• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانش آموزی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانش آموزی (بازدید: 2031)
پنج شنبه 29/9/1386 - 14:47 -0 تشکر 19972
ترم اول

سلام

باز امتحا نات ترم اول شروع شد می خواستم از کاربران برا رفع استرس در چنین وقت هایی مشورت بطلبم :

1} راهها ی رفع استرس

2} چگونگی درس خواندن

                                     "

 با تشکر "

ایمان

دوشنبه 17/10/1386 - 11:26 - 0 تشکر 22748

اگر درسها را انباشته نکرده باشید برای شب امتحان دیگر هیچ گونه استرسی ندارید

در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
شنبه 22/10/1386 - 0:44 - 0 تشکر 23652

براي رفع استرس نمي دانم چه كار كنيد ولي مطالعه ي دقيق مقاله ي بسيار خوب زير را به شما پيش نهاد مي کنيم. حتماً اطلاعات مفيدي از آن به دست خواهيد آورد:
«بکارگيري شرايط مطالعه يعني بهره‌وري بيشتر از مطالعه»
شرايط مطالعه، مواردي هستند که با دانستن، به کارگيري و يا فراهم نمودن آنها مي توان مطالعه اي مفيدتر و با بازدهي بالاتر داشت. در واقع اين شرايط به شما ياد مي دهند چگونه از زمانهاي مطالعه، بهره‌وري بالاتري داشته باشيد. به شما مي آموزند قبل از شروع مطالعه چه اصولي را به کار گيريد، در حين مطالعه چه مواردي را فراهم سازيد و چگونه به اهداف مطالعاتي خود برسيد.

1- براي موفقيت در مطالعه ، بايد درست آغاز کنيد (cool):
يعني برنامه درسي خود را طوري تنظيم کنيد که از خواندن کتاب ها، هدفي واضح و روشن را دنبال کنيد.
- درس هاي خود را طوري برنامه ريزي کنيد که هنگام مطالعه، ابتدا کتاب هاي آسان را بخوانيد نه کتاب هاي مشکل را.
- در هنگام مطالعه يک کتاب، ابتدا از قسمت‌هاي آسان و جذاب شروع کنيد و بعد به سراغ بخش هاي مشکل تر آن برويد. اين کار را مي توانيد با مرور قسمت‌هاي خوانده شده قبلي آغاز کنيد. قسمت‌هاي آسان و جذاب علاقه ي شما را به خواندن افزايش مي دهند.
- در برنامه ريزي درسي خود، موضوع‌هاي مشابه را پشت سر هم قرار ندهيد و آنها را يکي پس از ديگري مطالعه نکنيد؛ تا حد ممکن بين آنها فاصله بگذاريد.
- اگر مي خواهيد چند کتاب را در يک روز مطالعه کنيد ابتدا زمان هاي خواندن و ترتيب قرار گرفتن آنها را مشخص کنيد و بعد به مطالعه بپردازيد .
- حتي المقدور براي يک کتاب بيش از دو ساعت وقت در نظر نگيريد و زمان هاي مطالعه را به مدت هاي دو ساعته تقسيم کنيد. تصور نکنيد که هر چقدر زمان مطالعه يک کتاب بيشتر باشد بهتر است؛ بر عکس هر چقدر زمان کوتاه گردد و موضوع مورد مطالعه عوض گردد، ميزان يادگيري افزايش مي يابد.
- اگر مي خواهيد در شش روز هفته شش کتاب بخوانيد، هرگز هر کتاب را در يک روز نخوانيد؛ براي شش روز، شش کتاب در نظر نگيريد . بهتر است هر روز را به شش قسمت تقسيم کنيد و در هر قسمت، يک کتاب بخوانيد و اين روند را در شش روز هفته ادامه دهيد.
- به روش تدريجي درس بخوانيد؛ يعني در طول سال تحصيلي درس بخوانيد و خواندن دروس را به شب هاي قبل از امتحان موکول نکنيد. مطالعه تدريجي و با تداوم در طول سال تحصيلي بسيار بهتر از مطالعه فشرده و با تراکم در چند روز قبل از امتحان است.

