• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2825)
سه شنبه 31/1/1389 - 14:51 -0 تشکر 196374
آشنایی با مزاج‌ها

با سلام 

طبع انسان ها بسته به نوع آب و هواِ محل زندگی و رژیم غذایی موجود (عادات غذایی) به چهار دسته تقسیم می‌شود كه هر یك به دو قسم منقسم می‌گردد:
ابتدا 4 گروه اصلی عبارتند از: 1- دموی 2- سوداوی 3- بلغمی 4- صفراوی كه هر یک از این 4 قسم به دو گروه تر و خشک تقسیم می‌شوند. ابتدا شرح حال صفراوی‌ها و درمان‌‌های موجود:

 • صفرا: در لغت به معنای زردی است كه در طب جدید به آن یرقان گفته می شود كه معمولاً اطفال تازه متولد شده در اثر مصرف بیش از حد گرمی‌جات مادران خود، در بدو تولد به آن دچار می‌شوند و اطبا طبق عادت دیرینه با تجویز مواردی مثل شیرخشت كه طبعی سرد دارد به درمان این عارضه می‌پردازند.

اما درمان این عارضه در افراد بالغ طبق روایات معصومین: با سه روش انجام می‌شود كه عبارتند از: 1- قی 2- تنقیه 3- حجامت؛ كه در كنار این سه روش درمانی پرهیز از موارد صفرازا مثل شیر گاو و هم توصیه می‌شود. ضمن این كه در بین غذاهای معمول مردم از نخود به عنوان صفرا بر (یعنی ضد صفرا) نام برده می‌شود.
در خون حاصل از حجامت افراد صفراوی خون كمرنگ با میزان گلبول قرمز بسیار پایین در اولین لیوان خون‌گیر شده مشاهده می‌شود.
چون در روایات و كتب طب سنتی از صفرا به عنوان سم خون نام برده شده است، پونه (سبزی یا عرق آن) در رفع این عارضه بسیار مفید و كارساز خواهد بود. در یك انسان عادی و سالم میزان صفرا یک درصد باید باشد.

علی اکبر خدابخشی

...

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

سه شنبه 31/1/1389 - 16:49 - 0 تشکر 196389

خیلی عالیه .من مشتاقانه منتظر ادامه ی مطالبتون هستم.

خیلی دوست دارم از این موضع اطلاعات کافی داشته باشم

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

سه شنبه 31/1/1389 - 17:1 - 0 تشکر 196392

با سلام

 دَم: كه به افرادی صاحب این مزاج، دموی گفته می‌شود. دم به معنای خون بوده و مزاج دموی بدین معناست كه در بین اخلاط اربعه فرد، میزان دم غالب بر سایر اخلاط است.در یك انسان عادی و سالم میزان دم، باید 49 درصد باشد در روایات از مزاج دم به بهترین مزاج تعبیر شده و توصیه شده در یك انسان عادی و سالم میزان دم، باید 49 درصد باشد. در روایات از مزاج دم به بهترین مزاج تعبیر شده و توصیه شده كه زنان باردار در ماه پنجم و ششم دوران بارداری حجامت كنند تا فرزندانی با مزاج دموی داشته باشند. خون از آنجا كه گرم و تر است افراد با مزاج دم غالباً بدنی با حرارت بالا و پوست مرطوب دارند.

معمولاً بیماری‌های افراد دموی به علت كثرت خون و یا اصطلاحاً قلیان (جوشش) خون پیش می‌آید كه حجامت در این افراد می‌تواند بهترین راه درمان بیماری‌ها، از جمله میگرن و سینوزیت باشد، ضمن این كه بیشتر، گر گرفتگی در افراد دموی به علت گرمای خون پیش می‌آید. شاخص‌ترین علامت ظاهری افراد دموی برجسته بودن رگهای بدن به خصوص پشت دستان فرد می‌باشد.
افراد با مزاج دم معمولاً مشكلات جنسی دارند كه باز بهترین درمان برای آنها حجامت و در صورت لزوم تجویز و ضماد و روغن‌های سرد مثل آفتابگردان به عنوان ضماد می‌تواند در درمان آنها مؤثر باشد.

علی اکبر خدابخشی

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

سه شنبه 31/1/1389 - 22:47 - 0 تشکر 196458

با سلام

بلغم: چون سبك‌تر از سودا و دم است معمولاً حجام در اولین خون‌گیری فرد بلغمی شاهد خون شفاف و كم مایه‌ای خواهد بود. افراد بلغمی به علت سردی این مزاج دارای رنگ پوست روشنی می‌باشند از جمله موهای بور یا سفید و پوست بور و روشن و یا حتی پوست سفید از نشانه‌های افراد بلغمی است. به طور كلی پوست و مو بهترین و راحت‌ترین راه برای شناخت مزاج افراد است و موی تیره و خشن نشانة فردی با مزاج گرم و موی روشن و نازك (لخت) نشانة فردی با مزاج سرد است. [دم و صفرا گرم هستند، سودا و بلغم سرد هستند] .

