• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 13158)
شنبه 4/2/1389 - 8:42 -0 تشکر 197035
آیا نامزدتان معتاد است؟

به نظرم رسید که این بحث برای همه ما خیلی مفیده چراکه اکثر کاربران تبیان نوجوانان و جوانان هستند و تعدادی هم ممکن است بخواهند به زودی تشکیل خانواده بدهند. گفتم شاید بد نباشه این مطلب را برای شما عزیزان بگذارم تا  اگه موارد دیگه ای هم در این مورد هست و در این مقاله آورده نشده شما آن را برای دوستان مطرح و در این زمینه بحث کنید. هر کدام از شما منبعی از اطلاعات و تجربه هستید که با در اختیار قرار دادن آن برای دیگران می توانید کمک دیگری برای موفقیت آن ها داشته باشید.

 

http://img.tebyan.net/Big/1389/02/81147162153018013186150181959118814627130.jpg

بحث اعتیاد در سال‌های اخیر در کشورمان یکی از عمده‌ترین مسایل مطرح شده در جامعه است. با وجود آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ایجاد شده توسط فرد مصرف ‌کننده، باید به فرد معتاد به عنوان یک انسان باهمه آرزوها و آمال فردی نگاه کنیم. اعتیاد معمولا در سنین نوجوانی شروع می‌شود. هر چند به ندرت می‌تواند در سنین بالاتر نیز آغاز شود که در این صورت معمولا علت خاصی برای ابتلا به آن وجود دارد. بسته به سن شروع، مسایل مختلفی مانند اشتغال، ازدواج، بچه‌دارشدن، ادامه تحصیل و ارتباط اجتماعی در پیش روی فرد قرار دارد که تمام این موارد می‌توانند تحت‌الشعاع مصرف مواد فرد قرار گیرند. در مورد ازدواج مصرف‌کننده مواد مخدر سوال‌های مختلفی در جامعه ازطرف بستگان، دوستان و سایرین مطرح می‌‌شود. برخی اعتقاد دارند که ازدواج به صورت یک فاکتور حمایتی اجتماعی می‌تواند باعث بالابردن انگیزه فرد برای‌ترک مواد شود، فرد را مسوولیت‌پذیر کند و استرس او را کاهش دهد و مشغولیت با مسایل خانواده باعث شود زمان کمتری برای گذراندن با دوستان و هزینه کمتری نیز برای خرج کردن برای مواد در اختیار داشته باشد. این باوری است که در کشورما در رابطه با ازدواج و نقش آن در درمان همه دردها و بیماری‌ها وجود دارد که البته این موضوع به طور مطلق صحت ندارد.

ازدواج در ابتدای امر انگیزه خوبی برای‌ ترک اعتیاد است. این انگیزه می‌تواند کوتاه مدت یعنی برای مخفی ماندن اعتیاد در تست مورفین و بلند مدت برای پاک ماندن در همه زندگی باشد. معمولا در آستانه ازدواج مراجعات زیادی از این دست به مراکز درمان اعتیاد دیده می‌شود و بیماران در این مرحله ممکن است به طور موقتی پاك شوند.

http://img.tebyan.net/big/1384/11/19011747171315318911719720919530219239135.jpg

اعتیاد تنها به معنای حضور یك ماده مخدر و یا محرك در خون نیست. با مصرف حتی یك بار از بعضی از مواد مدار پاداش خاصی در مغز تحریك می‌شود كه تقریبا همیشه به طور نیمه خاموش حتی در هنگام عدم مصرف باقی می‌ماند. مصارف طولانی مدت می‌تواند باعث ایجاد تغییرات خاصی در شخصیت فرد شود. این تغییرات می‌تواند به‌ صورت انفعال، وابستگی یا پرخاشگری باشد. مهارت‌های زندگی(كنترل خشم، ‌استرس، همدلی.....) به خصوص در مصرف‌كنندگان مواد پرتخریب آموخته نمی‌شوند و مواد تنها به صورت سرپوشی برای آرام‌سازی و پركردن ناكفایتی این افراد به كار می‌رود. بعد از ترک فرد مواجه با سال‌های از دست‌رفته و ناتوانایی‌های خود می‌شود و در مقابل با مسایل پراسترس راه‌حلی بلد نیست.