2- برنامه ريزي:
يکي از عوامل اصلي موفقيت داشتن برنامه منظم است. برنامه ريزي صحيح اين است که چگونه از وقت و امکانات موجود حداکثر استفاده را ببريد. عدم برنامه ريزي صحيح باعث اتلاف وقت شده و بازده مطالعه بسيار کاهش مي يابد. نکته اي که در اين جا قابل ذکر مي باشد اين است که داشتن برنامه مهم است ولي مهم تر از آن اجراء برنامه است.
الف) برنامه ريز درسي: بهترين برنامه ريز درسي، خود فرد است. يعني هر شخص بايد با توجه به شرايط روحي، جسمي، محيطي، زماني، علاقه، هدف، نقاط ضعف و قوت خويش براي خودش برنامه ريزي کند.
ب) کوتاه، ساده و قابل اجراء بودن برنامه صحيح است. يعني هر قدر برنامه حجيم و سخت باشد تاثير منفي بر روحيه فرد مي گذارند و به خاطر پيچيدگي شان، غالباً با شکست مواجه مي شوند. هر قدر برنامه کوتاهتر و ساده تر باشد، شخص راحت تر آن را در زمان تعيين شده انجام مي دهد و تجربه اي موفق در زمينه ي برنامه ريزي کسب مي کند و اين تجربيات موفق در رسيدن به موفقيت‌هاي بعدي تاثير به سزايي خواهند داشت.
ج) اجراي برنامه در زمان مشخص: وقتي برنامه اي را نوشته‌ايد بايد آن را در زمان مشخص اجرا کنيد. اگر نظم خاصي در اجراء برنامه داشته باشيد، به راحتي مي توانيد به اهداف خويش برسيد. کساني که نظم و ترتيب در اجراء برنامه را رعايت نمي کنند، غالباً برنامه‌هاي آنان با شکست مواجه مي شود.

3- نظم و ترتيب (blush):
« اساس هر سازماني به نظم آن بستگي دارد.»
رعايت نظم از شرايط مهم مطالعه به حساب مي آيد. چرا که نظم به ايجاد تمرکز حواس کمک مي کند. همچنين وقتي که نظم بر پا شد، يادگيري بهتر صورت مي گيرد. اگر اتاق و ميز مطالعه نامنظم باشد موجب حواس پرتي و اختلال در يادگيري مي شود. توجه داشته باشيد هر جور که مطالب را به حافظه بدهيد، بر همان اساس نيز مي توانيد آنها را بازيابي کنيد.

4- حفظ آرامش:
« آرامش ضمير ناخود آگاه را پويا و فعال مي کند.»
درسي را که با آرامش بخوانيد قطعاً بهتر مي توانيد بياموزيد. براي آنکه بازده مطالعه خود را بالا ببريد، در سخت‌ترين شرايط و حتي کوتاهترين زمان، نبايد مضطرب شويد. سعي کنيد در اين مدت کوتاه با آرامش خاطر مطالعه کنيد. مطالعه بدون اضطراب و خونسردي کامل، تاثيري بسيار مثبت در افزايش ميزان يادگيري دارد. توجه داشته باشيد که حفظ خونسردي و آرامش، هرگز به معناي بي خيالي و بي حالي نيست، بلکه به معني وضعيتي هوشيار همراه تمرکز حواس و بدون دلهره است. روانشناسان معتقدند که اضطراب کم براي مطالعه و موفقيت لازم است، زيرا شخص را به تحرک و فعاليت وا مي دارد و باعث مي شود که به طور جدي به درس خواندن بپردازد. اما اگر اين اضطراب از حد معمول خود خارج شود و استرس و دلهره در فرد ايجاد کند، نه تنها مفيد نيست بلکه مانع از فعاليتهاي وي شده و حتي در جلسه امتحان مانع از يادآوري آموخته‌هاي شخص مي شود. نکته اي که بايد به آن اشاره کرد اين است که در اغلب موارد، اضطراب، ناشي از تفکرات منفي شماست. وقتي که نسبت به امتحان تصور منفي داريد، از آوردن نمره کم مي ترسيد و عواقب قبول نشدن را در نظر مي گيريد. در نتيجه تصورات منفي، موجب اضطراب مي گردند و اضطراب سدي در راه کارايي حافظه مي گردد و اين عمل خود اضطراب بيشتر را به دنبال خواهد داشت و نهايتاً اينکه اين سيکل معيوب همچنان ادامه خواهد يافت.