افراد بلغمی علاوه بر پوست و موی روشن و شفاف دچار چاقی شكمی و مقداری هم چاقی از ناحیة پهلو می‌باشند كه البته با تعدیل بلغم خود و روی آوردن به مصرف موادی كه گرم و خشك هستند مثل خرما و زیره و اسپند و... می‌توانند از چاق شدن مفرط جلوگیری به عمل آورند و با مصرف مواد مسهل و تخلیه روده و معده از چاقی خود بكاهند.

افراد بلغمی غالباً از نفخ معده و سردی سر دل رنج می‌برند كه می‌توانند با تجویز پزشك معالج، با ترك سردی‌ها و مصرف گرمی‌جات به سلامت معده و به طور كلی سلامت جسم خود كمك كنند، چون بر منبای طب یونان [كه طب اسلام هم تا حدودی برگرفته از طب یونان است] و قدمتی بالغ بر 4000 سال دارد منشأ تمام بیماری‌ها در معده نهان است و با سلامتی معده تمام امراضی از بدن دفع خواهد شد. (طب اسلامی خون + معده را منشأ سلامتی و بیماری می‌داند) در منابع طب اسلامی از یبوست [به عنوان یكی از امراض معده] به ام الامراض تعبیر شده است و لذا یك طبیب حاذق قبل از اینكه توصیه به حجامت به عنوان درمان خونی داشته باشد به تجویز مسهل و تخلیه معدة بیمار توجه می‌كند كه در منابع طبی، روش‌های قی و تنقیه پیشنهاد شده است.
(میزان بلغم در انسان سالم یك درصد است).

یا علی

علی اکبر خدابخشی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

پنج شنبه 2/2/1389 - 23:8 - 0 تشکر 196855

با سلام

سودا: یعنی سیاهی كه از سردی و خشكی پدید می‌آمد. تمام مواد خون ساز مثل عدس، جگر و انار سودا سازهستند. متذکر می شویم که مراد از خون ساز ،به معنای تولید دم از اخلاط اربعه نیست، چراكه مصرف بیش از حد این گونه مواد، باعث غلظت خون خواهد شد. خون از آب، پلاكت و گلبول (قرمز و سفید) تشكیل شده و مواد خون سازی مثل انار، باعث تولید گلبول قرمز خون می‌شوند نه پلاكت.باید گفت هر چه میزان  گلبول قرمز از حدّ نرمال فراتر رود، غلظت خون بیشتر شده و به همان میزان از گلبول‌های سفید خون كه نقش سرباز و تنظیم كننده سیستم دفاعی بدن هستند ،كم خواهد شد.

پس عدس و جگر هم باید به میزان معمولی مصرف شده و از افراط و تفریط پرهیز شود چراکه عامل سكته اعم از قلبی و مغزی، غلظت خون و به تبع آن انسداد عروق و نهایتاً سكت یا همان سكته خواهد بود. برای تعدیل سودا از مواد اسیدی مثل سركه، لیمو، ترشی‌جات استفاده می‌شود و این كه از حضرت علی "علیه السلام "توصیه به مصرف سركه انگبین (سركه – عسل) فرموده اند،به خاطر این است كه با عسل، سردی سركه رفع شده و از ایجاد عوارضی با منشأ سردی كه در قسمت‌های قبل گذشت، پرهیز شود.
(میزان سودا در انسان سالم 49 درصد می‌باشد).

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

جمعه 3/2/1389 - 22:54 - 0 تشکر 197011

با سلام 

چگونه بدانیم سوداوی مزاج هستیم

مشخصات افراد سوداوی


بازتاب‌های روانی و رفتاری افراد سوداوی:
1- علاقمند به حسابگری و مسایل فنی.

2- کودن و کوته فکر

3- علاقه‌مند به بهار و تابستان.

4- كم احساس و منطقی.

5- میانه‌رو و محتاط

6- كم انرژی و مداومت در انجام كار.

7- تمایل كم به معنویت.

8- ناآرام و همیشه در فكر.

9- دارای وسواس و نگرانی و دودلی.

10- بدون توان ریسك.

 11- انتقام‌جو.

 12- مجذوب نمی‌شود.

 13- میل جنسی فراوان – توان جنسی كم.

 14- فكر و خیال فراوان.

 15- بدبین، حساس، نگران.

 16- منظم.

 17- درون‌گرا.

 18- اهل جدال و جنجال.