 

ازدواج به عنوان یک مرحله پرمسوولیت و استرس‌زا نیازمند مهارت‌های بین فردی و اجتماعی خاصی است. بعداز گذشتن ماه‌های اولیه در فردی که تنها به صورت پاکسازی بدن از مواد درمان شده است، فرد در یک موقعیت تنش‌زایی قرار می‌گیرد که در حل آن ناتوان است و با توجه به ماهیت بیماری اعتیاد، عود و مصرف مجدد دور از انتظار نیست. به نظر می‌رسد ماندگاری این افراد در ‌ترک نمی‌تواند زیاد باشد. صورت مثبت قضیه این است که در فردی که از حمایت خانوادگی نامناسبی برخوردار بوده است و یا در محیط‌های اجتماعی پراز موادمخدر و مصرف‌کننده زندگی می‌کرده است، با دوری از این شرایط بتواند روزهای پاک بیشتری را تجربه کند.

 

در مورد اعتیاد این نکته را باید در نظر داشته باشیم که امکان عود و بازگشت همیشه وجود دارد و هرگز درمورد ‌ترک کامل آن نمی‌توان به طور قطعی اظهار نظر کرد. توجه به نکته فوق باعث می‌شود که در جامعه دلواپسی خاصی در مورد ازدواج با فرد مصرف‌کننده وجود داشته باشد.

 

 چگونه می‌توان مطمئن شد که همسر آینده ما مصرف‌کننده مواد مخدر نیست؟

تست‌های مورفین (به تنهایی و بدون حضور موادمحرک) آزمایش غربالگری اعتیاد در کشور ماست. دلواپسی در مورد پاسخ منفی کاذب این تست‌ها و اینکه گاهی روش‌هایی برای مخدوش کردن نتایج این تست‌ها موجود است، بی‌جا نیست. این نکته را هم اضافه کنم که در مراکز تخصصی امکان پیگیری حضور انواع مواد به طور صددرصد وجود دارد که با هیچ ماده‌ای قابل پوشش دادن نیست. مشکل در اینجاست که این افراد درست در حوالی انجام آزمایش دست به‌ترک ماده مصرفی به هر روشی می‌زنند که در آن زمان جواب آزمایش به طور درست منفی و به معنای عدم حضور ماده گزارش می‌شود.

راه های دیگر تشخیص: تغییرات خلق‌وخو، شایع‌ترین علامت مصرف است. در طی روز فرد می‌تواند تغییرات بارز وبیش از حدی در رفتار و خلق داشته باشد. حتی گاهاً این افراد در هنگام مصرف مواد بسیار مهربان و پرتوجه می‌شوند. در ساعت نیاز به مصرف مواد تحریک‌پذیری شایع است. این افراد درساعات خاصی نیاز به تنهایی دارند و از بودن کنار خانواده به هر دلیل امتناع می‌کنند و از جمع‌هایی که نیاز به حضور مداوم و طولانی مدت دارند فرار می‌کنند. که نمونه آن رفتن به سفرهای دسته جمعی است. 

 مشکلات خواب به صورت کم‌خوابی، پرخوابی، به هم خوردن ساعات معمول خواب و بیداری، خواب آلودگی روزانه و بیداری‌های شبانه می‌تواند با انواع مواد دیده شود. همچنین تغییرات وزن و اشتها به صورت کاهش و افزایش مشاهده می‌شود. تغییر در رفتار جنسی اعم از میل یا تحریک جنسی رخ می‌دهد. مصرف بعضی از مواد بوی خاصی دارد که از لباس ووسایل شخص استشمام می‌شود. در چهره برخی از مصرف‌کنندگان نیز می‌تواند تغییراتی را به صورت کبودی دور چشم، فرو رفتن گونه‌ها، آسیب‌های دندانی و تیرگی لب‌ها مشاهده کرد.

