• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
وبلاگ نویسان (بازدید: 5608)
دوشنبه 7/4/1389 - 20:24 -0 تشکر 207873
سعید بیابانکی در باشگاه کاربران تبیان

سعید بیابانکی

یکی از برنامه های ویژه تابستان باشگاه کاربران تبیان، برگزاری نشست های تخصصی با حضور کارشناسان برجسته است. نخستین نشست، صبح امروز در باشگاه کاربران با حضور مهمان ویژه و شاعر طنزپرداز محبوب، استاد سعید بیابانکی برگزار شد.

در این نشست تخصصی که با موضوع "وبلاگ نویسی، شعر و رسانه های مدرن" با خیر مقدم خانم مهندس حسینی؛ مدیریت امور کاربران سایت تبیان، و با معرفی باشگاه کاربران، شبکه اجتماعی تبیان و فعالیت های آن آغاز شد استاد بیابانکی ضمن بیان مقدمه ای در مورد تاریخچه ورود کامپیوتر به ایران و بیان تحولی که از دوران تحصیل در رشته کامپیوتر طی کردند، اظهار داشت: با صنعتی شدن و جهش ناگهانی تکنولوژی، تاریخچه این علم در ایران به فراموشی سپرده شد. در حالی که در سال 69 و زمان تحصیل بنده هنوز موج درنوردیده شدن اجتماع توسط PC یا همان کامپیوترهای شخصی رخ نداده بود و در آن زمان تنها پنج دستگاه در دانشگاه اصفهان برای استفاده دانشجویان وجود داشت و نوشتن برنامه ارسال یک جمله از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر مثل بمبی در دانشگاه به صدا درآمد، اما امروز ما متوجه سرعت رشد تکنولوژِی نیستیم. در همان زمان، نگارش در کامپیوتر به زبان فارسی ناممکن بود و حتی برخی پیشنهاد دادند که PENGLISH مورد استفاده قرار گیرد، در حالی که نخستین قدم برای  از بین بردن یک فرهنگ، نابود کردن زبان و خط آن است.

به دنبال بیان اهمیت این موضوع استاد گریزی به اهمیت شعر نمود و بیان داشت: نباید شعر را دست کم گرفت، چون زیرساخت زبان و باعث حفظ آن است. کما اینکه سفیر تاجیکستان بیان کرده بود دلیل ماندگاری زبان فارسی در تاجیکستان ترانه سرایی دو شاعر بود.

سعید بیابانکی، در ادامه به تعریف وبلاگ و اهمیت آن پرداخت و بیان کرد: با توجه به تفاوت ماهیتی "بازدید کننده" و "خواننده" گاهی ممکن است میزان بازدیدکنندگان یک وبلاگ موجب اعتماد به نفس کاذب و شهرت کاذب برای وبلاگ نویس باشد.

همچنین استاد در مورد شعر و تاثیر آن بیان داشتند: نایب اسدالله ،از اساتید نی، می گوید "نی را از آغل گوسفندان به دربار پادشاهان بردم." اما در حوزه شعر این حرکت برعکس بوده است. در حالی که در زمانی در اختیار قدرت ها بوده اما هم اکنون آن قدرت رسانه ای را ندارد. اما از سویی شعر به دلیل آنکه صرفا متن است، لذا سرعت انتشار بیشتری دارد و می تواند قدرتمند عمل کند.

در ادامه استاد بیابانکی، مهمان ویژه باشگاه کاربران تبیان، با توجه دادن به اینکه وبلاگ می تواند با قدرتی که دارد، به عنوان یک رسانه عمل کند و نیز اشاره به اینکه وبلاگ های فارسی از نظر میزان کثرت در رتبه چهارم نسبت به سایر زبان ها قرار دارد، دو اثر مهم وبلاگ های فارسی را چنین بیان کردند: حفظ نسل سوم مهاجران ایرانی از فراموش شدن زبان مادری، ایجاد یک ژانر و گونه ادبی در سال های اخیر به دلیل مبتنی بودن وبلاگ بر ایجاز.