 19- تیزبین و بادقت.

 20- لجباز.

 علایم پوستی افراد سوداوی:
پوست خشک و بدون رطوبت و دارای منافذ متوسط، رگ های دست پنهان است، رنگ پوست تیره است، رنگ چشم (سفیدی) سفید تیره است. رنگ مردمک میشی و قهوه‌ای است. موی سر، خشک و ضخیم یا  مجعد است، رنگ مو، سیاه مات و جوگندمی است و فرد سوداوی معمولاً كم مو است.


 علایم گوارشی افراد سوداوی:
مزه دهان صبحگاهان شور مزه است و دهان، خشك و كم آب است، اشتها زیاد، ولی خوراک كم است، توان هضم غذا بسیار كم است، نفخ معده فراوان دارند، یبوست دارند، گرایش به شوری و شیرینی دارند، گرایش به ترشیی ندارند، بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع، ندارند، قار و قور شكم دارند، تمایل به سردی‌ها ندارند و تمایل به گرمی‌ها دارند.
قال المعصوم:: لقمة الصباح  مسمار البدن (صبحانه بدن را نیرومند می‌كند).


رژیم غذایی مناسب با افراد سوداوی:
سودا چون سرد و خشک است افراد سوداوی باید از غذاهای سرد و خشك پرهیز كنند و در عوض از غذاهای گرم و تر مثل عسل استفاده نمایند. غذاهای سرد و خشك مثل برنج كه بدن را با افت رطوبت مواجه می‌كند، مهم ترین عامل یبوست است (به خاطر دفع رطوبت).
در میان فصل ها، پاییز فصل سوداست و بهترین فصل برای حجامت افراد سوداوی نیز فصل پاییز است.
مصرف نوره در مواد بهداشتی دافع سوداست.البته نوره ای که حاوی آرسنیک باشد.
از بین نان ها نان سنگک مناسب‌تر از بقیه است. (به خاطر وجود سبوس).
سودا به معنای سیاهی است و افراد سوداوی باید از مولدات سودا مثل بادمجان و عدس و چا پرهیز نمایند (كمتر مصرف كنند) [سودا استخوان ساز است] تیر كشیدن سر، سردرد سوداوی است و حساسیت به صدا هم از افزایش سوداست كه این دو با حجامت به همراه مصرف سركه به عنوان رقیق كننده خون برای درمان بكار می‌رود.
یخ، سودا زاست و همه مزاج‌ها باید از آن پرهیز كنند. (آب به صورت غیرمستقیم باید سرد شود).در کتاب های طبی قدیمی چنین آمده است:"اگر طبیب بتواند شخص سوداوی مزاج را راضی کند هنر کرده است."

علی اکبر خدابخشی

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

سه شنبه 7/2/1389 - 19:7 - 0 تشکر 197638

با سلام

 مشخصات افراد دموی:
بازتاب‌های روانی و رفتاری در افراد دموی:
1- علاقمند به ادبیات و موسیقی. 2- استعداد شاعری. 3- علاقمند به طبیعت . 4- اهل عشق و محبت. 5- بلندپرواز. 6- دوراندیش. 7- اهل خیر و معنویت. 8- خوش اخلاق و خوش رو. 9- شجاع و جسور. 10- دارای توان ریسك. 11- اعتماد به نفس بالا. 12- سخاوتمند. 13- تنوع طلب و بی علاقه به كار تكراری. 14- معمولاً بی نظم. 15- نوع دوست. 16- معمولاً بدحال در تابستان. 17- دارای هوش و حافظة قوی. 18- میل و توان جنسی فراوان. 19- چالاك و پرانرژی. 20- مستعد شقاوت آنی.

علایم پوستی افراد دموی:

پوست نرم، مرطوب و گرمی دارند، منافذ پوستی درشتی دارند كه از علایم منافذ درشت خوب عرق كردن است. رگهای دست آشكار و برجسته است، رنگ پوست گندم‌گون یا گلگون است رنگ چشم (سفیدی) با گرایش قرمز است ،رنگ مردمك میشی تیره و سیاه است موی سر: درشت و قابل انعطاف و دارای پیچ درشت است، رنگ مو: سیاه خرمایی تیره و روشن و معمولاً پر مو هستند.


علایم گوارشی:
مزه دهان:‌ شیرینی صبحگاهی است، دهانشان كم رطوبت است و كم تشنه می‌شوند. اشتهای زیاد و خوراك خوبی دارند، توان هضم غذا بسیار بالاست نفخ معده ندارند، یبوست ندارند، گرایش به شیرینی كم دارند و گرایش به شوری هم بسیار اندك است. گرایش به ترشی كم دارند. بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع ندارند، قار و قور شكم ندارند تمایل به سردی‌ها ندارند ولی تمایل به گرمی‌ها اندكی دارند.


