• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1479)
جمعه 8/5/1389 - 2:50 -0 تشکر 216091
درز اطلاعات محرمانه جنگ افغانستان

در پی افشای نود هزار فایل محرمانه ارتش آمریکا از طریق پایگاه اینترنتی ویکی لیکز، دولت آمریكا این اقدام را محكوم و درباره آن ابراز نگرانی كرد.

اسناد یاد شده از ژانویه 2004 تا دسامبر 2009 را شامل می شود و حاوی گزارش های منتشر نشده از کشته شدن غیرنظامیان و نیز عملیات پنهان "بگیر یا بکش" کماندوهای آمریکایی با رهبران طالبان است.

این اسناد تصویر تلخی از اقدامات دولت بوش و اوباما در افغانستان نشان می دهد. 

این اسناد همچنین حاكی از وضع دشوار جنگ در افغانستان و تلفات بی شمار غیرنظامیان است. 

روزنامه نیویورك تایمز این اطلاعات را منتشر كرده است؛ این اسناد همچنین چندین هفته پیش در اختیار روزنامه گاردین انگلیس و هفته نامه اشپیگل آمریكا قرار گرفته است به این شرط كه تا پیش از روز یكشنبه منتشر نشود. 

روزنامه تایمز نوشت، این اسناد مربوط به دو دولت كنونی و قبلی آمریكا می شود و به طور دقیق نشان می دهد چرا به رغم اینكه آمریكا حدود 300 میلیارد دلار در جنگ افغانستان هزینه كرده طالبان قوی تر شده است. 

جیمز جونز مشاور امنیت ملی آمریكا گفت: افشای این اطلاعات می تواند امنیت ملی این كشور را به مخاطره بیندازد. 

کاخ سفید هم انتشار اسناد ارتش امریکا درباره جنگ افغانستان را در این پایگاه اینترنتی محکوم و اعلام کرد پایگاه اینترنتی ویکی لیکس به مثابه یک خروجی خبری عمل نمی کند بلکه تشکیلاتی است که بیشتر ماموریت دارد با سیاست های آمریکا در افغانستان مخالفت کند .

این در حالی است كه موسس پایگاه اینترنتی ویکی لیکس Wikileaks اعلام کرد واکنش های خشمگینانه به انتشار ده ها هزار اسناد و مدارک ارتش امریکا درباره جنگ در افغانستان نشان می دهد این پایگاه اینترنتی در تحقق اهداف خود موفق بوده است . 

جولیان اسانگ ، سی و نه ساله ، برنامه نویس رایانه و هکر سابق استرالیایی اعلام کرد ژورنالیسم در ماهیت خود جنجال برانگیز است و نقش ژورنالیسم خوب این است که از موقعیت ها خوب بهره برداری کند و وقتی خوب و قدرتمندانه از موقعی تها استفاده می شود، همواره واکنش هایی به دنبال دارد .

دولت آمریکا پیش از این نیز بارها ضمن انتقاد از سایت ویکی لیکس اعلام کرده است افشاگری های این پایگاه اینترنتی ، امنیت ملی امریکا را به مخاطره می اندازد . 

پایگاه اینترنتی ویکی لیکس که خود را "‌اولین اژانس اطلاعاتی مردمی " لقب داده است در دسامبر سال دو هزار و شش راه اندازی شد . 

این پایگاه در سال دو هزار و نه با انتشار و افشای اسناد داخلی یک شرکت کشتیرانی چند ملیتی درباره دفع زباله های سمی در ساحل عاج به شهرت بین المللی رسید . 

تا قبل از انتشار اسناد جنگ افغانستان ، قابل ملاحظه ترین فعالیت این پایگاه ، انتشار تصاویری ویدیویی از یک فروند هلیکوپتر آمریکایی اپاچی بود که به گروهی از افراد در بغداد حمله می کرد . 

این تصاویر در اوریل منتشر شد و مربوط به حمله ای در سال 2007 بود که طی آن ده ها غیر نظامی از جمله دو کارمند خبرگزاری رویترز هدف گلوله قرار گرفتند . 

نسخه ای از دستورالعمل عملیاتی ارتش امریکا در مورد بازداشتگاه گوانتانامو نیز از جمله اسناد جنجالی است که در این پایگاه اینترنتی افشا شده است . 

