• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 8131)
يکشنبه 3/5/1389 - 16:32 -0 تشکر 214365
اخبار روز نجوم


دوستان می توانند تمامی اخبار نجومی را در این تاپیک قرار دهند و دنبال کنند.
 

 #نکته 1
اگر خبری آنقدر جذاب و چالش برانگیز بود که بستر بحث و گفتگو در آن مهیا بود نیازی به قرار گرفتن در این تاپیک ندارد و می تواند خودش تاپیک مستقل شود، اما اگر بعد از یک هفته چندان مورد استقبال قرار نگرفت بحث مورد نظر توسط مدیر یا جانشین، به اینجا انتقال خواهد یافت.
 

 #نکته 2
قبلا در انجمن، مبحثی با نام « اخبار نجوم » وجود داشت که کاربر محترم MCLAREN آن را در تاریخ 4 ام تیر ماه 1387 ایجاد کرده بودند.

از زحمات ایشان قدردانی می نماییم.


 #نکته 3   
  قرار دادن لینک خبر لازم است.
 ← لطفا از قرار دادن تصاویر زیاد و سنگین، مربوط به اخبار خودداری نمایید، زیرا در غیر این صورت با افزایش تعداد اخبار، باز کردن صفحه دشوار خواهد شد./ تصاویر کم حجم مانعی ندارد.

 ← در صورت امکان، تیتر خبر را به صورت جداگانه از متن خبر، در اول خبر ذکر نمایید.

 


 ما مي توانيم ....

يکشنبه 3/5/1389 - 21:5 - 0 تشکر 214439

کشف یک حفره حاصل از برخورد شهاب سنگ در بیابانهای مصر

تیمی متشکل از محققات مصری و ایتالیایی با استفاده از تصاویر "گوگل ارث" موفق شدند در بیابانهای مصر در مرز میان سودان و لیبی حفره وسیعی را کشف کنند که در اثر برخورد یک شهاب سنگ ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان موزه تاریخ طبیعی میلان و موسسه ملی فیزیک نجوم ایتالیا با همکاری محققان مصری با استفاده از نقشه های "گوگل ارث" موفق شدند حفره ای به نام "کمیل" را در بیابانهای مصر واقع در مرز سودان و لیبی کشف کنند و برای کشف علت ایجاد این حفره به منطقه بروند.

جرم آسمانی که ایجاد کننده حفره کمیل است در گروه شهاب سنگهای خانواده "آتاکسیت" قرار داشته و غنی از نیکل بوده است.
بررسیها نشان می دهد که سرعت این شهاب سنگ در زمان ورود به اتمسفر حدود 18 کیلومتر بر ثانیه و در لحظه برخورد به زمین حدود 5/3 کیلومتر بر ثانیه بوده است.

براساس گزارش ساینس، این سنگ آسمانی در زمان برخورد، انرژی برابر با انرژی حاصل از انفجار حدود 20 تن "نتی. ان. تی" آزاد کرده است.

این حفره 45 متر عرض و 16 متر عمق دارد. به گفته این محققان در حدود 5 هزار سال قبل و در دوره عصر حجر که در جنوب مصر فرایند بیابان زایی به مراحل پیشرفته خود رسیده بود این شهاب سنگ که شبیه به یک بلوک فلزی 10 تنی و با قطر کمتر از یک متر بوده است به این منطقه برخورد کرده است.

به نقل از:

http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1121568

يکشنبه 3/5/1389 - 22:51 - 0 تشکر 214461

ارتباط فضایی با ناشنوایان!

برای اولین بار، ترسی كالدل دیسون، فضانورد سازمان فضایی آمریكا (ناسا) پیغامی را به زبان اشاره آمریكایی از ایستگاه فضایی بین‌المللی برای جامعه ناشنوایان ارسال كرد.

(ایسنا)، كالدول دیسون در یك برنامه ویدیویی به چندین پرسش درباره زندگی و كار كردن در ایستگاه فضایی و این كه تا چه حد نسبت به زبان اشاره علاقمند شده است، پاسخ داد.

