با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و احتمال افزایش مسمومیتهای غذایی و بیماریهای واگیردار ، رعایت نكات بهداشتی ذیل به همكاران محترم توصیه میگردد :
Ø از خریداری و مصرف محصولات لبنی و غذائی فاقد مجوز و پروانههای بهداشتی یا محصولاتی كه بدون درج تاریخ تولید و انقضا و یا خارج از یخچال عرضه میشوند، جداً خودداری شود. این دسته از مواد باید از منابع معتبر تهیه و دارای مجوز ، پروانه بهداشتی ، تاریخ تولید و انقضا بوده و تا عرضه به مشتری در یخچال نگهداری گردد.
Ø ازخرید و مصرف مواد غذائی بالاخص ساندویچهایی كه قبلاً از سوی دوره گردها تهیه شده یا در شرایط معمولی نگهداری میشوند خودداری کنید.
Ø از نگهداری مواد غذایی طبخ شده در شرایط نیمه گرم بین 20 تا 40 درجه سانتیگراد جداً خودداری شود .
Ø همچنین از مصرف انواع مواد غذائی بالاخص پروتئینی كه در خارج از یخچال نگهداری و اطمینان لازم از كنترل و نظارت بهداشتی آن وجود ندارد، خودداری نمائید.
Ø بستنیهایی را كه صرفاً در كارخانجات معتبر تولید شده و در روی بستهبندی آن شماره پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا مصرف قید شده خریداری كنید واز خرید بستنیهایی كه غیر پاستوریزه و غیر بهداشتی بوده یا در پیادهروها از سوی دست فروشان یا دوره گردها عرضه میشوند خودداری نمایید.
Ø با توجه باینكه شیرینیهای تر و خامهدار به خصوص در فصل گرما باید از هنگام تهیه تا مصرف در یخچال در دمای بین 2 تا 4 درجه سانتیگراد و در زمان محدود نگهداری شوند لذا از نگهداری آنها در حرارت معمولی بدلیل احتمال ایجاد خطر مسمومیت غذایی باید خودداری نمایید.
Ø سبزی ها و میوهها حتماً باید قبل از مصرف ضدعفونی شوند.
Ø بمنظور پیشگیری از انتقال بیماریهای واگیردار، شستشوی دستها پس از اجابت مزاج ، قبل و پس از خوردن غذا الزامیست .
Ø هرگز از مواد غذایی مانند: آب زرشك یا آلبالو، شربت های خاكشیر و این قبیل مواد كه توسط فروشندگان دورهگرد یا مراكزی كه در میان خیابان ها و مجاور ترمینال هستند و عرضه میشود، استفاده نكنید.
Ø از نوشیدن آب غیرمطمئن و مشكوك به آلودگی خودداری نمائید و به تابلوهای هشدار دهنده مرتبط با نوع مصارف آب دقت كنید.
v توجه مهم
فراموش نكنیم بیش از 70 درصد مسمومیتهای غذائی از منابع آلوده و سرویسهای عمومی عرضه كننده غیر بهداشتی ناشی میشود لذا در هنگام خرید و تامین مواد غذائی مورد نیازمان از منابع معتبر ، باید به مجوز ، پروانه بهداشتی ، تاریخ تولید ، تاریخ انقضا ء مصرف ، شرایط نگهداری، و بسته بندی بهداشتی آنها نیز توجه نمائیم .