وبلاگ نویس معاصر، در ادامه سخن راهکارهایی برای افزایش آمار بازدیدکنندگان تخصصی و به اصطلاح "چسبناک کردن وبلاگ" پیشنهاد داد.

نشست صمیمانه با سعید بیابانکینشست صمیمانه با سعید بیابانکی

در پایان این نشست صمیمی با استاد بیابانکی که خالی از لطف نبود، کاربران سایت تبیان به بیان سوالات خود در حوزه وبلاگ نویسی پرداختند. یکی از سوالات شنیدنی، پرسش کاربر "جاده دوستی" بود که به زبان شعر پرسید:

 

کامپیوتر می خوندید، چی شد که شاعر شدید؟

در این مقوله طنز، این همه ماهر شدید؟

 

که موجب خنده استاد و تشویق حاضران شد، استاد در پاسخ بیان کرد: بیشترین ارتباط بین شعر و علم ریاضی و کامپیوتر است. زیرا هر دو ساختمان منظمی متشکل از کلمات، اعداد و داده ها است. خیام که در میان ما به شعر معروف است، بیشترین شهرت خود را در خارج از ایران به دلیل ریاضیات دارد.

این نشست تخصصی و سرشار از لطف، با دو شعر استاد با صدای خودشان به پایان رسید که این دو شعر برای نخستین بار منتشر شد.

گفتنی است، باشگاه کاربران تبیان در روزهای آتی و در ایام تابستان نیز نشست های تخصصی دیگری را برگزار خواهد کرد.

سعید بیابانکی

 

 

گزارش: واحد امور کاربران

چهارشنبه 9/4/1389 - 5:48 - 0 تشکر 208165

خرداد ماه کار برتر نداشتید؟؟

چهارشنبه 9/4/1389 - 11:36 - 0 تشکر 208210

بازتاب نشست در خبرگزاری برنا:
در حاشیه نشست کاربران تبیان با بیابانکی مطرح شد:
کامپیوتر می خوندید، چی شد که شاعر شدید؟
در پایان نشست، کاربران به بیان سوالات خود در حوزه وبلاگ نویسی پرداختند. یکی از سوالات شنیدنی، پرسش کاربر "جاده دوستی" بود که به زبان شعر پرسید: "کامپیوتر می خوندید، چی شد که شاعر شدید؟ /در این مقوله طنز، این همه ماهر شدید؟ "که موجب خنده استاد و تشویق حاضران شد،
باشگاه جوانی برنا/معصومه طبیبی

نخستین نشست ایام تابستانی سایت فرهنگی تبیان، صبح امروز در باشگاه کاربران با حضور مهمان ویژه و شاعر طنزپرداز محبوب، استاد سعید بیابانکی برگزار شد. 

در این نشست تخصصی که با موضوع "وبلاگ نویسی، شعر و رسانه های مدرن" بود. استاد بیابانکی با اشاره به تاریخچه ورود کامپیوتر به ایران و بیان تحولی که از دوران تحصیل در رشته کامپیوتر طی کرد، گفت: با صنعتی شدن و جهش ناگهانی تکنولوژی، تاریخچه این علم در ایران به فراموشی سپرده شد. در حالی که در سال 69 و زمان تحصیل بنده هنوز موج درنوردیده شدن اجتماع توسط PC یا همان کامپیوترهای شخصی رخ نداده بود و در آن زمان تنها پنج دستگاه در دانشگاه اصفهان برای استفاده دانشجویان وجود داشت و نوشتن برنامه ارسال یک جمله از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر مثل بمبی در دانشگاه به صدا درآمد.

اما امروز ما متوجه سرعت رشد تکنولوژِی نیستیم. در همان زمان، نگارش در کامپیوتر به زبان فارسی ناممکن بود و حتی برخی پیشنهاد دادند که FINGLISH مورد استفاده قرار گیرد، در حالی که نخستین قدم برای از بین بردن یک فرهنگ، نابود کردن زبان و خط آن است. 