موسس پایگاه گفت سرورهای سایت در کشورهایی مانند سوئد و بلژیک پشتیبانی می شود که قوانین انها به حفظ اطلاعات کمک می کند. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه در ماه مه گذرنامه جولیان اسانگ برای مدت کوتاهی در استرالیا ضبط شد و وکلایش به وی توصیه کرده اند از سفر به امریکا خودداری کند. 

این اسناد در حالی منتشر شده است كه هر روز شاهد تلفات نیروهای نظامی و غیرنظامی در خاك افغانستان هستیم و این تهدیدی برای مردم بی گناه افغان است. 

آمریكا و ناتو حدود 150 هزار نیروی نظامی در افغانستان دارند كه 30 هزار نفر از آنان در قالب طرح اوباما برای اعزام نیروی نظامی اضافی به این كشور اعزام شده اند. 

بیشتر این نیروها در استان های قندهار و هلمند مستقرند. 

ماه گذشته میلادی، با كشته شدن بیش از 100 تن از نظامیان خارجی، ركوردی جدید از تعداد كشته های نیروهای آمریكایی و ناتو در یك ماه در افغانستان ثبت شد.  

 

جمعه 8/5/1389 - 2:51 - 0 تشکر 216092

سخنگوی وزارت دفاع آمریكا " پنتاگون " اعلام كرد : جلوگیری از تبعات منفی افشای این اسناد اولویت نخست ماست . 

"جف مورال " در گفتگو با شبكه تلویزیونی فاكس نیوز گفت : اكنون تیمی از پنتاگون مشغول بررسی و ارزیابی تبعات منفی افشای این اسناد است . 

" سخنگوی پنتاگون با اذعان به نگرانی وزیر دفاع آمریكا در این خصوص افزود : نگرانی بزرگ ما درباره افشای این مدارك وجود اطلاعاتی در آنهاست كه می تواند جان نظامیان آمریكایی را در افغانستان و دیگر مكان ها به خطر اندازد . 

سخنگوی پنتاگون همچنین گفت : ما تلاش می كنیم تا به اطلاعات حساس موجود در میان انبوه این اسناد پی ببریم تا جان نظامیان ما به خطر نیفتد . 

جیمز جونز مشاور امنیت ملی آمریكا نیز افشای این اطلاعات محرمانه را محكوم كرد . وی مدعی شد : راهبرد اوباما در افزایش نیروهای آمریكایی در افغانستان می تواند به آرام كردن شرایط وخیمی كه بوجود آمده است كمك كند . 

جان كری ، رئیس كمیته روابط خارجی سنای آمریكا گفت : اگرچه افشای این اسناد غیر قانونی است اما باعث مطرح شدن پرسش هایی جدی در مورد حقیقت سیاست آمریكا در قبال پاكستان و افغانستان خواهد شد . 

وی با بیان اینكه سیاست های آمریكا در قبال پاكستان و افغانستان در مرحله ای حساس قرار گرفته است مدعی شد : این اسناد ممكن است به شدت باعث تضعیف تلاش ها در افغانستان شود. 

" جولیان آسانج "بنیانگذار سایت " ویكی لیكس " كه در زمینه انتشار اسناد جنجالی شهرت یافته است به تازگی بیش از 92 هزار سند سری مربوط به جنگ افغانستان را در اینترنت منتشر كرده است . 

پایگاه اینترنتی ویكی لیكس این اسناد را كه مربوط به سال 2004 است را پس از ارسال به نشریات نیویورك تایمز ( آمریكا ) ، گاردین ( انگلیس ) و اشپیگل ( آلمان ) در اینترنت منتشر كرد . 

در این اسناد اطلاعاتی در خصوص اقدامات غیر انسانی نیروهای غربی در افغانستان و قربانیان غیر نظامی جنگ در افغانستان و همچنین ارتباط احتمالی نیروهای مخفی پاكستان با طالبان افشا شده است . 

این اسناد محرمانه همچنین تصویری از هرج و مرج در افغانستان را نشان می دهد . 

منتقدان می گویند : انتشار این اسناد جان نظامیان آمریكایی را در افغانستان و حتی در داخل خاك آمریكا به خطر می اندازد . 

