• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 2655)
يکشنبه 22/1/1389 - 16:22 -0 تشکر 194106
مدیران دل‌سوز و مدیران دل‌نسوز در استان مازندران

آقای حمیدی رئیس صداو سیمای استان مازندران در یک مصاحبه با خبرگزاری فارس مطالبی را بیان داشتند که نشان می دهد نگرش مسئولان به زبان و فرهنگ مازندرانی چندان دلسوزانه نیست. ایشان گفته اند که مازندرانی یک لهجه است نه یک زبان و هم چنین مدعی شده اند که مردم غرب مازندران زبان خود را گیلکی می نامند و ساخت برنامه به زبان مازندرانی موجب دلخوری آنان می شود. وی هم چنین گفت که نمی توان به یک زبان خاص در شبکه تبرستان برنامه ساخت. اما من به عنوان یک مازندرانی میگویم:


1-  اینکه مازندرانی زبان است یا لهجه مسئله ای است کاملا روشن. مازندرانی زبان است و دلایل محکمی نیز برای اثبات آن وجود دارند مثل دستور زبان ویژه آن. گیریم که زبان نباشد و لهجه ای از فارسی باشد نباید به لهجه مازندرانی برنامه ساخت. در سیمای استانی یزد و اصفهان چنین کارهایی انجام می شود و حتی  برناهه های آنها در شبکه های سراسری پخش می شود.
2-اینکه زبان مردم غرب مازندران گیلکی است اصلاَ درست نیست. در شهرستانهای تنکابن و رامسر مردم به زبان گیلکی صحبت نمی کنند بلکه ما بین مارنی و گیلکی صحبت میکنند ، و غالب لغات آنها بیشتر طبری میباشد نه کیلکی. هیچ کس نمی تواند این مسئله را انکار کند و همه ما آن را می دانستیم. این مسئله هم راه حل خود را دارد.

3-مگر همین الان در شبکه تبرستان به یک زبان (فارسی) برنامه پخش نمی شود؟ این عدالت است یا پخش همزمان به سه زبان؟

 

ولی مدتی بعد سخنان آیت الله طبرسی را می‌شنویم:

 

 
نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: باید در ساخت فیلم‌ها از گویش مازندرانی و محلی استفاده شود و رسانه‌ها باید ما را به خویشتن خویش برگردانند.

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، آیت الله نورالله طبرسی نماینده مقام معظم رهبری در مازندران چند روز پیش در دیدار با مدیركل، دست‌اندركاران و برنامه‌سازان صدا و سیمای مركز مازندران اظهار داشت: از صدا و سیما و رسانه‌هایی كه توانستند در این سال پر حادثه و نسبتا سال تلخ و شیرین، جامعه را اداره كنند، تقدیر و تشكر می‌كنم.
وی افزود: سال 89 سال همت مضاعف و كار مضاعف از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده است كه باید سرلوحه كار ما و روند و حركت در سال جدید باشد.

طبرسی بیان داشت: امروز نیاز است صدا و سیمای مركز مازندران نخبگان استان را در صدا و سیما جمع كرده و درباره همت مضاعف و كار مضاعف تجزیه و تحلیل داشته باشند و آن را به مردم و مسئولان انتقال دهند كه این باید جزء برنامه‌های صدا و سیمای مركز مازندران باشد.

وی خطاب به صدا و سیمایی‌ها گفت: شما كار بسیار سنگینی دارید، با شخصیت و ساختار شخصی اشخاص كار دارید از مد لباس تا پوشیدن و ادبیات گرفته و تجملات همه و همه از وظایف شما در ساختن سریال‌ها و فیلم‌ها و استفاده از ادبیات و فرهنگ دینی است كه باید رعایت بشود.

