• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن موبایل > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
موبایل (بازدید: 1460)
جمعه 3/2/1389 - 11:24 -0 تشکر 196917
کدام گوشی های موبایل در دنیا برترین می شوند؟

در این اكوسیستم گوشیها ، گوشیهای موبایل در حقیقت گیرنده محسوب می‌شوند.به عبارتی بی واسطه ترین رابط كاربر با اینترنت. طبعا این قسمت از اكوسیستم موبایل برای اكثریت افراد بیشتر شناخته شده است. اما نكته ظریفی اینجا وجود دارد، اكثر كاربران- بخصوص با توجه به وضعیت موبایل در كشور ما- دقت نمی‌كنند كه این گوشیهای موبایل خودشان تحت تاثیر دو فاكتور گفته شده در پست‌های قبلی هستند یعنی این كه آن گوشی بسیار خوب از كدام استاندارد قابلیت پشتیبانی دارد؟ همچنین گوشی مورد نظر آیا توسط اپراتورهای مهم مورد استفاده هست یا خیر؟ فرض كنیم موارد بالا برای تمامی گوشیها یكسان باشد: كدام گوشیها نسبت به بقیه برتری پیدا خواهند كرد؟

قبل از ورود به بحث بار دیگر تاكید می‌كنم كه تمامی این بحثها مربوط به آن قسمت از بازار است كه ما اصطلاحا بعنوان گوشیهای هوشمند یا smartphone می‌شناسیم. بعبارتی گوشیهایی كه می‌توان بر روی انها سیستم عامل نصب كرد، برنامه اضافه كرد و تغییراتی در ان داد. در صورتی كه قسمت حجیمی از بازار شامل این گوشیها نیست.یعنی عمدتا گوشیهای ارزان قیمت و حتی میان قیمت قابلیت تغییرات بسیار محدودی دارند. در این قسمت از بازار همان رتبه‌بندی قدیمی –كه احتمالا همه شما از ان باخبرید- تا سالها حاكم خواهد بود: ١-نوكیا ٢-موتورولا ٣-سامسونگ ٤-ال جی ٥-سونی اریكسون (كه ممكن است در طول زمان اندكی جابجا شوند).

حال برسیم به هسته اصلی بحث و احیانا بسیار مناقشه‌انگیز:

گفتیم كه در بازار گوشیهای هوشمند عامل تعیین كننده سیستم عامل است. این سخن اگرچه تاحدودی درست است اما كاملا دقیق نیست. دقیق ترین عبارت ممكنه می‌تواند چنین باشد – كه توصیه می‌كنم به مفهوم ان كاملا دقیق شوید:

مهمترین عامل در برتری گوشیهای موبایل در آینده، قدرت اكوسیستم آن است و نه فقط سیستم عامل آن.

در نوشته‌های قبلی از عبارت «سیستم عامل» استفاده شده بود. مثلا: آیفون-ویندوز-اندروئید و…. اما در اینجا می‌خواهم آن سخن را دقیقتر كنم و بگویم باز خود سیستم عامل هم تمام ماجرا نیست: آن چیزی كه مهم است اكوسیستمی است كه سیستم عامل گفته شده جزئی از آن خواهد بود. یعنی چه؟ با مثال توضیح می‌دهم:

- آیفون: آیفون توانسته اكوسیستم بسیار قدرتمند بسازد. دو جزء اصلی اكوسیستم آیفون ١- سیستم عاملی كه بر روی گوشیهای موبایل آیفون نصب شده ٢- جزء بینهایت مهمی كه تقریبا هیچ كس به اهمیت كلیدی و بنیادین ان اشاره‌ای نمی‌كند:app store

به همین منوال سایر اكوسیستمها نیز از دو جزء ساخته شده‌اند: یك نسخه از سیستم عامل كه بر روی گوشیها نصب می‌شوند و یك جزء دوم كه نامهای متعددی به ان داده شده و من در اینجا- با استناد به ویكی پدیا- به آن digital distribution platform می‌گویم.

هركدام از این پلتفرم‌ها یك آدرس رسمی در اینترنت دارند(application market places). برای مثال:

- آیفون: app store

- اندروئید: android market

- RIM: كه app world گویند.

- نوكیا: ovi

- مایكروسافت: windows marketplace

پلتفرم مهمتر از سیستم عامل:

من شخصا معتقدم در یك اكوسیستم ، ماركت (=اپ استور ) به مراتب مهمتر از خود سیستم عامل است! یعنی معتقدم  تمام قدرت آیفون بخاطر سیستم عامل بسیار خوب ان نیست بلكه منشا اصلی قدرت ان در اپلیكیشنهای بسیار خوب و متعددی است كه برای آن منتشر شده.

