• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانش آموزی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانش آموزی (بازدید: 3915)
سه شنبه 9/6/1389 - 10:31 -0 تشکر 226159
آشنایی با ساختمان مغز

خوب فكر كنید! وقتی مشغول فكر كردن بودید، كدام بخش مغز خود را به كار می‌انداختید؟ تا حدودی بستگی دارد كه شما به چه چیزی فكر می‌كردید. اگر داشتید هزینه هفته جاری را محاسبه كنید، ممكن است نیمه چپ مخ شما فعال‌ترین بخش مغزتان بوده است. از سوی دیگر، اگر در ذهن خود تجسم می كردید چگونه می‌توانید منظره‌ای را نقاشی كنید، احتمال دارد بیشتر از نیمه راست خود بهره می‌گرفتید.

مغز علاوه بر این كه بخش‌های تخصص یافته‌ای مانند مخ، مخچه و بصل النخاع دارد هر كدام از بخش هایش نیز قسمت‌های تخصص یافته‌تری دارند. مخ دو بخش یا دو طرف مجزا دارد كه نیمكره‌های راست و چپ نامیده می‌شوند.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

شنبه 13/6/1389 - 9:59 - 0 تشکر 227459

دوست خوبم سلام

به نظرم موضوع خیلی جالبی رو مطرح کردین، شاید بارها و بارها این سؤال تو ذهنم پیش اومده بود، اما فرصت نداشتم به دنبال جوابش باشم. ولی طرح شدن این موضوع در این انجمن انگیزه ام رو زیاد کرد تا برم جواب این سؤالو پیدا کنم.

* مغز هر شخصی از 4 مغز کوچک تر تشکیل شده است که عبارتند از: مغز عزیزی، مغز هیجانی، مغز توازن بخش  و قشر مغزی بسیار پخته و نضج یافته.

* قشر مغز خود دارای دوبخش است: بخش چپ که به " مغز تحصیلی" یا آکادمیک و بخش راست که به " مغز خلاق " معروفند.

هر مغز دست کم بر اساس دو طول موج متفاوت عمل می کند. یکی از این طول موج ها طول موج بلند " بتا " نام دارد که هنگام بهره گیری از اطلاعات پیشین نظیر: راندن اتومبیل و سخن گفتن به کار می افتد. یکی دیگر طول موج " آلفا " است که خلاف طول موج بلند بتا، هنگام یادگیری های سریع اطلاعات، فعال می شود. طول موج آلفا را، طول موج " آرامش هشیار " هم می نامند.

اگر اطلاعات بیشتری خواستید یه سری به مطلب "یادگیری مبتنی بر مغز" مراجعه نمایید.

پیروز باشید و سربلند

یاحق، التماس دعا

یا حق

التماس دعا

يکشنبه 14/6/1389 - 8:45 - 0 تشکر 227910


چه فرقی داره ؟
من که فکر میکنم راست و چپ نداره و همزمان هر دو با هم کار میکنن

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 14/6/1389 - 9:27 - 0 تشکر 227929

AWT IMAGE

نیمكره‌های مخ بعضی رفتارها را به طور جداگانه تنظیم می كنند: نیمكره راست چپ اعمال حسی و حركتی طرف چپ بدن را تنظیم می‌كند و برعكس. ناحیه ویژه‌ای از مخ كه مسئوول نظارت بر حركات بدنتان است، قشر حركتی و ناحیه ویژه‌ای از مخ كه امكان درك احساسات بدنتان را فراهم می‌سازد، قشر حسی نامیده می‌شود.

AWT IMAGE

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

يکشنبه 14/6/1389 - 9:29 - 0 تشکر 227930

دانشمندان توانسته‌اند بسیاری از بخش‌های قشر حركتی را كه به بخش بخصوصی از بدن مربوط می‌شوند، مشخص كنند. آنان همین كار را برای قشر حسی انجام داده‌اند. به عبارت دیگر، وقتی شما بخش‌خاصی از بدنتان را حركت می‌دهید، دانشمندان می‌دانند كدام بخش قشر حركتی، آن حركت را امكان پذیر می‌سازد و هنگامی كه گُل خوشبویی را می‌بویید، دانشمندان می‌دانند كدام بخش قشر حسی، اجازه درك آن عطر را به شما داده است. شكل زیر نتیجه فعالیت دانشمندان را نشان می‌دهد.

