• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1819)
چهارشنبه 20/5/1389 - 15:18 -0 تشکر 220001
برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان

 

آیا تا کنون فکر کرده اید که در ماه مبارک رمضان چه غذایی باید تناول کرد یا خیر؟

 

خب توی این تاپیک به این موضوع می پردازیم :

 

غذای سحر:

بهتر است سحر کمی زودتر بیدار شوید و یک لیوان آب خنک میل کنید. حدود یک ربع بعد از غذاهای گیاهی خام یا پخته استفاده کنید. مانند: سالاد فصل + 2 قاشق غذاخوری جوانه گندم + لیمو ترش تازه و روغن زیتون و آن را خوب بجوید هر لقمه 40 تا 50 بار، سپس به مقدار کمی غذای پخته گیاهی مانند: انواع پلو و خورشت گیاهی به جای گوشت از قارچ استفاده شود.، 2 قاشق کمتر میل شود بطوری که نیم ساعت قبل از اذان غذا خوردن تمام شود، یک دقیقه قبل از اذان یک لیوان آب میل شود.

غذایی دیگر:

مقداری میوه و مغز بادام خام و تعدادی انجیر خشک خوب جویده شود و 1 تا 2 لیوان آب خنک نیز میل شود.

تذکر مهم:

اکثر روزه داران گرامی به خاطر این که گرسنه نشوند ولع خوردن پیدا می کنند، در حالی که بدن انسان به این همه غذا نیاز ندارد! یکی از علت های پر خوری ترس از گرسنگی است، که خداوند در این مورد بیان جالبی دارد که می فرماید: سوره طه آیه (81) : از غذاهای حلال و طیب تناول کنید ولی در آن زیاده روی (پر خوری) نکنید که مورد خشم و غضب الهی قرار خواهید گرفت و به ورطه هلاکت خواهید افتاد!!!
در این ماه باید کمی امساک کرد و با تقویت روح و روان می توان با حداقل غذا سیر شد و به تفکرات و تحقیقات ادامه داد، ولی متاسفانه در این ماه اکثریت مردم به مرغ و گوشت هجوم برده و معده های خود را انبار می کنند، در حالی که در ماه مبارک رمضان قضیه باید عکس باشد.
در وقت سحر می توان با چند عدد خرما یا انجیر و یک عدد میوه روز را سپری کرد و در صورت استفاده از فرآورده های حیوانی به حداقل قناعت کرد.

مساله مهم:

در این ماه بهتر است که از عسل و لیمو ترش تاره و یخ استفاده کرد و از ماست و دوغ دوری کرد.
زیرا بهترین غذای مغز عسل بوده و می تواند به تفکر کمک کند ولی ماست فعالیت های مغزی را به حداقل می رساند.

مساله مهم:

بهتر است که بعد میل کردن سحری بخواب نروید که عوارض بسیار بدی متوجه شما خواهد شد. در این ماه سعی کنید که بیشتر امساک کنید تا پر خوری!

 

غذای افطار:

بهترین غذای افطار شیرینی جات طبیعی است که خداوند متعال از آن ها بعنوان شفا و رزق حسن نام می برد! زیرا اگر بخواهیم به مساله علمی آن بپردازیم مساله بسیار جالب خواهد شد!
زندگی و حیات انسان و تصمیم گیری وی با مغز می باشد، که غذای مغز گلوکز خالص است. خداوند متعال در رزق حسن این نوع قند ها را قرار داده است که انسان مومن به زحمت نیفتد و بتواند براحتی راه حق و حقیقت را بپیماید!
در ماه مبارک رمضان بیشترین چیزی که مصرف می شود قند است، زیرا بر اثر سوختن قند است که نیرو و انرژی تولید می شود، پس بهتر است که برای تجدید قوای از دست رفته از این نوع غذاها استفاده کرد.

مساله مهم:

اگر شما روزه دار گرامی در این ماه از عسل استفاده کنید، شگفتی خواهید دید و بهتر است که آن را بصورت شربت و با یک عدد لیمو ترش تازه و چند تکه یخ مورد استفاده قرار دهید و یک لیوان از آن را بمدت 3 تا 5 دقیقه مصرف نمائید. جالب توجه این که برای جذب قند عسل بدن آدمی نیاز به انسولین ندارد.
ولی شما روزه دار گرامی برای افطار کردن روزه از بامیه و زولبیا و چای شیرین و پنیر و بیشتر از آش رشته و کشک استفاده می کنید! چه خبر است؟ ماه امساک است و ماه مبارک، نه ماه حرام!
چند ساعتی که معده مشغول رتق وفتق امور بوده هنوز استراحت نکرده دوباره او را سرکار می گذارید، انصاف داشته باشید حداقل به این اندام ظلم نکنید و کمی استراحت به او بدهید، خدا را خوش نمی آید، باور کنید.
روزه را با عسل و یا خرما و یا با انگور رسیده و شیرین افطار کنید، نه با غذاهای مصیبت بار، به خود رحم کنید!
حسن ماه مبارک این است که از غذاهای مبارک استفاده کنیم (رزق حسن) و به کمترین بسنده کنییم و سعی کنیم که سالی یک ماه به سیستم گوارش استراحت بدهیم و با خدا و رسول و قرآن و ائمه باشیم، خداوند در معده های پر جائی ندارد، باور کنید. هنوز غذا از گلو پائین نرفته چائی لیوان، لیوان میل شده و بعد از آن سیگار دود می شود.
  