وی بیان کرد: نباید شعر را دست کم گرفت، چون زیرساخت زبان و باعث حفظ آن است. کما اینکه سفیر تاجیکستان بیان کرده بود دلیل ماندگاری زبان فارسی در تاجیکستان ترانه سرایی دو شاعر بود. 

استاد بیابانکی، در ادامه به تعریف وبلاگ و اهمیت آن پرداخت و گفت: با توجه به تفاوت ماهیتی "بازدید کننده" و "خواننده" گاهی ممکن است میزان بازدیدکنندگان یک وبلاگ موجب اعتماد به نفس کاذب و شهرت کاذب برای وبلاگ نویس باشد. 

همچنین استاد در مورد شعر و تاثیر آن بیان داشتند: نایب اسدالله ، از اساتید نی، می گوید "نی را از آغل گوسفندان به دربار پادشاهان بردم." اما در حوزه شعر این حرکت برعکس بوده است. در حالی که در زمانی در اختیار قدرت ها بوده، اما هم اکنون آن قدرت رسانه ای را ندارد. اما از سویی شعر به دلیل آنکه صرفا متن است، سرعت انتشار بیشتری دارد و می تواند قدرتمند عمل کند. 


در ادامه استاد بیابانکی، مهمان ویژه باشگاه کاربران تبیان، با توجه دادن به اینکه وبلاگ می تواند با قدرتی که دارد، به عنوان یک رسانه عمل کند و نیز اشاره به اینکه وبلاگ های فارسی از نظر میزان کثرت در رتبه چهارم نسبت به سایر زبان ها قرار دارد، دو اثر مهم وبلاگ های فارسی را چنین بیان کرد: حفظ نسل سوم مهاجران ایرانی از فراموش شدن زبان مادری، ایجاد یک ژانر و گونه ادبی در سال های اخیر به دلیل مبتنی بودن وبلاگ بر ایجاز. 

وبلاگ نویس معاصر، در ادامه سخن راهکارهایی برای افزایش آمار بازدیدکنندگان تخصصی و به اصطلاح "چسبناک کردن وبلاگ" پیشنهاد داد. 

در پایان نشست، کاربران به بیان سوالات خود در حوزه وبلاگ نویسی پرداختند. یکی از سوالات شنیدنی، پرسش کاربر "جاده دوستی" بود که به زبان شعر پرسید:
"کامپیوتر می خوندید، چی شد که شاعر شدید؟
در این مقوله طنز، این همه ماهر شدید؟ "


که موجب خنده استاد و تشویق حاضران شد.

بیابانکی در پاسخ بیان کرد: بیشترین ارتباط بین شعر و علم ریاضی و کامپیوتر است. زیرا هر دو ساختمان منظمی متشکل از کلمات، اعداد و داده ها است. خیام که در میان ما به شعر معروف است، بیشترین شهرت خود را در خارج از ایران به دلیل ریاضیات دارد. 

چهارشنبه 9/4/1389 - 11:57 - 0 تشکر 208219

گزارش فارس از نشست وبلاگ نویسی، شعر و رسانه‌های مدرن
بیابانكی: امروز دیگر شعر رسانه نیست

خبرگزاری فارس: سعید بیابانكی گفت: شعر یك زمانی ابزار و رسانه در اختیار دولت‌ها و قدرت‌ها بود اما الان دیگر اینجور نیست. چون امروز دیگر شعر رسانه نیست. قبلا شعر یك قدرت رسانه‌ای مانند تلویزیون امروز داشت.