AWT IMAGE

شخصی كه در این شكل ترسیم شده، كج و كوله و بی‌ریخت است، زیرا اندازه‌ ناحیه‌ای كه به بخش خاصی از بدن نسبت داده شده، با اندازه واقعی آن تناسبی ندارد بلكه با میزان د قتی كه برای انجام كار آن بخش نیاز است، تناسب دارد. در انسان، فضای زیادی به صورت، زبان و دست ها اختصاص داده شده است. شما فكر می‌كنید چرا این چنین است؟

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

يکشنبه 14/6/1389 - 9:30 - 0 تشکر 227931

در بیشتر افراد، نیمكره چپ مغز زبان و گفتار، ریاضیات و دیگر توانایی‌‌های تجزیه و تحلیل را تنظیم می‌كند. نیمكره راست، مسئوول پردازش‌های بینایی و فضایی است. بسیاری از اعمال، از جمله جنبه‌های مختلف اعمالی كه ذكر شد، با همكاری هر دو نیمكره تنظیم می‌شوند. دستجاتی از رشته های عصبی كه جسم پینه‌ای نامیده می‌شوند دو نیمكره را به هم مرتبط می‌سازند و به این ترتیب، ارتباط بین دو نیمكره امكان‌پذیر می‌شود. نوع ی جراحی نامعمول، استثنای جالبی برای این اصل همكاری دو نیمكره آشكار كرد و پیچیدگی مغز را بیش از پیش نشان داد. در موارد شدید صرع (نوعی بیماری عصبی كه باعث حملات مغزی می‌شود) با عمل جراحی رشته‌های جسم پینه‌ای را پاره می‌كنند و به این ترتیب ، ارتباط دو نیكره را قطع می‌كنند. این جراحی تعداد و شدت حملات مغزی را به میزان زیادی كاهش می‌دهد و بیشتر بیماران هیچ گونه اختلالی در حركت یا درك خود احساس نمی‌كنند. با وجود این، درك آنان تا حدودی آسیب می‌بیند. پیام‌های دست راست آنان فقط به وسیله نیكره چپ و پیام‌های دست چپ آنان فقط به وسیله نیكره راست دریافت می‌شود. در واقع، به خاطر این جراحی، نیمكره‌ها نمی‌توانند از اطلاعات یكدیگر استفاده كنند.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

يکشنبه 14/6/1389 - 9:31 - 0 تشکر 227932

بیماران به طور معمول متوجه این آسیب نمی‌شوند زیرا با استفاده از چشم‌هایشان آن را جبران می‌كنند. بر خلاف پیام‌هایی كه از دست‌ها می‌آیند، پیام‌های هر چشم در هر دو نیمكره دریافت می‌شود. بعضی از مطالعات جالبی كه روی این بیماران انجام شده است، ماهیت این آسیب را آشكار كرده‌اند. وقتی محققی چشم‌های بیمار را با چشم‌بند می‌بندد و در دست چپش چیزی مانند مسواك قرار می‌دهد، بیمار می‌تواند خصوصیات آن چیزی را توصیف كند: «دسته‌ای بلند و سخت و موهایی نرم دارد.» گاهی بیمار می‌تواند چگونگی استفاده از آن چیز را توصیف كند: « هر روز از آن استفاده می‌كن م .» اما نمی‌توان د نام آن چیز رابگوید. وقتی محقق آن چیز را در دست راست بیمار قرار می‌دهد، او می‌تواند نام آن را بگوید: «چیزی كه در دست من است یك مسواك است.» اما نمی‌تواند چگونگی استفاده از آن را توصیف كند. در شرایط عادی كه بیمار می‌تواند هم از دست‌ها هم از چشم‌هایش استفاده كند، مغز می‌تواند از عهده آسیب وارده برآید و بیمار كمتر با مشكل رو‌به رو می‌شود.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

