• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1594)
جمعه 20/1/1389 - 10:49 -0 تشکر 193737
اشرافیت ومفاسد اقتصادی در نگاه رهبر

بازخوانی سخنان مقام معظم رهبری:

"چند سال قبل بنده مسأله‏ى مبارزه با فساد را مطرح كردم و آن نامه‏ى هشت ماده‏یى را نوشتم؛ اما از داخل مجلس شوراى اسلامى - كه باید مركز مبارزه‏ى با فساد باشد - فریاد اعتراض به این شعار بلند شد؛ با این بهانه كه مبارزه‏ى با فساد، سرمایه‏ها را از كشور فرارى مى‏دهد! در حالى‏كه قضیه بعكس است."

 

مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی و خوی اشرافیگری که در سالهای گذشته در جوامع و نهاد های گوناگون مورد بحث و بررسی قرار گرفته است همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است که فرمان 8 مادهای ایشان به رؤسای قوای سه گانه در تاریخ 10/2/80 مبنی بر مبارزه با مفاسد اقتصادی در اوج این فرامین قرار دارند.حال در ذیل به گزیده ای از سخنان رهبر انقلاب در باب خاستگاه، عوامل و راهکارهای مقابله با اشرافیگری و مفاسد اقتصادی می پردازیم:



2/6/1387- دیدار رئیس‏جمهوری و اعضاى هیئت دولت





"مقابله‏ى با فساد خیلى كار سختى است. یك وقتى بنده گفتم كه این اژدهاى هفت سرِ فساد را به این آسانى نمیشود قلع و قمع كرد؛ خیلى كار سختى است. نه اینكه حالا بگویم قلع و قمع شده؛ نخیر، الان هم قلع و قمع نشده؛ لیكن جرأت مقابله‏ى با آن هست. خب، وقتى كه اجزاء مجموعه، خودشان آلوده‏ى به فساد نباشند، طبعاً جرأتشان بیشتر است. بسیارى از مجموعه‏هاى قبلى هم حقیقتاً پاكیزه بودند - یعنى آلودگى نداشتند - اما بالاخره جرأت در مقابله‏ى با فساد یك امتیازى است كه در شما هست."




"ما اگر بخواهیم تجمل و اشرافیگرى و اسراف و زیاده‏روى را - كه واقعاً بلاى بزرگى است - از جامعه‏مان ریشه‏كن كنیم، با حرف و گفتن نمیشود؛ كه از یك طرف بگوئیم و از طرف دیگر مردم نگاه كنند و ببینند عملمان جور دیگر است! باید عمل كنیم. عمل ما بایستى مؤید و دلیل و شاهد بر حرفهاى ما باشد تا اینكه اثر بكند. این خوشبختانه هست. فاصله‏تان را با طبقات ضعیف كم كرده‏اید و كم نگه دارید و هر چه كه ممكن است آن را كمتر كنید."




19/2/1384 - بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان و اساتید دانشگاه‏هاى استان كرمان




"چند سال قبل بنده مسأله‏ى مبارزه با فساد را مطرح كردم و آن نامه‏ى هشت ماده‏یى را نوشتم؛ اما از داخل مجلس شوراى اسلامى - كه باید مركز مبارزه‏ى با فساد باشد - فریاد اعتراض به این شعار بلند شد؛ با این بهانه كه مبارزه‏ى با فساد، سرمایه‏ها را از كشور فرارى مى‏دهد! در حالى‏كه قضیه بعكس است. بنده همان وقت هم گفتم كه اتفاقاً مبارزه‏ى با فساد، سرمایه‏گذار سالم را كه قصد فسادانگیزى و سوءاستفاده ندارد، به كار تشویق مى‏كند. اخیراً گزارشى از یك سازمان معتبر بین‏المللى خواندم كه درباره‏ى همین مسائل كار مى‏كند. این سازمان اعلام كرده كه یكى از موانع اصلى سرمایه‏گذارى در بعضى از كشورها عبارت است از فساد اقتصادى. اینها مى‏گفتند مبارزه‏ى با فساد جزو موانع سرمایه‏گذارى است؛ ببینید چقدر فاصله است! مبارزه‏ى با فساد مطرح مى‏شود؛ به جاى این‏كه عناصر دست‏اندركار استقبال كنند و در حد وظایفِ خود ایفاى نقش كنند، بعكس عمل مى‏كنند. این، یكى از گوشه‏هاى كوچك حاكمیت دوگانه است كه اینها دنبال مى‏كردند.




1/9/1378 - پاسخهاى رهبر معظم انقلاب به پرسشهاى دانشجویان در دانشگاه صنعتى شریف‏




"شما بدانید كه گرایش اشرافیگرى، آن چیزى نیست كه بشود با قانون و با دادگاه و با بازجویى و با امثال اینها علاجش كرد؛ خیلى سخت‏تر از این حرفهاست. این از جمله مقولاتى است كه بایستى فضاى عمومى كشور - احساسات مردم، خواست مردم و به تعبیر رساتر، فرهنگ عمومى مردم - آن را دفع كند تا این علاج شود. آن كسانى كه به اشرافیگرى گرایش دارند و دلشان براى زندگى اشرافى لك مى‏زند - یعنى خوردن و پوشیدن و زندگى كردن و مشى كردن به سبك اشراف و دور از زندگى متوسّط مردم - یكى از كارهایى كه مى‏كنند، این است كه این دید و ذهنیت را در مردم به‏وجود آورند كه این چیز خوبى است و ارزش است؛ كمااین‏كه قبل از انقلاب این‏گونه بود."




23/5/1370 - سخنرانى در دیدار با مسؤولان و كارگزاران نظام جمهورى اسلامى ایران




"اگر مبلغى از مخارج دولت، عبارت از تغییر دكوراسیون اتاق مدیر كل و معاون وزیر و وزیر و فلان مسؤول قضایى و فلان مسؤول در بخشهاى گوناگون دیگر باشد، این جرم و خطاست. اگر یكى از مخارج دولت این باشد كه فلان تعداد ماشین جدید بیاوریم و بین دستگاهها تقسیم بكنیم، ما حق نداریم این را جزو مخارج دولت حساب كنیم و به حساب آن از سوبسید مردم بزنیم. نه، این خلاف است. براى این كارها حد بگذارید. دستگاهها باید بخشنامه كنند و در مورد این تغییر دكوراسیونها و تغییر خانه‏ها و خرجهاى اضافى حدى معین بكنند. من نمى‏گویم مثل بعضى از تندروها باشیم كه مى‏گویند در مسجد بنشینیم و وزارت كنیم؛ نه، در مسجد نمى‏شود. وزارت كردن، یك ساختمان و چهار تا اتاق و تعدادى مسؤول و یك‏مقدار هم بالاخره امكانات براى زندگى آن آقایى كه مى‏خواهد خدمت بكند، مى‏خواهد؛ اما باید در حدى باشد."




"گاهى از جاهایى گزارشهاى نومیدكننده‏یى مى‏رسد و در برخى موارد انسان واقعاً عرق شرم بر پیشانیش مى‏نشیند؛ رعایت كنید. سؤال مى‏كنیم كه چرا ماشین لوكس و نو و مدل بالا؟ مى‏گویند كه اشكال امنیتى داریم! چه اشكال امنیتى؟! آقایان مسؤول در شوراى امنیت كشور یا جاهاى دیگر، بنشینند معین كنند و مسأله را در جایى ببُرند؛ من هم اگر باید دخالت كنم، بگویید در جایى دخالت كنم. این چه وضعى است كه همین‏طور بى‏حساب و كتاب جلوى هر وزارتخانه و اداره‏یى، دهها ماشین به رنگهاى گوناگون متعلق به مسؤولانِ آن‏جا به چشم مى‏خورد؟! چه كسى چنین چیزى را گفته است؟"
 

 ----------------------------------------

رهبر معظم انقلاب در سال 80 با صدور فرمانی 8 ماده ای خطاب به سران قوای مختلف بر رسیدگی و برخورد جدی با پدیده مفاسد اقتصادی تاکید کردند. متن پیام معظم له به سران قوا به این شرح است:

1 - با آغاز مبارزه‏ى جدّى با فساد اقتصادى و مالى، یقیناً زمزمه‏ها و بتدریج فریادها و نعره‏هاى مخالفت با آن بلند خواهد شد. این مخالفتها عمدتاً از سوى کسانى خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر میشوند و طبیعى است بددلانى که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا ساده‏دلانى که از القائات آنان تاثیر پذیرفته‏اند با آنان همصدا شوند. این مخالفتها نباید در عزم راسخ شما تردید بیفکند. به مسئولان خیرخواه در قواى سه گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد، بنوعى همدستى با فاسدان و مفسدان است. اعتماد عمومى به دستگاههاى دولتى و قضائى در گرو آن است که این دستگاهها در برخورد با مجرم و متخلف قاطعیت و عدم تزلزل خود را نشان دهند.
2 - ممکن است کسانى بخطا تصوّر کنند که مبارزه با مفسدان و سوءاستفاده‏کنندگان از ثروتهاى ملّى، موجب ناامنى اقتصادى و فرار سرمایه‏ها است. به این اشخاص تفهیم کنید که بعکس، این مبارزه موجب امنیت فضاى اقتصادى و اطمینان کسانى است که مى‏خواهند فعالیت سالم اقتصادى داشته باشند. تولید کنندگان این کشور، خود نخستین قربانیان فساد مالى و اقتصاد ناسالم‏اند.
3 - کار مبارزه با فساد را چه در دولت و چه در قوه‏ى قضائیه به افراد مطمئن و برخوردار از سلامت و امانت بسپارید. دستى که میخواهد با ناپاکى دربیفتد باید خود پاک باشد، و کسانى که میخواهند در راه اصلاح عمل کنند باید خود برخوردار از صلاح باشند.
4 - ضربه‏ى عدالت باید قاطع ولى در عین حال دقیق و ظریف باشد. متهم کردن بى‏گناهان، یا معامله‏ى یکسان میان خیانت و اشتباه، یا یکسان گرفتن گناهان کوچک با گناهان بزرگ جایز نیست. مدیران درستکار و صالح و خدمتگزار که بیگمان، اکثریت کارگزاران در قواى سه گانه کشور را تشکیل میدهند نباید مورد سوء ظن و در معرض اهانت قرار گیرند و یا احساس ناامنى کنند. چه نیکو است که تشویق صالحان و خدمتگزاران نیز در کنار مقابله با فساد و مفسد، وظیفه‏ئى مهم شناخته شود.
5 - بخشهاى مختلف نظارتى در سه قوه از قبیل سازمان بازرسى کل کشور، دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات باید با همکارى صمیمانه، نقاط دچار آسیب در گردش مالى و اقتصادى کشور را بدرستى شناسائى کنند و محاکم قضائى و نیز مسئولان آسیب زدائى در هر مورد را یارى رسانند.
6 - وزارت اطلاعات موظف است در چهارچوب وظائف قانونى خود، نقاط آسیب‏پذیر در فعالیتهاى اقتصادى دولتىِ کلان مانند: معاملات و قراردادهاى خارجى، و سرمایه‏گذاریهاى بزرگ، طرح‏هاى ملّى، و نیز مراکز مهم تصمیم‏گیرى اقتصادى و پولى کشور را پوشش اطلاعاتى دهد و به دولت و دستگاه قضائى در تحقق سلامت اقتصادى یارى رساند و بطور منظم به رئیس جمهور گزارش دهد.

7 - در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضى دیده شود. هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهى نباید استثنا شود. هیچ شخص یا نهادى نمیتواند با عذر انتساب به اینجانب یا دیگر مسئولان کشور، خود را از حساب کشى معاف بشمارد. با فساد در هر جا و هرمسند باید برخورد یکسان صورت گیرد.
8 - با این امر مهم و حیاتى نباید بگونه‏ى شعارى و تبلیغاتى و تظاهرگونه رفتار شود. بجاى تبلیغات باید آثار و برکات عمل، مشهود گردد. به دست اندرکاران این‏مهم تاکید کنید که بجاى پرداختن به ریشه‏ها و ام‏الفسادها به سراغ ضعفا و خطاهاى کوچک نروند و نقاط اصلى را رها نکنند. هرگونه اطلاع رسانى به افکار عمومى که البته در جاى خود لازم است، باید بدور از اظهارات نسنجیده و تبلیغات‏گونه بوده و حفظ آرامش و اطمینان افکار عمومى را در نظر داشته باشد.
از خداوند متعال اخلاص و جِدّ و توفیق را براى خود و شما و همه‏ى مسئولان این امور، مسئلت میکنم و امیدوارم این اقدام مورد رضاى حضرت بقیةاللَّه‏الاعظم روحى فداه قرار گرفته گام بلندى بسوى رفاه و آسایش عمومى را تدارک کند.

والسلام علیکم - سیدعلى خامنه‏اى - 10/02/1380
 

 

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
شنبه 21/1/1389 - 20:27 - 0 تشکر 193993

رسیدگی به مفاسد اقتصادی فارغ از هرنوع جهت گیری سیاسی وظیفه ی قوه محترم قضاییه است و هیچ ارتباطی به دولت ندارد که برخی افراد دولتی خود درر معرض اتهامند!!!

سياوش بيدکاني

راوي بيداد و داد موسيقي و مردمان ايران زمين

خنياگر مرغ سحر ، باربد زمان

جناب استاد محمدرضا شجريان

يکشنبه 22/1/1389 - 1:14 - 0 تشکر 194041

گفتگوی اختصاصی 598 با حجت الاسلام و المسلمین غرویان:
اشرافیت کینه، نفاق و دشمنی را بین مردم افزایش می دهد

فرهنگ اهل بیت و فرهنگ ولایت دینی مقارن با فرهنگ اشرافیت نیست و آیات متعددی از قرآن در مورد کسانی که از طبقه اشراف هستند آمده است، که فساد در جامعه را ایجاد کرده و شکاف طبقاتی را زیاد می کنند و موجب افزایش کینه و نفاق بین مردم می گردد.




مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی و خوی اشرافیگری که در سالهای گذشته در جوامع و نهاد های گوناگون داخلی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و در همین رابطه خبرنگار پایگاه 598 مصاحبه ی کوتاهی با حجت الاسلام و المسلمین غرویان از اساتید حوزه و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انجام داده که در ادامه به آن می پردازیم:



خوی اشرافیگری چه صدماتی و هزینه هایی می تواند برای جامعه در پی داشته باشد؟



فرهنگ اهل بیت و فرهنگ ولایت دینی مقارن با فرهنگ اشرافیت نیست و آیات متعددی از قرآن در مورد کسانی که از طبقه اشراف هستند آمده است، که فساد در جامعه را ایجاد کرده و شکاف طبقاتی را زیاد می کنند و موجب افزایش کینه و نفاق بین مردم می گردد. اسلام با اساس اشرافیگری مخالف است و باید جامعه به سمتی هدایت و مدیریت شود که شکاف طبقاتی وجود نداشته باشد و در عین حال باید جامعه ای مترقی و روبه رشد و مرفه برای تمام اقشار جامعه باشد و افراد نسبت به تلاشی که می کنند از امکانات برخوردار شوند.



نظام سرمایه داری و اشرافیت از چه زمانی وارد بدنه مسئولین شد؟



در زمان جنگ تحمیلی فضای معنوی و مقدسی برای دفاع وجود داشت و فضایی نبود که کسی بتواند به خودش اجازه بدهد که به دنبال اشرافیگری باشد. با اتمام جنگ فضای کشور فضای آرامش و سکون پیدا کرد و انسان زمانی که احساس استغنا بکند طغیان می کند و با پایان جنگ تحمیلی فضای جامعه به سمتی رفت که عده ای به فکر جمع آوری ثروت افتادند و رهبر انقلاب و امام راحل همیشه این مسئله را به مسئولین تذکر داده اند.



عملکرد قوه قضائیه در برخورد با مفاسد اقتصادی را چگونه ارزیابی می کنید؟



عملکرد قوه قضائیه در حد متوسطی بوده است و حرکت چشم گیری صورت نگرفته است و این که صرف شعار باشد و مردم نتیجه عملی و عینی آن را نبینند فایده ای ندارد و مفسدان در هر پست و مقامی که هستند باید مجازات شوند و مسئولین قوه قضائیه هم در این راه تلاش کرده اند و با تفکر رهبر انقلاب همراه هستند ولی این نکته نیز مهم است که تمام موارد به دست قوه قضائیه حل نمی شود برخی ها قانون را دور می زنند و این امر در هر سه قوا اتفاق می افتد.



وظیفه جوانان در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی چه می باشد؟



طلاب و دانشجویان همیشه در صحنه بوده اند و هستند و وظیفه شان حمایت از سخنان و مطالبات رهبری می باشد و حرکت باید در همین مسیر صورت بگیرد و طلاب باید دیدگاه ها و مواضعشان را در این موارد شفاف بیان کنندولی با این حال نهاد مسئول برخورد با مفاسد قوه قضائیه بوده و همه باید حمایت کنند.

