• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1146)
شنبه 21/1/1389 - 18:8 -0 تشکر 193945
از آرزوی اقتصادی دولت خاتمی تا واقعیت تحقق آن در دولت احمدی‌نژاد

آخرین روز حضور خاتمی به عنوان رییس جمهور در مجلس هفتم بود و هر کدام از خبرنگاران سوالی از رییس جمهور می‌پرسید. رابطه با مجلس هفتم و خاطره استیضاح برخی وزرای دولت هشتم، آخرین لوایحی که خاتمی به مجلس فرستاده بود و بالاخره نوبت به سوال اقتصادی رسید. پرسیدم: مهمترین اقدام اقتصادی که می‌خواستید در طول دوران ریاست جمهوریتان انجام بدهید و نتوانستید، چه بود؟ خاتمی هم بی‌درنگ جواب داد: هدفمند کردن یارانه‌ها مهمترین اقدامی بود که دولت باید انجام می‌داد اما متاسفانه نتوانستیم به این هدف برسیم.

به گزارش رجانیوز، این صحبت خاتمی بارها و بارها مورد استفاده قرار گرفت که دولت اصلاحات با وجود برنامه توسعه سوم و سیاست افزایش قیمت یارانه‌های انرژی نتوانست یارانه‌ها را هدفمند کند. در هر صورت تمام افتخار دکتر احمدی‌نژاد و دولت دهم این است که کاری که دولتمردان قبلی نتوانستند و به قول یکی از وزرای دولت اصلاحات،‌ "نخواستند" انجام دهند را اجرایی می‌کند.

اما در گرماگرم بحث‌های اقتصادی و انگیزه‌های سیاسی که پشت تمام این تحلیل‌ها وجود دارد، ‌نگاهی به موضع گیری روسای دولت‌های قبلی و مخالفان احمدی‌نژاد در مورد هدفمند کردن یارانه‌ها جالب به نظر می‌رسد:

در ابتدای مطرح شدن بحث هدفمند شدن یارانه‌ها،‌ تحلیلگران اقتصادی اصلاح‌طلب که در زمان دولت اصلاحات بارها وبارها بر ضرورت هدفمند شدن و حتی "حذف" یارانه‌ها تاکید می‌کردند، ‌نتواسنتند در همان ابتدا به مخالفت با این هدف دولت نهم بپردازند اما با گذشت زمان و آشکار شدن جدیت و برنامه‌های دولت برای انجام این عمل جراحی اقتصادی، مخالفت با دولت به مخالفت با "راه دولت" برای هدفمند کردن یارانه‌ها تبدیل شد و به یکباره موج بزرگ مخالفت با هدفمند شدن یارانه‌ها توسط کارشناسان اقتصادی اصلاح‌طلب به وجود آمد و در دوره انتخابات هم به اوج خودش رسید زیرا این برنامه را کاملا تبلیغاتی و سیاسی می‌دانستند!‌ اما با تصویب شدن قانون در مجلس و بروز اختلافات کارشناسی بین دولت و مجلس برای میزان درآمدهای دولت از محل هدفمند کردن یارانه‌ها که در واقع اختلاف بر سر زمان اجرای هدفمند کردن بود (از سه سال تا 5 سال) ، راهبرد جدید توسط مخالفان رییس جمهور در پیش گرفته شد.

اولین واکنش جالب، ‌که در وهله اول به نظر می‌رسید همراهی با طرح دولت برای هدفمند کردن یارانه‌ها باشد اما در واقع همراهی برای زمین زدن دولت بود، اظهار نظر بزرگترین مخالف احمدی‌نژاد،‌ رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که صراحتا از مصوبه مجلس حمایت کرده و در پاسخ به پرسشهای حاضرین در جلسه در مورد اختلافات دولت و مجلس می‌گوید : "امام(ره) اساس حاكمیت مردم در نظام جمهوری اسلامی را در مجلس شورای اسلامی می‌دید. نظر امام(ره) این بود كه اساس كار، مجلس باشد و حفظ انقلاب با بها دادن به مجلس میسر است. "

هاشمی رفسنجانی همچنین برای اینکه نشان دهد در نهایت دولت باید مسیر تعیین شده توسط مجلس را برود و خود نمی تواند در این زمینه اقدام کند می‌گوید : "بر اساس همین نظر امام و رهبری و قانون اساسی، مجلس نهاد نیرومندی است و توانسته بسیاری از قوانین مهم كشور را به سرانجام برساند. "

اما این صحبت‌ها در حالی بیان شده که رییس جمهور اعلام کرده است با این میزان درآمد نمی‌تواند بازپرداخت مناسبی برای مردم داشته باشد و دولت با این کار بحران‌های زیادی پیش رو خواهد داشت و از طرف دیگر رهبر انقلاب هم بر همکاری مجلس با دولت برای انجام هر چه بهتر این قانون تاکید کرده اند و به قول نمایندگان مجلس، ‌تکلیف مجلس برای اصلاح قانون مصوب شده را مشخص کرده اند.