به همین دلیل: شخصا معتقدم اوپن سورس بودن یا نبودن سیستم عامل موجود در یك اكوسیستم چندان اهمیتی در بررسی بازار ندارد بلكه مهم ان است كه SDK منتشره توسط شركت مربوطه چقدر بتواند developer های بیشتری را به سمت خود جلب كند.

قبل از برجسته كردن رگ گردنتان، باری دیگر به جمله بالا دقت كنید: نگفتم اوپن سورس بودن را دوست دارم یا ندارم! نگفتم با ارزش است یا بی ارزش – كه باید بگویم شخصا تفكر و محصولات اوپن سورس را دوست دارم و برایش هم بسیار ارزش قایلم- بلكه گفتم اوپن سورس بودن سیستم عامل تاثیری در جهت بازار نخواهد داشت.

به همین دلیل است كه با وجود اینكه گوگل سیستم عامل اندروئید را اوپن سورس منتشر كرده و با وجود اینكه آیفون سورس بسته است و سختگیریهای اپل در این زمینه باعث رنجشهای زیادی شده اما صحنه اصلی رقابت در ماركت‌پلیس آنها است و نه در هسته سیستم عامل آنها.

در حال حاضر اپل قوی‌ترین و غنی ترین ماركت‌پلیس( اپ استور) موجود در وب را دارد. پس از ان آندروئید قرار گرفته. سایرین با فاصله بسیار از این دو قرار دارند. در اینجا می‌توان به RIM، مایكروسافت و نوكیا اشاره كرد.

پس می‌توان حدس زد كه بازیگران اصلی در این حوزه طی ٥-١٠ سال آینده چند مورد بالا و رقبای احتمالی آینده‌ای هستند كه بتوانند  اكوسیستم  خود را بوجود بیاورند. برای مطالعه بیشتر توصیه می‌كنم این لینك مفید ویكی پدیا را ببینید.

كدام برندها در این اكوسیستمها حضور دارند؟

در این لینك ویكی پدیا می‌توانید لیستی تقریبا كامل به همراه مقایسه امكانات هركدام از گوشیهای هوشمند بیابید:

- آیفون: فقط خود اپل در این اكوسیستم حضور دارد.

- اندروئید: مهمترین برند HTC است. این شركت تایوانی توانسته عنوان عمده‌ترین تولیدكننده گوشیهای آندروئید را از آن خود كند. هرچند در این قسمت كمپانیهایی مثل موتورولا و سامسونگ و … نیز حضور دارند.

- ویندوز موبایل: بازهم HTC عمده‌ترین تولیدكننده گوشیهای مبتنی بر ویندوز موبایل است.

-نوكیا( سیمبین- ممو و…): اكنون اصلی‌ترین تولیدكننده اسمارت فونهای مبتنی بر سیمبین خود نوكیا هست.

توجه به بعضی آمارها جالب است:

- در طی سه سال گذشته كماكان نوكیا با سیستم عامل سیمبین بیشترین درصد اسمارت فونها را از ان خود داشته. اما در طی این مدت هر سال درصد نوكیا از این بازار كاهش یافته.

- هنوز RIM دومین تولیدكننده بزرگ اسمارت فونهاست. در طی این سه سال درصد بازارش افزایش یافته.

- و می‌رسیم به اپل با آیفونش: سومین برند مطرح اسمارت فونها كه هر سال درصد بازارش جهش محسوس داشته.

- اندروئید نیز افزایش بسیار خوب و چشمگیری داشته است. بسیاری معتقدند اندروئید اصلی‌ترین رقیب آیفون است.

- در این بین شركتهایی مثل palm همانگونه كه قبلا اشاره كردم چاره‌ای جز خارج شدن از گردونه رقابت ندارند. اگر اخبار را دنبال كرده باشید طی چند روز اخیر كمپانی پالم برای فروش عرضه شده و در این بین HTC یكی از خریداران عمده ان است.

- اتفاقات مربوط به HTC  را با دقت دنبال كنید! در آینده از این برند بسیار خواهیم شنید!!

برای درك اهمیت دنیای موبایل و علت تاكید بسیارم بر روی آن به تازه‌ترین اظهارات اریك اشمیت( مدیرعامل گوگل) دقت كنید:

                                        MOBILE is the FUTURE

با ما همراه باشید

منبع valehi.blogfa.com

                                      عرفان والهی

چهارشنبه 19/3/1389 - 20:20 - 0 تشکر 204798

از همون اول نوکیا برتره. چونکه نوکیا همانند یک کامپیوتر جیبی عمل میکنه. سونی اریکسون هم به نوبه خودش مورد پسند همگان قرار گرفته و ظاهری شیک و ظاهر پسند نسبت به سایر گوشی ها به خود اخنصاص داده../

زندگی چیدن سیبی است باید چید و رفت / زندگی تکرار پاییز است باید دید و رفت

زندگی رودی است جاری که هرکه آمد شادمان / کوزه ای پر کرد و رفت . . .

پورتال بندری های خونگرم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.