به گزارش خبرنگار فارس سعید بیابانكی كه در نشستی با عنوان وبلاگ نویسی، شعر و رسانه‌های مدرن سخن می‌گفت با بیان تاریخچه وبلاگ نویسی و رایانه در ایران گفت: در ابتدا نوشتن متن فارس در رایانه بسیار دشوار بود و مجبور شدیم تا زمانیكه این تكنولوژی بیاید از رسم‌الخط فینگلیش استفاده كنیم اما با كمال تعجب می‌بینیم كه قبل از انقلاب هم پیشنهاد استفاده از چنین خطی را داده‌اند و عده‌ای گفته‌‌اند كه رسم‌الخط فارسی را عوض كنید و بجایش با حروف انگلیسی بنویسید؛ اتفاقی كه در تاجیكستان امروز افتاده است و شوروی‌ها این بلا را سر خط فارس در تاجیكستان آورده‌اند. هر فرهنگی را كه می‌خواهند از بین ببرند ابتدا خط و زبان آن را از بین می‌برند.
وی افزود: فردوسی با شاهنامه خط و زبان فارسی را نجات داد فردوسی كاری كرد كه ایرانی‌ها مسلمان شوند اما ایرانی بمانند همین الان هم ترانه‌های فارسی در تاجیكستان باعث زنده ماندن زبان فارسی شده است وگرنه خط فارسی در آنجا از بین رفته است بنابراین كسانی كه الان شعر می‌گویند خودشان را دست كم نگیرند شعر زیر ساخت زبان فارسی است.
بیابانكی در ادامه اظهار داشت: آمار جالبی درباره وبلاگ‌های فارسی وجود دارد كه وبلاگ‌های فارسی در رده چهارم وبلاگ‌های دنیا هستند اگر توجه كنید می‌بینید كه تعداد خود فارسی زبانان نسبت به دیگر زبانان رایج دنیا بسیار پایین‌تر است اما باید جامعه‌شناسان این پدیده را تحلیل كنند كه آیا این استقبال فارسی زبان از وبلاگ به شرایط اجتماعی - فرهنگی ایران كنونی برمی‌گردد یا مربوط به نفس زبان فارسی است.
این شاعر در ادامه گفت: وبلاگ مانند كاغذ سفیدی است كه هیچ هویتی ندارد نویسنده است كه به وبلاگ هویت می‌دهد وبلاگ مانند فیلمی است كه نویسنده، كارگردان و بازیگر همه یكی هستند. نكته قابل توجه این است كه در وبلاگ‌ها ما با دو مخاطب روبرو هستیم یكی بازدید كننده‌ها و دیگری خواننده‌ها. نسبت خوانندگان بسیار كمتر از بازدید كننده‌ها است و این خوانندگان و بازدیدكنندگان تفاوت‌های ماهیتی دارند. اگر شما كتاب را با وبلاگ مقایسه كنید می‌بینید كه ممكن است یك كتاب 5 هزار نسخه شمارگان داشته باشد اما 100 هزار نفر خواننده داشته باشد در صورتیكه در وبلاگ قضیه عكس است یعنی ممكن است 100 هزار بازدید كننده داشته باشد و تنها 20 هزار نفر خواننده داشته باشد.
بیابانكی در ادامه تعاملی بودن وبلاگ را از دیگر تفاوت‌های این رسانه عنوان كرد و افزود: یكی از معایب این فضا، ایجاد اعتماد به نفس كاذب برای وبلاگ نویس‌ها است. ممكن است وبلاگی از نظر ساخت ادبی چندان قابل توجه نباشد اما به دلیل اسم خاص یا موضوع خاص بسیار مورد توجه قرار بگیرد ممكن است فردی در فضای مجازی به عنوان شاعر یا نویسنده یا روزنامه‌نگار مطرح شود اما در فضای واقعی محلی در شعر و ادبیات نداشته باشد.
این شاعر در ادامه اشاره‌ای به تفاوت ماهیتی شعر در زمان‌های متفاوت داشت و گفت: شعر یك زمانی ابزار و رسانه در اختیار دولت‌ها و قدرت‌ها بود اما الان دیگر اینجور نیست چون دیگر شعر رسانه نیست در زمان قبل شعر یك قدرت رسانه‌ای مانند چیزی كه الان تلویزیون دارد، داشت. مثلا زمان یكی از پادشاهان سامانی اتفاقی افتاد و رودكی به عنوان فردی كه هم شاعر، هم نوازنده و هم خواننده خوبی بود توانست به عنوان یك رسانه مستقل عمل كند و با شعر خود پادشاه را به پایتخت برگرداند در آن زمان 40 شتر زر به رودكی جایزه دادند چون با یك رسانه طرف بودند نه با یك شخص.