در حالی كه ماموریت‌های سازمان فضایی آمریكا (ناسا) به فراتر از مدار زمین پیشرفت كرده است، این آژانس تلاش‌های خود را برای تاكید بر نیروهای كاری متنوع خود ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ناسا در نظر دارد به نسل آینده محققان و دانشمند‌ان كمك كند تا به حوزه‌های علمی مرتبط دسترسی پیدا كنند.

فضانوردان ایستگاه فضایی در حال آماده كردن برنامه‌های ویدیویی دیگری نیز هستند كه پس از تكمیل روی وب سایت ناسا منتشر خواهند شد.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 3/5/1389 - 23:26 - 0 تشکر 214465

نیمی از ستاره های جهان تنها هستند

مطالعات اخترشناسان دانشگاه جورجیا بر خلاف تصورات پیشین نشان می دهند بیشتر ستاره های جهان، مانند ستاره زمین تنها هستند و هیچ ستاره همنشینی در کنار آنها حضور ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اخترشناسان با توجه به نتایج مطالعات جدیدی اعلام کردند تعداد ستاره های تنها در جهان هستی بسیار بیشتر از تعدادی است که در گذشته اعلام شده بود، ستاره هایی مشابه خورشید زمین که هیچ ستاره ای همنشین آنها نیست.

اخترشناسان دانشگاه جورجیا بر اساس این فرضیه معتقدند حضور چنین ستاره های تنهایی در جهان می تواند احتمال وجود سامانه های خورشیدی که حیات در آنها جاری باشد و یا زمینه آغاز حیات در آنها وجود داشته باشد را افزایش دهد.

مطالعات پیشین نشان داده است بیشتر سامانه های کیهانی که ستاره ای به اندازه خورشید زمین دارند بر خلاف سامانه خورشیدی زمین از دو یا چند ستاره دیگر نیز برخوردارند که در مدار یکدیگر حرکت می کنند.

با این همه اخترشناسان با مطالعه بر روی 454 ستاره شبه خورشیدی دریافتند 56 درصد از این ستاره ها مانند خورشید ستاره هایی تنها هستند و تنها 44 درصد از آنها از ستاره های همنشین برخوردارند.

این یافته ها با نتایج مطالعاتی که در سال 1991 تکمیل شده و نشان می داد بیشتر سامانه های خورشیدی سیستمهای چندگانه ستاره ای هستند، در تضاد است که یکی از دلایل این تضاد می تواند کوچکتر بودن نمونه مورد مطالعه در سال 1991 باشد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، ستاره های تنها می توانند سامانه سیاره ای پایداری به وجود آورند، شرایطی که حیات در آن مجال حضور پیدا خواهد کرد. به گفته اخترشناسان سیاره ها در سامانه های ستاره ای چندگانه نیز امکان شکل گیری خواهند داشت اما شدت نیروی گرانش این ستاره ها می تواند سیاره ها را به سوی ستاره های میزبانشان پرتاب کند.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 6/5/1389 - 11:0 - 0 تشکر 215315

رونمایی از بزرگترین تلسکوپ ایران

بزرگترین تلسکوپ ایران ( تارا ) با حضور معاون اول رئیس جمهور در گلپایگان رونمایی شد.

تارا

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، طراح و سازنده تلسکوپ ایران تارا گفت در ساخت تلسکوپها آینه را به مدت 2 سال در کوره ای به دمای 2 هزار درجه نگه می دارند و طی 9 ماه آن را خنک کرده و سپس به مدت سه ماه مراحل آماده سازی آن انجام می شود.