به دنبال انتشار این اسناد، یكی از فرماندهان آلمانی در افغانستان هم احتیاط بیشتر در این زمینه را خواستار شد . 

ژنرال " اگون رامس " مسئول عملیات نیروهای بین المللی در افغانستان (ایساف ) در گفتگو با نشریه آلمانی " هندلزبلا ت " گفت : هر روز شاهد رخنه كردن اطلاعات بیشتری به بیرون هستیم و باید با توجه بیشتری كاركنیم . 

وی اذعان كرد : ما بر اساس دستورات سیاسی جنگ افغانستان را پیش می بریم و نه به میل خود . 

تحلیلگران همچنین می گویند : افشای غیر منتظره اطلاعات درباره افغانستان بدبینی مردم جهان را به آمریكا افزایش می دهد و باراك اوباما ، رئیس جمهور آمریكا را بر سر جنگ مایوس كننده در افغانستان در معرض فشارهای بیشتری قرار می دهد . 

افشای این اسناد به انتقادها از راهبرد جنگ اوباما در كنگره نیز دامن زده و باعث افزایش تردیدها در مورد ناكارآمدی پاكستان متحد آمریكا شده است . 

تحلیل گران همچنین می گویند : بعید به نظر می رسد افكار عمومی كه اكنون با مداركی روبرو شده است كه نشان می دهد جنگ در افغانستان در حال شكست است بین دو دولت كنونی و پیشین آمریكا تمایز قائل شود . 

جولیان زلیزار ، استاد تاریخ در دانشگاه پرینستون گفت : اكنون مشكلات بوش به مشكلا ت اوباماتبدیل شده است و هیچ راهی وجود ندارد كه اوباما واقعا بتواند خود را از این مشكلات جدا كند . 

جمعه 8/5/1389 - 2:52 - 0 تشکر 216093

به نوشته روزنامه گاردین ، مارك كرتیس ،  در كتابی با عنوان " همكاری انگلیس با تروریست ها "  كه قرار ا ست به زودی  منتشر شود، نوشته است :  انگلیس به طور سرّی با گروه های تروریستی فعال در عراق ، سوریه ، ایران ، افغانستان ، لیبی ، مصر ، اندونزی ، یمن ، فلسطین و اردن همكاری می كند . 

در این كتاب  آمده است : انگلیس با زیر پا گذاشتن تمام معیارهای اخلاقی ، از تروریست ها برای سرنگون كردن حكومت ها و ایجاد فتنه حمایت می كند و آنها را ابزاری برای رسیدن به اهداف خارجی خود قرار می دهد .

مارك كرتیس می نویسد: در حقیقت آنچه امروز در جهان و رسانه ها درباره مسائل اصلی و بین المللی جهان ، مثل جنگ با تروریست ها می گویند ، عكس حقیقت است .

وی می افزاید: حقیقت این است كه انگلیس و آمریكا به بهانه مبارزه با تروریسم می خواهند به اهداف از پیش تعیین شده خود برسند .

جمعه 8/5/1389 - 2:54 - 0 تشکر 216094

وزارت دفاع آمریكا اعلام كرد: نیروی زمینی این كشور به طور رسمی تحقیق جنایی را درباره درز این اطلاعات نظامی محرمانه آغاز كرده است. 

پنتاگون افزود: این تحقیقات به تیپ تحقیق جنایی كه مسئول پرونده برادلی مانینگ، سرباز رده دوم پنتاگون كه چند ماه پیش بازداشت شد، سپرده شده است. 

برادلی مانینگ مظنون است تصاویر ویدئویی را به پایگاه اینترنتی ویكی لیكس ارسال كرده است كه حمله یك بالگرد ارتش آمریكا را در سال 2007 نشان می دهد . 

این حمله به كشته شدن دو كارمند خبرگزاری رویترز و چند فرد دیگر در بغداد منجر شد . 

پنتاگون همچنین گفت : بررسی مسئله لو رفتن مدارك نظامی محرمانه مربوط به جنگ افغانستان اگر هفته ها طول نكشد دست كم روزها طول خواهد كشید . 

