ادویهها و چاشنیی هایی نظیر دارچین و زنجبیل با افزایش حساسیت سلولها نسبت به انسولین، به درمان دیابت كمك می كنند.
مقاومت بدن نسبت به انسولین زمانی رخ میدهد كه گیرنده نسبت به انسولین پاسخ ضعیف دهد كه آن هم در اثر نارسایی سلول در جذب ذرات گلوكز خون حادث میشود ؛ بنا براین روزانه یك گرم دارچین، سطوح گلوكز در دیابتی ها را تا 30 درصد كاهش می دهد زیرا این چاشنی موجب افزایش حساسیت سلول نسبت به انسولین میشود.
زنجبیل نیز به طور مشابهی موجب افزایش حساسیت سلول نسبت به انسولین شده و به طور كل این چاشنی ها به علت آنكه حاوی میزان زیادی از آنتیاكسیدانها هستند از عوارض دیابت به وسیله كاهش اكسیدانهای ناشی از مصرف چربی ها جلوگیری می كنند.