• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 664)
پنج شنبه 20/3/1389 - 17:17 -0 تشکر 204886
آیا باید اطلاعات ارزشمندمان را روی دیسک‌ها ذخیره کنیم؟

سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌هایی که ادعا می‌شود می‌توانند اطلاعات را قرن‌ها در خود ذخیره کنند، به ندرت بیش از 10 سال دوام می‌آورند. بنابراین بهترین روش برای ذخیره اطلاعات شخصی و خاطرات دیجیتالی چیست؟

 ذخیره اطلاعات ارزشمند مانند تصاویر یا ویدیوهای خانگی روی سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌ها نه تنها سودی برای ما ندارد، بلکه می‌تواند مضر هم باشد.

به گزارش بی‌بی‌سی، این نتیجه‌ای است که مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه بعد از آزمایش طول عمر این رسانه‌های قابل حمل به آن دست یافته است.

فرانک لالو، فیزیکدان موسسه ملی تحقیقات علمی فرانسه در این باره گفت: «ما متوجه شدیم طول عمر دیسک‌هایی که بعضی از آن‌ها برای ذخیره اطلاعات به مدت چند قرن طراحی شده‌اند، به ندرت به 5 یا 10 سال می‌رسد. در بدترین شرایط که خوش‌بختانه نادر بود، اطلاعات بعضی از دیسک‌ها فقط یک سال دوام آوردند».

این در حالی است که بر خلاف نوارهای ویدیویی و کاست‌ها که بعد از چندین بار استفاده فرسوده می‌شوند، دیسک‌ها توسط لیزر خوانده می‌شوند و هیچ تماس فیزیکی با آن‌ها برقرار نمی‌شود. اما به هر حال سطح این دیسک‌ها که بیش از چند کیلومتر اطلاعات را در خود ذخیره کرده‌اند، با گذشت زمان رو به زوال و نابودی می‌رود.

کیفیت‌های متفاوت
دانشمندان فرانسوی طول عمر یک دیسک را با افزایش عمر آن به صورت مجازی و به وسیله گرما، بخار آب، و نور اندازه‌گیری کردند.

آن‌ها متوجه شدند حتی در یک برند خاص هم کیفیت سی‌دی‌‌ها متفاوت است. بنابراین افرادی که تمایل دارند برای یک برند شناخته شده پول بیش‌تری پرداخت کنند، الزاما محصول بهتری دریافت نمی‌کنند!

جین مایکل لامبرت از آزمایشگاه علوم اندازه‌گیری ملی فرانسه در این باره گفت: «برند به تنهایی نمی‌تواند به شما بگوید که آیا یک محصول دارای کیفیت بالا یا پایینی است. تولید دیسک‌ها تفاوت‌های زیادی با هم دارد. در یک برند خاص ما دیسک‌هایی را می‌بینیم که توسط کارخانه‌های متفاوتی تولید شده‌اند و این بدان معناست که کیفیت و طول عمر آن‌ها لزوما به یک اندازه نیست».

هیچ ضمانتی در کار نیست
سازندگان فیلم‌های مستند برای ساخت یک فیلم 52 دقیقه‌ای نزدیک به 5 گیگابایت فیلم اچ.دی ضبط می‌کنند و نیاز به روشی دارند تا این فیلم‌ها را ذخیره کنند.

جروم داک ماگ، مدیر اجرایی Cocottes Minute این فیلم‌ها روی درایو‌های هارد دیسک و کاست‌ها ذخیره می‌کند. اما هنوز هم اطمینان ندارد این روش‌های ذخیره‌سازی بهترین هستند.

او در این باره گفت: «واقعا مشکل بزرگی است که این تصاویر تا چه مدت دوام خواهند آورد. ما مدت دقیق را نمی‌دانیم. کارخانه‌ها به ما زمان‌هایی در حد 5 سال، 10 سال، 15 سال و مانند آن را می‌گویند. اما ما فقط پس از 15 سال یا 20 سال می‌توانیم متوجه شویم که آیا این اطلاعات هنوز سر جای خود هستند یا این که به طور کل از بین رفته‌اند».

البته یک راه وجود دارد که مردم می‌توانند با کمک آن، از دست دادن اطلاعات را پیشگیری کنند و آن هم هوشیار بودن است؛ یعنی هر دو یا سه سال شما باید آرشیو خود را روی دیسک‌های جدید کپی کنید و بعد از آن به دلیل آن‌که این دیسک‌ها اندکی بیش‌تر عمر خواهند کرد، شما باید آن را بعد از 3 یا 5 سال دوباره کپی کنید.

کارشناسان توصیه می‌کنند که اطلاعات دیجیتال خود را به جای ذخیره کردن در یک محل، پراکنده کنید. اطلاعات را باید حداقل در دو مکان ذخیره کرد، مثلا روی دیسک سخت یا یک دیسک سخت دیگر یا روی سی‌دی یا دی‌وی‌دی.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.