سید حسن شریف زاده افزود ویژگی بارز آینه تخت این تلسکوپ کانون متغیر و متناسب با خلا است که تعقر آن در سه ثانیه با فشار هوا تغییر می کند و آماده بهره برداری می شود .
تلسکوپ ایران تارا به همت انجمن نجوم شهرستان گلپایگان با 800 میلیون ریال هزینه طراحی و ساخته شده است.
کاربردهای این تلسکوپ در نجوم ، پزشکی و نظامی ( هدایت نور و لیزر ) است و وزیر نیرو هم با استقبال از این طرح قول داد از این تلسکوپ در بحث انرژی های نو این وزارتخانه استفاده شود .
شریف زاده دانش آموخته مهندسی مکانیک ، عضو بنیاد نخبگان گلپایگان و مدیر انجمن نجوم این شهرستان است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 6/5/1389 - 19:36 - 0 تشکر 215547

اگر امکان دارد از این تلسکوپ اخبار بیشتری بگذارید.
یک جوریه!
چون هیچ بازتابی در مجامع نجومی نداشت فکر کنم یک جای کار اشکال دارد.

پنج شنبه 7/5/1389 - 20:30 - 0 تشکر 216013

سفر انسان به فضا بیهوده است


لرد «مارتین ریس» پروفسور کیهان شناسی و فیزیک اخترشناسی در دانشگاه کمبریج معتقد است فرستادن انسان به فضا کاری بیهوده و هدر دادن سرمایه است.

ماموریت های انسانی به کره ماه و ایجاد مجموعه های مسکونی بر روی مریخ را فراموش کنید زیرا به گفته لرد «مارتین ریس» اکثر فضانوردان آینده روباتها خواهند بود. به گفته وی با توجه به پیشرفت های بزرگی که در زمینه فناوری فضایی بدون سرنشین رخ داده، فرستادن انسان به فضا پول هدر دادن است.
«ریس» می گوید دانشمندان آژانس فضایی اروپا باید بر روی کوچک سازی تجهیزات و فناوری روباتیک تمرکز کنند تا بتوانند در بخش فعالیت های فضایی با آمریکا و روسیه به رقابت بپردازند.
«ریس» که در حال به پایان بردن پنجمین سال ریاست انجمن رویال در انگلستان است، معتقد است ماموریت های عظیم انسانی مانند پروژه بازگشت به ماه دیگر قدیمی شده اند.
وی می گوید:«فرود بر روی ماه زمانی به عنوان انگیزه و محرکی برای فناوری های فضایی بسیار مهم بود اما اکنون باید از خود بپرسیم چرا دوباره انسانها را باید به فضا بازگرداند؟ به نظر من این ایده خاص با پیشرفتهای بزرگ در علم روباتیک و کوچک سازی تجهیزات ضعیفتر و ضعیف تر می شود. امروزه یافتن انگیزه یا دلیل خاصی برای بازگشت به ماه و یا فرستادن انسانها به فضا بسیار دشوار شده است».
از سال 1972 تا به حال هیچکس بر روی ماه قدم نگذاشته است. به گفته «ریس» 30 سال است که انسان قدم از مدار پایینی زمین فراتر نگذاشته بلکه تنها استفاده های کاربردی تر از فضا عملی شده اند. وی از تکنولوژی GPS و ماهواره های ارتباطاتی به عنوان کاربردهای روزانه فناوری فضایی یاد کرد.
ریس با اشاره به توانایی های تلسکوپ های کپلر ، هرشل و پلانک می گوید:کاوشگرانی که به سوی جهان های دیگر ارسال شده اند تصاویر زیبایی را به زمین ارسال می کنند. کپلر از حضور سیاره ای جدید بر مدار دیگر ستاره ها خبر می دهد. من اطمینان دارم طی چند سال آینده کپلر اطلاعاتی به ما خواهد داد که نشان می دهند تعداد زیادی سیاره شبه زمینی در مدار ستاره های دیگر در حرکتند. اما دستیابی به تصویری از این سیاره تا 20 سال دیگر امکان پذیر نخواهد بود.
«درباره اینکه آیا بر روی این سیاره ها حیات وجود دارد یا نه، نمی توان هیچ اظهار نظری کرد زیرا زیست شناسی بسیار پیچیده تر از نجوم است و ما نمی دانیم حیات چگونه بر روی زمین آغاز شده است. البته امید دارم تا 20 سال آینده به آن پی ببریم. زمانی که دریابیم حیات چگونه بر زمین جاری شده، می توانیم به ایده های قابل قبولی برای آغاز آن در محیطهای دیگری در جهان هستی دست پیدا کنیم».
«ریس» از گذشته حامی اجرای ماموریت های بدون سرنشین فضایی بوده است. وی در سال 2008 در مصاحبه ای با بی بی سی اعلام کرد پروازهای معمولی شاتلها در مدار پایینی زمین خبرساز نیستند بلکه آنچه خبرساز است تصاویر شگفت انگیز هابل و یا تصاویری هستند که از سطح مریخ، مشتری و قمر تایتان به زمین می رسند ، فعالیت هایی که کاملا به صورت روباتیک انجام می گیرند.
وی در سخنان جدیدش ابراز امیدواری کرده طی این قرن انسان بتواند کل سامانه خورشیدی را توسط ناوهایی کوچک از روبات ها مورد اکتشاف قرار دهد. با این همه وی یکی از مشتاقان سفرهای فضایی نیز است اما معتقد است این سفرها باید نسبت به ذهنیتی که اکنون از سفرهای فضایی وجود دارد، متفاوت باشند.
وی می گوید:«واقعا امیدوارم تعدادی از انسانها که اکنون در قید حیات هستند روزی بتوانند بر روی مریخ راه بروند اما به نظرم آنها این کار را با همان انگیزه ای انجام خواهند داد که صعود کنندگان اورست یا جستجوگران قطبی در خود حس می کنند. فکر می کنم آینده سفرهای فضایی برنامه هایی کم هزینه تر و پرخطرتر خواهد بود که بیشتر به یک ماجراجویی شبیه است تا سفری کاربردی یا عملیاتی».

