• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 2493)
سه شنبه 19/5/1389 - 14:16 -0 تشکر 219606
سخنان پیامبر(ص) درباره ماه مبارک رمضان در اواخر ماه شعبان

سید قدس سره در «اقبال» از كتاب «بشارة المصطفی لشیعة المرتضی» با استناد آن به «حسن بن علی بن فضال» از امام رضا از پدرانش، از امیرالمؤمنین - درود و سلام بر آنان - روایت نموده كه كه حضرت فرمودند: رسول خدا (ص) روزی برای ما سخنرانی نمود و فرمود:

«مردم! ماه خدا با بركت و رحمت و بخشش گناهان نزدیك است؛ ماهی كه نزد خدا برترین شبها و ساعتهای آن بهترین ساعتهاست؛ ماهی است كه در آن به میهمانی خدا دعوت شده و شما را در این ماه از كسانی قرار داده اند كه شایسته كرامت خدا هستند. نفس كشیدن شما در آن تسبیح و خوابیدنتان در ان عبادت و عمل شما در آن مقبول و دعای شما در آن مستحبات است. پس با نیتهایی راست،‌ و دلهایی پاك از خدا بخواهید شما را موفق ره روزه آن، و خواندن كتابش نماید. بدبخت كسی است كه از آمرزش خدا در این ماه بزرگ محروم شود.

با تشنگی و گرسنگی خود در آن، گرسنگی و تشنگی روز قیامت را بیاد آورید. به فقیران خود صدقه بدهید؛ بزرگان خود را در آن احترام كنید؛‌ كوچكترها را مورد رحمت خود قرار دهید و صله رحم بجا آورید. زبانهای خود را حفظ كرده، دیدگان خود را از آنچه نگاه به آن حلال نیست، نگهدارید. با یتیمان مردم مهربانی كنید تا با یتیمان شما مهربانی شود. به درگاه خداوند از گناهان خود توبه كنید. هنگام نماز دستهایتان را با دعا بطرف او بلند كنید؛ زیرا این وقت بهترین اوقات است و خداوند در آن هنگام با نظر رحمت به بندگانش نگاه كرده و هنگامی كه از او بخواهند و با او مناجات نمایند،‌ جواب آنان را می دهد. و اگر او را صدا بزنند،‌ به آنان لبیك می گوید. و اگر دعا كنند، دعایشان را مستجاب می كند.

مردم! شما زندانی اعمال خود می باشید، با استغفار خود را آزاد كنید. پشتهایتان را از گناه سنگین است با طولانی نمودن سجده های خود آن را سبك نمایید. بدانید خداوند به عزت خود سوگند خورده است كه سجده كنندگان و نمازگزاران را عذاب نكند و در روزی كه مردم برای پروردگار جهانیان بر می خیزند، آنان را با آتش نترساند.

مردم! كسی كه به مؤمن روزه داری افطار بدهد،‌ ثواب آزاد كردن یك بنده و آمرزش گناهان گذشته خود را دارد. عرض كردند: رسول خدا! همه ما نمی توانیم این كار را انجام دهیم. حضرت فرمودند:‌ از آتش بپرهیزید، گرچه با نیمدانه خرمایی. از آتش بپرهیزید، گرچه با جرعه آبی.

مردم! هر كدام از شما كه اخلاق خود را در این ماه اصلاح كند، روزی كه در صراط پاها می لغزد، جوازی بر صراط خواهد داشت. و هر كدام از شما كه بر بنده و كنیز خود آسان بگیرد،‌ خداوند در حساب بر او آسان خواهد گرفت؛ و كسی كه شر خود را در آن باز دارد،‌ خداوند در روزی كه او را ببیند غضب خود را از او باز می دارد. كسی كه یتیمی را بزرگ بدارد،‌خداوند در روزی كه او را ببیند او را بزرگ خواهد داشت؛ و كسی كه در این ماه صله رحم كند، خداوند روزی كه او را ببیند او را به رحمت خود وصل می كند. كسی كه در آن قطع رحم كند، خداوند روزی كه او را می بیند رحمت خود را از او قطع خواهد نمود. و كسی كه یك نماز مستحبی بخواند خداوند برای او خلاصیی از آتش می نویسد. و كسی كه عمل واجبی انجام دهد ثواب كسی كه هفتاد واحب را در ماهی غیر از این ماه انجام دهد،‌ خواهد داشت. و كسی كه در این ماه زیاد بر من صلوات بفرستد، روزی كه ترازوها سبك است، خدواند ترازوی او را سنگین می نماید. و كسی كه یك آیه از قرآن بخواند، مانند پاداش كسی كه قرآن را در ماهی غیر از این ماه ختم كند، خواهد داشت.

