و... زیر مجموعه این گرایش می باشند.
هدف از این رشته، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی، نگه داری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده هدایت، نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند.
امنیت غذایی جزو مهم‌ترین اهرم‌های استراتژی ملی برای استقلال و خود کفایی است. استفاده بهینه از مواد غذایی و کاهش ضایعات آنها و مدیریت صحیح بر منابع آن و نیز استفاده از علوم و فنون روز به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر نگهداری مواد غذایی نیازمند نیروهای متخصص و کار آزموده در این زمینه است. بدیهی است نیل به این هدف جز با در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص که توانایی‌های خود را در محیط آموزشی و علمی مناسب کسب نكرده باشد، امکا ن پذیر نخواهد بود. لذا ضروری است متخصصینی تربیت شوند که بتوانند در امور مربوط به مدیریت، برنامه ریزی، نظارت، آموزش و تحقیق در امور فوق خدمت كنند.
علاوه بر اهمیت حیاتی ایمنی در صنایع غذایی، امروزه این صنایع همانند بسیاری از صنایع دیگر، باید قادر باشند تا مسیر بسیار پیچیده و سختی را برای ارضای تنوع‌طلبی مصرف‌کنندگان و همچنین رقابت در بازار دینامیک صنعتی و صادرات ملی طی نمایند. در جهان امروز استفاده از مجموعه آخرین دانش‌ها و یافته‌های بشری و بهینه‌سازی آنها، افزایش راندمان و بهره‌وری را در این صنعت به ارمغان آورده است. این روش‌ها باعث گردیده تا فرآیندهای صنایع غذایی ویژگی‌های بخصوصی را پیدا نماید. اهم این ویژگی‌ها عبارتند از:
1- بهبود کیفیت
2-تضمین کیفیت
3- بالا بردن ظرفیت تولید
4-کاهش مصرف انرژی
5- پایین آوردن دخالت نیروی انسانی در فرآوری صنایع غذایی به منظور کاهش انواع آلودگی‌ها به جهت تضمین امنیت غذایی
6-کاهش ضایعات
7- افزایش راندمان و بهره‌وری
اهمیت و جایگاه درجامعه: -2
نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشد بی رویه جمعیت و کاهش منابع غذایی، یکی از مهمترین مسائلی است که توجه دولتمردان، اندیشمندان و محققان را به خود معطوف داشته است. در این راستا، لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و به کارگیری روشهای مطلوب نگه داری و جلوگیری از ضایعات بی رویه محصولات کشاورزی، تأمین منابع جدید غذایی، بسته بندی مناسب به منظور حفظ و بهبود کیفیت محصولات و ...، از جمله مواردی است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. علاوه بر این، رشد و توسعه جوامع و پیشرفت علوم و صنعت، سبب پیدایش عادات و سبک های نوین غذایی شده، به گونه ای که نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآورده های جدید غذایی و کمک غذایی به شکل روز افزونی احساس می گردد. بدین سبب رابطه مستقیم رشته صنایع غذایی با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کمیت و کیفیت غذایی جامعه و ایجاد کارخانجات جدید صنایع غذایی و ...، همگی دلایل بارزی هستند که اهمیت این رشته تحصیلی را نشان می دهند.
3- گرایش‌ها و ابعاد مختلف این رشته در كارشناسی ارشد:
ا لف) فناوری تبدیل مواد غذایی :
یکی از معضلات روز کشورهای در حال توسعه از جمله ایران حجم بالای ضایعات بخش کشاورزی و نیز عدم استفاده بهینه از فرآورده های جانبی این بخش است. دانش و فناوری تبدیل مواد اولیه کشاورزی، دامی و دریایی به محصولاتی با ارزش افزوده بالا و نیز قابلیت نگهداری و بسته بندی آنها برای نگهداری در شرایط مختلف موضوع فعالیت این گرایش است. همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق با توانایی‌های مدیریتی و راهبردی و تحقیقاتی در زمینه های فوق از دیگر مأموریت‌های این گرایش است.
ب) علوم مواد غذایی :
علوم پایه مورد نیاز در همه گرایش‌های مربوط به فرآوری و تبدیل و مهندسی صنایع غذایی در گرایش علوم مواد غذائی مد نظر قرار می گیرد. توانایی‌های علمی متخصصین مربوطه در این گرایش، سایر گرایش‌ها و تخصص‌ها را قادر به اتخاذ تکنیک‌های صحیح می نماید. شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی، بیوشیمی و سایر خواص کیفی مواد غذایی محورهای اصلی آموزش و تحقیق در این گرایش هستند.
ج ) مهندسی صنایع غذایی :
بومی سازی تجهیزات و تکنولوژی‌های روز مورد استفاده در صنایع غذایی و آشنایی دانشجویان به اصول طراحی و پایه‌های دانش فنی، تجهیزات و ماشین آلات مورد استفاده در صنایع غذایی هدف این گرایش است.
د ) بیوتکنولوژی مواد غذایی :
روش‌های نوین علمی مورد استفاده در صنایع غذایی ، ارزش دهی به محصولات جانبی، استفاده بهینه از ضایعات و معرفی روش‌های بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و محصولات و فناوری های مرتبط جزو اهداف این گرایش است.
4-توانایی های لازم برای داوطلبان این رشته:
برای کسب موفقیت در طی دوره تحصیلی و امکان ادامه تحصیل در این رشته، داوطلب باید از توان و دانش بالا در دروس شیمی، فیزیک و زیست شناسی(میکروب شناسی) برخوردار باشد. در ضمن از آن جا که زمینه اشتغال متخصصان این رشته بیشتر در کارخانجات اعم از آزمایشگاه و خط تولید است، داوطلب باید از توان جسمی مطلوب و نیز دقت کافی بهره‌مند باشد.
5-تواناییها وزمینه اشتغال فارغ التحصیلان :
فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از پایان تحصیلات، بست ه به توانا ییهای فردی و علمی خود، می توانند مسوولیتهای متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات تولیدموادغذایی، مسوولیت آزمایشگاه ها، انجام فعالیت های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی و ... ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای دیگر را بر عهده گیرند. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.

