• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن عمومی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
عمومی (بازدید: 959)
سه شنبه 4/3/1389 - 8:12 -0 تشکر 202151
شباهت عجیب ژنتیكی انسان و قورباغه

اخیراً دانشمندان موفق به استخراج اطلاعات ژنتیكی بیش از 175 ارگانیسم كه توالی ژنوم آنها تقریباً به طور كامل به دست آمده است، شده‌اند.

ایران: در بررسی های صـورت گرفته در باره توالی ژنوم ها در قورباغه آفریقایی نتایج بسیار عجیبی به دست آمد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند كه توالی ژنوم‌ها در قورباغه آفریقایی شباهت فراوانی به توالی ژنوم‌های انسان دارد.

در حقیقت شباهت بسیاری از مخلوقات زمین به یكدیگر از لحاظ ژنتیكی، بسیار بیش از آن چیزی است كه ممكن است با نگاه كردن به ظاهر آنها به نظر برسد. زمانی كه دانشمندان به مقایسه بخش‌هایی از ژن‌های مشخص متعلق به ژنوم قورباغه، با ژنوم های انسان و پرندگان كوچك در همان بخش‌ها پرداختند، به شباهت‌های شگفت انگیزی دست یافتند. این شباهت‌ها حاكی از سطح بالای محافظت در ارگان‌ها یا ساختارها در كروموزوم (بسته های DNA در سلول‌ها) بود.

قورباغه مورد بررسی با نام علمی Xenopus tropical است. این اولین بار است كه دانشمندان موفق شده اند توالی ژنوم یك دوزیست را به طور كامل به دست آورند. به گفته دانشمندان این كشف نه تنها امیدواری های فراوانی در شناخت قورباغه ها به وجود آورده است بلكه می‌تواند در درك كل تاریخ زندگی در زمین آنها را یاری نماید.

ریچارد هارلند، دستیار سرپرست در گروه محققان می گوید: توالی ژنوم بسیاری از حیوانات خز پوش مورد بررسی قرار گرفته است كه البته تعداد آنها بسیار كمتر از مهره داران مورد بررسی بوده است. به گفته این زیست شناس داشتن فهرست كاملی از ژن‌ها در Xenopus و نیز فهرست همین ژن‌ها در انسان ها، موش‌ها و پرندگان كوچك، كمك فراوانی به بازپردازی ژن‌های مهره‌داران قدیمی می كند.

اخیراً دانشمندان موفق به استخراج اطلاعات ژنتیكی بیش از 175 ارگانیسم كه توالی ژنوم آنها تقریباً به طور كامل به دست آمده است، شده‌اند.

اف‌هلستن، رئیس این گروه تحقیقاتی گفت: زمانی كه به بخش‌های ژنوم Xenopus نگاه می كنید، در واقع به ساختارهایی نظر می كنید كه 360 میلیون سال عمر دارند و بخشی از ژنوم آخرین جد مشترك تمام پرندگان، قورباغه ها، دایناسورها و پستاندارانی كه تاكنون در زمین وجود داشته اند، به حساب می آیند. وی همچنین خاطر نشان كرد كه باستان شناسی كروموزوم می تواند به درك تاریخ سیر تكاملی كمك نماید و نیز نشان دهد كه ماده ژنتیك به چه ترتیبی خود را بازآرایی می‌كند تا به شكل ژنوم پستانداران و دوزیستان امروزی درآید.

حداقل 1700 ژن از ژن‌های قورباغه آفریقایی شباهت فراوانی به ژن‌های موجود در انسان دارد. این ژن‌ها در انسان با بیماری های خاصی همچون سرطان، آسم و بیماری های قلبی مرتبط است. بنابراین یافتن این ارتباطات بدین معنا است كه آزمایش بر روی قورباغه‌ها می تواند به پزشكان در یافتن درمان بیماری‌ها در انسان كمك شایان توجهی نماید.

شباهت انسان ها و قورباغه‌ها پیش از این نیز مشخص شده بود.

در اوایل قرن بیستم زیست‌شناسان كشف كردند كه قورباغه ها به گونادوتروپین كریونیكی انسان ها (HCG)، هورمون تولید شده توسط زنان باردار، بسیار حساس هستند. در سال های بین 1940 تا 1950 قورباغه‌ها به عنوان روشی كم هزینه به منظور تست بارداری مورد استفاده قرار گرفتند اما كشف این ژنوم جدید می‌تواند این گونه از قورباغه‌ها را برای فعالیت‌های تحقیقاتی و پزشكی سودمند‌تر نیز بنماید.

محققان عقیده دارند كه با كشف این ژنوم، گونه Xenopus برای مطالعه در مورد نظم و ترتیب، سازماندهی و قوانین موجود در ژن‌ها بسیار پر كاربرد است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.