اما کسانی که به این نوع تغذیه عادت ندارند می توانند به غذاهای زیر اکتفا کنند:

 

حریره بادام با آرد برنج قهوه ای، که با عسل و یا با شیره انگور یا شیره خرما شیرین شده باشد.
نان. پنیر گوسفندی بمقدار کم و سبزی خوردن و مغز گردوی سالم و چند عدد خرما و یا یک خوشه انگور رسیده و شیرین و مهمتر این که لقمه را کوچک برداشته و خوب بجوید و از غذا خوردن لذت ببرید.
اکتفا به یک نوع غذا ی ساده، که بصورت بخار پز تهیه شده باشد، مانند انواع پلو ها و خورش ها.
کم خوردن و زیاد جویدن انسان را از پر خوری نجات می دهد و او را پیوسته با نشاط و شاداب می کند.
بیائید امسال با ماه مبارک خدا برخوردی قرآنی داشته باشیم و از غذاهای قرآنی استفاده کنیم.
برای این ماه برنامه ریزی کنیم واز تمام نعمتهای خوب خدا استفاده بهینه ای داشته باشیم.
در طول ماه 3 بار از غذاهای گوشتی سالم استفاده کنیم، هر 10 روز یک بار.
در ماه مبارک 4 بار از غذاهای دریائی استفاده کنیم بصورت بخار پز، یعنی هفته ای یک بار.
ماه را به دو قسمت مساوی تقسیم کنیم و بطور متناوب یک روز در میان غذای های خام و پخته میل کنیم.
هر روز از میوه جات و سبزیجات متنوع استفاده کنیم، تا نیازمندیهای بدن تامین شود.

 

 التماس دعا

 

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
چهارشنبه 20/5/1389 - 15:45 - 0 تشکر 220021

با سلام

ممنون از نسیم زاینده رود . خیلی مفید بود و من از آن لذت بردم .
اما به نظر شما این تاپیک باید توی انجمن نصف جهان بود یا بهداشت و سلامت؟!
درود بر شما انسان میهن دوست

 
پنج شنبه 21/5/1389 - 12:47 - 0 تشکر 220258

بسیار مفید بود خیلی ممنون

خاطرمان باشد شايد سالها بعد در رهگذر جاده ها بي تفاوت از کنار هم بگذريم و بگوييم اين غريبه چقدر شبيه خاطراتم بود
شنبه 23/5/1389 - 12:21 - 0 تشکر 220802

مطلب بسیار عالی بود واقعآمورد استفاده قرا گرفت

شنبه 23/5/1389 - 13:15 - 0 تشکر 220831

ممنون از مطلب مفیدتون. بازم از این کارها بکنید خوشحال میشیم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

يکشنبه 24/5/1389 - 18:44 - 0 تشکر 221270

با سلام

من اینها رو در ادامه مطالب دوستمون نسیم زاینده رود عزیز میذارم:

امیدوارم استفاده كنید

توصـیـه‌هـای سـحـری
1.وعده سحری، معادل ناهاری است كه در روزهای عادی می‌‌خوردید؛ یعنی انواع غذاهای برنجی را می‌توانید در این وعده بگنجانید.

2.می‌توانید 10 تا 12 قاشق غذاخوری برنج پخته (البته كمی ‌چرب‌شده با روغن زیتون یا روغن كانولا) را همراه انواع خورش‌های سنتی در این وعده میل كنید.

3.خوردن سالاد در این وعده، بخشی از آب مورد نیاز بدنتان را تامین خواهد كرد و البته بهتر است که چاشنی آن، آبلیموی تازه یا سركه بالزامیك و روغن زیتون باشد.

4.اگر جزو آنهایی هستید كه در این وعده اشتهای كمی دارند، بهتر است حجم مختصری از غذاهای پركالری و البته مغذی را برای این وعده انتخاب كنید؛ مانند حلیمی ‌كه با كمی ‌كره و دارچین طعم‌دار شده است.

5.خوردن مخلوط میوه‌های فصل با لبنیاتی مانند شیر و ماست یکی از گزینه‌های مناسب برای شروع این وعده است تا اشتهایتان برای خوردن سحری بیشتر شود.