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
يکشنبه 22/1/1389 - 14:10 - 0 تشکر 194086

انشا ا.. که قوه قضاییه کارشو درست انجام بده....
خدا بزرگه

يکشنبه 22/1/1389 - 17:43 - 0 تشکر 194117

آیت الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسوولان عالی قضایی مبارزه با مفاسد اقتصادی را وظیفه همه دستگاه‌های مؤثر کشور دانست و گفت: قوه قضاییه در مسیر مبارزه با مفاسد اقتصادی باید از حمایت قانونی و مسئولانه همه قوای کشور بهره‌مند باشد.
به گزارش ایسنا، رییس قوه قضاییه سخنان مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از مسئولان عالی نظام و تأکیدات معظم‌له برای هماهنگی مسئولان و رؤسای قوا را بسیار ارزشمند و راهگشا دانست و اظهار کرد: انجام برنامه‌های کلان خصوصاً برنامه پنجم توسعه با وحدت و هماهنگی همه مسئولان امکان‌پذیر و لازم است با هماهنگی و همدلی بیشتر برنامه پنجم توسعه به بهترین وجه اجرایی شود.
وی با تشکر از اعلام حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمایت از قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد اقتصادی و تعقیب متهمین عنوان کرد: قوه قضاییه تعقیب متهمین به فساد اقتصادی را وظیفه ذاتی خود دانسته و در این زمینه از هیچ تهدید و ارعابی نیز خوف ندارد.
آملی لاریجانی با اشاره به اینکه طرح جزئیات برخی پرونده‌های مهم مفاسد اقتصادی باید مطابق قانون و مقررات باشد، افزود: طرح برخی اتهامات در تریبون‌های عمومی و رسانه‌ها اخلاقاً و شرعاً نادرست و خلاف قانون بوده و جرم تلقی می‌شود.
رئیس قوه قضاییه آحاد جامعه خصوصاً افراد تأثیرگذار را به کسب بصیرت سفارش کرد تا در موضع‌گیری‌های سیاسی خود خدای ناکرده به وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف خاص جریانات سیاسی تبدیل نشوند و افزود: به تمامی عزیزان و دلسوزان اطمینان می‌دهم قوه قضاییه در رسیدگی به همه پرونده‌ها خصوصاً پرونده‌های مهم با در نظر گرفتن سیاست کلی نظام برخورد قانونی می‌کند و هرگز تحت تأثیر جریانات خاص سیاسی واقع نمی‌شود.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه قوه قضاییه پرچمدار مبارزه با مفاسد اقتصادی است، اظهار داشت‌: برخی جریانات سیاسی تلاش می‌کنند قوه قضاییه را تحت تأثیر قرار دهند ولی قوه قضاییه فارغ از هر نوع تأثیری به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد.
این گزارش حاکی است در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی کشور که با حضور تعدادی از قضات برجسته دیوان عالی کشور ادامه یافت پیرامون چگونگی نظارت دیوان عالی کشور بر محاکم (موضوع اصل 161 قانون اساسی) بحث و بررسی صورت گرفت

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
دوشنبه 23/1/1389 - 12:50 - 0 تشکر 194260

کمال لطفی 23 فروردین 1389:
واکاوی پایه های اشرافیگری در سیستم دولتی

مبحث مفسدین اقتصادی را نباید در بحث سوء استفاده مالی خلاصه کرد زیرا اشخاصی که با روابط پشت پرده خود با سیاسیون توانسته اند محیط امنی را برای خود ایجاد کنند، طی سالهای گذشته با مصرف اموال نا مشروع خود موفق به تاثیر گذاری در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز گردیده اند.



اختصاصی 598/



مبحث اشرافیگری مسئولان همواره خطری بوده است که در تاریخ 31 ساله انقلاب شکوهمند اسلامی، مورد توجه و تاکید حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است. پس از پیروزی انقلاب و جایگزینی نظام اسلامی به جای نظام طاغوتی و شاهنشاهی ، بسیاری از مسئولان که از متن جامعه بوده و طعم فقر را چشیده بودند، توانستند به مناصب بالای حکومتی برسند و با ساده زیستی و همانند مردم زندگی کردن خود، دلهای عاشقان انقلاب و امام را که برای برپایی نظام مقدس جمهوری اسلامی از هیچ گونه تلاشی و جان نثاری دریغ نکردند را، امیدوار نمایند که می توان پیش از ظهور منجی عالم بشریت و برپایی دولت کریمه، مقدمه ای برای ایجاد آن بود.



ساده زیستی غالب مسئولان و پرهیز از زندگی طاغوتی و اشرافیگری که علت اصلی در برچیده شدن دودمان سلطنت 2500 ساله در کشور بوده، تا به آن حدی رسید که متاسفانه بسیاری از نوابغ و بزرگان انقلاب به علت داشتن عدم محافظ و ... در سالهای اولیه انقلاب به شهادت برسند.



اشخاصی مانند شهید رجایی که هنوز با گذشت 30 سال از شهادت وی، خاطرات ساده زیستی و مردمی بودن وی میان مردم به خوبی یاد می شود و وی را الگوی انتخاب رئیس جمهور در بیشتر انتخابات قرار داده است.در ده سال ابتدایی انقلاب و در زمان رهبری بنیانگذار انقلاب حضرت امام خمینی (ره) که همزمان با توطئه های بیشمار دشمنان و به خصوص تحمیل جنگ فرسایشی 8 ساله به ملت و نظام بود،مسئولان که متاثر از فضای معنوی جنگ بودند، کمتر به دنبال امور دنیوی و ساختن دنیای خود بر روی ویرانه های حاصل از جنگ بودند.



اما پس از اتمام جنگ و همچنین رحلت رهبر کبیر انقلاب، رویکرد اصلی دولت به امر بازسازی کشور اختصاص یافت و متاسفانه در سایه بی توجهی مسئولان دولت وقت و علاقه عده ای از دولتمردان به ورود به مسائل کلان اقتصادی ، فضای اشرافیگری در میان مسئولان به صورت چشمگیری شروع شد. از ساختن دفاتر کاری مجلل تا استفاده از وسائل بیت المال برای استفاده شخصی در این دوره، که با انتقادهای شدید مقام معظم رهبری همراه بود را می توان مورد اشاره قرار داد.عده ای نیز که برای انقلاب در دهه اول زحمت کشیده بودند ، زحمات خود را بهانه قرار داده و با رانت خواری و سوء استفاده از بیت المال ، شروع به جمع آوری ثروت کردند. متاسفانه در سایه توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی، مقوله ریشه ای فرهنگ مورد بی توجهی قرار گرفت. تعدادی از دولتمردان نیز به بهانه این که سران کشور های دیگر با جاه و جلال زندگی کرده و در صورت ساده زیستی مسئولان نظام ، مورد تمسخر آنها قرار می گیرند، به سوی الگو برداری از شیوه و منش غربی ها روانه شدند.

مقام معظم رهبری طی بیانات متعددی که در جوامع مختلف ایراد می فرمودند به این روند اعتراض داشته و می فرمایند:



(قبل از انقلاب، مسؤولان حكومت، هرچه بیشتر با تشریفات و جاه و جلال و تكبّر و تفرعن و لباسهاى فاخر ظاهر مى‏شدند، یك عدّه از عوام مردم بیشتر خوششان مى‏آمد! فرهنگ عمومى را این‏گونه شكل داده بودند. بعد از انقلاب بعكس شد. لذا كسانى هم كه اهل كارهاى اشرافیگرى بودند، از ترس گرایش مردم، اجتناب مى‏كردند؛ اما امروز بتدریج مى‏خواهند كار را بعكس كنند. به نظر من، اشرافیگرى براى یك كشور آفت است؛ اشرافیگرىِ مسؤولان، آفت مضاعف است؛ به‏خاطر این‏كه اگر اشراف عالَم از مال خودشان - حالا حلال و حرامش به عهده خودشان - خرج مى‏كنند، از مال خودشان اشرافیگرى مى‏كنند؛ اما اگر مسؤولان اشرافیگرى كنند، از مال مردم خرج مى‏كنند؛ مال خودشان كه نیست.)
پاسخهاى رهبر معظم انقلاب اسلامى به پرسشهاى دانشجویان در دانشگاه شریف 1/9/1378 ‏

مسئولانی که به برکت انقلاب توانسته بودند برای خود شهرتی را پیدا کنند، با ذی حق دانستن خود، شروع به سوء استفاده از بیت المال نمودند و با رانت خواری برای خود ثروت های نجومی فراهم کردند. آنها با تاسیس شرکت های گوناگون که در زمینه فعالیت های اقتصادی ایجاد شده بود با توجه با نیاز جامعه برای بازسازی کشور، با گرفتن امتیازات مختلفی به بهانه خدمت به مردم، منافع خود را در نظر گرفته و به سوی زندگی اشرافیگری سوق یدا کردند . با مروری بر اخبار دهه هفتاد، می توان به نمونه های فراوانی دست یافت که با تعدی به بیت المال مسلمین، زندگی شاهانه ای را برای خود دست و پا کرده اند.



مقام معظم رهبری در تاریخ 10/2/1380 با صدور فرمان هشت ماده ای خطاب به مسئولان سه قوه، آنان را ملزم به مبارزه جدی با مبحث مفسدین اقتصادی نمودند. اما اکنون که با گذشت 9 سال از صدور فرمان ایشان ، به عملکرد تمامی قوا در این امر نظری می اندازیم متاسفانه باید آنرا ضعیف بدانیم و پرونده تعداد اندکی از مفسدین کلان اقتصادی مانند جزایری که به پای میز محاکمه کشیده شدند، سرنوشت نامعلومی را پیدا کردند.