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
پنج شنبه 7/5/1389 - 21:40 - 0 تشکر 216034

قابل سکونت بودن سیاره‌های اطراف زمین با امکان فتوسنتز در آنها پیگیری می‌شود

قابل سکونت بودن سیاره‌های اطراف زمین با امکان فتوسنتز در آنها پیگیری می‌شود

همشهری آنلاین:
دانشمندان قصد دارند با محاسبه میزان امکان‌پذیر بودن فرایند فتوسنتز در اطراف کهکشان راه شیری، راه حلی جدید را برای کشف سیاره‌های شبه زمینی ارائه کنند.

محققان زمانی که در پی یافتن مکانی برای شکل گیری حیات هستند، معمولا بر روی منطقه قابل سکونت در نزدیکی ستاره‌ها، جایی که حرارت ناشی از ستاره‌ها برای حضور آب مایع بر روی سیاره مناسب است به مطالعه و بررسی می‌پردازند زیرا در صورتی که بر روی سیاره آب وجود داشته باشد، احتمال وجود یا شکل‌گیری حیات نیز وجود خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، استراتژی دیگر برای یافتن چنین سیاره‌ای که از سوی دانشمندان در موسسه مطالعات تاثیرات اقلیمی "پستدم" در آلمان پیشنهاد شده است، تمرکز بر روی مناطقی در اطراف ستاره‌ها است که امکان فتوسنتز در آن وجود داشته باشد زیرا تقریبا تمامی گونه‌های حیات بر روی زمین به این فرایند بستگی دارد.

اگرچه حیات نخستین بدون وجود فتوسنتز نیز می‌تواند وجود داشته باشد محققان تاکید دارند این فرایند برای پیدایش ارگانیزم‌های چند سلولی پیچیده‌تر حیاتی است. این به آن خاطر است که منبع اصلی اکسیژن بر روی زمین از فتوسنتز است و اکسیژن نیز عامل حیاتی پیدایش حیات چند سلولی است.

محققان برای یافتن چنین مناطق قابل سکونت با قابلیت فتوسنتزی در اطراف ستارگان، پیشنهاد می‌دهند باید بر مناطقی که میانگین حرارت کلی سطح در آنها میان نقطه انجماد و نقطه جوش آب قرار دارد، تمرکز کرد. همچنین بررسی سیاره‌هایی که سطوح قابل توجهی دی اکسید کربن، عاملی که طی فرایند فتوسنتز مصرف شده و به اکسیژن تبدیل می‌شود، در اتمسفر آنها وجود دارد نیز می‌تواند در یافتن چنین مناطقی کارساز باشد.