جمعه 2/7/1389 - 15:23 - 0 تشکر 234526

پانزدهمین المپیاد علمی _ دانشجویی کشور در رشته مهندسی کشاورزی

مواد امتحانی

1- آمار و احتمالات
2- ژنتیک
3- طرح آزمایشهای کشاورزی
4- اصول زراعت
5- زراعت غلات
6- زراعت گیاهان صنعتی
7- زراعت گیاهان علوفه ای
8- اصول اصلاح نباتات
9- فیزیولوژی گیاهان زراعی

زمان برگزاری آزمون المپیاد در رشته مهندسی کشاورزی

برنامه امتحانات مرحله نهایی المپیاد مهندسی کشاورزی
تاریخ امتحان
نام درس
زمان امتحان

سه شنبه 22/4/89 زراعت 9:30- 8
سه شنبه 22/4/89 ژنتیک 11: 30 - 10
سه شنبه 22/4/89 اصلاح نباتات 15:30 - 14
چهار شنبه 23/4/89 آمار و طرح آزمایش ها 9:30 - 8
چهار شنبه 23/4/89 فیزیولوژی گیاهان زراعی 11:30 - 10

اعضای کمیته علمی رشته مهندسی کشاورزی :

دکتر عباسعلی زالی استاد دانشگاه تهران و مسئول کمیته

دکتر علیرضا طالعی استاد دانشگاه تهران و مسئول کمیته

دکتر محمدرضا چایی چی استاد دانشگاه تهران و عضو کمیته علمی

دکتر مختار جلالی استاد دانشگاه تربیت مدرس و عضو کمیته علمی

کسی میدونه که این المپیاد برای تمتم گرایشهای کشاورزیه یا نه؟



يکشنبه 4/7/1389 - 21:13 - 0 تشکر 235461

سلام

رشته مهندسی كشاورزی– علوم و صنایع غذایی در مقطع کارشناسی (لیسانس) فاقدگرایش است.
اما در مقطع کارشناسی ارشد، این رشته تا آزمون کارشناسی ارشد سال 89 دارای 4 گرایش است. این گرایش ها عبارتند از:

1- علوم مواد غذایی
2- بیوتکنولوژی مواد غذایی
3- فناوری تبدیل مواد غذایی
4 – مهندسی مواد غذایی

با این توضیحات می بینیم که گرایشی به نام ( تغذیه ) که شبیه رشته تغذیه ی پیرا پزشکی باشه برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد وجود نداره .

در مورد المپیاد هم فعلآ اطلاعاتی ندارم.
اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید استفاده می کنیم.
ممنون از زحماتتون.
موفق باشید.