پنتاگون در حالی خبر از آغاز تحقیقات جنایی در این باره می دهد كه باراك اوباما رئیس جمهور آمریكا از درز این اطلاعات محرمانه به شدت ابراز نگرانی كرده است . 

رئیس جمهور آمریكا پس از دیدار با سران دو حزب در كنگره گفت : من نگران افشای اطلاعات حساس از جنگ در افغانستان هستم كه می تواند افراد یا عملیات را به مخاطره اندازد . 

اوباما با بیان اینكه این اسناد به چالش هایی اشاره دارد كه سبب شد تا در پاییز گذشته بر سیاست های آمریكا تجدید نظر كنم اذعان كرد : ما برای هفت سال در اجرای راهبرد مناسب در منطقه ناكام بودیم . 

رئیس جمهور آمریكا مدعی شد ما تعهدات خود را در این منطقه افزایش دادیم و بر مسئولیت پذیری بیشتر شركای ما در افغانستان و پاكستان تاكید و راهبرد جدیدی ایجاد كردیم . 

در حالی كه افشای اسناد محرمانه از جنایات نظامیان خارجی در افغانستان در آمریكا جنجال برانگیز شده است فاكس نیوز نیز اذعان كرد : رئیس ستاد مشترك ارتش آمریكا از افشای این اسناد به شدت نگران است.

انتشار اسناد محرمانه از جنگ افغانستان اعتراض ارتش فرانسه را نیز برانگیخته است. 

ارتش فرانسه به اطلاعات یكی از اسناد افشا شده نظامی در پایگاه اینترنتی ویكی لیكس معترض است كه مربوط است به تصاویری از تیراندازی نظامیان فرانسه به غیر نظامیان افغان و زخمی شدن آنها در سال 2008 است. 

در این تصاویر نظامیان فرانسوی به سوی یك مینی بوس حامل غیرنظامیان تیراندازی و هشت كودك را زخمی می كنند. 

یك مسئول ستاد مشترك ارتش فرانسه در این باره گفت : توضیح جامع و رسمی درباره آنچه در ویكی لیكس منتشر شده است نداریم. 

پس از گذشت چند روز از انتشار اسناد محرمانه جنگ در افغانستان در اینترنت سازمان ملل هم به آن واكنش نشان داد . 

رئیس امور مقابله با تروریسم سازمان ملل متحد با مهم خواندن موضوع تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان گفت : انتشار این اسناد مردم افغانستان را در مقابل نیروهای ائتلاف شاكی تر خواهد كرد.

ریچارد بارت افزود : در صورتی كه تلفات غیرنظامیان افزایش یابد این مسئله مخالفت مردم افغانستان را با حضور نیروهای ائتلاف افزایش می دهد . 

" جولیان آسانج "بنیانگذار سایت " ویكی لیكس " كه در زمینه انتشاراسناد جنجالی شهرت یافته است به تازگی بیش از 92 هزار سند سری مربوط به جنگ افغانستان را در اینترنت منتشر كرده است . 

پایگاه اینترنتی ویكی لیكس این اسناد را كه مربوط به سال 2004 است پس از ارسال به نشریات نیویورك تایمز ( آمریكا ) ، گاردین ( انگلیس ) و اشپیگل ( آلمان ) در اینترنت منتشر كرد . 

در این اسناد اطلاعاتی در خصوص اقدامات غیرانسانی نیروهای غربی در افغانستان و قربانیان غیر نظامی جنگ در افغانستان و همچنین ارتباط احتمالی نیروهای مخفی پاكستان با طالبان افشا شده است . 

این اسناد محرمانه همچنین تصویری از هرج و مرج در افغانستان را نشان می دهد . 

جمعه 8/5/1389 - 2:55 - 0 تشکر 216095

سخنگوی پنتاگون اعلام كرد : افرادی كه نامشان در جریان افشای اسناد محرمانه مربوط به جنگ آمریكا در افغانستان مطرح شده است در معرض خطر قرار دارند. 

دیوید لاپان ، سخنگوی پنتاگون گفت : تاكنون یك نفر از كسانی كه كه نامش در این اسناد مطرح شده به مقامات آمریكایی در افغانستان شكایت كرده است . 

وی افزود: تمام كسانی كه نامشان در این اسناد فاش شده است به طور بالقوه در معرض خطر قرار دارند . 