وی افزود: شعر در روزگار ما صرفا به یك هنر تبدیل شده كه در خلوت خود آن را می‌خوانیم. دیگر شاعری شغل نیست ولی شاید بتوان به مشغولان دیگر هنرها را شاغلان آن هنر هم خواند. از سوی دیگر به دلیل اینكه شعر صرفا متن است و انتشار متن زمان بسیار كمتری می خواهد به همین دلیل ما در عرصه وبلاگ نویسی با وبلاگ‌های ادبی بیشتر سر و كار داریم و وبلاگ‌های ادبی بیشتر ایجاد شده‌اند.
بیابانكی گفت: در روزگار ما وبلاگ خدمت بزرگی به شعر و ادبیات كرده است. مثلا بازدید كننده‌های وبلاگ خودم از كشورهای دیگر بارها گفته‌اند كه وبلاگ‌های شعر فارسی تحول بزرگی در زندگی آنها ایجاد كرده است. مهاجران نسل دوم و سوم فارسی زبان كه الان در كشورهای دیگر زندگی می‌كنند در تمام روز با زبان فارسی ارتباطی ندارند اما در 10 سال اخیر ارتباط آن‌ها با وبلاگ‌های فارسی و شعر و ادبیات باعث شده كه ارتباط محكمی با زبان فارسی داشته باشند و نسبت به مهاجران نسل‌های قبل فارسی را بهتر صحبت می‌كنند.
این شاعر در ادامه اظهار داشت: اتفاق دیگری كه در پیوند وبلاگ و شعر افتاده است اصل ایجاز است و این باعث ایجاد یك ژانر ادبی جدید در زبان فارسی شده است اینقدر كه در سال‌های اخیر داستان‌های مینی‌مال و شعرهای كوتاه ارزشمند ایجاد شده در سال‌های قبل وجود نداشت و این به دلیل ماهیت وبلاگ نویسی و ملزومات مربوط به آن است.
وی همچنین 15 روش برای اینكه وبلاگ چسبناكی داشته باشیم را برشمرد و گفت: منظور از وبلاگ چسبناك این است كه بازدید كننده‌ها و خواننده‌های ثابت داشته باشیم و این خواننده‌ها در حوزه شعر و ادبیات صاحب نظر باشند.
بیابانكی منظم به روز شدن وبلاگ‌ها، پیوندهای خوب وبلاگی، كامنت‌های طولانی برای دیگر وبلاگ‌ها، بیان محترمانه و صمیمانه، استفاده از مطالب دنباله‌دار، برخورداری از دایره واژگانی گسترده، قالب وبلاگ ساده و سبك، تعداد پست‌های كم، واكنش نشان ندادن به كامنت‌های توهین آمیز، استفاده كردن از سخنان بزرگان و مشاهیر، واكنش نشان دادن به مسائل ادبی و فرهنگی و معرفی كتاب‌های تازه را از مهم‌ترین روش‌ها برای افزایش بازدید كننده و تأثیرگذاری وبلاگ‌های ادبی و فرهنگی خواند.
بیابانكی در پایان در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس كه تعاملی بودن فضای وبلاگ چه تأثیری بر شعر معاصر فارسی گذاشته است گفت: این فضای تعاملی یك فضای نقد سالم و صریح را ایجاد كرده كه خواننده‌ها بلافاصله می‌توانند نظر خود را درباره شعر بیان كنند در گذشته من به عنوان یك شاعر نمی‌دانستم كتابم را چه كسانی می‌خوانند و نظرشان چگونه است. الان هم به شاعران حرفه‌ای كه با این فضا بیگانه‌اند توصیه می‌كنم كه اگر خودشان اهل این فضا نیستند یك نفر را به عنوان مدیر وبلاگ‌شان بگذارند تا از غافله شعر و ادبیات معاصر جا نمانند. قطعا شعر شاعری كه نظر مخاطب را می‌داند با شعر شاعری كه نمی‌داند نظر خوانندگان چگونه است، متفاوت است.