بعد از این صحبت‌ها اصلاح‌طلبان هم به نطق آمدند و بعد از نطق‌های میان دستور برخی از نمایندگان فراکسیون اقلیت در مجلس که خواهان اجرا قانون مجلس توسط دولت و آنهم بی چون و چرا بودند، در اولین واکنش محمد خاتمی که خود زمانی اعتراف کرده بود، نتوانسته است به این امر مهم بپردازد در جمع اعضای فراکسیون اقلیت مجلس می‌گوید:" اگر دولت بخواهد روی روال و قانون، یارانه‌ها را هدفمند کند باید گفت که مجلس به نفع دولت کار کرده است و این تصمیم می‌تواند جلو بسیاری از مشكلات را بگیرد."

یعنی اگر قرار بود دولت اصلاحات چنین کار بزرگی را در عرصه اقتصادی انجام دهد (که قبل از این نتوانسته بود) حاضر به اجرای چنین مصوبه ای بود؟ نگاهی کوتاه به کارنامه اقتصادی دولت اصلاحات نشان می‌دهد اصولا چنین جراتی برای انجام تحولات بزرگ در این دولت وجود نداشته است چه رسد به اجرای آن!

خاتمی بعد از این صحبت، پا را فراتر از حمایت از مصوبه مجلس می‌گذارد و در دیدار با دانشجویان رسما اعلام می‌کند که "اگر دولت بخواهد با روش خود هدفمند کردن را به پیش ببرد با بحرانهای اجتماعی رو به رو خواهد شد. و تنها راه جلوگیری از این بحرانها این است که مجلس قوی عمل کند و دولت به قانون تن دهد"!

شما با دیدن "بحرانهای اجتماعی" به یاد چه می‌افتید؟ نامه هاشمی به رهبر انقلاب در روزهای قبل از انتخابات که "شعله‌های آتش" را قابل مشاهده دانسته بود! یعنی تهدید به ایجاد بحران در صورت اجرای هدفمند کردن یارانه ها!

اما ضلع دیگر مثلث مخالفان رییس جمهوری که از قضا از سایر مخالفان سر سخت رییس جمهور هم عقب‌تر است (و البته تعجبی هم ندارد!) میرحسین موسوی است که همچنان در فضای انتخابات است و اعلام می‌کند "اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها برای جلب و خرید رای مردم است!" البته اینکه این رای برای چه انتخاباتی قرار است خریده شود جای سوال دارد! این روزها که توهم تمام وجود موسوی را گرفته و این توهم را در خود نهادینه کرده وی می گوید: "دراجرای این طرح هدفمندی یارانه‌ها و دعواهای جاری هم مسئله اصلی دولت اجازه گرفتن هزینه میلیارد تومان برای جلب و خرید رای است و لاغیر!"

با این حال با کنار هم چیدن این صحبت‌ها و انتقادهایی که جدیدا اصلاح طلبان به مسیر پرونده هسته‌ای دارند، سیاستهای مخالفان برای برخورد با دولت در سال 89 کاملا آشکار می‌شود:

1- تاکید بر ناکارآمد بودن دولت و ضعف مدیریت او

2-تلاش برای جلب نظر مجلس درباره تغییر ندادن مصوبه خود در مورد هدفمند کردن یارانه‌ها که مسلما در این صورت دولت با مشکلات بسیاری رو به رو خواهد شد.

3-تاکید بر مسایل و مشکلات اقتصادی برای وارد کردن اعتراضات به مسیر اقتصادی که البته این هدف از طریق درگیر کردن صنوفی چون کارگران و معلمان و صنوف اقتصادی دیگر در درگیریهای سیاسی و اعتراضی به پیش می‌رود.

4-تلاش برای افزایش فشارهای بین المللی بر دولت به منظور ضعیف کردن او در عرصه دیپلماسی خارجی

 

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=47805 

      گر بدی گفت حسودی و رفیقی رنجید                                                   گو تو خوش باش که ما گوش به احمق نکنیم   

يکشنبه 22/1/1389 - 13:44 - 0 تشکر 194080

دولت آقای خاتمی بدون شک دستاوردهای زیادی در مسائل سیاسی و شاید تئوری پردازانه داشت و به نظرم آگاهی سیاسی حاکم بر کشور یکی از بزرگترین ثمرات دولت ایشان بود
هیچ چیزی 0 یا 100 نیست
این عقیده را کنار بگذارید
پرکردن شکم مردم نباید نهایت هدف یک دولت باشد

سياوش بيدکاني

راوي بيداد و داد موسيقي و مردمان ايران زمين

خنياگر مرغ سحر ، باربد زمان

جناب استاد محمدرضا شجريان

دوشنبه 23/1/1389 - 17:45 - 0 تشکر 194321

در دولت آقای خاتمی ماسیاست خارجی نداشتیم.هر چی دولت های زور گو میگفتن ایشون میگفت چشم.
اون از مسئله هسته ای.
اون از آزادی غربی.
اون از اسلام آمریکایی که ایشون داشتن به سمتش میرفتن.
در دولت ایشون دولت مردان کم کم داشتند فراموش میکردند که آمریکا و انگلیس دشمنان ما هستند.
و....

بله مردم ما فهمیدند که هدف فقط پر شدن شکم نیست وگر نه با انتقادات و اکثرا دروغ پردازیهایی که نسبت به دولت آقای احمدی نژاد میشد گول میخوردند وهیچ وقت دوباره ایشون رو انتخاب نمیکردند.

      گر بدی گفت حسودی و رفیقی رنجید                                                   گو تو خوش باش که ما گوش به احمق نکنیم   

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.