• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2232)
چهارشنبه 16/4/1389 - 21:12 -0 تشکر 210179
چرا دچار گردن درد میشویم؟

 چرا دچار گردن درد می شویم؟ چه کنیم که مبتلای به درد گردن وعوارض سخت ناشی ازآن نشویم ؟

گردن انسان شامل ۷ مهره می باشد که بعد از کمر شایع ترین مفاصل مستعد آرتروز، سائیدگی و کاهش فاصله و فتق دیسک می باشد. البته مهره های گردنی از انجائی که نخاع وریشه های عصبی بسیار مهمی را در برگرفته بسیار حساس تر ازمهره های کمری هستند و آسیب های جدی این ناحیه می تواند باعث فلج کامل دستها و پاها گردد. عوامل متعددی باعث ایجاد درد در گردن ومتعاقب ان دردهای تیر کشنده وجان فرسائی در دستها می شوداز جمله این عوامل: التهاب بافتهای نرم اطراف مفصلهای مهره ای (سینویت) خشکی مفاصل، وضعیت نا مناسب سر و شانه ها، تغییر شکل مهره ها بطور اولیه یا ثانویه، آ رتروز، دیسک و بیماریهای ناشی از گرفتگیهای عضلانی و کشیدگیهای لیگامانی می باشد.

چه کنیم و چگونه عمل کنیم که از مهره های گردنمان به خوبی محافظت کنیم تا دچار هیچ یک از بیماریهای فوق نشویم و برای همیشه از دردهای جسمی و روانی و اقتصادی بیماریهای گردن دور بمانیم. توجه و رعایت نکات یاد شده ذیل را به همگان توصیه می کنیم چه در محیطهای کارگری، چه در محیطهای کارمندی یا حتی در خانه. و این نکته را یادآور می شویم که صرف مطالعه کافی نیست بلکه عمل به تک تک موارد یادشده الزامی است تا دچار درد گردن و عوارض ناشی از آن نشویم. بیشترین علل وجود دردهای مختلف در ناحیه گردن ناشی از سه بیماری شایع آرتروز، فتق دیسک و سندرمهای عضلانی است. که در صورت وجود درد در ناحیه گردن و انتشار آن به دستها حتی در مراحل اولیه آن بایستی به پزشک مراجعه کرد تا تشخیص قطعی در مراحل اولیه صورت گیرد چرا که درمان در مراحل اولیه بسیار مفید تر و موثرتر واقع می گردد. و اگر در عکسها و آزمایشات مختلف علت خاصی مشخص نشد به احتمال قوی سندرم عضلانی است. و بایستی به ارتپد و یا فیزیوتراپیست مراجعه کرد تا درمان لازم صورت گیرد ودرد گردن مزمن نگردد که کار را مشکلتر می کند . ● نکات بسیار ساده اما بسیار مهم :

۱. همیشه گردن خود راچه در حالت ایستاده، نشسته، یا راه رفتن صاف و عمود بر بدن نگهدارید بطوریکه هیچ زاویه ای با بدن نسازد.

 ۲. هرگز گردن خود را خم نکنید بلکه اگر لازم است صندلی خود را کوتاه تر یا ارتفاع میز خود را بالاتر ببرید تا مجبور به خم کردن گردن خود نباشید. چرا که بسیاری از بیماریهای گردنی ناشی از خم بودن گردن به مدت طولانی است. بنابراین حتی الامکان گردن خود را خم نکرده و اگر مجبور هستید،هراز چند گاهی گردن خود را صاف کرده.

۳. از نرمشها و حرکاتی که در آنها مجبور به خم کردن گردن هستید دوری کنید.

 ۴. اگر کارتان نشسته است و مجبور به خم کردن گردن خود هستید حتما با یکی از دستانتان از وزن سرتان و فشار آن بر روی مهره های گردنی بکاهید تا کمتر دچار صدمات گردنی شوید.

۵. بهتر است اندکی تغییر در میز کار خود بدهید. بایه های جلوئی میز را بلند تر سازید تا کمتر گردنتان را خم کنید.

۶. موقع مطالعه سعی کنید کتاب یا روزنامه را بالا نگهدارید نه اینکه گردنتان را خم کنید. مدتهای مدیدی اینگونه مطالعه کردن حتما آرتروز یا فتق دیسک و سایر سندرمهای عضلانی را بدنبال خواهد داشت.

 ۷. اگر فردی شرم رو هستید سعی کنید بجای خم کردن گردن نگاه چشمانتان را به پائین بیاندازید.

۸. حتی الامکان هنگام خوابیدن از بالش کوتاه استفاده کنید.  بطوری که سرتان در امتداد بدن قرار گیرد نه اینکه خم شود.

۹. در موقع رانندگی تا آنجا که می توانید به فرمان نزدیکتر بنشینید تا اینکه مجبور نباشید دستهایتان را دراز کرده و به فرمان برسانید چرا که بطور مستقیم و غیر مستقیم ایجاد گردن درد می کند.

۱۰. صندلی که روی آن می نشینید و رانندگی می کنید حتما بایستی دارای تکیه گاهی جهت گردن باشد. چرا که در بسیاری از حوادث ساده رانندگی از قبیل ایستادن پشت چراغ قرمز و از عقب برخورد کردن ناگهانی اتومبیل دیگری می تواند باعث قطع شدن نخاع در اثر شکستن و جابجائی مهره ها گردد.

 ● تمرینات وحرکات مفید :

۱. گردن را به سمت عقب، چپ و راست حرکت دهید.

 ۲. از حرکات چرخشی گردن وسر خودداری کنید. ۳. شانه ها و عضلات اطراف را تقویت نمائید. چرا که با افزایش قدرت و تحمل این عضلات فشار کمتری روی مهره و دیسکهای بین مهره ای وارد می شود. الف) شانه هایتان را بالا برده و به گوشهایتان نزدیک کنید. ۵ ثانیه نگه داشته سپس آزاد نمائید. این حرکت را روزی سه مرتبه هر مرتبه ۳۰ بار تکرار نمائید. ب) شانه هایتان را به سمت عقب حرکت دهید به طوریکه کتف هایتان از پشت به یکدیگر نزدیک شوند این

حرکت را روزی سه مرتبه هر مرتبه ۳۰ بار تکرار نمائید .

 ۴. روی یک تخت دراز کشیده و حرکت گردن را از پائین به بالا تکرار کنید این حرکت را روزی یک بار و هر بار۴۰ مرتبه انجام دهید.

۵. روی تخت دراز کشیده و به پهلوی راست بخوابید و حرکت را از سمت راست که پائین است به سمت چپ که رو به بالا است تکرار نمائید. این حرکت را روزی یک بار و هر بار ۴۰ مرتبه انجام دهید.

 ۶. روی تخت دراز کشیده و به پهلوی چپ بخوابید و حرکت را از سمت چپ که پائین است به سمت راست که رو به بالا است تکرار نمائید. این حرکت را روزی یک بار و هر بار ۴۰ مرتبه انجام دهید.

۷. همیشه حالتی نظامی وار داشته باشید سر صاف و مستقیم ، نگاه به جلو، شانه ها عقب و بالا سینه بیرون، شکم داخل، چه در حالت ایستاده و یا راه رفتن یا نشستن .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.