در هنگام بررسی سیاره‌های مختلف برای کشف احتمال پشتیبانی آنها از فتوسنتز، توجه به ستاره‌های آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ستاره‌ها همزمان با افزایش سن تابناک‌تر می‌شوند و این افزایش درخشش در حالی که برخی از مناطق قابل سکونت را تخریب می‌کند، شرایط مناسبی را در دیگر سیاره‌ها به وجود می‌آورد.

برای مثال زمانی که ستاره‌های کوچک یا متوسط تمامی سوخت هیدروژنی خود را مصرف می‌کنند، به غول‌های سرخ رنگی تبدیل می‌شوند که میزان تابناکی آنها هزار تا 10 هزار برابر خواهد شد. این حرارت می‌تواند برای شکل گیری هر نوع حیاتی در مناطق قابل حیات بسیار زیاد باشد. اما در عین حال می‌تواند برای سیاره‌هایی که در فواصل دورتری قرار گرفته‌اند شرایط مناسب حرارتی را برای شکل گیری فتوسنتز فراهم آورد. چنین مناطق قابل سکونت جدیدی تا قبل از انفجار نهایی ستاره در حدود یک میلیارد سال فرصت حیات خواهند داشت.

با توجه به این فرضیات محققان تخمین می‌زنند کهکشان راه شیری می‌تواند میزبان 2.5 میلیون سیاره مختلف برای شکل گیری حیات فتوسنتزی چند سلولی باشد. به علاوه امکان وجود 690 سیاره که بتواند میزبانی حیات‌های تک سلولی مبتنی بر فتوسنتز را به عهده بگیرند نیز بسیار قوی است.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 9/5/1389 - 12:37 - 0 تشکر 216697

صخره هایی در مریخ که ممکن است محل "دفن آثار حیات" باشد

محققان صخره هایی را در مریخ شناسایی کرده اند که به گفته آنها می تواند حاوی بقایای فسیلی آثار حیات در دوران اولیه این سیاره باشد.

تیم محققان این کشف را در صخره های کهن "نیلی فوسا" انجام داد.

تحقیقات آنها فاش کرد که این محل بر روی تاریک مریخ درست مانند منطقه ای در استرالیاست که بعضی از قدیمی ترین شواهد حیات در زمین در آن دفن شده و به صورت مواد معدنی حفظ شده است.آنها یافته های خود را در نشریه "نامه های علوم زمین و سیارات" منتشر کرده اند.

این تیم تحت سرپرستی یکی از دانشمندان "موسسه جستجو برای موجودات هوشمند فرازمینی" (ستی) در کالیفرنیا معتقد است که همان فرآیندهای "هیدروترمال" که باعث حفظ آثار حیات در زمین شد ممکن است در "نیلی فوسا" در مریخ هم روی داده باشد.صخره های این ناحیه تا چهار میلیارد سال قدمت دارند، که بدان معنی است که طی سه چهارم عمر مریخ آنجا بوده اند.

زمانی که دانشمندان در سال 2008 برای اولین بار موفق به کشف کربنات در این صخره ها در مریخ شدند باعث هیجان محققان مریخ شد.دانشمندان از دیرباز در پی کربنات در مریخ بودند چرا که آن را شاهد قطعی از قابل سکونت بودن این سیاره می دانند و اینکه می تواند نشانه وجود حیات در آن در گذشته باشد.کربنات همان ماده ای است که موجودات زنده پس از مرگ به آن تبدیل می شوند به خصوص اگر دفن شوند. برای مثال صخره های سفید دوور به این دلیل سفید هستند که حاوی سنگ آهک یا همان کربنات کلسیم هستند.