مردم! درهای بهشت در این ماه باز است،‌ از پروردگار خود بخواهید آن را به روی شما نبندد؛‌ درهای جهنم نیز بسته است از پروردگار خود بخواهید آنان را بر شما مسلط نكند.

امیر المؤمنین علیهم السلام فرمود: برخاستم و عرض كردم رسول خدا! برترین اعمال در این ماه چیست؟ فرمودند: اباالحسن! برترین اعمال در این ماه دوری گزیدن از حرامهای خدای عزیز و بزرگ است. سپس گریه كرد. عرض كردم چرا گریه می كنی، رسول خدا! فرمود: علی! بخاطر حلال شمردن تو در این ماه است؛ گویا با تو هستم و تو برای پروردگارت نماز می خوانی و بدبخت ترین اولین و آخرین، همانند «پی كنند شتر ثمود» ضربه ای به جلو سرت می زند كه موی صورتت با آنان رنگین می شود.

امیر المؤمین علیهم السلام فرمود: عرض كردم: رسول خدا! آیا در آن حال دینم سالم است؟ فرمود: آری، دینت سالم است. سپس فرمود: علی! كسی كه تو را بكشد مرا كشته و كسی كه با تو دشمنی كند با من دشمنی نموده و كسی كه به تو ناسزا بگوید، ‌به من ناسزا گفته، زیرا تو مانند نفس من هستی روح تو از روح من و سرشت تو از سرشت من است؛ خدای عزیز و بزرگ مرا آفرید؛‌ تو را نیز آفرید و مرا برگزید! و تو را؛ خدای عزیز و بزرگ مرا آفرید؛ تو را نیز آفرید و مرا برگزید! و تو را؛ من را برای پیامبری انتخاب نمود و تو را برای امامت اختیار كرد.

بنابراین كسی كه امامت تو را انكار كند پیامبری من را انكار كرده. علی! تو وصی من، پدر فرزندانم، همسر دخترم و جانشین من در میان امتم در زندگی من و بعد از مرگ من هستی. امر تو امر من و نهی تو نهی من است. به كسی كه مرا به پیامبری برانگیخته و مرا بهترین مردم قرار داد، قسم می خورد كه تو حجت خدا بر خلق او و امین او بر رازش،‌ و جانشین او در میان بندگانش می باشی.»

 

 

از كتاب المراقبات اثر مرحوم آیت الله حاج میرزا جواد ملكی تبریزی(ره)
بخش مراقبات ماه مبارك رمضان (صفحه 211)

 

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
سه شنبه 19/5/1389 - 14:22 - 0 تشکر 219610

سلام

ممنون از تاپیک خوبتون

خیلی مفید بود.

انشاءالله که بتونیم از این ماه مبارک استفاده کامل را ببریم تا کمی از بار گناهانمان کاسته شود.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

سه شنبه 19/5/1389 - 14:40 - 0 تشکر 219614

کاش در این رمضان لایق دیدار شویم           سحری با نظر لطف تو بیدار شویم 
آمد رمضان هست دعا را اثری
دارد دل من شور و نوای دگری
ما بنده عاصی و گنهكار توییم
ای داور بخشنده بما كن نظری 
پیشاپیش فرارسیدن ماه مبارک رمضان ماه ، ماه ضیافت الهی را خدمت خانواده بزرگ تبیان تبریک عرض می کنم

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
سه شنبه 19/5/1389 - 16:2 - 0 تشکر 219645

با تشکر از آقای nasimezayanderood خیلی جالب بودو امید وارم همه ی ما به این نکات جالب از سخنان پیامبر(ص) درباره ماه مبارک رمضان گوش دهیم و رعایت کنیم.

*******مردم! درهای بهشت در این ماه باز است،‌ از پروردگار خود بخواهید آن را به روی شما نبندد؛‌ درهای جهنم نیز بسته است از پروردگار خود بخواهید آنان را بر شما مسلط نكند*********

خدایا !

آن گونه زنده ام بدار که  نشکند دلی از زنده بودنم و

                                                                آن گونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم.

