• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانش آموزی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانش آموزی (بازدید: 1005)
سه شنبه 9/6/1389 - 9:59 -0 تشکر 226148
دانش آموز فیلسوف

پروفسور لیپمن، بنیان‌گذار آموزش فلسفه برای كودكان بر این باور است كه داستان فلسفی بیش از یك متن فلسفی در آموزش فلسفه به كودكان و نوجوانان اثرگذار است. به نظر وی، یك كتاب درسی مجموعه‌ای گلچین شده از حجم بزرگی از اطلاعات مورد پذیرش پژوهشگران و برای پژوهشگران است. اما اگر خوانندگانی كه كتاب‌های درسی برای آن‌ها نوشته می‌شود، كودكان باشند نه پژوهشگران، باید شیوه‌ای به كار برد تا انگیزه‌ای برای خواندن ایجاد كند.

یك داستان ممكن است فراهم آورنده‌ی صحنه‌ای غیرواقعی و تخیلی، گفت‌وگویی پر تنش، شخصیت‌های دوست‌داشتنی، الگویی زنده و با شور و نشاط، طنزآلود یا همه‌ی این‌ها باشد. كسانی كه داستان‌ها و كتاب‌های فلسفی را برای كودكان می‌نویسند، می‌توانند معانی، مسائل و روابط فلسفی را به شیوه‌ای بیان كنند كه با ظرافت خاصی در لایه‌های متن پنهان باشند. به احتمال بسیار، كودكان چنین مفاهیمی را از این داستان‌ها بیرون می‌كشند و توجه هم‌كلاسی‌های خود را به آن‌ها معطوف می‌كنند.

 ممكن است دانشجویان دوره‌های تحصیلات تكمیلی فلسفه، علایق خاص خود را برای خواندن متن‌های انتزاعی فلسفه داشته باشند، اما كودكان برای خواندن متن‌های فلسفی به انگیزه نیاز دارند و اغلب یك داستان بهترین راه برای ایجاد انگیزه است. كودكان دوست ندارند با اصطلاحات انتزاعی خشك و فنی سروكار داشته باشند و درباره‌ی آن‌ها بحث كنند. آن‌ها به خوبی می‌توانند كلمات و موضوع‌هایی را بررسی كنند كه كمتر انتزارعی هستند. كلماتی مانند خوب، بد، قانون، زیبا، امید و شادی كه هم برای كودكان و هم برای فیلسوفان كاربرد دارند.

برگرفته از كتاب هفته، شماره‌ی 233، شنبه 8 خرداد 1389

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

پنج شنبه 11/6/1389 - 1:58 - 0 تشکر 226937

ممنون از مطلب مفیدتون
به نظر من فلسفه درس بسیار شیرینی است ولی به درد کودکان نمی خوره!!!

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
دوشنبه 15/6/1389 - 10:50 - 0 تشکر 228277

فلسفه به نوعی با انسان زاده می شود.
کودک از وقتی وارد سن 3-4 سالگی می شود مدام چراهایی ذهن او را مشغول می کند چراهایی که هرکدام می تواند سرآغاز یک بحث فلسفی عمیق باشد.

مثلا وقتی پدربزرگ فوت می کند کودک از ماهیت مرگ می پرسد و به دنبال از چرایی آن یا وقتی والدین خود را در حال مناجات می بیند از خدا و ماهیت آن می پرسد و به دنبال چرایی عبادت است.

پس با تولد انسان در حقیقت یک فیلسوف بالذات متولد می شود که اگر کم توجهی شود ممکن است جواب های ناقص یا نادرست او را به بیراهه بکشاند.

پاسخ دادن به چراهای کودک شاید مهم ترین بخش تربیت طفل باشد که گاهی مورد بی توجهی والدین و مربیان قرار می گیرد.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

چهارشنبه 17/6/1389 - 14:54 - 0 تشکر 229235

من هم کاملا موافقم . به نظر من هم اغلب سوالاتی که بچه ها از همان بچگی می پرسند یا خودمان در حال حاضر می پرسیم و حتی بزرگتر ها ... اکثرا ریشه در فلسفه دارند و متاسفانه اکثرا پاسخ های غیر فلسفی دریافت می کنند...
کاش همانطور که امروزه بیشتر خانواده ها این موضوع را متوجه شده اند که باید کتاب های روانشناسی زیادی مطالعه کنند و خواندن این کتاب ها در تربیت کودکانشان موثر است ، این موضوع را هم می دانستند که فلسفه نیز به همان اندازه و گاهی بیشتر از سایر موضوعات می تواند پاسخگوی کودک و کمکی برای تربیت صحیح فرزندان باشد...

 

 

 

جمعه 26/6/1389 - 12:25 - 0 تشکر 232318

فكر خوبیه اما چی جوریتوی ذهن مادر ها و پدرها بیاوریم

شنبه 27/6/1389 - 9:49 - 0 تشکر 232620

sa1ra1 گفته است :
[quote=sa1ra1;576507;232318]فكر خوبیه اما چی جوریتوی ذهن مادر ها و پدرها بیاوریم

هرگاه فایده امری برای فرد روشن شود انگیزه و علاقه نسبت به انجام آن نیز افزایش می یابد. اگر والدین متوجه باشند که با پرورش قدرت تفکر و انجام تمرینات به ظاهر ساده توانایی کودک امروز و جوان فردا در حل مساله، تحلیل موضوعات، استدلال، درک بهتر مسائل، خویشتن شناسی و تاملات اجتماعی تاثیر بسزایی دارد، قطعا نسبت به آن تمایل نشان می دهند و اینکه بدانند مهم ترین قدم ها را در این زمینه والدین می توانند بردارند.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.