این مواد معدنی از بقایای فسیلی صدف ها و استخوان ها می آیند و راهی برای تحقیق درباره آثار کهن حیات که در مراحل اولیه زمین وجود داشتند فراهم می کنند.دانشمندان در تحقیقات تازه شناسایی کربنات در مریخ را یک گام جلوتر برده اند.ادریان براون از موسسه ستی و سرپرست تحقیقات، برای مطالعه این صخره ها در "نیلی فوسا" در نور فروسرخ، از ابزاری در مدارگرد تجسسی مریخ ناسا به نام "کریسم" (Crism) استفاده کرد.دانشمندان سپس دقیقا از همین تکنیک برای مطالعه صخره های "پیلبارا" در شمال غربی استرالیا استفاده کردند.این مطالعات نشان داد که صخره های نیلی فوسا شباهت خیلی زیادی - از نظر موادی معدنی که حاوی آنها هستند - به صخره های پیلبارا دارند.و دکتر براون و همکارانش معتقدند که این نشان می دهد که ممکن است بقایای آثار قدیمی حیات در مریخ در آنجا مدفون باشد.

منبع : BBC
کد : N-1385

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 9/5/1389 - 17:56 - 0 تشکر 216780

جمعه شب مشتری همسایه ماه می‌شود

جمعه شب تا بامداد شنبه، ماه در نزدیكی سیاره مشتری دیده می‌شود و فرصت خوبی را فراهم می‌كند تا با كمك ماه، این سیاره پرنور را به راحتی در آسمان پیدا كنند.



حمیدرضا شهشهان منجم آماتور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اعلام این خبر افزود: سیاره مشتری در ساعت 22 و 45 دقیقه از افق شرق طلوع خواهد كرد و به تدریج ارتفاع خواهد گرفت.

وی ادامه داد: پس از اینكه به اندازه كافی از افق ارتفاع پیدا كرد، می توان آن را به راحتی به صورت جرمی پرنور در پایین ماه مشاهده كرد؛ ماه حدود 30 دقیقه پیش از مشتری طلوع كرده است.

شهشهان افزود: جدایی ماه و مشتری از یكدیگر حدود 6.5 درجه است. با گذشت زمان، ماه و مشتری بیشتر و بیشتر ارتفاع می‌گیرند و دیدنشان راحت‌تر می‌شود.

وی گفت: یك ساعت پیش از طلوع خورشید، ماه و مشتری تقریباً در حداكثر ارتفاع خود از افق قرار خواهند داشت؛ در این زمان، ماه نزدیك به 60 درجه از افق جنوب - جنوب غربی ارتفاع خواهد داشت و سیاره درخشان مشتری در فاصله 6 درجه‌ای سمت چپ و پایین ماه جلب نظر می‌كند.

به گزارش فارس، مشتری پنجمین سیاره منظومه شمسی از نظر نزدیكی به خورشید و بزرگترین این سیارات به حساب می‌آید و یك سوژه جذاب رصدی برای منجمان آماتور است. تا چهار قمر این سیاره حتی با دوربین‌های دوچشمی پرقدرت به صورت نقاطی كم نور در اطراف این سیاره قابل مشاهده هستند كه با توجه به گردش آنها به دور مشتری، می‌توان تغییر مكان آن‌ها را در شب‌های مختلف تشخیص داد.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 10/5/1389 - 17:47 - 0 تشکر 217112

پنجمین ماهواره جی‌پی‌اس چین به فضا رفت

خبرگزاری فارس: پنجمین ماهواره سیستم موقعیت‌سنج چین در مدار زمین قرار رفت.


به گزارش خبرگزاری فارس، چین در ساعت 5:30 بامداد امروز (به وقت محلی) پنجمین ماهواره سیستم موقعیت‌سنج كشورش را به فضا پرتاب كرد.

این ماهواره به همراه موشك بالابرنده «Long March 3I» كه صد و بیست و ششمین پرتاب خود را انجام می‌داد، به فضا رفت.

این ماهواره به 4 ماهواره دیگر چین كه در مدار زمین قرار دارند، پیوست و بر طبق اعلام مقامات چین تعداد ماهواره‌های سیستم موقعیت‌سنج این كشور باید به 35 عدد برسد.

چین قصد دارد سیستم موقعیت‌سنج (جی‌پی‌اس) مستقل داشته باشد تا وابستگی خود قطع كند.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.