در معتادان تزریقی آثار تزریق روی دست‌ها و بازوها و نقاط غیرمعمول در کشاله ران یا گردن دیده می‌شود که می‌تواند توسط لباس یا خالکوبی پوشانیده شود. گاهی نیز صدای مصرف‌کنندگان استنشاقی تودماغی می‌شود

 

وجود چه وسایلی در محل کار و زندگی فرد می‌تواند ما را به او مشکوک کند؟

برای مصرف بعضی از مواد وسایل خاصی مورد نیاز است. مثلاً دیدن سوزن سوخته یا کاغذهایی که لوله شده‌اند و یا دستمال نیم‌سوخته و ابزار شیشه‌ای خاص می‌تواند شک‌برانگیز باشد. در مورد علایم و نشانه‌های فوق قطعا نمی‌شود اظهارنظر کرد. در بعضی از افراد علایم مشابهی وجود داردکه ناشی از مصرف مواد نیست و در مقابل مصرف‌کننده‌هایی نیز هستندکه شدت علایم در آنان قابل ملاحظه نیست. توجه کنید که هیچ فردی حتی پزشک به‌رغم وجود نشانه‌های بالینی و مشکوک، در مورد مصرف یا عدم مصرف مراجع بدون آزمایش نمی‌تواند اظهار نظر قطعی کند. خوش بینی و بد بینی بیش از حد هردو در فردی که قرار است با وی ازدواج کنید می‌تواند زندگی آینده شما را تحت‌الشعاع قرار دهد.

 

نظر شما دوستان خوب  در این زمینه چیست؟

تجربیات شما در این مورد تا چه مقدار است؟ منتظر پاسخ ها و نظرات خوب شما عزیزان هستیم.

گروه سیمرغ با اندکی تغییر و تلخیص 

 

شنبه 4/2/1389 - 18:36 - 0 تشکر 197133

كاش اعتیاد فقط اعتیاد به سیگار بود فقط!!!
متاسفانه الان هر چی كه دست روش بذاریم اعتیاد زا هست
از همین اینترنت گرفته تا سیگار و موارد مخدر و .... كه خودتون میدونید

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 8/2/1389 - 8:14 - 0 تشکر 197722

ای جوان مغرور چرا با اعتیاد خود خانواده را نابود می كنی تو مغرورترین فرد روی زمین هستی

چهارشنبه 8/2/1389 - 9:4 - 0 تشکر 197723


از عوامل دیگه هم میشه به اینا اشاره کرد

غیبت‏های طولانی و پیش بینی نشده جوانان، اُفت تحصیلی، ترك منزل و محل كار بدون اطلاع خانواده گاهی یكی از نشانه‏های هشدار دهنده اعتیاد می‏باشد.

فرزندان بیشترین الگو را از خانواده و اطرافیان و دوستان نزدیك می‏گیرند، لذا چنانچه به چنین مواردی در محیط خود برخورد نمودید، مواظب همانند سازی فرزندان خود با آنها باشید.

از اختلافات داخلی و مشاجره بپرهیزید چرا كه اثرات منفی آن بر فرزندان گاهی باعث پناه بردن آنان به سوء مصرف مواد می‏گردد.

مست نگاه تو ام 
چهارشنبه 8/2/1389 - 9:10 - 0 تشکر 197724


برای کسب اطمینان از سلامت زوجین انجام آزمایشهای زیر قبل از ازدواج ضروری است :

تشخیص مبتلایان به سیفلیس

تشخیص مبتلایان به تالاسمی

تشخیص معتادین

بیماریهای مقاربتی - که در زمان تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند - را می توان قبل از ازدواج و یا قبل از بارداری به وسیله معاینات و آزمایش های اختصاصی تشخیص داد . برخی از این بیماریها عبارتند از : سوزاک ، سیفلیس ، کلامیدیا ، ایدز و زگیل تناسلی . با تشخیص این گونه بیماریها می توان از ابتلا فرد دیگر ( همسر ) و نیز احتمالاً ابتلا به جنین در داخل رحم پیشگیری کرد .