5- استفاده صحيح از وقت (blush):
«بنيامين فرانکلين مي گويد: "پس وقت را تلف نکنيد زيرا زندگي از وقت تشکيل شده است".»
استفاده ي صحيح از وقت و هدر ندادن آن بسيار مهم است. چرا که زمان از دست رفته را نمي توان مجدداً باز يافت. زمان را نمي توان ذخيره کرد، نمي توان خريد و يا فروخت و نمي توان از 24 ساعت ديگران قرض گرفت. زمان سرمايه اي است که اگر مورد استفاده قرار نگيرد، از دست مي رود در حالي که يک سرمايه مالي اين چنين نيست.
اگر منصف باشيم با کمي دقت و تامل در مي يابيم که مشکل اصلي کمبود وقت نيست ، بلکه در نحوه استفاده از آن است .

6- سلامت و تندرستي:
« عقل سالم در بدن سالم است.»
سلامت جسمي و رواني در يادگيري تاثير به سزا دارد.

7- تغذيه مناسب (biggrin):
« تغذيه صحيح نقش مهمي در سلامتي دارد.»
غذا را به موقع و سر وقت بخوريد، از خوردن غذا در ساعت‌هاي گوناگون و بدون نظم و برنامه به پرهيزيد. سعي کنيد صبحانه و ناهار و شام را در ساعات معين بخوريد. به برنامه غذايي خود نيز نظمي خاص بدهيد.

8- تنفس صحيح (blink):
« يکي از مهمترين اعمال بدن انسان، تنفس است.»
تنفس عميق باعث مي شود که ما در هر نفس اکسيژن بيشتري را به شش‌هاي خود برسانيم. اين اکسيژن به سلول هاي مغزي که خود ذخاير اکسيژن کمي دارند کمک مي کند تا فعاليت بيشتري داشته باشند. افزايش فعاليت اين سلول ها يعني پمپاژ بيشتر يون ها بين دو سري غشاء سلول به خصوص براي يون‌هاي سديم و کلسيم که به خارج غشاء مي روند و پتاسيم و کلر که به داخل آن مي آيند. هرگاه تغييرات غشاء نرون به نرون بعدي منتقل شود، اين تغييرات به نوبه خود مسيرهاي جديدي براي انتقال از راه مدارهاي عصبي مي شوند و وقتي اين مسيرهاي جديد برقرار شدند با تفکر ما فعال مي شوند و خاطره‌ها را مجدداً توليد مي کنند. اين فرآيند، که حافظه نام دارد، کاملاً به اکسيژن نياز دارد. به همين دليل است که در هواي آلوده به دود سيگار و ساير گازهاي سمي بازده يادگيري و حافظه به شدت کاهش مي يابد. از سوي ديگر تنفس صحيح و عميق باعث مي شود که سيستم ايمني ما فعالتر شود. بنابراين حرکات عضلاني و تنفس عميق، جريان لنفاوي را به راه مي اندازد و باعث مي شود که گردش خون بهتر انجام شود. خود لنف بهتر کار کند و سيستم ايمني تقويت شود.

9- ورزش:
« ورزش کليد عمر طولاني است.»
شما مي توانيد ورزش هاي دلخواه خود را انتخاب کنيد و در برنامه روزانه خود قرار دهيد. به طور مثال پياده روي يکي از ورزش هاي مفيد و مناسب و در عين حال بسيار ساده و براي عموم امکان پذير است. علاوه بر پياده روي از ورزش هاي مفيد براي کسب تمرکز فکر و پرورش حافظه «يوگا» است. يوگا به معناي تمرکز نيرو در اصطلاح هندي يعني تمرکز فکر و حواس. با انجام تمرينات يوگا مي توانيد تمرکز حواس خود را بهبود بخشيد.

10- استراحت مغزي (biggrin):
« هنگامي که خسته هستيد، مطالعه نکنيد.»
براي انجام کارهاي فکري خصوصاً مطالعه بايد مغز کاملاً آماده و سرحال باشد تا در به خاطر سپردن مطالب مشکل نداشته باشد. شما مي توانيد از روش هاي مختلف و دلخواه خودتان براي رفع خستگي استفاده کنيد، اما يکي از روش هاي مناسب براي رفع خستگي تنفس عميق است. همچنين يک خواب سبک و کوتاه در مواقعي که خيلي خسته هستيد در برطرف کردن خستگي بسيار مناسب است.