مبحث مفسدین اقتصادی را نباید در بحث سوء استفاده مالی خلاصه کرد زیرا اشخاصی که با روابط پشت پرده خود با سیاسیون توانسته اند محیط امنی را برای خود ایجاد کنند، طی سالهای گذشته با مصرف اموال نا مشروع خود موفق به تاثیر گذاری در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز گردیده اند. که نمونه بارز آن را می توان در انتخابات اخیر ریاست جمهوری و اغتشاشات پس از آن به وضوح مشاهده کرد. افرادی که در طی چهار سال گذشته با روی کار آمدن دولتی که مبارزه با فساد و شعار عدالت خواهی را سرلوحه خود قرار داده است، منافع خود را در خطر می دیدند و با روی آوردن به سمت دیگر کاندیدا ها و تامین هزینه های انتخاباتی آنها، قصد کنار گذاشتن دولت آقای احمدی نژاد را داشتند که با هوشیاری مردم این توطئه ناکام ماند و در پشت پرده اغتشاشات پس از انتخابات علاوه بر سرویسهای جاسوسی بیگانه،می توان به وضوح رد پای مفسدین اقتصادی را مشاهده کرد.اکنون با گذشت 9سال از صدور فرمان رهبری که دغدغه جدی ایشان را در مبارزه با این اژدهای هفت سر را نشان می دهد،باید از مسئولان سابق و فعلی سه قوا این پرسش را مطرح کرد که آیا آنها اقدامات خود را در راستای جامه عمل پوشاندن به این فرمان رهبری کافی می دانند؟

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
سه شنبه 24/1/1389 - 13:55 - 0 تشکر 194512

همت مضاعف در مبارزه با فساد



در سال همت مضاعف و كارمضاعف، طبیعتاً كارهای عقب افتاده كشور باید مورد همت و كار مضاعف قرارگیرد. اموری نظیر تحقق اهداف چشم انداز 20ساله، حل مسایل فقر و فساد و تبعیض، بیكاری، تورم و...

از جمله مشهورترین مسایل كشور كه رسیدگی به آن عقب افتاده و همت و كار مضاعفی می‌طلبد، «مبارزه موثر با مفاسد اقتصادی» است. امسال به دلایل زیر باید همت و تلاش همه مسوولان براین موضوع بسیار مهم متمركز شود.

اولاً _ در انتخابات سال گذشته رئیس جمهور محترم وعده‌های صریح و روشنی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح كردند و تردیدی نیست كه بخشی از اقبال عمومی به ایشان به دلیل همین وعده مهم و تلاش های قبلی ایشان در این موضوع بوده است.

ثانیا
ً_ سال 89 اولین سالی است كه آیت الله آملی لاریجانی در كسوت و مسوولیت ریاست دستگاه قضایی هستند و بنابر آنچه از شواهد و گفته‌های ایشان برمی‌آید، بیشتر از خلف خود به مبارزه با فساد اهمیت می‌دهند و برای این مهم انگیزه بیشتری دارند.

ثالثاً_ آلوده شدن مبارزه با فساد به موضوعات جناحی_ انتخاباتی همواره مانع بزرگی برسر پرداختن موثر به این موضوع بوده است، از آنجا كه در سال 89 عملاً انتخابات سراسری نداریم، بهترین سال برای اجرای این وعده اساسی و عقب افتاده است.


رابعاً_ در ابتدای سال89، انتشار خبر كشف یك باند بزرگ مفاسد اقتصادی و حساسیت نمایندگان مجلس و افكار عمومی درباره دانه درشت‌های دخیل در این پرونده، فرصتی ایجاد كرده تا قوه قضائیه یكبار قاطع و مصمم به «پرونده فساد دانه درشت‌ها» رسیدگی و عدالت را درباره آنها اجرا كند تاهم اعتماد عمومی به كارایی و صداقت نظام بیشتر شود و هم اقتصاد ایران از منافع آن بهره‌مند شود و رانت خواران خرده پا حساب كار دستشان بیاید. برای ما به عنوان مدعی حكومت دینی بسیار زشت است كه ببینیم نخست وزیر رژیم صهیونیستی با كوچكترین اتهام درباره مفاسد اقتصادی به دادگاه فراخوانده و بازجویی می‌شود اما در كشور ما انگشت عمومی در موضوع رانت خواری و فساد بسوی فرزندان برخی مقامات و نیز یك دانه درشت‌ سیاسی نشانه می رود اما بجای احضار و پیگرد حقوقی متهم به فساد، دستگاه قضایی و رسانه‌ها و فعالان پیگیر موضوع فساد، تحت فشار و تهدید قرار می گیرند.

خوشبختانه برای مبارزه با مفاسد اقتصادی، تجربیاتی پر ارزش و منشوری روشن و قاطع بنام فرمان 8 ماده‌ای رهبر انقلاب (صادره در 20 اردیبهشت80) در اختیار داریم و دیگر برای بحث و همایش و اینكه برای مبارزه با فساد چه باید كرد و چرا باید با فساد مبارزه كرد، جایی و بهانه ای باقی نمانده است. اكنون و در ابتدای سال 89، مبارزه موثر با فساد، بیش از هر زمان دیگر «همت مضاعف و كار مضاعف» می‌طلبد.

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
پنج شنبه 26/1/1389 - 12:10 - 0 تشکر 195021

اختصاصی 598:
آسیب شناسی پدیده اشرافیگری مسئولین در منویات حضرت امام خمینی(ره)

اگر ما با دست جنایتکار امریکا و شوروى از صفحه روزگار محو شویم و با خون سرخ شرافتمندانه با خداى خویش ملاقات کنیم، بهتر از آن است که در زیر پرچم ارتش سرخ شرق و سیاه غرب زندگى اشرافى مرفه داشته باشیم. و این سیره و طریقه انبیاى عظام و ائمه مسلمین و بزرگان دین مبین بوده است



• محو شدن بهتر از اشرافیگری:

اگر ما با دست جنایتکار امریکا و شوروى از صفحه روزگار محو شویم و با خون سرخ شرافتمندانه با خداى خویش ملاقات کنیم، بهتر از آن است که در زیر پرچم ارتش سرخ شرق و سیاه غرب زندگى اشرافى مرفه داشته باشیم. و این سیره و طریقه انبیاى عظام و ائمه مسلمین و بزرگان دین مبین بوده است و ما باید از آن تبعیت کنیم؛ و باید به خود بباورانیم که اگر یک ملت بخواهند بدون وابستگیها زندگى کنند مى‏توانند؛ و قدرتمندان جهان بر یک ملت نمى‏توانند خلاف ایده آنان را تحمیل کنند.(صحیفه امام، ج‏21، ص440 (


.زندگی اشرافی و بازی با جوانان:

آنان که به دروغ ادعاى «خلقى» بودن و «مجاهد» و «فدایى» براى خلق مى‏کنند، با خلق خدا به دشمنى برخاسته و شما پسران و دختران ساده دل را براى مقاصد خود و مقاصد یکى از دو قطب قدرت جهانخوار به بازى گرفته و خود یا در خارج در آغوش یکى از دو قطب جنایتکار به خوشگذرانى مشغول و یا در داخل به خانه‏هاى مجلل تیمى با زندگى اشرافى، نظیر منازل جنایتکارانى بدبخت به جنایت خود ادامه مى‏دهند و شما جوانان را به کام مرگ مى‏فرستند .. (صحیفه امام، ج‏21، ص438 (


•ساده زیستی= عزت و ایستادگی، اشرافیگری=ذلت و خواری و عقب نشینی:

اگر بخواهید بى‏خوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاحهاى پیشرفته آنان و شیاطین و توطئه‏هاى آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند، خود را به ساده زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهیزید. مردان بزرگ که خدمتهاى بزرگ براى ملتهاى خود کرده‏اند اکثر ساده زیست و بى‏علاقه به زخارف دنیا بوده‏اند. آنها که اسیر هواهاى پست نفسانى و حیوانى بوده و هستند براى حفظ یا رسیدن به آن تن به هر ذلت و خوارى مى‏دهند؛ و در مقابل زور و قدرتهاى شیطانى خاضع، و نسبت به توده‏هاى ضعیف ستمکار و زورگو هستند. ولى وارستگان به خلاف آنانند. چرا که با زندگانى اشرافى و مصرفى نمى‏توان ارزشهاى انسانى- اسلامى را حفظ کرد. جوانان ایران و زنان و مردان که در زمان طاغوت با تربیت طاغوتى بار آمده بودند هرگز نتوانستند با قدرت طاغوتى مقابله کنند.( پیام [به نمایندگان مجلس به مناسبت گشایش دومین دوره مجلس (تعیین اولویتها)].زمان: 7 خرداد 1363/26 شعبان 1404(


•حکومت مردمی در مقابل حکومت اشرافی:

حکومت مردم این است خاصیت‏اش در مقابل حکومت اشرافى، حکومت مردمى یکى از خاصیات بزرگش این است که خوف در دلشان نیست ..( صحیفه امام، ج‏18، ص: (\32


•مجلس مردمی و مجلس طاغوتی:

مردم پشتیبان حکومت هستند. اگر مردم، نصف مردم پشتیبان محمدرضا بودند، این مصیبت‏ها به سر او مى‏آمد؟مردم یکپارچه پشتیبان این حکومت هستند. اگر حکومت یک گرفتارى پیدا بکند این مردم‏اند که رفع مى‏کنند گرفتارى را. اگر جنگ براى دولت پیش آید، این مردم‏اند که جبهه‏ها را پر مى‏کنند و پشت جبهه‏ها را هم خدمت مى‏کنند در پشت جبهه‏ها، این خاصیت حکومت مردمى است. امروز مجلس چون مجلس مردمى است، این مجلس مردمى مى‏تواند به فکر محرومین باشد و مجلس دیروز نمى‏توانست که به فکر محرومین باشد براى اینکه محروم تویش نبود، اگر هم بود یکى دوتا بود که کارى از او نمى‏آمد. اما امروز مجلس، مجلسى است که محرومیت کشیده‏اند اهل این مجلس، و در آنها از اشراف و اعیان و امثال ذلک دیگر وجود ندارد؛ ولو بعض منحرفین هستند اما از اشراف و اعیان دیگر خبرى نیست. یک همچو مجلسى مى‏تواند خدمت کند به این کشور و یک‏ همچو مجلسى پشتیبانش همین مردم کوچه و بازار هستند. این هم یکى از خاصیت‏هاى بزرگ حکومت مردمى است که خوف اینکه چه بشود ندارند. و قدرت‏هاى بزرگ توجه به این معنا بکنند که نمى‏توانند امروز آن فرمانفرمایى که در زمان محمدرضا یا زمان رضاخان مى‏کردند امروز هم بکنند ..( صحیفه امام، ج‏18، ص:33 (