سه شنبه 19/5/1389 - 16:20 - 0 تشکر 219649

سخن امام رضا علیه السلام، هنگام فرا رسیدن ماه رمضان

قال الإمام الرضا علیه‏السلام: الحَسَناتُ فی شَهرِ رَمَضانَ مَقبولَةٌ، وَالسَّیِّئاتُ فیهِ مَغفورَةٌ. مَن قَرَأَ فی شَهرِ رَمَضانَ آیَةً مِن کِتابِ الله‏ِ  عز و جل  کانَ کَمَن خَتَمَ القُرآنَ فی غَیرِهِ مِنَ الشُّهورِ، و مَن ضَحِکَ فیهِ فی وَجهِ أخیهِ المُؤمِنِ لَم یَلقَهُ یَومَ القِیامَةِ إلاّ ضَحِکَ فی وَجهِهِ و بَشَّرَهُ بِالجَنَّةِ، و مَن أعانَ فیهِ مُؤمِنا أعانَهُ الله‏ُ تَعالى عَلَى الجَوازِ عَلَى الصِّراطِ یَومَ تَزِلُّ فیهِ الأَقدامُ، … . (۱)
امام رضا علیه‏السلام فرمود: حسنات در ماه رمضان، پذیرفته‏اند و گناهان در آن، آمرزیده. هر کس در ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا بخواند، مثل کسى است که در غیر آن، ختم قرآن کرده باشد و هر کس در این ماه، به صورت برادر مؤمنش بخندد، خدا را در قیامت دیدار نخواهد کرد، مگر آن که در چهره او خواهد خندید. (مقصود، تجلّى حضرت حق ـ جلّ و علا ـ با صفت رحمت و رأفت بر دل مؤمن است.) و به بهشت، مژده‏اش خواهد داد .   
و هر کس در آن ماه، مؤمنى را یارى کند، خداوند، او را بر گذشتن از صراط ، در آن روز که قدم‏ها بر آن مى‏لغزد، یارى خواهد کرد. و هر کس در آن، خشم خود را نگه دارد، خداوند نیز روز قیامت، خشمش را از او نگه خواهد داشت. و هر کس در آن، ستم‏دیده‏اى را یارى کند، خداوند، او را در دنیا بر ضدّ کسى که با وى دشمنى نماید، یارى مى‏کند و روز قیامت نیز هنگام حساب و میزان، یارى‏اش مى‏نماید.   
ماه رمضان، ماه برکت است، ماه رحمت، ماه آمرزش، ماه توبه و بازگشت به سوى خدا . هر کس در ماه رمضان آمرزیده نشود، پس در چه ماهى آمرزیده گردد؟!
پس از خداوند بخواهید که در این ماه، روزه شما را بپذیرد و آن را آخرین رمضان شما قرار ندهد و شما را بر طاعت خویش توفیق دهد و از نافرمانى خود نگه دارد، که او بهترین کسى است که از او درخواست مى‏شود .   

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

سه شنبه 19/5/1389 - 16:29 - 0 تشکر 219652

ماه رمضان، میدان مسابقه
خداوند متعال از انسان ها خواسته تا در مسابقه ای به نام «مسابقه خیرات و خوبی ها» شرکت جسته و در این گونه کارها، گوی سبقت را از یکدیگر بربایند. برخی از زمان ها، فرصت مناسبی برای تحقق این مسابقه معنوی است که ماه مبارک رمضان از آن جمله است. کریم آل محمد علیه السلام ، مجتبای شهر مدینه، در بیانی زیبا فرمودند: «خداوند ماه رمضان را میدانی برای آفریدگان خود قرار داده تا بندگان، با طاعات خود و پیروی از خداوند، برای خشنودی او از یکدیگر پیشی گیرند».