6.مصرف نوشابه‌های گازدار و غذاهای شور و پرادویه‌ای مانند انواع فست‌فودها را در این وعده به کلی فراموش کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

7.بهترین نوشیدنی برای جلوگیری از تشنگی در طول روز‌های روزه‌داری، آب است که البته می‌توانید آن را با كمی ‌آبلیموی تازه طعم‌دار كنید.

8.از مصرف سیر، پیاز و حتی سبزی خوردن در این وعده بپرهیزید تا بوی دهانتان برای اطرافیان، آزاردهنده نباشد.


توصـیـه‌هـای افـطـاری


1.وعده افطار، معادل همان وعده صبحانه‌ای است که در روزهای عادی می‌خوردید؛ پس بهتر است به حضور تمام ‌گروه‌های غذایی در این وعده غذایی‌تان توجه كنید.

2.روزه‌تان را می‌توانید با یك استكان شیر گرم یا چای كمرنگ و 2 عدد خرما یا یك قاشق غذاخوری عسل (طبیعی) باز كنید.

3.می‌توانید چند برش نان سنگك را همراه با 45 گرم پنیر و چند برش گوجه‌فرنگی و خیار و یك عدد گردو در این وعده میل كنید و البته می‌توانید پنیرتان را از قبل با گردو یا سایر مغزها و سبزیجات معطر مخلوط كرده و طعم‌دار كنید.

4.انواع سوپ‌های سبك مانند سوپ شیر نیز انتخاب مناسبی برای وعده افطاری هستند؛ البته در خوردن آنها زیاده‌روی نكنید تا حجم معده‌تان پر نشود و اشتهایتان برای خوردن سایر غذاها از میان نرود.

5.اگر احساس سنگینی یا دل‌درد كردید، كمی ‌صبر كنید و سپس كاسه‌ای ماست كه با كمی ‌جوانه‌گندم و پودرمغزها (مانند مغز‌پسته، بادام و كنجد) مخلوط کرده‌اید، میل كنید. حتی مخلوط ماست و انواع میوه‌های فصل هم انتخاب مناسبی برای این وعده هستند.

6.برای شام بهتر است از منابع پروتئینی استفاده كنید؛ البته از انواع كم‌چرب. به طور مثال، تكه‌ای ماهی یا سینه‌مرغ كبابی همراه با انواع سبزیجات بخارپزشده مانند هویج، لوبیاسبز، نخودفرنگی و ذرت.

7.حتما بین افطار تا شام 2 تا 3 واحد میوه میل كنید تا در پایان این ماه دچار كمبود انواع ویتامین‌ها نشوید.

8.در وعده افطار، زیاد چای نخورید؛ زیرا این نوشیدنی مدر است و ممکن است شما را به كم‌آبی مبتلا كند.

موفق باشید.

یاهوووووووو

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 31/5/1389 - 3:32 - 0 تشکر 223194

نخوردن سحری سبب بداخلاقی و كم‌حوصلگی می شود


نخوردن سحری به شكل بداخلاقی و كم‌حوصلگی در روزه‌داران بروز می‌كند.

روزه‌داران نباید روزه خود را با خوردن زولبیا و بامیه باز كنند ، مصرف زولبیا و بامیه اصلاً مفید نیست اما قابل تحمل است.

روزه‌داران باید از خریدن زولبیا و بامیه كه ذرات سیاه روی آن است، خودداری كنند ، زولبیا و بامیه از دسته مواد غذایی است كه با حذف آن مشكلی ایجاد نمی‌شود.

در صورتی كه زولبیا و بامیه با روغن گیاهی درست شده باشد، قابل مصرف است.

بهتر است روزه با یك لیوان شیر ولرم، آب جوش یا چای كمرنگ نزدیك به دمای طبیعی بدن باز شود، چرا كه مصرف آب خیلی سرد و یا بسیار داغ در ابتدای افطاری بعد از 17 تا 18 ساعت گرسنگی و تشنگی سبب اختلالات گوارشی شدید می‌شود.

از آنجایی كه مصرف غذاهای شبانه چاق‌كننده‌تر از دیگر وعده‌های غذایی است، به همین خاطر خوردن شام بعد از افطار اصلاً توصیه نمی‌شود.

نخوردن سحری برای گروه نوجوانان باعث كاهش رشد بدن آنها می‌شود ، نخوردن سحری در بزرگسالان به صورت افت قند خون، كاهش فشار خون، كم‌آبی نسبتاً شدید و كم شدن توان فیزیكی و بد اخلاقی و كم حوصلگی بروز می‌كند.

روزه‌داران باید از خوردن حجم بالای گوشت در زمان سحری به علت ایجاد تشنگی به شدت خوداری كنند ، روزه‌داران باید سهم نان و برنج را در زمان سحری و افطاری كم كنند و بر مصرف میوه و سبزیجات بیفزایند.

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.