دیویدلاپان همچنین هشدار داد: این موضوع ممكن است فعالیت های این افراد را تحت تاثیر قرار دهد و حتی برآینده آنان تاثیر زیاد داشته باشد . 

كاخ سفید نیز پیش تر افشای این مدارك را محكوم و اعلام كرده بود چنین اقدامی امنیت ملی آمریكا را تهدید می كند و جان آمریكایی ها را به خطر می اندازد. 

رابرت گیبس سخنگوی كاخ سفید گفت : افشای این مدارك خطری واقعی و محتمل برای كسانی محسوب می شود كه هر روز برای حفظ امنیت ما تلاش می كنند . 

پایگاه اینترنتی " ویكی لیكس " كه در زمینه انتشار اسناد جنجالی شهرت یافته است به تازگی بیش از 92 هزار سند سری مربوط به جنگ افغانستان را منتشر كرده است . 

پایگاه اینترنتی ویكی لیكس این اسناد را كه مربوط به سال های 2004 تا 2009 است پس از ارسال به نشریات نیویورك تایمز ( آمریكا ) ، گاردین ( انگلیس ) و اشپیگل ( آلمان ) در اینترنت منتشر كرد . 

در این اسناد اطلاعاتی در خصوص اقدامات غیر انسانی نیروهای غربی در افغانستان و قربانیان غیر نظامی جنگ در افغانستان و همچنین ارتباط احتمالی نیروهای مخفی پاكستان با طالبان افشا شده است . 

بر اساس این اسناد نیروهای آمریكایی تلا ش كرده اند بر كشته شدن غیرنظامیان در افغانستان سرپوش بگذارند . 

این اسناد محرمانه همچنین تصویری از هرج و مرج در افغانستان را نشان می دهد . 

فاش شدن مدارك مربوطبه حقیقت تلخ جنگ نه ساله افغانستان غرب را شوكه كرده است . 

تحلیل گران می گویند: افشای غیرمنتظره اطلاعات درباره افغانستان بدبینی مردم جهان را به آمریكا افزایش می دهد و باراك اوباما، رئیس جمهور آمریكا را بر سر جنگ مایوس كننده در افغانستان در معرض فشارهای بیشتری قرار می دهد . 

افشای این اسناد به انتقادها از راهبرد جنگ اوباما در كنگره نیز دامن زده و باعث افزایش تردیدها در مورد ناكارآمدی پاكستان متحد آمریكا شده است. 

تحلیل گران همچنین می گویند : بعید به نظر می رسد افكار عمومی كه اكنون با مداركی روبه رو شده است كه نشان می دهد جنگ در افغانستان در حال شكست است بین دو دولت كنونی و پیشین آمریكا تمایز قائل شود .

جمعه 8/5/1389 - 2:56 - 0 تشکر 216096

در حالیکه افزایش تلفات نظامی ناتو و امریکا در افغانستان به یکی از موضوعات چالش بر انگیز در میان و داخل اعضای این سازمان تبدیل شده است و انها تمام توان خود را برای غلبه بر چالش های روز افزون در این کشور اشغال شده و جنگ زده بکار گرفته اند تا امید به مهار این چالش ها را در افکار عمومی و نظامیان خود زنده نگه دارند ،انتشار حدود 92 هزار سند محرمانه که از عمق و گستره چالش های روز افزون ناتو پرده بر می دارد بر فضای سیاسی و رسانه ای اعضای ناتو و در راس ان امریکا سایه افکنده است .

 این اسناد از طریق نامعلومی به دست گردانندگان «ویکی‌لیکس» رسیده و این پایگاه خبری آنها را در اختیار هفته‌نامه‌ آلمانی «اشپیگل»، روزنامه‌ آمریکایی «نیویورک تایمز» و روزنامه‌ انگلیسی «گاردین» قرار داده است. 

سندها نشان می‌دهند که طالبان در حال قدرت‌گیری هستند و آمریکا و متحدان آن در هندوکش، پیاپی متحمل شکست می‌شوند. در شمال افغانستان نیز؛ جایی که در مقایسه با مناطق دیگر امن‌تر است، وضع رو به وخامت گذاشته است.