( مواظب خوبي هايت باش )

دوشنبه 5/7/1389 - 14:15 - 0 تشکر 235646

سلام

رشته مهندسی كشاورزی– علوم و صنایع غذایی در مقطع کارشناسی (لیسانس) فاقدگرایش است.
اما در مقطع کارشناسی ارشد، این رشته تا آزمون کارشناسی ارشد سال 89 دارای 4 گرایش است. این گرایش ها عبارتند از:

1- علوم مواد غذایی
2- بیوتکنولوژی مواد غذایی
3- فناوری تبدیل مواد غذایی
4 – مهندسی مواد غذایی

با این توضیحات می بینیم که گرایشی به نام ( تغذیه ) که شبیه رشته تغذیه ی پیرا پزشکی باشه برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد وجود نداره .

در مورد المپیاد هم فعلآ اطلاعاتی ندارم.
اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید استفاده می کنیم.
ممنون از زحماتتون.
موفق باشید.

( مواظب خوبي هايت باش )

پنج شنبه 8/7/1389 - 22:33 - 0 تشکر 237211

بله منم این 4تا گرایشو تو خیلی سایتها دیدم اما یه جا هم این جدولو دیدم و در موردش هم چیزایی شنیدم:
عنوان رشته امتحانی کارشناسی ارشد__مدارک تحصیلی مورد پذیرش

بیوشیمی بالینی: كارشناسی بیوشیمی- ویروس شناسی- ایمنی شناسی پزشكی- شیمی- علوم آزمایشگاهی-- علوم تغذیه- زیست شناسی ( كلیه گرایشها )- علوم داروئی- علوم و صنایع غذائی- علوم آزمایشگاهی دامپزشكی

رفاه اجتماعی: کارشناسی کلیه رشته ها

علوم تغذیه :كارشناسی علوم و صنایع غذایی –علوم تغذیه – زیست شناسی (جانوری - عمومی – سلولی مولكولی – شیلات و آبزیان )- پرستاری – مامایی – بهداشت عمومی –فیزیولوژی – علوم آزمایشگاهی - بیوشیمی- میكروب شناسی و رژیم شناسی
علوم و صنایع غذائی
( گرایش كنترل كیفی و بهداشتی ) :كارشناسی علوم و صنایع غذایی(گرایشهای مختلف ) - مهندسی كشاورزی ( گرایش علوم و صنایع غذائی) - شیمی و مهندسی شیمی (صنایع غذائی) –داروسازی و دكترای داروسازی- دامپزشكی – علوم تغذیه - تغذیه ( صنایع غذائی)- صنایع غذایی ( گرایش های
فنی مهندسی و تغذیه)
علوم بهداشتی در تغذیه كارشناسی یا بالاتر در رشته های :
الف ) كارشناسی علوم تغذیه – رژیم شناسی – صنایع غذایی – بهداشت عمومی – مامایی – پرستاری و داروسازی
ب ) كارشناسی علوم پزشكی (in medical science BS)این رشته در خارج از ایران وجود دارد
ج) زیست شناسی ( جانوری – سلولی مولكولی و میكروبیولوژی )
د) مهندسی كشاورزی ( صنایع غذایی و دامپروری )
هـ) مهندسی كشاورزی صنایع غذایی ( آبزیان )
و) مهندسی منابع طبیعی
ز )دكتری عمومی دامپزشكی
فیزیك پزشكی كارشناسی فیزیك – بیوفیزیك – پرتودرمانی (رادیو تراپی) – تكنولوژی

يکشنبه 11/7/1389 - 22:13 - 0 تشکر 237983

سلام به شما
خیلی جالبه !!
البته بستگی داره این جدولی که شما دیدید , کجا بوده؟؟ و چیز هایی که شنیدید از طرف چه کسی بوده ؟؟
و چقدر میشه بهشون استناد کرد.
و مطلبی که من عنوان کردم از جانب کسی یا جایی نبوده , و این 4 گرایشی که عنوان کردم وشما هم میدونید از طرف وزارت علوم , تحقیقات وفناوری ارائه و ابلاغ شده و تا امتحان ارشد امسال ( 89 ) برقرار هست.
اگه شما در جستجو هاتون به نتیجه ی تازه ای رسیدید, ما رو هم بی خبر نزارید .
ممنون از شما .
تا بعد .

( مواظب خوبي هايت باش )

سه شنبه 13/7/1389 - 0:27 - 0 تشکر 238313

سلام 

تا جایی که من اطلاع دارم محصلین این رشته می توانند در رشته هایی که ذکر کردید ادامه تحصیل بدهند، اما آزمون رشته هایی مثل تغذیه توسط وزارت بهداشت برگزار می شود و معمولا دفترچه شرکت در آزمون اسفندماه هر سال توزیع می شود. 

دوستان مشتاق هستم بدونم در کدام شهر تحصیل می کنید؟ 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.