چهارشنبه 9/4/1389 - 12:0 - 0 تشکر 208221

بازتاب نشست در روزنامه آفرینش

بیابانکی: در روزگار ما وبلاگ خدمت بزرگی به شعر و ادبیات کرده است

  سعید بیابانکی که در نشستی با عنوان وبلاگ نویسی، شعر و رسانه های مدرن سخن می گفت با بیان تاریخچه وبلاگ نویسی و رایانه در ایران گفت: در ابتدا نوشتن متن فارسی در رایانه بسیار دشوار بود و مجبور شدیم تا زمانیکه این تکنولوژی بیاید از رسم الخط فینگلیش استفاده کنیم اما با کمال تعجب می بینیم که قبل از انقلاب هم پیشنهاد استفاده از چنین خطی را داده اند و عده ای گفته  اند که رسم الخط فارسی را عوض کنید و بجایش با حروف انگلیسی بنویسید; اتفاقی که در تاجیکستان امروز افتاده است و شوروی ها این بلا را سر خط فارسی در تاجیکستان آورده اند. هر فرهنگی را که می خواهند از بین ببرند ابتدا خط و زبان آن را از بین می برند.
وی افزود: فردوسی با شاهنامه خط و زبان فارسی را نجات داد فردوسی کاری کرد که ایرانی ها مسلمان شوند اما ایرانی بمانند همین الان هم ترانه های فارسی در تاجیکستان باعث زنده ماندن زبان فارسی شده است وگرنه خط فارسی در آنجا از بین رفته است بنابراین کسانی که الان شعر می گویند خودشان را دست کم نگیرند شعر زیر ساخت زبان فارسی است.
بیابانکی در ادامه اظهار داشت: آمار جالبی درباره وبلاگ های فارسی وجود دارد که وبلاگ های فارسی در رده چهارم وبلاگ های دنیا هستند اگر توجه کنید می بینید که تعداد خود فارسی زبانان نسبت به دیگر زبانان رایج دنیا بسیار پایین تر است اما باید جامعه شناسان این پدیده را تحلیل کنند که آیا این استقبال فارسی زبان از وبلاگ به شرایط اجتماعی - فرهنگی ایران کنونی برمی گردد یا مربوط به نفس زبان فارسی است.
این شاعر در ادامه گفت: وبلاگ مانند کاغذ سفیدی است که هیچ هویتی ندارد نویسنده است که به وبلاگ هویت می دهد وبلاگ مانند فیلمی است که نویسنده، کارگردان و بازیگر همه یکی هستند. نکته قابل توجه این است که در وبلاگ ها ما با دو مخاطب روبرو هستیم یکی بازدید کننده ها و دیگری خواننده ها. نسبت خوانندگان بسیار کمتر از بازدید کننده ها است و این خوانندگان و بازدیدکنندگان تفاوت های ماهیتی دارند. اگر شما کتاب را با وبلاگ مقایسه کنید می بینید که ممکن است یک کتاب 5 هزار نسخه شمارگان داشته باشد اما 100 هزار نفر خواننده داشته باشد در صورتیکه در وبلاگ قضیه عکس است یعنی ممکن است 100 هزار بازدید کننده داشته باشد و تنها 20 هزار نفر خواننده داشته باشد.