•حکومت مستضعفان:


ایران حکومت مردم است، حکومت مردمى دیگر نمى‏تواند بترسد از اینکه امریکا چى مى‏گوید. حکومت مستمندان است، حکومت مستضعفان است. اینها در دلشان خوف نیست به اینکه اگرچه بشود ما مقام‏مان را از دست مى‏دهیم. مقام نیست تو کار، هیچ یک از اینها به فکر این نیستند که ما الآن یک مقامى داریم و مقام فروشى بکنند. و هیچ کدام هم یک زندگى اشرافى ندارند که بترسند از دستشان گرفته بشود. و چون حکومت ایمان است، خوف از شهادت هم ندارند. بنابراین، امریکا و امثال امریکا تصور نکنند که با یک کلمه‏اى که در سابق، زمان شاه و زمان رضاخان و محمدرضاخان مى‏گفتند در اینجا اطاعت مى‏شد، حالا هم آن هست.( صحیفه امام، ج‏18، ص: 31)


•بی اطلاعی اشراف از مستضعفان:


اینها چون از طبقه مرفه بودند و اسکلت حکومت را به اصطلاح اشراف و اعیان تشکیل مى‏دادند از این جهت، اطلاع از اینکه به قشر مستمند چه مى‏گذرد نداشتند، نمى‏توانستند بفهمند که مستمند یعنى چه؛ فکرشان اصلًا در این قضیه هیچ وقت وارد نمى‏شد. کسانى که از اول کودکى تا آن وقتى که به حکومت رسیدند در مهد آرامش و رفاه بارآمدند، اینها ادراک این مطلب را که قشر دیگرى هم ما داریم که قشر مستمند است نمى‏کردند. اگر هم یک وقتى هم در ذهنشان مى‏آمد، عبور مى‏کرد. فکر این نبودند که این طبقه هم یک موجودیتى دارد و باید براى موجودیت اینها هم فکرى کرد. و لهذا در طول تاریخ، این قشر مستمند و مستضعف و محروم در طول تاریخ شاهنشاهى و در این تاریخى که شماها هم ادراک کردید زمان محمدرضا و بعضى‏تان هم زمان رضاخان را ادراک کردید، مى‏بینید که حکومت، حکومت اشراف بود. اگر در یک مجلسى یک نفر، دو نفر هم از طبقه محرومین پیدا مى‏شد، دریک اقلیت بسیار ضعیف بودند که در مقابل آن جمعیت کثیر نمى‏توانستند کارى انجام بدهند. اصل جنس اسکلت حکومت اشرافى این است که به مردم نرسند. و لهذا تمام این روستاهاى ایران تقریباً از همه مواهبى که باید به دست حکومتها تحقق پیدا کند براى این روستاها و این دهات دور افتاده هیچ تحققى پیدا نکرد؛ کمى بوده است، آن هم روى یک مطالبى که بازپاى مالکین و اشراف تو کار بود. اگر روستایى بود که یکى از اشراف مالک او نبود یا یکى از- حکومت- افراد حکومت مالک او نبود، او از تمام مواهب محروم بود. برق یک مطلبى بود که الآن هم در اکثر روستاهاى ما کمى رفته است و مشغول‏اند که برود، بهدارى ابداً نبود، راه نبود، به طورى که اگر یکى مریض مى‏شد، یک زنى مى‏خواست وضع حمل بکند، در آنجا اسبابش فراهم نبود، مى‏خواستند بیاورند به یک شهرستانى، از باب اینکه راه نبود، بین راه، مریض یا آن زن بدبخت تلف مى‏شد یا کمى‏اش مى‏رسید به معالجه. این وضع حکومت اشرافى در جهان است‏ (صحیفه امام، ج‏18، ص: 28)


•مسئولان مرفه نیستند:


یکى از عنایات بزرگى که خداى تبارک و تعالى به جمهورى اسلامى و این نهضت اسلامى عنایت فرموده این است که متصدیان امور، چه آنهایى که در مجلس خدمت مى‏کنند و چه آنهایى که در دولت خدمت مى‏کنند، چه آنهایى که در ارتش هستند، همه اینها از آن قشر مرفه نیستند؛ از آن قشرى که همه توجهشان به این است که براى خودشان مقام درست کنند و براى خودشان کارهایى انجام بدهند، ولو بر ضد خلق باشد...


شما اگر توجه کنید به حکومتهائى که در تاریخ بوده است و خصوصاً در این پنجاه سال، ملاحظه مى‏کنید که آنهایى که در رأس امور بودند، آنها از این «مُلک» ها و «سلطنه» ها و- عرض مى‏کنم که- از این سنخ مردم و- به اصطلاح- از اشراف بودند. وقتى که اشراف- به قول خودشان- و اعیان و متمکنین و یال و کوپالدارها متصدى امور یک کشور شدند، قهراً اینها مردم را به حساب نمى‏آورند. این یک امر قهرى است و در مقابل یک قدرتمند بزرگتر، از خودشان خاضع‏اند و در مقابل ضعفا و ملت خودشان، جابر و ستمگر شما مى‏دانید که در جمهورى اسلامى، مقامات آن معنا که در سابق داشت از دست داده. نه رئیس جمهورش و نه نخست وزیرش و نه سایر وزرایش این‏طور نیست که خیال بکنند، خودشان خیال بکنند که ما یک مقام بالایى، والا مقام هستیم و ما «حضرت اشرف» هستیم و نمى‏دانم کذا. این‏جور نیست. آنها مى‏بینند که ارزششان در بین‏ جامعه، در همه جا این است که خدمت بکنند، خدمتگزار باشند، نه ارزش به این است که به مردم حکومت کنند. در جمهورى اسلامى، این معنا که هم مقامات آن مقاماتى که سابق تخیل مى‏شد، نیست و هم اشخاصى که متصدى امور هستند، آن اشخاصى که در یک خانواده اشرافى بزرگ شده باشند و یک زندگى چه کرده باشند و نتوانند بسازند با مردم، نتوانند بسازند با یک زندگى عادى، آن‏طور هم نیستند .. (صحیفه امام، ج‏16، ص:443 (


• مجلس مسجد نشین و مجلس کاخ نشین:

این چهره مجلس اسلامى ماست و اگر از صدر مشروطه- الّا شاید دوره اول- تا قبل از این مجلس ملاحظه کنید، اینجا جاى آن وکلا نبود؛ وکلایى که از طبقه اشراف و از طبقه ثروتمند و مرفّه، و حاضر نبودند در یک مجلس چندتایشان با هم جمع بشوند و حاضر نبودند در یک مجلس اینطور مسجدى بنشینند و هر کدام در کاخهاى بلند- الّا بعضیها که آنها هم از سنخ شما بودند- زندگى مى‏کردند. امکان نداشت که یک مواجهه‏اى بین منِ طلبه با آن تیپهاى اشرافى و اعیانى و داراى کذا و کذا اتفاق بیفتد؛ فرضاً اینکه گوش بدهند به اینکه یک طلبه با آنها چه مى‏گوید. این از برکات نهضت است، برکات اسلام است که همه نهادهایشان اسلامى و مردمى است‏.همه ادیان وقتى که شما ملاحظه بکنید، سران این ادیان که انبیا بودند، اینها از طبقه مستضعف قیام کردند و طبقه مستضعف را بر ضد قدرتها شوراندند. حضرت ابراهیم خودش بوده و یک تبرى؛ از طبقه پایین، در مقابل آن نمرود عصر قیام کرد، و آن مظاهر آنها، که مظاهر اشرافیتشان بود و بت هم آن وقت [از] مظاهر اشرافى بود، آنها را شکست. حضرت موسى هم یک شبان و یک عصا؛ از همین طبقه مستضعف. این طبقه را بر ضد فرعون و بر ضد دستگاه طاغوتى برافراشت؛ اینها را برانگیخت بر ضد آنها؛ نه اینها را خواب کرد تا آنها بخورند! اینها را بیدار کرد که آنها را بکُشند. عکس آنکه نویسنده‏هاى خائن ما و نویسنده‏هاى خائن تر خارجیها مى‏گویند که دین؛ افیون جامعه است، و انبیا آمده‏اند که جامعه را با این افیون خواب بکنند، و قدرتمندها و طاغوتها جامعه را بمکند و اینها خواب باشند. درست وقتى تاریخ انبیا را ملاحظه کنید، عکس این است. یعنى طاغوتها به مردم غلبه کرده بودند و خداوند در هر عصرى یک نفر را از همین قشر پایین، و از همین چوپانها، از همین طبقه مستضعف، برانگیخت و این طبقه مستضعف را بیدار کرد و بر ضد طاغوتها قیام کرد، و فرعون را غرق کرد و از بین برد(صحیفه امام، ج‏9، ص: 397)