مصرف سیگار ،‌الکل و مواد مخدر در زن یا مرد می تواند روی قدرت باروری مؤثر باشد و موجب ناباروری و یا کاهش ارتباط جنسی شود . در صورت حاملگی نیز عوارض بارداری ( افزایش خونریزی ، زایمان زودرس ) و نیز عوارض نوزادی ( ناهنجاریهای مادرزادی ،‌تأخیر رشد داخل رحمی جنین ، تولد نوزاد با وزن کم ، اختلالات رفتاری و عقب ماندگی ذهنی نوزاد و بالاخره افزایش مرگ و میر دوره نوزادی ) افزایش می یابد . لذا توصیه می شود معتادان به هر یک از این مواد قبل از اقدام به ازدواج و یا قبل از بارداری از مصرف سیگار ، الکل و مواد مخدر خودداری کنند .



خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
چهارشنبه 8/2/1389 - 9:16 - 0 تشکر 197725


با این حال که تاپیک جالبیه ولی نمی دونم چرا کسی بحث نکرده روش ؟؟؟؟
اما یه سوال اگر کسی قبلا از ازدواج بدونه که همسرش معتاده ولی بعلت اینکه واقعا اون رو دوست داره و نمی تونه رهاش کنه باهاش ازدواج کنه به امید اینکه بعد از ازدواج خودش ترکش بده چی؟
این روش درسته ؟
دوستی دارم که دچار این مشکل شده و به هیچ وجه نمی تونه با این مسئله کنار بیاد.
به مشاورین زیادی مراجعه کرده که همه به اون توصیه کردن که ازدواج با این شخص اشتباهه ولی
اون نمی تونه خودش رو قانع کنه و دل بکنه از عشقی که نسبت بهش داره
و فکر می کنه بعد از ازدواج خودش می تونه ترکش بده
نظر شما چیه ؟
فکر می کنید که باید دل بکنه
یا نه ازدواج کنه به امید اینکه بتونه اون رو ترک بده ؟

چهارشنبه 8/2/1389 - 9:28 - 0 تشکر 197729

توی مغز مسیری هست به اسم مسیر طلایی که مسیر پاداش های ذهنیه. وقتی یه چیزی بتونه این سلول ها رو تحریک کنه چنان لذتی به طرف دست می ده که برای دستیابی به اون باز هم سراغ اون کار می ره. مثلا بچه هایی که به پلی استیشن معتاد میشن، وقتی گل می زنن چنان از خودشون بیخود میشن که برای رسیدن به اون لذت دوباره و دوباره تلاش می کنن. این در مورد معتاد ها هم صدق می کنه و این علت اصلی بازگشت فرده وگرنه فرد پس از ترک از نظر جسمی هیچ نیازی به بازگشت نداره برای همین هم بهترین راه ترک تغییر روش و استیل زندگیه که الان مثلا در گروههای NA از این روش استفاده میشه. اینم بگم که مثلا یه معتاد به کوکایین در بار اول لذت بسیاری رو از این کار می بره و برای رسیدن به اون ادامه می ده ولی هرگز اون لذت اول رو تجربه نمی کنه!

چهارشنبه 8/2/1389 - 9:48 - 0 تشکر 197736


دوست عزیز سلام /hsn_meshki
به نظر من هم مشاورین محترمی که ایشان مراجعه کرده اند درست می گن. اعتیاد یک بیماری است و تضمینی برای اینکه شخص بتواند اعتیاد آن فرد را ترک بدهد وجود ندارد. به این دوست عزیز بگوید در این زمینه احساسی عمل نکنند. سرنوشت را نمی توان از سر نوشت.