افراد دموی باید غذاهای خنک و سردی مثل آش انار، آش آلو، آب زرشك خیار، مركبات و ماست و... مصرف كننده تا حرارت بدن تعدیل شود.


اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینی‌جات از مواد و اغذیه سرد استفاده نكند دچار جوش و خارش بدن، گر گرفتگی، بیقراری، كهیر، سوزش ادرار، سوزش سر دل، و آفت دهان خواهد شد.


معمولاً بیماری‌های افراد دموی در اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور كلی افزایش خود خون به وجود می‌آید كه حجامت به عنون مؤثرترین درمان برای دموی مزاج‌ها مطرح است. چون دم گرم‌ و تر است و رژیم غذایی مناسب برای دموی‌ها رژیم غذایی سرد و خشک است. مثل بادمجان و عدس كه مزاج سرد و خشک دارند.


علی اکبر خدابخشی

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

سه شنبه 21/2/1389 - 23:1 - 0 تشکر 199844

با سلام

 مشخصات افراد بلغمی
بازتاب‌های روانی و رفتاری در افراد بلغمی:

1-    گرایش به علوم عقلی و ریاضیات.
2- حسابگر و محتاط
 3- بد بهار و بد زمستان
 4- منطقی و عاقل
 5- میانه‌‌رو، محتاط و گاهی ترسو
 6- تجارت پیشه
 7- آرام ، منزوی و دارای حركات كند
 8- گذشته نگر
 9- ظریف و ریزبین و حساس
 10- منظم و دقیق
 11- دارای استعداد افسردگی
 12- بدون استعداد ریسک
 13- اهل سازش و بی اراده
14- درون گرا و منفی‌باف
 15- نیازمند محبت
 16- كینه‌توز
 17- فراموش‌كار و كندذهن
 18- بی علاقه به یادگیری
 19- میل و توان جنسی بسیار كم
 20- راحت و بی قیب اكثر مسایل.

علایم پوستی افراد بلغمی:
دارای پوستی نرم و مرطوب ، غالباً سرد، دارای منافذ ریز (تعرق كم) رگ های پنهان دارند، رنگ پوست سفید، سفیدی چشم، سفید بی حال، مردمک آبی و روشن دارای موهای نرم و نازک و لخت با رنگ زرد ،بور و خرمایی روشن و سفید و غالباً افراد بلغمی بی مو هستند.
علایم گوارشی: دهانی بی مزه ، مرطوب و پر آب دارند، اشتهای زیاد و خوراک فراوان دارند، توان هضم غذا در آنان كم است، معده نفاخی دارند، گاهی یبوست دارند و گرایش به شیرینی و شوری دارند به میزان زیاد.
گرایش به ترشی و بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع ندارند، قار و قور شكم دارند، تمایل به سردی‌ها ندارند و در عوض تمایل به گرمی‌ها به شدت در آنان وجود دارد.
اگر بلغمی در سر اضافه شد بلاهت و حماقت ایجاد می‌كند كه در اثر افزایش سردی در سر است، تمام داروهای افزایش حافظه گرم هستند ، اوج سردی در مغز آلزایمر پدید می آورد. (البته سرد و خشک).
اگر بلغم در خون نباشد تنفس انجام نمی‌گیرد.
افراد بلغمی نباید سردی‌جات را به تنهایی میل كنند (همراه با گرمی میل شود).
روغن نباتی، كره گیاهی، نوشابه، برنج، گوشت گاو، سوسیس و كالباس و فرآورده‌های این چنینی بلغم زا هستند و افراد بلغمی از این گونه مواد باید پرهیز كنند.

روش تهیه روغن حیوانی بی بو:
4 كیلو  دنبه + یك لیوان سركه + 2 لیوان ماست + 2 عدد پیاز +‌ 6 عدد هل تازه به صورت چرخ شده ، با حرارت ملایم بعد از 6 ساعت روغن مییاندازد كه بسیار لازم و حیاتی است.

امام صادق علیه السلام  می فرمایند:به همان اندازه كه روغن حیوانی مصرف شود به همان میزان چربی‌ زاید از بدن دفع می‌شود پس برخلاف تصور عموم مردم مصرف چربی حیوانی نه تنها مضر نیست، بلكه دفع كننده چربی‌های مضر نیز هست.
علی اکبر خدابخشی

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

چهارشنبه 22/2/1389 - 20:59 - 0 تشکر 200000

درود
یعنی با اون روشی كه گفتید واقعا روغن حیوانی دیگه بو نداره؟!!!
خدا كنه همینطور باشه
چون واقعا بوی افتضاحی داره :D

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.