• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 969)
شنبه 2/5/1389 - 12:48 -0 تشکر 213882
200سال پیش دنباله داری به نپتون برخورد کرد



 

محققان در حال مطالعه بر روی جو نپتون بودند که شواهدی دال بر برخورد احتمالی یک دنباله دار با این سیاره یافتند که حدود  دو قرن پیش به وقوع پیوسته بود تیم انستیتو مکس پلانک با استفاده از تلسکوپ فضایی هرشل شروع به بررسی موضوع کرد .

 

در سال 1994یعنی 16 سال قبل  ، برخورد با مشتری توسط ویجر2و گالیله  مشاهده شد و امروز این اطلاعات به دانشمندان در کشف برخوردهای دنباله داری که سالها قبل به وقوع پیوسته کمک می کند . درست در فوریه امسال دانشمندان مکس پلانک شاهدی قوی یافتند که دنباله داری 230 سال پیش به زحل برخورد کرد .

 

این "گلوله برفی کثیف "ردپایی از آب - دی اکسید کربن - مونوکسید کربن - آب هیدروژنه و سولفید کربن د ر جو سیاره های غول پیکر گازی از خود بر جای گذاشت . این مولکولها در تشعشع پرتوهای سیاره که به فضا می تابند کشف شد . بنابراین تیم توجهش را به نپتون معطوف کرد وشروع به تجزیه طول موج پرتوهای فرو سرخ نپتون نمود .

 

قسمت اعظم جو نپتون شامل هیدرو ژن - هلیوم - ردی از آب - دی اکسید کربن ومونوکسید کربن است . دانشمندان پراکندگی نامعمولی از مونوکسید کربن در استراتوسفر یافتند وتجمع بیشتری از این گاز در لایه زیرین یعنی تروپوسفر مشخص شد . پل هارت محقق و دانشمند هرشل می گوید : "تجمع بیشتر مونوکسید کربن در استراتوسفر تنها می تواند منشا خارجی داشته باشد . در حالت عادی تجمع مونوکسید کربن در تروپوسفر و استراتوسفر باید یکسان باشد یا کاهش یکی با افزایش دیگری همراه است . فرضیه دیگر جریان ثابت ذرات غبار ریز فضاست که در جو نپتون مونوکسید کربن تولید می کند .

 

مشاهدات تازه توسط ابزار   PACS(این ابزار توسط انستیتو مکس پلانک جهت فیزیک فرا زمینی ساخته شد که پرتوهای طول موج فروسرخ را تجزیه کرده و تشعشعات گرمایی را که از پیکره های سردی چون نپتون در فضا ساطع می شود می شناسد ) این باور را رد کرد وتیم تنها بر روی مساله برخورد دنباله دار تمرکز نمود . نیروهای ناشی از برخورد دنباله دار باعث آزاد شدن مونوکسید کربن محبوس در یخ دنباله دار شده وسالهاست که در استراتوسفر نپتون پخش شده است . تیبلت کاوانی ازMPS  که نشان داد برخورد 200سال پیش صورت گرفته می گوید :"از توزیع مونوکسید کربن می توان به زمان دقیق برخورد پی برد ."

 برگرفته از : جهان امروز

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.