• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1504)
چهارشنبه 13/5/1389 - 15:18 -0 تشکر 218017
ساخت روباتی که از زباله انرژی می گیرد

محققان برای اکوبات3 دستگاه گوارش اختصاصی طراحی کرده‌اند که نه تنها می‌تواند با هضم زیست‌توده انرژی مورد نیاز این ربات را تهیه کند بلکه در کنار آن از حجم زباله‌های انباشته‌شده روی زمین خواهد کاست

انیمیشن خارق‌العاده وال-ای را یادتان هست؟ فکر می‌کنید زمانی برسد که ربات‌ها بتوانند بدون نیاز به کمک انسان از پس تأمین انرژی خودشان و دفع زباله‌های روی زمین بربیایند؟ این ربات‌ها برای کسب انرژی مطمئنا به یک منبع انرژی تجدید‌پذیر نیاز خواهند داشت و چه خوب است که این منبع هم بخشی از زباله‌های تولید‌شده توسط انسان باشد.

به گزارش نیوساینتیست، محققان آزمایشگاه رباتیک بریستول موفق شده‌اند رباتی بسازند که می‌تواند بدون نیاز به دخالت انسان از زیست‌توده به عنوان منبع انرژی تغذیه کند. به این منظور برای این ربات روده مصنوعی طراحی شده است.

این ربات که اکوبات‌3 نام دارد از 48 سلول سوختی میکربی برای تأمین انرژی مورد نیازش استفاده خواهد کرد. اکوبات3 در حال حاضر می‌تواند تا 7روز با مصرف زیست‌توده و آب بدون نیاز به انسان به فعالیت‌های اساسی مانند حرکت به سمت منبع نور بپردازد. به کمک پمپی که از وزن مواد زائد نیرو می‌گیرد، حرکات دودی روده مصنوعی شکل می‌گیرند و مواد زائد بدن، هر 24‌ساعت یک‌بار دفع خواهند شد.

برای آغاز این رژیم غذایی ربات باید به سراغ دستگاه تغذیه برود. دستگاه ماده‌ای مغذی شامل ترکیاب معدنی، نمک و عصاره مخمر را که مورد نیاز فلور میکروبی این روده اختصاصی است، به دورن دهانی مرتبط با 48 سلول سوختی باکتریایی مستقل پمپ خواهد کرد.

اساس هضم و تأمین انرژی در دستگاه گوارش اکوبات3 بر واکنش‌های ‌اکسیداسیون¬-احیا استوار است. فعالیت باکتری‌ها به تولید اتم‌های هیدروژن منجر خواهد شد که با حرکت به سمت الکترود منفی جریان الکتریکی را آغاز خواهد کرد. هیدروژن برای رسیدن به الکترود منفی از غشای تبادل پروتونی عبور خواهد کرد و با اکسیژن محلول در آب ترکیب خواهد شد. با اینکه این واکنش به تولید آب اضافی منجر می‌شود اما نرخ بالای تولید بخار آب باعث خواهد شد ربات به استفاده منظم از دستگاه‌های تغذیه آب هم نیاز داشته باشد.

در حال حاضر میزان بهره‌وری این روش حدود 1درصد است. گسترش بیشتر سطح قطب مثبت که محل زندگی باکتری‌ها است می‌تواند به افزایش این درصد کمک کند.

رابرت فینکلشتاین که سرپرستی پروژه مشابهی را برای دارپا به عهده دارد، چندان موافق هضم زیست‌توده توسط ربات‌ها نیست. ربات ساخت این گروه که ایتر نام دارد از یک موتور احتراقی اختصاصی برای سوزاندن زیست‌توده استفاده می‌کند. ایتر در آزمونی که به تازگی انجام شده، توانسته است با مصرف 60 کیلوگرم زیست‌توده، 160 کیلومتر حرکت کند.

با این حال هضم زیست‌توده توسط ربات‌ها مزیت‌های متعددی خواهد داشت. این روش باعث می‌شود ربات‌ها همه‌چیز‌خوار شوند! از فاضلاب‌های صنعتی گرفته تا حشرات می‌توانند برای تأمین انرژی این ربات‌ها استفاده شوند.

ایده ربات‌های گوشتخوار کمی نگران‌کننده به نظر می‌رسد البته اگر نتوانید از رباتی با سرعت میانگین 21سانتیمتر در روز سریع‌تر حرکت کنید!

منبع: www.konjkav.com

اي شهيد:

کس چون تو طريق پاکبازي نگرفت     با زخم نشان سرفرازي نگرفت

زين پيش دلاورا کسي چون تو شگفت     حيثيت مرگ را به بازي نگرفت

چهارشنبه 13/5/1389 - 15:43 - 0 تشکر 218028

باید به ربات های گوشت خوار برنامه ای داد که به گوشت انسان حساسیت پیدا کنند. به نظر شما چطوره؟

اي شهيد:

کس چون تو طريق پاکبازي نگرفت     با زخم نشان سرفرازي نگرفت

زين پيش دلاورا کسي چون تو شگفت     حيثيت مرگ را به بازي نگرفت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.