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
يکشنبه 22/1/1389 - 21:10 - 0 تشکر 194162


بنده با این مطلب که«مردم غرب مازندران زبان خود را گیلکی می نامند و ساخت برنامه به زبان مازندرانی موجب دلخوری آنان می شود» کاملا بی اساس و نادرست میدانم. دلیل حرفهایم هم مشاهدات عینی خود بنده و دوستانم از مناطق غرب استان میباشد. چرا که من خود حدود 2 سال در منطقه غرب استان سکونت داشته ام و به این موضوع واقف هستم.
بنده هرگز فراموش نمیکنم خاطرات ایامی را که بواسطه اوردوهای جهادی بسیج ، جهت ایفای خدمات عمرانی و پژوهشی  به منطقه محروم  اشکورات رامسر رفته بودیم.
منطقه اشکورات که دقیقا بین مرز استانهای مازندران و گیلان و قزوین میباشد و حدود یکصدو پنجاه کیلومتر با مرکز شهر رامسر فاصله دارد. از آنجا که من علاقه مند بودم بدانم گویشهای محلی این منطقه چطور است لذا وارد بحث و گفتگو با آنها میشدم. نکته ای که برایم در تمام این گفتگوها جالب بود این است که من کاملا با گویش طبری(مازندرانی) با آنها صحبت میکردم و آنها هم با گویش مازندرانی با بنده صحبت میکردند . حتی  بعضی از مسن ترها  ابیات و شعرهای مازندرانی همانند اشعار «امیر پازواری» را از حفظ بودند و برایم میخواندند. البته من هرگز منکر این مطلب نمیشوم که در صحبتهای آنها لهجه خاصی حاکم است زیرا در مازندران اگر از شهری به شهری دیگر برویم مسلما تغییراتی در لهجه و نحوی ادا کردن کلمات خواهیم دید مانند لهجه آملی ، بابلی، ساروی و..... که این موضوع کاملا طبیعی میباشد و اصلا به اصل واحد بودن زبانهای آنها آسیب وارد نمیسازد.
اما راجع به استقبال مردم از شبکه سیمای محلی مازندران ، باید عرض کنم که ، دقیقا در ایامی که ما به اشکورات رامسر رفته بودیم بخاطر مشکلات پیش آمده در فرستنده آن منطقه ، بعضی از شبکه های سیما به کلی قطع شده بود که از جمله آنها شبکه سیمای محلی مازندران بود. هرگز این مطلب از خاطرم نمیرود که بومیان آن منطقه خیلی اصرار به این مطلب داشتند که حتما این مشکل برطرف شود و حتی ما را سفارش میکردند که از طرف آنها این مورد  را به گوش مسئولین امر برسانیم. وقتی علت را جویا میشدیم  اینطور عنوان میکردند که : «از بزرترین سرگرمیهای خانواده ها پس از یکروز کار سخت در مزارع این است که شب هنگام به اتفاق خانواده بتوانند ویژه برنامه های شبکه ینج سیمای مازندران را ببینند برنامه هایی از قبیل آهنگهاو سرود طبری و نماهنگهای مازندرانی ، برنامه های نمایشی به زبان مازندرانی و........» .
به هر حال اینها چیزهایی بود که بنده و دوستانم در آن روزهای یاد شده ، از مردم غربترین نقطه مازندران(اشکورات رامسر) با چشم خود دیدیم. لذا لازم دانستم آن را در ایجا عنوان نمایم تا سوتفاهمی رخ ندهد.


از خـــــم ابروی توام هیچ گشــــایشی نشد***وه که در این خیال کج عمر عزیز شد تلف

  چنــد بنـــاز پرورم مهــر بتـــــان سنـگ دل***یـــاد پدر نمی کــــنند این پســـران نا خــلف 

 حافظ اگر قدم زنی در ره خانــدان به صدق***بدرقــــه رهــت شود همت شحــنه نجـــــف

 

  ₪₪۩۞۩  بفرمایید اینجا ۩۞۩₪₪  
 

 

 

پنج شنبه 3/4/1389 - 20:53 - 0 تشکر 207169

درسته که مردم چنین افکاری دارند ولی نمایندگان و شهرداران این شهرها به خاطر این که بتوانند خود را نژاد دیگری نشان دهند و در نتیجه استان جدیدی با مرکزیت تنکابن به دست آورند این حرف ها را می زنند تا بگویند به اصطلاح ما مازنی بلد نیستیم و فقط گیلکی هستیم ولی در اصل همه مردم مازندران این زبون رو کاملا بلدن.

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.