• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 2177)
شنبه 29/3/1389 - 17:27 -0 تشکر 206241
ارتباط با نامحرم

اگه با یک دختر صحبت کنی اما نه بخاطر شهوت بلکه بخاطر نیاز عاطفی . این ارتباط تا حد این باشد اون رو خواهر صداکنیم اشکال داردیا ندارد؟

چهارشنبه 2/4/1389 - 23:8 - 0 تشکر 206951

واقعا به قلبت رجوع کن،روی کاغذ بنویس دلایلت برای این ارتباط،اگه نیاز عاطفیه ،چرا این نیاز برای مادر وخواهرمون نباشه
چرا اگه به اون می گی دوست دارم ،چرا خواهرمون باید محروم باشه از شنیدن این جمله یا حتی مادر،چرا عاطفه توی خونه خرج نشه،که بخوای با دختر نامحرم صحبت کنی،هر چند که این رابطه در صورت ادامه مطمئنا این طور باقی نمی مونه،
چرا خواهر خودمون رو خواهرانه صدا نکنیم،یه لحظه فکر کنیم که شاید خواهر ما هم بر حسب این فکر خواست کسی رو برادر صدا کنه ،اون وقت عیبی نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یا علی
بیاید خالصانه پیشانی مادر و دستان زحمت کش پدرهامون روببوسیم

يکشنبه 6/4/1389 - 15:29 - 0 تشکر 207568

انسان، به ویژه جوان، به ارتباط اجتماعی نیازمند است؛ زیرا آدمی، موجود اجتماعی است و ارتباط با دیگران، پاسخ آن نیاز درونی به شمار می‌آید. انتخاب همسالان و همكلاسی ها، می‌تواند نشان دهنده درایت و تعقل فرد باشد و زمینه رشد فكری و اجتماعی و علمی‌اش را فراهم آورد و به عبارت دیگر، ما از طریق ارتباط با دیگران و انتخاب دوست كه به شكل گیری شخصیت انسان می‌انجامد، یكی از نیازهای مهم زندگی خود را برآورده می‌سازیم؛ اما آن چه باید بیش از لزوم داشتن ارتباط با دیگران، مورد توجه و حساسیت معقول قرار گیرد، میزان و چگونگی ارتباط با همسالان و همكلاسی ها و انتخاب دوست است. داشتن روابط، ضرورت دارد؛ ولی چگونگی آن، از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ به گونه ای كه وقتی نحوه ارتباط به اصل مسئله آسیب رساند، برای حفظ امور مهم تر و حیاتی تر، باید از ارتباط چشم پوشید. خردمند، كسی نیست كه بتواند بین خیر و شر، خیر را تشخیص دهد و انتخاب كند؛ بلكه خردمند، آن كسی است كه بین دو شر، آن چه را شرش كمتر است برگزیند. بنابراین، باید در ارتباط با همكلاسی‌ها، به ویژه انتخاب دوست و استحكام بخشیدن به روابط دوستانه، دقت و توجه جدی داشت.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

يکشنبه 6/4/1389 - 15:39 - 0 تشکر 207569

بنده نمی دانم شما تحصیلاتتان چقدر هست

اما با فرض تحصیلات و محصل بودن شما عرض می کنم

 از فرد تحصیل كرده ای چون شما انتظار می‌رود كه با اندیشه صحیح خود، دیگران را به هدایت و پاكی دعوت كنید و ازطریق دوستی، بر دیگران تأثیرگذار باشید؛ نه آن كه از دیگران تأثیر بپذیرید. ارتباط با جنس مخالف، موضوعی مهم و حساس است و اگر خطرها و زیان های ارتباط اصل مسئله رابطه با دیگران را مخدوش سازد از محدوده مجاز و صحیح ارتباط خارج شود و ارزش های اخلاقی را زیرپا گذارد، باید جداً از آن پرهیز كرد: زیرا شرایط و فضا و نیز محتوای این رابطه ها، با موازین و آداب اخلاقی و مذهبی، سازگار نیست و در اكثر قریب به اتفاق موارد، به انتقال پیام های احساسی، عاطفی، جنسی و.. كه ریشه شیطانی دارند، می‌انجامد. بنابراین، معیار داوری درباره روابط افراد، به ویژه جنس مخالف، توجه به مقررات و موازین عقلی و شرعی ارتباط است. در ارتباط با جنس مخالف باید دست كم به دو نكته اساسی زیر توجه كافی شود: 
1- رعایت حیا و عفاف كه فراتر از پوشش و حجاب است.

2-تصور اینکه همین ارتباط حضرتعالی با محارم شما مثلا خواهر چه حالتی در شما به وجود می آورد.