چهارشنبه 8/2/1389 - 10:2 - 0 تشکر 197738

با سلام ... بحث جالبیه ... در مورد مصرف مواد مخدر لازم میدونم نکته زیر رو اضافه کنم :

در استعمال دارو بمدت دراز ( و هر نوع تركیبات شیـمیائی مختلف در حد تحمل بدن ) نوعی تطابق بیـولوژیكی بوجود

می‌آید كه در صورت قطع استعمال آن دارو یا ماده شیمیائی معین و بخصوص ( مانند استعمال طولانی داروهای

مسـكن یا خواب آور ) ممكنست اختلالات فیزیكی و شیمیائی و بدنبال آن اختلالات فیـزیولوژیكی و بیولوژیـكی

محسوس و گاهی غیرقابل تحمل در شخص بوجود آید زیرا بدن در اثر عادت به آن دارو و تطابق با شرایـط مربوط

بمصرف آن به یك اعتدال مجازی موقتی رسیـده كه با حذف آن ، اعتدال بدن بر هم میخورد و شخص موقتاً‌تحت فشار

خاصی قرار میگیرد زیرا بدن مستقیماً به آن دارو عادت كرده و خو گرفته است كه ایـن امر در مورد مواد مخدر بسیـار

سخت و از تمام انواع عادات بیـولوژیكی یاحیاتی ( تطابق بیـولوژیكی ) دردناكتر و غیرقابل تحمل‌تر است .


یا من اسمه دواء و ذکره شفاء

چهارشنبه 8/2/1389 - 11:1 - 0 تشکر 197745


عجب انجمن انلاینی ممنون از مدیر انجمن که سریع پاسخ دادند
ولی یه سوال البته شاید دیگه به بحث ربطی نداشته باشه ولی چون برای خودم این سوال پیش اومده اینکه میگن تقدیر ادما هر چی باشه نمیشه عوض کرد چی اگه واقعا خدا مقدر کرده باشه که این دوتا باهم ازدواج کنن چی ؟
منظورم اینه که اگه عقدشون تو اسمونا بسته شده باشه چی بازهم میشه تغییرش داد؟
نمی دونم منم گیج شدم با این بچه بازی های رفیقم.
به هر حال بچه ها دعا کنید که هر چی که صلاحش هست و درسته اتفاق بیفته.
خودش بچه خوبی ایه
ولی خب اعتیاد خطرناکه
خدا رحم کنه

چهارشنبه 8/2/1389 - 12:3 - 0 تشکر 197757

hsn_meshki گفته است :
[quote=hsn_meshki;349667;197745]
عجب انجمن انلاینی ممنون از مدیر انجمن که سریع پاسخ دادند
ولی یه سوال البته شاید دیگه به بحث ربطی نداشته باشه ولی چون برای خودم این سوال پیش اومده اینکه میگن تقدیر ادما هر چی باشه نمیشه عوض کرد چی اگه واقعا خدا مقدر کرده باشه که این دوتا باهم ازدواج کنن چی ؟
منظورم اینه که اگه عقدشون تو اسمونا بسته شده باشه چی بازهم میشه تغییرش داد؟
نمی دونم منم گیج شدم با این بچه بازی های رفیقم.
به هر حال بچه ها دعا کنید که هر چی که صلاحش هست و درسته اتفاق بیفته.
خودش بچه خوبی ایه
ولی خب اعتیاد خطرناکه
خدا رحم کنه

درود

بله - متاسفانه همینطور هست 

اعتیاد بدترین چیز هست

اعتیاد تبدیل هستی به نیستی هست

واسه اون امری که فرمودین هم همینطوره، به قول شما اگه عقد اینها توی آسمونها بسته شده باشه و خدا و مقدر کرده باشه، پس لوازم ترک و بهبودی رو هم حتما تهیه میکنه

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.