11- خواب کافي (rolleye):
« خواب فراگيري و حافظه را تقويت مي کند.»
يک خواب 8-6 ساعته معمولاً کافي است. بنابراين سعي کنيد طوري برنامه‌هاي درسي خود را تنظيم کنيد که شبها حداقل 6 ساعت بخوابيد تا مغز شما به اندازه کافي استراحت کند. همچنين خواب نيم تا يک ساعت ( ظهرها بعد از ناهار ) بسيار مناسب است.

12- درک مطلب:
« آنچه در حافظه بلندمدت باقي مي ماند، معني مطالب است.»
سعي کنيد هنگام مطالعه، مطالب را به خوبي درک کنيد تا بتوانيد به راحتي آنها را به خاطر بسپاريد. نکته اي که در درک معني تأثير بسزا دارد و بازده مطالعه را بسيار افزايش مي دهد، يادداشت برداري مطالب خوانده شده است. يادداشت برداري در افزايش ميزان يادگيري بسيار مؤثر است.

13- تشويق و پاداش:
«تشويق نيروهاي ذهني و رواني را به فعاليت وا مي دارد.»

14- شرطي شدن:
« شرطي شدن به تمرکز حواس کمک مي کند.»
براي يادگيري و ايجاد تمرکز حواس شرطي شدن نسبت به مکان و زمان مطالعه نقش مهم دارد. براي آنکه تمرکز حواس راحت تر به دست آيد و سريعتر براي آن آماده شويد، بايد به مکان و زمان مطالعه خود را شرطي کنيد.

15-تحرک مغزي:
« هنگام مطالعه نبايد کاملاً آرام نشست.»
منظور از تحرک، حرکت کردن و راه رفتن در حين مطالعه نيست و يا هدف از حرکت، فعاليت زياد بدني نيست که در اين صورت نيز تمرکز حواس مختل مي شود و ميزان يادگيري کاهش مي يابد. اصولاً بهترين وضعيت براي مطالعه، نشستن پشت ميز است نه حرکت کردن و راه رفتن. منظور از تحرک اين است که در حين مطالعه هر چند دقيقه، يک بار حرکتي کوچک داشته باشيد تا گردش خون در مغز بهبود يابد و بهتر بتوانيد مطالب را بياموزيد. حتي با چند حرکت ساده سرو بدن مي توانيد از حالت رکودي و رخوت جلوگيري کرده و با تمرکز بالاتري درس بخوانيد.

16- اتاق مطالعه (happy):
« اتاق مطالعه بايد آرام باشد.»
اتاق مطالعه بايد ساکت و آرام و تا حد ممکن از عکس، پوستر و اشيايي که موجب حواس پرتي مي شوند، خالي باشد.
نور اتاق بايد کافي و مناسب باشد. بهترين نور براي مطالعه روشنايي روز است. نور بايد در سطح اتاق پخش گردد. بنابراين چراغ مطالعه براي درس خواندن مناسب نيست . نور نبايد کم باشد. اتاق مطالعه بايد از تهويه مناسبي برخوردار باشد.
در مطالعه فاصله چشم تا کتاب بايد رعايت شد و فاصله مناسب حدود 40-30 سانتي متر است. ميز مطالعه بايد از نظر ارتفاع وسعت و رنگ مناسب باشد.

17- زمان مطالعه (blush):
واقعيت اين است که هيچ زماني به طور دقيق و انحصاري براي مطالعه وجود ندارد. زمان مطالعه بستگي به خودش دارد که چه موقع از نظر جسمي و رواني آمادگي لازم را داريد. نکته اي که در مورد زمان مطالعه بايد رعايت کنيد استراحت چه قبل از مطالعه و چه بعد از مطالعه را بايد در نظر گرفت. نيم ساعت مطالعه و 5 دقيقه استراحت، روش بسيار خوبي براي مطالعه کردن است. زيرا اولاً شما آستانه يادگيري را رعايت مي کنيد و ثانياً با استراحت کوتاه، فرصتي براي مغز در نظر مي گيريد تا به تجزيه و تحليل اطلاعات بپردازد. بايد يادآور شد که نيم ساعت مطالعه و 5 دقيقه استراحت به اين معني نيست که دقيقاً بعد از نيم ساعت مطالعه حتماً استراحت کنيد حال اگر چند دقيقه اين طرف و آن طرف شد، اشکالي ندارد. اما بهتر است بيش از 45 دقيقه نشود.

برگرفته از سايت http://forum.p30world.com/arshive/index.php/t-70591.html
خدانگهدار

درد را از هر طرف نوشتم درد بود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.