البته قسم دوم اگر سوال از طرف خواهری باشد چنین تغییر می کند

2- تكبرورزی دخترانه
اگر صمیمیت، رفاقت، محبت و مهرورزی بنیاد ارتباط باجنس مخالف باشد، این رابطه، آسیب پذیر و چراگاه شیطان است. زیرا خداوند متعال، در سوره های مائده و نساء، مردان و زنان را از ارتباط پنهانی با یكدیگر بازداشته است. امیر مؤمنان، حضرت علی علیه اسلام نیز به خاطر شدت پرهیزگاری، از سلام كردن به زنان اجتناب می‌ورزید. بی تردید ما از حضرت علی علیه السلام زاهدتر، بامعنویت تر و مطمئن تر نیستیم. وقتی آن حضرت چنین احتیاط می‌كرد، وظیفه ما روشن و بی نیاز از توضیح است. بنابراین، ضمن تأكید مجدد بر حفظ حرمت انسانی، شما را به رعایت مقررات دینی و اخلاقی در ارتباط ها، به ویژه رابطه با جنس مخالف، توصیه می‌كنیم. مبادا با نگاهی آلوده و كلامی‌خلاف موازین شرعی، سرمایه انسانی و عفت و حیا و كرامت انسانی خود را به خطر اندازید.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

يکشنبه 6/4/1389 - 15:44 - 0 تشکر 207570

چند نكته
هرچند در خواست نصیحت و شنیدن پند و اندرز گرفتن راهنمایی از افراد با تجربه و كارشناس، از اندیشه بسیاری از مردم، به ویژه جوانان، رخت بربسته، ولی تقاضای شما را كه نشان دهنده بیداری وجدان و سلامت فطرت است، ارج می‌نهیم و شما را تحسین می‌كنیم. امیدواریم این ندای حق طلب و كمال جوی شما برادرعزیز و جویای رشد و كمال، همیشه زنده و پایدار باشد. 
1- در روایتی آمده است: نگاه حرام، تیری زهرآلود از تیرهای شیطان است و چشم ها، دام شیطانند. معمولاً اندیشه درپی چیزی می‌رود كه چشم دیده است. بنابراین، بهتر است انسان به كنترل نگاهش پردازد؛ تا دچار انحراف فكر و اندیشه نشود.
نگاه خود را كنترل كنید و بدانید كه شیطان در ارتباط دو نامحرم، شركت فعال دارد. او درپیشگاه خداوند سبحان، سوگند یاد كرده است كه جز به گمراهی انسان ها نیندیشد و هرگاه دو نامحرم خلوت كردند، درجمع آنها شركت جوید.
بنابراین، از خلوت كردن با جنس مخالف، هرچند به بهانه گفت وگوی دوستانه علمی، سخت بپرهیزید و بدانید كه شیطان، هیچ گاه به طور مستقیم، آدمی‌را به خیانت و خلاف دعوت نمی‌كند. انسان نیز از آغاز درپی انحراف فكری و عملی نیست؛ بلكه شیطان او را درموقعیتی قرار می‌دهد كه فرد به صورت ناخودآگاه، به سوی زشتی گام بردارد.
2- درتقویت حیا و عفت خود بیشتر بكوشید؛ زیرا رسول گرامی‌صلی الله علیه و آله می‌فرماید: اگر كسی حیا نداشته باشد، به هركاری دست می‌زند. حفظ پاكی و داشتن عفت، مایه زینت انسان است.
3- در انتخاب دوست، دقت كنید. دوست خوب، كسی است كه افزون بر وفاداری و تعهد و آگاهی و بینش و دوراندیشی، به مقررات اخلاقی و آداب اجتماعی و خانوادگی و از همه مهم تر، قوانین و دستورات شرعی، پای بند باشد. بی تردید، كسی كه به مفاسد اخلاقی، آلوده و با دستورهای دینی و اخلاقی، بیگانه است، شایسته دوستی نیست. كسی كه از ارتباط با نامحرم و جنس مخالف نمی‌پرهیزد، معیار حیا و عفاف را زیرپا می‌گذارد و به جای دعوت به خوبی ها و پیشرفت و تعالی، انسان را به ضد ارزش ها دعوت می‌كند، شایسته رفاقت و مهرورزی نیست. با كسی دوست شوید كه نگاه به او، شما را به یاد خدا اندازد و گفت وگو با وی سبب پیشرفت علمی‌و رشد معنوی شما شود. 

جوابها با تصرف از پژوهشگاه باقرالعلوم علیه السلام

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.