• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 974)
سه شنبه 22/4/1389 - 0:3 -0 تشکر 211114
فضاپیمای رزتا تصاویر سیارکی عظیم را مخابره کرد

فضاپیمای بدون سرنشین اروپایی رزتا تصاویر یکی از بزرگترین سیارک ها که عمرش بیش از چهار میلیارد سال تخمین زده می شود را به زمین مخابره کرده است.

فضاپیمای رزتا تصاویر با کیفیت بالایی از لوتسیا، سیارکی که برآورد می شود چهار و نیم میلیارد سال از عمرش می گذرد، را به سازمان فضایی اروپا (ESA) در آلمان ارسال کرده است.برخی دانشمندان لوتسیا را یکی از بقایای مرحله شکل گیری منظومه شمسی می دانند.فضاپیمای اروپایی پس از چند هفته تلاش سرانجام توانست در نقطه ای بین سیاره های مشتری و مریخ که ۴۵۴ میلیون کیلومتر با زمین فاصله داشت، خود را تا حد امکان به سیارک نزدیک کند.سازمان فضایی اروپا می گوید رزتا با سرعت ۱۵ کیلومتر در ساعت از حدود ۳۱۶۲ کیلومتری این سیارک عبور کرد و از آن عکس گرفت.

 

مرحله تدارکاتی این عملیات سه هفته طول کشید، زیرا کارشناسان باید بطور دقیق مدار گردش و سرعت حرکت لوتسیا را محاسبه می کردند.بر اساس تصاویر مخابره شده، لوتسیا شکل کشیده ای دارد و طول آن دست کم ۱۳۰ کیلومتر است.سطح این سیارک نیز مملو از دهانه ها و حفره های آتشفشان مانند است که به نظر کارشناسان، در نتیجه برخوردهای سنگین با اجرام آسمانی دیگر پدید آمده است.این سیارک اولین بار حدود ۱۵۰ سال پیش رصد شد، اما تلسکوپ های معمولی به درستی نتوانسته بودند تصاویر دقیقی از آن را نشان بدهند.

دانشمندان تلاش خواهند کرد با استفاده از تصاویر جدید نوع لوتسیا را مشخص و تعیین کنند که این سیارک از نوع کربنی است یا فلزی.برخی دانشمندان معتقدند ماموریت موفقیت آمیز فضاپیمای اروپایی می تواند به انسان برای دفاع از زمین در برابر سیارک هایی که امکان اصابت آنها به زمین وجود دارد، کمک کند.

منبع : bbc

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 27/4/1389 - 16:28 - 0 تشکر 212327

ممنون بابت خبرت یاسی عزیز

اي شهيد:

کس چون تو طريق پاکبازي نگرفت     با زخم نشان سرفرازي نگرفت

زين پيش دلاورا کسي چون تو شگفت     حيثيت مرگ را به بازي نگرفت

يکشنبه 27/4/1389 - 19:32 - 0 تشکر 212376

خواهش می کنم منم ممنون از شما.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 27/4/1389 - 19:58 - 0 تشکر 212383

یه مطلب دیگه راجع به رزتا سایت گذاشته بود که گفتم همینجا بزارم که مربوط بهش باشه:
ملاقات روزتا با سیارک لوتتیا
کاوشگر اروپایی روزتا پس از آنکه به دلیل تاخیر در زمان پرتاب نتوانست به هدف اولیه ی خود برسد، اینک پرده از اسرار سیارکی غول پیکر بر می دارد.

این فضاپیمای تحقیقاتی متعلق به سازمان فضایی اروپا، سرانجام پس از حدود سه هفته تلاش توانست خود را در فاصله ی 454 میلیون کیلومتری از زمین، نقطه ای میان سیاره ی مشتری و مریخ در نزدیکترین فاصله ی ممکن با این سیارک (3162 کیلومتری) از آن برساند.

سیارک غول پیکر لوتتیا برای نخستین بار توسط "هرمن گالد اشمیت" در 15 نوامبر 1852، حدود 150 سال پیش کشف شد. طول بیشترین قسمت کشیدگی این سیارک به 120 کیلومتر می رسد و ظاهری غیرعادی با دهانه ها و شکاف های شگفت انگیز دارد.

این برای نخستین بار است که یک کاوشگر به ملاقات سیارکی با این بزرگی می رود. پیش از این بزرگترین سیارکی که توسط یک فضاپیما از نزدیک تصویربرداری شد، سیارک "ماتیلد" به طول تقریبا 50 کیلومتر بود که توسط کاوشگر "نی یر-شومیکر" ناسا درسال 1997 میلادی (1376 شمسی) مطالعه شد.

روزتا در تمام مدت تصویربرداری خود، تقریبا همه ی دستگاه های تحقیقاتی خود از جمله: (دوربین های چند طیفی، طیف سنج ها، آزمایش های پلاسما و میدان مغناطیسی، ابزارهای سنجش گرد و غبار، آزمایش علمی رادیویی و...) همه را به طور همزمان فعال کرد تا بتواند حداکثر اطلاعات ممکن را از این سیارک بدست آورد.






تصویر گرفته شده توسط کاوشگر روزتا در نزدیکترین فاصله خود از سیارک در تاریخ 19 تیر


ثمره ی این تلاش های بی وقفه، تهیه 4 هزار تصویر با کیفیت بالا شد که ارسال هریک از آنها به زمین، بیش از 10 دقیقه زمان نیاز دارد. به این ترتیب مخابره ی اطلاعاتی کامل روزتا با زمین، طی چند روز آینده همچنان ادامه خواهد داشت.

دانشمندان امیدوارند بتوانند با تصاویر و اطلاعات بدست آمده از سیارک لوتتیا، به جنس و ماهیت اصلی آن پی ببرند. برخی از محققین براین باورند که این سیارک از نوع کربنی است و می بایست در "گروه C" قرار گیرد، برخی دیگر نیز به فلزی بودن این سیارک اشاره می کنند و می گویند لوتتیا سیارکی از "گروه M" است.



با این حال بهتر است برای پی بردن به ماهیت اصلی لوتتیا تا زمان کامل شدن اطلاعات اولیه کارشناسان روزتا، تا اوایل مهر ماه که قرار است در کنفرانس "یورو پلانت" در رم ارائه شود، منتظر بمانیم.






نمای هنرمندانه از کاوشگر روزتا به همراه سطح نشین "فیلای" که قرار است در سال 1393بر سطح دنباله دار چورمویوف-گراسیمنکو بنشیند

با به پایان رسیدن این ماموریت، کاوشگر روزتا سفر اصلی خود را در اعماق منظومه ی شمسی برای رسیدن به دنباره دار "چورمویوف-گراسیمنکو" آغاز کرد و طبق محاسبات انجام شده قرار است در اردیبهشت 1393 به نزدیکی این دنباله دار برسد. روزتا قرار است با رسیدن به این گوی عظیم یخی، سطح نشینی با نام "فیلای" را برای بررسی دقیق ترکیبات آلی موجود در آن، روی سطح این دنباله دار بنشاند.

قطعا پس از ملاقات روزتا با سیارک لوتتیا، باید منتظر ماموریت اصلی و اطلاعات ارزشمند و شگفت انگیز این کاوشگر اروپایی در چهار سال آینده باشیم.

به نقل از:مجله نجوم

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 27/4/1389 - 20:7 - 0 تشکر 212387

ببخشید
این رو دنباله گذاشتم که عکساشو نشون بده اما نداد.
مدیر جان اگه می بینی تکراریه و خوب نیست پاکش کن

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.