•نامه برای صرفه جویى در برگزارى مجلس خبرگان:


بسم اللَّه الرحمن الرحیم.
جناب آقاى وزیر کشور.
مجلس خبرگان در جمهورى اسلامى بودجه ده میلیون تومانى و هتل مجلل اشرافى لازم ندارد. آقایان وکلاى محترم، که عمده آنان از علماى اعلام هستند، از این نحو تشریفات نگران هستند. آنان بحمداللَّه با زندگى نزدیک به طبقات محروم عادت نموده‏اند. بودجه مذکور را تعدیل نمایید. و عذر برگشت مازاد صحیح نیست؛ زیرا اعتبار مذکور ممکن است سنتى بشود در آتیه ..
- 2 شهریور 58.
- روح اللَّه الموسوى الخمینى‏(صحیفه امام، ج‏9، ص:327 (


• بیانات [با خبرنگار روزنامه اطلاعات (مشکل مسکن مردم)]:

هر چه زودتر باید مشکل مسکن براى بى‏خانمانها و فقراى ایران حل گردد؛ و براى هر خانواده، مسکن مورد نیازشان تأمین شود، آب و برق براى فقرا و بى‏بضاعتها باید مجانى گردد.
به نظر من بیشتر انقلابیون واقعى؛ یعنى آنها که نیروى عظیم و کوبنده این انقلاب بودند، مردم غیرمرفه بودند؛ کسانى که بیشترین کشته‏ها را دادند و با نیروى ایمان واقعى و اعتقاد راسخ؛ باعث پیروزى انقلاب شدند همان کسانى بودند که به هیچ وجه اشرافى و مرفه نبودند و از طبقه پابرهنه بودند.

من دستور دادم که اموال شاه، چه آنها که در داخل ایران است و چه آنها که در خارج پس از مصادره؛ فقط و فقط بین بى‏بضاعتها و مستمندان تقسیم شود، و این پولها را صرف خانه سازى و دیگر وسایل رفاهى این مردم بکنیم ..(صحیفه امام، ج‏6، ص:298 (


•اسلام مخالف اشرافیگری:


اسلام است که نمى‏گذارد این گردن کلفتها زندگى اشرافى بکنند، یا زندگى آنطورى که دلشان مى‏خواهد بکنند. اسلام تعدیل مى‏کند. اسلام است که نمى‏گذارد اجانب بر مسلمین حکومت بکنند، اسلام است که جلوى ظلم را مى‏گیرد، جلوى دیکتاتورى را مى‏گیرد. این اسلامى که جلوى دیکتاتورى را مى‏گیرد، حالا اینها مى‏گویند که ما از دیکتاتورى محمدرضا خان فارغ شدیم به دیکتاتورى آخوندى رسیدیم! آخر کدام دیکتاتورى آخوندها دارند؟ چه کردند اینها؟ ما مى‏گوییم دیکتاتورى نکنید، ما مى‏گوییم دیکتاتورى بکنید؟ ما مى‏گوییم دیکتاتورى نکنید. ما جز از فساد، جلوگیرى از هیچ چیز نمى‏کنیم. آزادند مردم؛ شماها نمى‏گذارید آزاد باشند ..(صحیفه امام، ج‏5، ص: 547)



•وهابیت، اسلام اشرافی:


مگر مسلمانان نمى‏بینند که امروز مراکز وهابیت در جهان به کانونهاى فتنه و جاسوسى مبدل شده‏اند، که از یک طرف اسلام اشرافیت، اسلام ابوسفیان، اسلام ملّاهاى کثیف دربارى، اسلام مقدس نماهاى بیشعور حوزه‏هاى علمى و دانشگاهى، اسلام ذلت و نکبت، اسلام پول و زور، اسلام فریب و سازش و اسارت، اسلام حاکمیت سرمایه و سرمایه داران بر مظلومین و پابرهنه‏ها، و در یک کلمه «اسلام امریکایى» را ترویج مى‏کنند؛ و از طرف دیگر، سر بر آستان سرور خویش، امریکاى جهانخوار، مى‏گذارند .. (صحیفه امام، ج‏21، ص: 81)



•خوف نداشتن از قدرتها، ویژگى حکومت محرومان:


اینها دیگر از قدرت‏ها نمى‏ترسند. خاصیت اعیانیت و اشرافیت به اصطلاح و رفاه این است که چون همیشه خوف این مطلب که نبادا از این مقام، پایین بیایم و نبادا یک لطمه‏اى به اشرافیت من بخورد، این خوف، اسباب این مى‏شد که نسبت به زیر دست‏ها ظالم و نسبت به بالا دست‏ها توسرى خور باشد. یک نفر که نخست وزیر بود، وزیر بود و در تاریخ، در طول تاریخ از کسانى‏ بود که متکفل امور کشور بود، نسبت به زیردستان با تمام معنا ظلم مى‏کرد- به حسب نوع البته- ولى وقتى مواجه مى‏شد با یک سفارتخانه خارجى، کمال ذلّت را داشت. این خاصیت اشرافیت، به اصطلاح اشرافیت آن معناست که آنها داشتند، و خاصیت حکومت رفاه طلبان است که در مقابل سفارتخانه‏هاى خارجى ذلیل بودند و در مقابل رعیت خودشان و قشر محرومین با کمال قلدرى رفتار مى‏کردند( صحیفه امام، ج‏18، ص30)


•اشراف زاده درک نمی‌کند طبقه محروم چیست:


کسى که در مهد اشرافیت به اصطلاح آن وقت بزرگ شده است و از اولى که چشمش را باز کرده است با نوکر و کلفت و حشم و اینها روبرو بوده، این وقتى بزرگ شد خیال مى‏کند همه چیز همین است. نمى‏تواند ادراک کند که یک طبقه‏اى هستند که نان ندارند، یک طبقه‏اى هستند که نمى‏توانند زندگى کنند. (صحیفه امام، ج‏18، ص: 29)


•اهمیت ساده زیستى روحانیت و مسئولان:


از اهم مسائلى که باید تذکر بدهم، مسئله‏اى است که به همه روحانیت و دست اندرکاران کشور مربوط مى‏شود، و همیشه نگران آن هستم که مبادا این مردمى که همه چیزشان را فدا کردند و به اسلام خدمت نموده و به ما منّت گذاشتند، به واسطه اعمال ما از ما نگران بشوند، زیرا آن چیزى که مردم از ما توقع داشته و دارند و به واسطه آن دنبال ما و شما آمده‏اند و اسلام را ترویج نموده و جمهورى اسلامى را بپا کردند و طاغوت را از میان بردند، کیفیت زندگى اهل علم است. اگر خداى نخواسته، مردم ببینند که آقایان وضع خودشان را تغییر داده‏اند، عمارت درست کرده‏اند و رفت و آمدهایشان مناسب شأن روحانیت نیست، و آن چیزى را که نسبت به روحانیت در دلشان بوده است از دست بدهند، از دست دادن آن همان و از بین رفتن اسلام و جمهورى اسلامى همان.البته من این نکته را عرض کنم، یک دسته‏اى که در معرض خطر هستند باید خودشان را حفظ کنند، ولى همین‏ها هم باید مواظب باشند که زاید بر میزان نباشد. شما گمان نکنید که اگر با چندین اتومبیل بیرون بیایید وجهه‏تان پیش مردم بزرگ مى‏شود، آن چیزى که مردم به آن توجه دارند و موافق مذاق عامه است، اینکه زندگى شما ساده باشد، همان طورى که سران اسلام و پیغمبر اسلام و امیرالمؤمنین و ائمه ما زندگى‏شان ساده و عادى بود بلکه پایین‏تر از عادى. آنها هم که جمهورى اسلامى را بپا کردند، مردم عادى هستند، و کسانى که بالابالاها نشسته‏اند، هیچ دخالتى در این مسائل نداشته و ندارند. این مردم بازار و کشاورز و کارگران کارخانه‏ها و طبقات ضعیف- به حسب دنیا و قوى به حسب آخرت- هستند که این توقع را دارند که اگر خداى نخواسته، نفوس این مردم از ما منحرف بشود، ضرر آن براى ما تنها نیست، بلکه براى اسلام است. و ما باید حفظ کنیم آنهایى را که اسلام و جمهورى اسلامى را نگه داشته‏اند و بعد از این هم نگه خواهند داشت، و حفظ آن به این است که زندگى ما ساده و عادى باشد. آنهایى هم که مى‏خواهند خودشان را حفظ کنند، باید بدانند که گاهى با یک اتومبیل پیکان بهتر مى‏توانند محفوظ باشند تا وسیله دیگر. و ائمه جمعه و جماعاتى که اگر عادى بیرون بیایند ممکن است از بین بروند، باید به آن مقدارى حفظ کنند که زیاد نباشد. و این‏طور نباشد که امام جمعه‏اى وقتى در خیابان مى‏آید، خیابان را خلوت کنند و هیاهو به راه بیندازند، این‏طور چیزها حیثیتشان را در جامعه ساقط مى‏کند. بزرگى شما آقایان به دنیا نیست، بزرگى شما به آخرت است، و اینکه پیش خدا آبرومند باشید. و این یک مسئله مهمى است که دخالت در حفظ جمهورى اسلامى دارد و ما باید خیلى مواظب باشیم، و اهل علم و دولت و دست اندرکاران بیشتر باید مواظب باشند، چرا که همه دنبال این هستند که نقطه ضعفى، خصوصاً از اهل علم پیدا کنند و در همه جا مطرح سازند. و ما باید به گونه‏اى زندگى کنیم که اگر چنانچه آن را از ما گرفتند، حسرت نخوریم، نه اینکه مثل رئیس جمهور امریکا که اگر این مقام را از او بگیرند شاید از حسرت دق کند!.( صحیفه امام، ج‏19، ص: 318)