این اسناد محرمانه همچنین تصویری از هرج و مرج در افغانستان را نشان می دهد . از جمله اطلاعات افشا شده در این اسناد محرمانه می‌توان به این موضوع اشاره کرد که گروه طالبان از موشک‌های رهگیر برای سرنگون‌کردن هلی‌کوپترهای آمریکایی استفاده کرده است. 

این در حالی است که ارتش آمریکا پیشتر به هیچ وجه به این موضوع اشاره نکرده و افشای این موضوع نشان می‌دهد که گروه طالبان از تسلیحات پیشرفته برخوردار است.

همچنین در این اسناد ارتباط احتمالی نیروهای مخفی پاکستان با طالبان افشا شده است.

البته تخصص سایت «ویکی‌لیکس»، در افشای سندهای محرمانه است و این سایت که در سال ۲۰۰۶ راه‌اندازی شده، هدف خود را افشای کردار غیراخلاقی حکومت‌ها و شرکت‌ها از راه آشکار کردن سندهای محرمانه‌‌ می‌داند؛ سندهایی که کارکرد واقعی آنها را بنماید و افکار عمومی را هشیار کند. با اینحال اگر این موضوع پذیرفته شود که پایگاه اینترنتی ویکی لیکس در راستای اهداف این موسسه اقدام به افشای اسناد محرمانه مربوط به جنگ افغانستان کرده است ، باز این واقعیت که این پایگاه اینترنتی چگونه به این همه اطلاعات دست یافته است ،به عنوان یک سوال مهم باقی می ماند .

به عبارت روشنتر اگر همچنانکه از واکنش مقامات دولت اوباما بر می اید اگر واقعا انتشار این اسناد و اطلاعات محرمانه بدون اطلاع و موافقت انها صورت گرفته باشد در این صورت از نظر منطقی باید در داخل دستگاههای اطلاعاتی ، نظامی و امنیتی امریکا عوامل قدرتمند و نفوذی وجود داشته باشند که فراتر از دولت و حاکمیت عمل کنند و قدرت و توانایی اینهمه اطلاعات محرمانه را داشته باشند.

اگر از این منظر به موضوع نگاه شود ،مخالفان دولت اوباما از حزب رقیب جمهوریخواه گرفته تا بقایای نو محافظه کاران در دستگاههای نظامی و امنیتی امریکا و از همه مهمتر لابی های صهیونیستی از جمله مظنونان اصلی در این زمینه محسوب می شوند که به تنهایی و یا در اقدام مشترک از طریق افشای اطلاعات محرمانه مربوط به جنگ افغانستان کوشیده اند فضای اعمال فشار بر دولت اوباما را پس از موفقیت نسبی در مهار نشت نفت در خلیج مکزیک همچنان زنده نگه دارند و از این طریق به اهداف و سیاست های خود ادامه دهند . از جمله این اهداف می توان به تضعیف موقعیت دموکرات ها درانتخابات آبانماه کنگره و مجبور کردن دولت اوباما به همراهی بیش از پیش با سیاست های جنگ طلبانه کابینه نتانیاهو در فلسطین و منطقه اشاره کرد.

از این نظر انتشار اطلاعات مربوط به همکاری پاکستان با طالبان در افغانستان و ارائه اتهامات مشابه به ایران می تواند بخشی از سناریوی کلان جدید جنگ در خاورمیانه تلقی شود بخصوص انکه راهبرد رژیم صهیونیستی در خصوص پاکستان وارد کردن این کشور در مسیری است که صلاحیت ان را به عنوان قدرت هسته ای زیر سوال ببرد تا امکان برخورد را برای این رژیم فراهم سازد . 

چهارشنبه 13/5/1389 - 9:8 - 0 تشکر 217896

این درج اطلاعات کار خود پنتاگون بود و دلیلش هم اینه که به بهانه ضعف اطلاعاتی و بیشتر شدن مشکلات ارتش آمریکا با افشای این اسناد،سریعاً کنگره آمریکا درخواست بودجه 57 میلیلارد دلاری اوباما برای ادامه جنگ در افغانستان رو که یه مدت روش بحث و جدل بود،به این بهانه به سرعت و بدون هیچ بهانه و ایرادی از طرف اعضای کنگره،تصویب کرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.