• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 2701)
جمعه 24/2/1389 - 12:49 -0 تشکر 200272
شناساندن مراکز تفریحی تاریخی ایران باشکوه به دیگران

سلام

من اهل یزدم و تا حالا سعی کردم جاهای دیدنی و زیبای شهر و استانم را تا حدودی معرفی کنم و مایلم دوستان از هرجای ایران عزیز هستند جاهای دیدنی شهر و استانشون را معرفی کنن .

                چو ایران نباشد تن من مباد.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

دوشنبه 27/2/1389 - 22:40 - 0 تشکر 200833

بسم الله الرحمن الرحیم
مسجد امیر چخماق


مسجد امیر چخماق كه در تاریخ‏های یزد به نام مسجد جامع نو نیز خوانده شده است
در دوره صفویه به همت امیر جلال الدین چخماق شامی حاكم یزد از امراء و سرداران و مقرب درگاه شاهرخ و زن او ستی (بی بی) فاطمه خاتون احداث شده است. این مسجد در سال 841 هـ.ق به پایان رسید.
از حیث زیبایی، وسعت، اهمیت و اعتبار بعد از مسجد جامع شهر قرار دارد.
در توصیف این مسجد باید گفت كه در كریاس (ساختمان جلوی درب وروردی) مسجد به میدان میر چخماق باز می‏شود، سنگی نصب گردیده كه بر آن متن وقفنامه‏ای به خط نسخ نقر شده است.
در طرف راهروی شمالی كه از درب كریاس به صحن وارد می‏شود، شبكه‏هایی ظریف از كاشی‏های معرق در پنجره‏ها نصب شده‏اند. قسمتی از سردر صفحه ایوان كاشیكاری معرق شده است و جرزهای آن آجری رنگ می‏باشد. دور خارجی گنبد و بر كمربند آن عبارت "السلطان ظل الله...." به كوفی بنایی تكرارشده است. محراب صحنه اصلی از كاشی معرق است
با ساختمانی مقرنس كاری كه در وسط آن سنگ مرمر بسیار خوشتراشی به اندازه 1/15 * 3/38 متر نصب شده است. و در وسط منقرص كاری یك گل مربع به اندازه 54 * 95 سانتیمتر نصب است و در دست چپ ایران، یك سنگ مرمر به اندازه 28 * 30 سانتیمتر نصب شده است. سر در شرقی مسجد دارای كتیبه‏ای از كاشی معرق به خط ثلث محمد الحكیم است.
گنبد مسجد خمیده و تركدار است با كاشی سبز رنگ كاشی شده و پیرامون آن نیز كتیبه‏ای به خط كوفی قرار دارد.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

سه شنبه 4/3/1389 - 23:16 - 0 تشکر 202243

بسم الله الرحمن الرحیم

باغ دولت آباد باغی سرسبز در دل کویر

سردر باغ دولت آباد

بادگیر باغ دولت آباد

باغ دولت آباد یزد توسط "محمد تقی خان زند" معاصر "شاهرخ میرزای افشار" و "کریم خان زند" در سال 1160 هـ. ق ساخته شد. این باغ محل اقامت حاکم وقت (خان یزد) بود. باغ شامل فضاهایی مانند عمارت هشتی و بادگیر، عمارت بهشت آیین، عمارت تالار آیینه، عمارت سردر اصلی، عمارت سردر جنوبی و ... است. در عمارت هشتی و بادگیر باغ، تلفیقی از جریان هوا و آب انجام می پذیرد. این باغ به وسیله قنات "دولت آباد" مشروب می شد و سنگ های مرمر سیاه در عمارت پایین و حوضخانه آن، از معادن مرمر "مراغه" و "تبریز" بود. عمارت میانی- واقع در ضلع شمال غربی- "بهشت آیین" خوانده می شود. این مجموعه یادگارى است از دوره هاى افشاریه و زندیه كه شامل عمارت سردر، ساختمان هشتى و بادگیر، عمارت بهشت آئین و تالار آینه، عمارت تهرانى آب انبار دو دهانه و باغ ناصر است. بناى این مجموعه به سال ۱۱۶۰ مى رسد كه توسط فردى به نام محمدتقى خان بافقى كه به خان بزرگ معروف بوده ساخته شده و در حدود ۲۶۰ سال قدمت داشته و محل اقامت حاكم وقت و معاصر با شاهرخ میرزا و كریم خان زند بوده است. فضاى سبز باغ درختان میوه مانند انگور و سرو و كاج داشته و همچنین گل هاى محمدى و سرخ نیز در باغ دیده مى شوند. درهاى ساختمان اصلى از چوب و به صورت كنده كارى دیده مى شود و در داخل بنا اتاق هاى متعددى قرار دارد كه در اكثر این اتاق ها حوضى قرار گرفته و درهاى یكى از اتاق ها كه رو به حیاط و باغ باز مى شود، با شیشه هاى رنگارنگ با طرح هاى زیبا مزین شده كه در هنگام وجود خورشید و پرآب بودن حوض منظره زیبایى از نقاط رنگى منعكس شده را بر روى حوض مرمرین به نمایش مى گذارد. در یكى دیگر اتاق ها بادگیر معروف دولت آباد قرار دارد كه با ارتفاع زمین ۳۳ متر از زمین بلندترین بادگیر از نوع خود بوده و به خوبى یك كولر مى تواند خنكى ساختمان را تامین كند.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