•روحانیت متعهد، به خون سرمایه داران زالو صفت تشنه است:


علماى اصیل اسلام هرگز زیر بار سرمایه داران و پول پرستان و خوانین نرفته‏اند و همواره این شرافت را براى خود حفظ کرده‏اند و این ظلم فاحشى است که کسى بگوید دست روحانیت اصیل طرفدار اسلام ناب محمدى با سرمایه داران در یک کاسه است. و خداوند کسانى را که اینگونه تبلیغ کرده و یا چنین فکر مى‏کنند، نمى‏بخشد. روحانیت متعهد، به خون سرمایه داران زالو صفت تشنه است و هرگز با آنان سرآشتى نداشته و نخواهد داشت. آنها با زهد و تقوا و ریاضت درس خوانده‏اند و پس از کسب مقامات علمى و معنوى نیز به همان شیوه زاهدانه و با فقر و تهیدستى و عدم تعلق به تجملات دنیا زندگى کرده‏اند و هرگز زیر بار منت و ذلت نرفته‏اند. دقت و مطالعه در زندگى علماى سلف، حکایت از فقر و نهایتاً روح پرفتوت آنان براى کسب معارف مى‏کند که چگونه در پرتو نور شمع و شعاع قمر تحصیل کرده‏اند و با قناعت و بزرگوارى زیستند ...

در ترویج روحانیت و فقاهت نه زور سر نیزه بوده است، نه سرمایه پول پرستان و ثروتمندان، بلکه هنر و صداقت و تعهد خود آنان بوده است که مردم آنان را برگزیده‏اند. ( صحیفه امام، ج‏21، ص: 277)

•روحانیت از زی روحانیت خارج نشود:


در اینجا ضمن تشکر از علما و روحانیون و دولت خدمتگزار حامى محرومان باید از باب تذکر عرض کنم و بر آن تأکید نمایم، مسئله ساده زیستى و زهدگرایى علما و روحانیت متعهد اسلام است که من متواضعانه و به عنوان یک پدر پیر از همه فرزندان و عزیزان روحانى خود مى‏خواهم که در زمانى که خداوند بر علما و روحانیون منت نهاده است واداره کشور بزرگ و تبلیغ رسالت انبیا را به آنان محول فرموده است، از زىّ روحانى خود خارج نشوند و از گرایش به تجملات و زرق و برق دنیا که دون شأن روحانیت و اعتبار نظام جمهورى اسلامى ایران است، پرهیز کنند و برحذر باشند که هیچ آفت و خطرى براى روحانیت و براى دنیا و آخرت آنان بالاتر از توجه به رفاه و حرکت در مسیر دنیا نیست که بحمداللَّه روحانیت متعهد اسلام امتحان زهدگرایى خود را داده است، ولى چه بسا دشمنان قسم خورده اسلام و روحانیت بعد از این براى خدشه‏دار کردن چهره این مشعلداران هدایت و نور، دست به کار شوند و با کمترین سوژه‏اى به اعتبار آنان لطمه وارد آورند که ان شاء اللَّه موفق نمى‏شوند ..( صحیفه امام، ج‏20، ص: 343)


•لزوم ساده زیست بودن روحانیان:


و یکى از امور مهم هم این است که روحانیون باید ساده زندگى کنند. آن چیزى که روحانیت را پیش برده تا حالا و حفظ کرده است، این است که ساده زندگى کردند.
آنهایى که منشأ آثار بزرگ بودند، در زندگى ساده زندگى کردند. آنهایى که در بین مردم موجّه بودند که حرف آنها را مى‏شنیدند، آنهایى ساده زندگى کردند. شاید آقایان کمى‏شان یادشان باشد، در آن وقتى که ما اوایلى که آمدیم قم، که در آن جا چه اشخاصى بودند، شخص اول قم در جهت زهد و تقوا و اینها مرحوم آشیخ ابوالقاسم قمى ، مرحوم آشیخ مهدى و عده دیگرى، و شخص نافذ آن جا و متقى، مرحوم آمیرزا سید محمد برقعى و مرحوم آمیرزا محمد ارباب ؛ همه اینها را من منزل هایشان رفتم. آن که ریاست صورى مردم را داشت و ریاست معنوى هم داشت، با آن که زاهد بود، در زندگى مشابه بودند. مرحوم آشیخ ابوالقاسم؛ من گمان ندارم هیچ طلبه‏اى مثل او بود، زندگى‏اش یک زندگى‏اى بود که مثل سایر طلبه‏ها، اگر کمتر نبود، بهتر نبود، کمتر هم بود. مرحوم آمیرزامحمدارباب که من رفتم مکرر منزلشان، یک منزلى داشت دوسه تا اتاق داشت خیلى ساده، بسیار ساده. مرحوم آشیخ مهدى همین‏طور، سایرین هم همین‏طور، عده هم زیاد بودند آن وقت. وقتى انسان در آن محیط واقع مى‏شد که اینها را مى‏دید، همین دیدن اینها براى انسان یک درسى بود، وضع زندگى آنها براى انسان، یک وضعى بود، درس بود براى انسان، عبرت بود. هرچه بروید سراغ اینکه یک قدم بردارید براى اینکه خانه‏تان بهتر باشد، از معنویت‏تان به همین مقدار، از ارزش‏تان به همین مقدار کاسته مى‏شود. ارزش انسان به خانه نیست، به باغ نیست، به اتومبیل نیست.


اگر ارزش انسان به اینها بود، انبیا باید همین کار را بکنند. انبیا سیره‏شان را دیدید چه جور بوده. ارزش انسان به این نیست که انسان یک هیاهو داشته باشد، یک اتومبیل کذا داشته باشد، یک رفت و آمد زیاد داشته باشد. ارزش روحانیت به این نیست که یک بساطى داشته باشد و یک دفترى و یک دستکى داشته باشد. فکر کنید ارزش انسان را به دست بیاورید، ارزش روحانیت را از دست ندهید. در کیفیتِ تحصیلِ علوم هم هرچه بروید سراغ تجملات- و ان شاء اللَّه نمى‏روید- از علومتان کاسته مى‏شود. آنهایى که این کتاب هاى قطور را نوشتند و پر ارزش را، زندگى‏شان یک زندگى طلبگى بوده، مثل شیخ انصارى و مثل امثال اینها؛ یک زندگى طلبگى بوده. آنها توانستند اسلام را در همه جهات حفظ کنند و فقه را به پیش ببرند و مسائل دینى را افزایش بدهند- یعنى فروع را- و آن کتاب‏هاى ارزشمند را عرضه کنند به مردم. براى اینکه، آنها ارزش را به این نمى‏دانستند که من خانه‏ام باید چه جور باشد، حالا سه تا اتاق داریم کم است، چهارتا.شما خیال مى‏کنید که اگر ده تا اتاق هم باشد کافى براى شما هست؟ خیر، اگر همه این دنیا را به یک کسى بدهند، کافى نیست، مى‏گوید: باید برویم جاى دیگر. این فطرت انسان است، فطرت خداخواهى است ...


این یکى از فطرت‏هایى است که هرکس هرچه بیابد، آن گم شده خودش را نیافته، آن گم شده یک چیز دیگرى است و لهذا آن که دنبال قدرت مى‏رود، قدرت مطلق مى‏خواهد، «قدرت مطلق خداست». آن که دنبال علم مى‏رود، علم مطلق مى‏خواهد، «علم مطلق علم خداست». هر که دنبال هر کمالى برود یا هر چیزى برود، آن کمال مطلقش را مى‏خواهد و همه خدا رامى خواهند، خودشان نمى‏دانند. عذاب‏هایى که به ما مى‏شود براى حجاب‏هایى که در ما هست. آن که حجاب‏ها را پاره کرده است، ارزش‏ها را مى‏فهمد و رسیده به آن جایى که باید بفهمد.(صحیفه امام، ج‏19، ص: 252)

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
دوشنبه 30/1/1389 - 14:1 - 0 تشکر 196023

با مفاسد اقتصادی در هر رده‌ای برخورد قانونی شود

خبرگزاری فارس: نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: با مفاسد اقتصادی در همه رده‌ها اعم از مسئولان دولتی و مجلس باید برخورد جدی شود.