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

سه شنبه 19/5/1389 - 22:32 - 0 تشکر 219744

بهار قرآن و عرفان

نگاهی به اعمال عبادی وعرفانی ماه مبارک رمضان


در این باب روایات فراوانی وارد گردیده است.
پیامبراکرم (ص) در عظمت و شرافت این ماه عزیز، در خطبه معروف خویش فرمود : " ایها الناس! انه قد أقبل الیکم شهر الله بالبرکة و الرّحمة و المغفرة، شهر هو عند الله افضل الشهور، و ایامه افضل الأیام، و لیالیه أفضل اللیالی، و ساعاته افضل الساعات، و هو شهر دعیتم فیه الی ضیافة اللّه، و جعلتم فیه من اهل کرامة الله...؛ (1) یعنی : مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و بخشش گناهان نزدیک است؛ ماهی که نزد خدا برترین ماه‏ها، روزهایش برترین روزها، شب‏هایش بهترین شب‏ها و ساعت‏های آن بهترین ساعت‏ها است؛ ماهی که در آن به میهمانی خدا دعوت شدید و شما را در این ماه از کسانی قرار داده‏اند که شایسته کرامت خدا هستند... " (2)
عبدالله بن عباس از پیامبراکرم (ص) درباره فضیلت ماه رمضان و فواید بی شمار آن برای امت اسلام، روایتی نقل کرده است، که انسان را به شگفتی وامی‏دارد. آن حضرت در فرازی از این حدیث شریف فرمود : " و ان لله تعالی فی آخر کلّ یوم من شهر رمضان عند الافطار ألف ألف عتیق من النّار، فاذا کانت لیلة الجمعة و یوم الجمعة، أعتق فی کلّ ساعة منهما ألف ألف عتیق من النّار، و کلّهم قد استوجبوا العذاب، فاذا کان فی آخر یوم من شهر رمضان أعتق الله فی ذلک الیوم بعدد ما أعتق من اوّل الشّهر الی آخره؛ (3) خداوند متعال در آخر هر روز از ماه رمضان، به هنگام افطار یک میلیون نفر را و در شب جمعه و روز جمعه (در این ماه شریف) در هر ساعت، یک میلیون نفر را که همگی سزاوار آتش جهنم‏اند، از آتش آزاد می‏کند و هنگامی که آخرین روز ماه رمضان فرا رسد، در أن روز به تعداد کسانی که از اول تا أخر ماه رمضان آزاد کرده است، بندگان گناهکار خویش را از آتش جهنم آزاد می‏کند. "
امیرمؤمنان علی بن ابی طالب (ع) در حدیثی فرمود : نگویید رمضان؛ زیرا نمی دانید رمضان چیست؛ و اگر کسی گفت، باید برای کفاره آن، صدقه دهد و روزه بگیرد. بلکه همانطوری که خداوند متعال فرموده است بگویید : ماه رمضان. (4)

خدایا !

آن گونه زنده ام بدار که  نشکند دلی از زنده بودنم و

                                                                آن گونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم.

سه شنبه 19/5/1389 - 22:33 - 0 تشکر 219746

بهار قرآن و عرفان

نگاهی به اعمال عبادی وعرفانی ماه مبارک رمضان
در این باب روایات فراوانی وارد گردیده است.
پیامبراکرم (ص) در عظمت و شرافت این ماه عزیز، در خطبه معروف خویش فرمود : " ایها الناس! انه قد أقبل الیکم شهر الله بالبرکة و الرّحمة و المغفرة، شهر هو عند الله افضل الشهور، و ایامه افضل الأیام، و لیالیه أفضل اللیالی، و ساعاته افضل الساعات، و هو شهر دعیتم فیه الی ضیافة اللّه، و جعلتم فیه من اهل کرامة الله...؛ (1) یعنی : مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و بخشش گناهان نزدیک است؛ ماهی که نزد خدا برترین ماه‏ها، روزهایش برترین روزها، شب‏هایش بهترین شب‏ها و ساعت‏های آن بهترین ساعت‏ها است؛ ماهی که در آن به میهمانی خدا دعوت شدید و شما را در این ماه از کسانی قرار داده‏اند که شایسته کرامت خدا هستند... " (2)
عبدالله بن عباس از پیامبراکرم (ص) درباره فضیلت ماه رمضان و فواید بی شمار آن برای امت اسلام، روایتی نقل کرده است، که انسان را به شگفتی وامی‏دارد. آن حضرت در فرازی از این حدیث شریف فرمود : " و ان لله تعالی فی آخر کلّ یوم من شهر رمضان عند الافطار ألف ألف عتیق من النّار، فاذا کانت لیلة الجمعة و یوم الجمعة، أعتق فی کلّ ساعة منهما ألف ألف عتیق من النّار، و کلّهم قد استوجبوا العذاب، فاذا کان فی آخر یوم من شهر رمضان أعتق الله فی ذلک الیوم بعدد ما أعتق من اوّل الشّهر الی آخره؛ (3) خداوند متعال در آخر هر روز از ماه رمضان، به هنگام افطار یک میلیون نفر را و در شب جمعه و روز جمعه (در این ماه شریف) در هر ساعت، یک میلیون نفر را که همگی سزاوار آتش جهنم‏اند، از آتش آزاد می‏کند و هنگامی که آخرین روز ماه رمضان فرا رسد، در أن روز به تعداد کسانی که از اول تا أخر ماه رمضان آزاد کرده است، بندگان گناهکار خویش را از آتش جهنم آزاد می‏کند. "
امیرمؤمنان علی بن ابی طالب (ع) در حدیثی فرمود : نگویید رمضان؛ زیرا نمی دانید رمضان چیست؛ و اگر کسی گفت، باید برای کفاره آن، صدقه دهد و روزه بگیرد. بلکه همانطوری که خداوند متعال فرموده است بگویید : ماه رمضان. (4)

خدایا !

آن گونه زنده ام بدار که  نشکند دلی از زنده بودنم و

                                                                آن گونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.