بیابانکی در ادامه تعاملی بودن وبلاگ را از دیگر تفاوت های این رسانه عنوان کرد و افزود: یکی از معایب این فضا، ایجاد اعتماد به نفس کاذب برای وبلاگ نویس ها است. ممکن است وبلاگی از نظر ساخت ادبی چندان قابل توجه نباشد اما به دلیل اسم خاص یا موضوع خاص بسیار مورد توجه قرار بگیرد ممکن است فردی در فضای مجازی به عنوان شاعر یا نویسنده یا روزنامه نگار مطرح شود اما در فضای واقعی محلی در شعر و ادبیات نداشته باشد.
بیابانکی گفت: در روزگار ما وبلاگ خدمت بزرگی به شعر و ادبیات کرده است. مثلا بازدید کننده های وبلاگ خودم از کشورهای دیگر بارها گفته اند که وبلاگ های شعر فارسی تحول بزرگی در زندگی آنها ایجاد کرده است. مهاجران نسل دوم و سوم فارسی زبان که الان در کشورهای دیگر زندگی می کنند در تمام روز با زبان فارسی ارتباطی ندارند اما در 10 سال اخیر ارتباط آن ها با وبلاگ های فارسی و شعر و ادبیات باعث شده که ارتباط محکمی با زبان فارسی داشته باشند و نسبت به مهاجران نسل های قبل فارسی را بهتر صحبت می کنند.
این شاعر در ادامه اظهار داشت: اتفاق دیگری که در پیوند وبلاگ و شعر افتاده است اصل ایجاز است و این باعث ایجاد یک ژانر ادبی جدید در زبان فارسی شده است اینقدر که در سال های اخیر داستان های مینی مال و شعرهای کوتاه ارزشمند ایجاد شده در سال های قبل وجود نداشت و این به دلیل ماهیت وبلاگ نویسی و ملزومات مربوط به آن است.
بیابانکی منظم به روز شدن وبلاگ ها، پیوندهای خوب وبلاگی، کامنت های طولانی برای دیگر وبلاگ ها، بیان محترمانه و صمیمانه، استفاده از مطالب دنباله دار، برخورداری از دایره واژگانی گسترده، قالب وبلاگ ساده و سبک، تعداد پست های کم، واکنش نشان ندادن به کامنت های توهین آمیز، استفاده کردن از سخنان بزرگان و مشاهیر، واکنش نشان دادن به مسائل ادبی و فرهنگی و معرفی کتاب های تازه را از مهم ترین روش ها برای افزایش بازدید کننده و تاثیرگذاری وبلاگ های ادبی و فرهنگی خواند.