سه شنبه 11/3/1389 - 16:34 - 0 تشکر 203310

سرو کهنسال مهریز
سرو سه هزار ساله منگاباد مهریز‘ همچنان استوار و پابرجا
یزد - سرو کهنسال مهریز که در محله تاریخی منگاباد و در بافت قدیمی این شهرستان قرار دارد علیرغم عمری سه هزار ساله همچنان استوار و پابر جا است.

این سرو با ارتفاع 30 متر و قطر هفت متر در میانه محله منگاباد و در کنار قنات محل قرار گرفته و در فهرست آثار طبیعی کشور هم به ثبت رسیده است.
مردم این محل اعتقاد دارند این سرو زیبا و تاریخی را فردی به نام "منگ" در کنار قنات اصلی غرس کرده و طی این ساله های طولانی همچنان با نشاط به حیات خود ادامه می دهد.
به گفته مردم محل در سال 1340‘ ورزش طوفان شدید و نبود حصار در کنار این درخت‘ موجب شکسته شدن 10 متر از ارتفاع آن شده است.
پیرامون سرو کهنسال منگاباد مهریز که طی سال های اخیر به همت شهرداری این شهر به پارک و فضایی مناسب تبدیل شده در طول سال‘ میزبان خیل مسافران و مردم منطقه است.
گفته می شود سرو مهریز پس از سرو ابرکوه از لحاظ قدمت و زیبایی دومین موجود زنده استان یزد به شمار می رود.
رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مهریز گفت: این سرو در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
" محمود ادیبان " در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از آثار طبیعی استان که مورد اقبال خوب گردشگران و مسافران است همین سرو کهنسال می باشد .
وی اضافه کرد: برای ساماندهی فضای اطراف سرو به بیش از 300 میلیون ریال اعتبار نیاز است.
شهرستان مهریز با 50 هزار نفر جمعیت دارای 600 اثر تاریخی‘ فرهنگی و طبیعی است. ک/3

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

جمعه 4/4/1389 - 14:43 - 0 تشکر 207241

باز هم سلام
ایران واقعا زیباست و هر کس تو یک مسافرت زیباییهای ایران زیبای ما را بیشتر و بهتر لمس می کنه.مشهد با اون بارگاه زیبا و جاهای دیدنی شمال با کوههای پوشیده از جنگل و دریای زیباش کویر با زیبایی های خاص خودش.واقعا بهترین و زیباترینه تو دنیا.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

جمعه 1/5/1389 - 14:30 - 0 تشکر 213654

لطفا از جاهایی كه معروف نیستن وكمتر دیده شدن بگین

دوشنبه 4/5/1389 - 13:10 - 0 تشکر 214641

شاهزاده شهر قزوین

با آنکه شیخ مفید تاکید کرده که امام رضا (ع) تنها یک فرزند داشتند، اما برخی از روایت های تاریخی تعداد فرزندان ایشان را دو، چهار و پنج فرزند عنوان کرده اند. تا آنجا که حمدالله مستوفی، مورخ قزوینی، در تاریخ گزیده اش می نویسد: «در آن مقبره مشهدی است از آن پسر علی بن موسی الرضا (ع). وفات آن پسر در 2سالگی بود و گویند که حسین نام داشته است.» این یکی از معتبرترین روایت هایی است که درباره شاهزاده حسین (ع) قزوین وجود دارد. زیارتگاه معروفی که از قرن سوم هجری به بعد یکی از زیارتگاه های اصلی شهر قزوین بوده و این روزها در رده جاذبه های تاریخی و فرهنگی و مذهبی ایران به شمار می رود.