يکشنبه 14/6/1389 - 9:32 - 0 تشکر 227933

این نمونه و مشاهدات به دست آمده از جراحی‌ها و آزمایش‌های دیگر، نشان می‌دهدكه مغز می‌تواند اطلاعات را در بیش از یك روش پردازش كند. به علاوه، بعضی اعمالی كه در حالت عادی به وسیله یك ناحیه انجام می‌شوند، می‌توانند بر بخش‌های دیگر تحمیل شوند. این وضعیت اغلب زمانی می‌تواند رخ بدهد كه فرد بسیار جوان است. برای مثال، وقتی كودكی دچار سكته‌ای می‌شود كه نیمكره چپش را تخریب می‌كند، به جای از دست رفتن مقداری ازتوانایی‌های گفتاری یا همه آن، نیمكره راست مغزش جور این عمل را می‌كشد. همچنین اگر دریافتی از یكی از حس‌ها آسیب ببیند، دریافتی از حس دیگر جبران خواهد كرد. به این دلائل اغلب گفته می‌شود مغز همچون لاستیك است، یعنی می‌تواند از بعضی وقایع و تجربیات تاثیر پذیر و با شرایط ویژه سازگاری پیدا كند.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

يکشنبه 14/6/1389 - 9:33 - 0 تشکر 227934

پیچیدگی بر هم كنش‌ها

شاید از دانستن این موضوع تعجب كنید كه از بسیاری جنبه ها شما می‌توانید بهتر از یك كامپوتر فكر كنید. در حقیقت، ساختن كامپیوتر ‌هایی كه بتوانند ساده‌ترین اعمال انسانی (برای مثال، تشخیص صورت افراد مختلف) را انجام دهند، بسیار مشكل است. برنامه‌های كامپیوتری تنها در سال‌های اخیر توانسته‌اند استادان بازی شطرنج را شكست دهند. بعضی از دانشمندان تلاش می‌كنند با استفاده از برنامه‌های كامپیوتری ، ربات‌های باهوش ی طراحی كنند كه نظیر توانای‌ها و پردازش‌های اطلاعاتی مغز انسان را بروز دهند. تا به حال این دانشمندان توانسته‌اند، نحوه پردازش اطلاعات در سوسك را الگوسازی كنند، اما همین كار نیز با دشواری‌های زیادی همراه بوده است. حال تصور كنید ساختن رایانه و تولید برنامه‌ای كه بتواند همه توانایی‌های مغز انسان را الگو برداری كند، چقدر سخت است.


در این مورد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

يکشنبه 14/6/1389 - 18:5 - 0 تشکر 228133

با سلام
نه مارولس جان
مغز به دو نیمكره راست و چپ تقسیم میشه و هر كدومش یه فعالیتی رو میتونه انجام بده توی خودش

موفق باشید

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 17/6/1389 - 9:39 - 0 تشکر 229082

marvelous2 عزیز در پاسخ هایی که ثبت کردم تفاوت دو بخش مغز را در عملکردشون توضیح دادم. در ادامه هم از یک سری آزمایش ها گفتم که نشاندهنده ارتباط دو بخش مغز است.

اما سوالی رو مطرح کردم و آن اینکه چرا ساختن رایانه یا رباتی که فعالیت های مغز رو دقیقا الگو برداری کند بسیار مشکل است؟

در پاسخ به نظر من دلیلش این است که مغز ما تعداد زیادی سلول عصبی به نام نرون دارد و تعداد ارتباطات درونی بین این سلول‌‌ها حیرت‌آور است.

مغز ما حدود 12 10 (یك تریلیون) نرون دارد و از آنجا كه این سلول ها می‌تونند به روش‌های زیادی با هم ارتباط داشته باشند، توان همكاری بین آن‌ها فوق العاده بالاست. تا زمانی كه بشر كامپیوتری نساخته است كه ارتباطات درونی آن فوق العاده زیاد باشد، الگو برداری از تفكر انسانی مشكل خواهد بود.


در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.