چهارشنبه 9/4/1389 - 12:6 - 0 تشکر 208222

بازتاب نشست درمردم سالاری

گزارشی از نشست وبلاگ نویسی، شعر و رسانه های مدرن:

 وبلا گ های فارسی در رده چهارم وبلا گ های دنیا هستند 

گروه فرهنگ: سعید بیابانکی گفت: شعر یک زمانی ابزار و رسانه در اختیار دولت ها و قدرت ها بود اما الان دیگر اینجور نیست. چون امروز دیگر شعر رسانه نیست. قبلا شعر یک قدرت رسانه ای مانند تلویزیون امروز داشت. به گزارش مردم سالا ری سعید بیابانکی که در نشستی با عنوان وبلاگ نویسی، شعر و رسانه های مدرن سخن می گفت با بیان تاریخچه وبلاگ نویسی و رایانه در ایران گفت: در ابتدا نوشتن متن فارسی در رایانه بسیار دشوار بود و مجبور شدیم تا زمانی که این تکنولوژی بیاید از رسم الخط فینگلیش استفاده کنیم اما با کمال تعجب می بینیم که قبل از انقلاب هم پیشنهاد استفاده از چنین خطی را داده اند و عده ای گفته  اند که رسم الخط فارسی را عوض کنید و بجایش با حروف انگلیسی بنویسید; اتفاقی که در تاجیکستان امروز افتاده است و شوروی ها این بلا را سر خط فارس در تاجیکستان آورده اند. هر فرهنگی را که می خواهند از بین ببرند ابتدا خط و زبان آن را از بین می برند.  وی افزود: فردوسی با شاهنامه خط و زبان فارسی را نجات داد فردوسی کاری کرد که ایرانی ها مسلمان شوند اما ایرانی بمانند همین الان هم ترانه های فارسی در تاجیکستان باعث زنده ماندن زبان فارسی شده است وگرنه خط فارسی در آنجا از بین رفته است بنابراین کسانی که الان شعر می گویند خودشان را دست کم نگیرند شعر زیر ساخت زبان فارسی است.  بیابانکی در ادامه اظهار داشت: آمار جالبی درباره وبلاگ های فارسی وجود دارد که وبلاگ های فارسی در رده چهارم وبلاگ های دنیا هستند اگر توجه کنید می بینید که تعداد خود فارسی زبانان نسبت به دیگر زبانان رایج دنیا بسیار پایین تر است اما باید جامعه شناسان این پدیده را تحلیل کنند که آیا این استقبال فارسی زبان از وبلاگ به شرایط اجتماعی- فرهنگی ایران کنونی برمی گردد یا مربوط به نفس زبان فارسی است.  این شاعر در ادامه گفت: وبلاگ مانند کاغذ سفیدی است که هیچ هویتی ندارد نویسنده است که به وبلاگ هویت می دهد وبلاگ مانند فیلمی است که نویسنده، کارگردان و بازیگر همه یکی هستند. نکته قابل توجه این است که در وبلاگ ها ما با دو مخاطب روبرو هستیم یکی بازدیدکننده ها و دیگری خواننده ها. نسبت خوانندگان بسیار کمتر از بازدیدکننده ها است و این خوانندگان و بازدیدکنندگان تفاوت های ماهیتی دارند. اگر شما کتاب را با وبلاگ مقایسه کنید می بینید که ممکن است یک کتاب 5 هزار نسخه شمارگان داشته باشد اما 100 هزار نفر خواننده داشته باشد در صورتیکه در وبلاگ قضیه عکس است یعنی ممکن است 100 هزار بازدید کننده داشته باشد و تنها 20 هزار نفر خواننده داشته باشد.  بیابانکی در ادامه تعاملی بودن وبلاگ را از دیگر تفاوت های این رسانه عنوان کرد و افزود: یکی از معایب این فضا، ایجاد اعتماد به نفس کاذب برای وبلاگ نویس ها است. ممکن است وبلاگی از نظر ساخت ادبی چندان قابل توجه نباشد اما به دلیل اسم خاص یا موضوع خاص بسیار مورد توجه قرار بگیرد ممکن است فردی در فضای مجازی به عنوان شاعر یا نویسنده یا روزنامه نگار مطرح شود اما در فضای واقعی محلی در شعر و ادبیات نداشته باشد.  این شاعر در ادامه اشاره ای به تفاوت ماهیتی شعر در زمان های متفاوت داشت و گفت: شعر یک زمانی ابزار و رسانه در اختیار دولت ها و قدرت ها بود اما الان دیگر اینجور نیست چون دیگر شعر رسانه نیست در زمان قبل شعر یک قدرت رسانه ای مانند چیزی که الان تلویزیون دارد، داشت. مثلا زمان یکی از پادشاهان سامانی اتفاقی افتاد و رودکی به عنوان فردی که هم شاعر، هم نوازنده و هم خواننده خوبی بود توانست به عنوان یک رسانه مستقل عمل کند و با شعر خود پادشاه را به پایتخت برگرداند در آن زمان 40 شتر زر به رودکی جایزه دادند چون با یک رسانه طرف بودند نه با یک شخص.  وی افزود: شعر در روزگار ما صرفا به یک هنر تبدیل شده که در خلوت خود آن را می خوانیم. دیگر شاعری شغل نیست ولی شاید بتوان به مشغولان دیگر هنرها را شاغلان آن هنر هم خواند. از سوی دیگر به دلیل اینکه شعر صرفا متن است و انتشار متن زمان بسیار کمتری می خواهد به همین دلیل ما در عرصه وبلاگ نویسی با وبلاگ های ادبی بیشتر سر و کار داریم و وبلاگ های ادبی بیشتر ایجاد شده اند. 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.