بنای اصلی این امامزاده به دوره صفویه تعلق دارد اما بعدها در آن تغییراتی داده شد و کم کم به شکل امروزی در آمد. با وجود آنکه بنای زیارتگاه در حمله مغول و كشمكش های دوره صفوی آسیب كلی دید و بازسازی شد، هنوز هم ضریح نفیس چوبی آن را كه از شاهكارهای بی نظیر منبت كاری و گره چینی مجوف محسوب می شود می توانید ببینید. اما به جز این ضریح که عمر آن به سال 806 هجری بر می گردد، بقیه بنا از آثار دوران شاه طهماسب صفوی، شاه صفی و ناصرالدین شاه قاجار  به جا مانده است.

شاهزاده شهر قزوین

صحن این امامزاده دو در ورودی اصلی شمالی و جنوبی دارد و دو در فرعی شرقی و غربی. آستانه سردر شمالی توسط سعدالسلطنه – فرماندار قزوین در زمان ناصرالدین شاه – بازسازی شده و نقوش هندسی، تزیینات كاشی هشتی زیبای ورودی، درهای بلند وشش مناره كوچك بر فراز آن، تشخص ویژه ای به بنا بخشیده است.

دهخدا در لغت نامه اش این درباره این زیارتگاه می نویسد: «در سال 1306 ه. ش . که آقا باقر اصفهانی ملقب به سعدالسلطنه حکومت قزوین را از طرف میرزاعلی اصغرخان اتابک عهده دار بود به دستور وی و با پول او ساختمان پیشین را کوبید و بنای کنونی را بنیاد کرد. آنگاه کتبیه سردر شمالی متعلق به زینب بیگم دختر شاه طهماسب را در بالای در جنوبی قرار داد که اکنون نیز موجود است.»

صحن بزرگ امامزاده كه با 52 ایوانچه گرداگرد بقعه را فراگرفته، نمونه اعلای هنر كاشیكاری و معماری دوره قاجار است. در جهات چهارگانه حرم، چهار در قرار دارد كه درهای شرقی و غربی فاقد تزیینات چشمگیر، درِ جنوبی خاتم كاری و درِ شمالی از آثار دوره شاه طهماسب صفوی است كه با منبت كاری زیبایی تزیین شده و كتیبه ای به تاریخ 967 هـ. ق دارد.عمارت بقعه كه در وسط صحن قرارگرفته، شش گوشه و مزین به آئینه كاری با طرح بته جقه و قابسازی هایی بیضوی از گچبری و كاشی كاری نفیس است. دو نگاره دیواری هم از نقاشان قاجاری در حرم مطهر و كتیبه هایی از خوشنویسان آن دوره در چهار رواق كوچك پیرامون حرم خودنمایی می كند.

سقاخانه هشت ضلعی نسبتا بزرگی که در روبروی بقعه قرار دارد، یکی از جاذبه های این صحن است که در کنار طرح خاص سر در ایوان اصلی، تزئینات سقف، گچبری ها و آیینه كاری ها ارتفاع پوش بالایی گنبد و كاشی کاری ها، به شكوه بنا اضافه کرده است.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


دوشنبه 11/5/1389 - 14:14 - 0 تشکر 217325

با سلام
دره گاهان در ۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان تفت و در ۳۰ کیلومتری شهر یزد واقع شده است. شاید به دلیل فصلی بودن و گاه گاه بودن آبشار این دره به این نام معروف شده است... دره گاهان
دره گاهان دره ای است که در زمان های دور مردم به آنجا می رفتند و جشن ها و مراسم خود را در آنجا بر پا می کردند. این دره در فاصله 5 کیلومتری شهرستان تفت قرار دارد.

دره گاهان دارای آبشاری است فصلی، با ارتفاع بیش از 20 متر ، که در فصل بهار و اوایل تابستان از سرچشمه های شیرکوه سیراب می شود و در ارتفاع بالای 20 متر به صورت آبشار طبیعت بی نظیری را خلق کرده است. آبشار دره گاهان تنها آبشار استان یزد است و از لحاظ اکوتوریستی از اهمیت خاصی برخوردار است.



«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.