حمیدرضا فولادگر امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینكه اكثر نمایندگان مجلس این نامه را به امضا رساندند، اظهار داشت: مبارزه با مفاسد اقتصادی با قاطعیت دنبال شود و محدود به یكسری از افراد نباشد.
وی افزود: با مسئولانی هم كه درگیر این موارد در همه رده‌ها هستند اعم از مسئولان دولتی و حتی در مجلس و كسانی كه آلوده به مفاسد اقتصادی هستند باید برخورد جدی شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به تصمیم مجلس و پشتیبانی از قوه قضائیه در برخورد قانونی با مفاسد اقتصادی گفت: بعضی پرونده‌ها ممكن است فضایی را ایجاد كرده باشند تا از قانون فراری شود و این یك دلگرمی برای قوه قضائیه است تا با قاطعانه آن را دنبال كند.
فولادگر به انتخاب امسال به عنوان سال تلاش و كار مضاعف اشاره و بیان داشت: با برافراشته شدن پرچم اسلام در كشور دشمنی‌های بسیاری با انقلاب اسلامی انجام شد كه این كار ما را نسبت به كشورهای توسعه یافته بیشتر می‌كند و برای پیشرفت و عدالت و توسعه نیز برنامه‌ریزی نیاز به تلاش و كار مضاعف است.
وی به اینكه نباید فرمایشات مقام معظم رهبری محدود به یكسال باشد، بیان داشت: در سال گذشته كه به نام سال اصلاح الگوی مصرف مطرح شد به دلیل برخی مشكلاتی كه ساختارشكنان و قانون گریزان برای مردم و مسئولان به‌وجود آوردند موجب كم شدن فعالیت‌ها و اقدامات در این زمینه شد و سال گذشته اقداماتی برای برآورده كردن خواسته‌های مقام رهبری صورت نگرفت.
نماینده مردم اصفهان در مجلس فرمایشات مقام معظم رهبری را نوعی تعیین خط مشی برای مردم و مسئولان دانست و تصریح كرد: باید در این سال با سعی و تلاش مضاعف در عرصه نظارت و قانون‌گذاری خواسته‌های مقام رهبری در این سال و سال‌های آینده برطرف شود و مجلس نیز در این رابطه با اصلاح برخی قوانین نظارت خود را بالا ببرد.
با مفاسد اقتصادی در هر رده‌ای برخورد قانونی شود

خبرگزاری فارس: نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: با مفاسد اقتصادی در همه رده‌ها اعم از مسئولان دولتی و مجلس باید برخورد جدی شود.


حمیدرضا فولادگر امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینكه اكثر نمایندگان مجلس این نامه را به امضا رساندند، اظهار داشت: مبارزه با مفاسد اقتصادی با قاطعیت دنبال شود و محدود به یكسری از افراد نباشد.
وی افزود: با مسئولانی هم كه درگیر این موارد در همه رده‌ها هستند اعم از مسئولان دولتی و حتی در مجلس و كسانی كه آلوده به مفاسد اقتصادی هستند باید برخورد جدی شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به تصمیم مجلس و پشتیبانی از قوه قضائیه در برخورد قانونی با مفاسد اقتصادی گفت: بعضی پرونده‌ها ممكن است فضایی را ایجاد كرده باشند تا از قانون فراری شود و این یك دلگرمی برای قوه قضائیه است تا با قاطعانه آن را دنبال كند.
فولادگر به انتخاب امسال به عنوان سال تلاش و كار مضاعف اشاره و بیان داشت: با برافراشته شدن پرچم اسلام در كشور دشمنی‌های بسیاری با انقلاب اسلامی انجام شد كه این كار ما را نسبت به كشورهای توسعه یافته بیشتر می‌كند و برای پیشرفت و عدالت و توسعه نیز برنامه‌ریزی نیاز به تلاش و كار مضاعف است.
وی به اینكه نباید فرمایشات مقام معظم رهبری محدود به یكسال باشد، بیان داشت: در سال گذشته كه به نام سال اصلاح الگوی مصرف مطرح شد به دلیل برخی مشكلاتی كه ساختارشكنان و قانون گریزان برای مردم و مسئولان به‌وجود آوردند موجب كم شدن فعالیت‌ها و اقدامات در این زمینه شد و سال گذشته اقداماتی برای برآورده كردن خواسته‌های مقام رهبری صورت نگرفت.
نماینده مردم اصفهان در مجلس فرمایشات مقام معظم رهبری را نوعی تعیین خط مشی برای مردم و مسئولان دانست و تصریح كرد: باید در این سال با سعی و تلاش مضاعف در عرصه نظارت و قانون‌گذاری خواسته‌های مقام رهبری در این سال و سال‌های آینده برطرف شود و مجلس نیز در این رابطه با اصلاح برخی قوانین نظارت خود را بالا ببرد.
با مفاسد اقتصادی در هر رده‌ای برخورد قانونی شود

خبرگزاری فارس: نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: با مفاسد اقتصادی در همه رده‌ها اعم از مسئولان دولتی و مجلس باید برخورد جدی شود.


حمیدرضا فولادگر امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینكه اكثر نمایندگان مجلس این نامه را به امضا رساندند، اظهار داشت: مبارزه با مفاسد اقتصادی با قاطعیت دنبال شود و محدود به یكسری از افراد نباشد.
وی افزود: با مسئولانی هم كه درگیر این موارد در همه رده‌ها هستند اعم از مسئولان دولتی و حتی در مجلس و كسانی كه آلوده به مفاسد اقتصادی هستند باید برخورد جدی شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به تصمیم مجلس و پشتیبانی از قوه قضائیه در برخورد قانونی با مفاسد اقتصادی گفت: بعضی پرونده‌ها ممكن است فضایی را ایجاد كرده باشند تا از قانون فراری شود و این یك دلگرمی برای قوه قضائیه است تا با قاطعانه آن را دنبال كند.
فولادگر به انتخاب امسال به عنوان سال تلاش و كار مضاعف اشاره و بیان داشت: با برافراشته شدن پرچم اسلام در كشور دشمنی‌های بسیاری با انقلاب اسلامی انجام شد كه این كار ما را نسبت به كشورهای توسعه یافته بیشتر می‌كند و برای پیشرفت و عدالت و توسعه نیز برنامه‌ریزی نیاز به تلاش و كار مضاعف است.
وی به اینكه نباید فرمایشات مقام معظم رهبری محدود به یكسال باشد، بیان داشت: در سال گذشته كه به نام سال اصلاح الگوی مصرف مطرح شد به دلیل برخی مشكلاتی كه ساختارشكنان و قانون گریزان برای مردم و مسئولان به‌وجود آوردند موجب كم شدن فعالیت‌ها و اقدامات در این زمینه شد و سال گذشته اقداماتی برای برآورده كردن خواسته‌های مقام رهبری صورت نگرفت.
نماینده مردم اصفهان در مجلس فرمایشات مقام معظم رهبری را نوعی تعیین خط مشی برای مردم و مسئولان دانست و تصریح كرد: باید در این سال با سعی و تلاش مضاعف در عرصه نظارت و قانون‌گذاری خواسته‌های مقام رهبری در این سال و سال‌های آینده برطرف شود و مجلس نیز در این رابطه با اصلاح برخی قوانین نظارت خود را بالا ببرد.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8901300015

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
يکشنبه 5/2/1389 - 15:41 - 0 تشکر 197256

کتاب اشرافی گری منتشر شد

همزمان با دهمین سالگرد صدور فرمان 8 ماده ای مقام معظم رهبری برای مبارزه با مفاسد اقتصادی ، کتاب اشرافی گری که مجموعه ای از بیانات و مطالبات مقام معظم رهبری در مبارزه با اشرافی گری و پدیده مفاسد اقتصادی می باشد به همت موسسه فرهنگی مستشهدین وصال به چاپ رسید.









کتاب اشرافی گری مجموعه ای از بیانات و مطالبات مقام معظم رهبری در مبارزه با اشرافی گری و پدیده مفاسد اقتصادی می باشد می باشد و از آن منظر که فرموده های دودهه اخیرِ مقام عظمای ولایت ، می بایست فصل الخطاب همه ی ملت و مسئولین باشد و یادآوریِ موضوعیِ مبحثِ اشرافی گری ، که ریشه مفاسد اقتصادی است، همیشه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.



بخشی کوتاه از این کتاب را می خوانیم:



" شما بدانید که گرایش اشرافی گری آن چیزی نیست که بشود با قانون و با دادگاه و با بازجویی و با امثال اینها علاجش کرد، خیلی سخت تر از این حرفهاست، این از جمله مقولاتی است که بایستی فضای عمومی کشور – احساسات مردم، خواست مردم به تعبیر رساتر ، فرهنگ عمومی مردم- آن را دفع کند تا این علاج شود"



پاسخهای رهبر معظم انقلاب به پرسشهای دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف 1/9/1378



لازم به ذکر است که کتاب اشرافی گری اردیبهشت ماه امسال در نمایشگاه کتاب تهران نیز عرضه خواهد شد و همچنین علاقه مندان برای تهیه کتاب می توانند با شماره تلفن 2927220 – 0251 تماس حاصل بفرمایند.

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
سه شنبه 7/2/1389 - 23:2 - 0 تشکر 197700

اكانی: باید با لایه‌های اصلی مفسدان برخورد شود

خبرگزاری فارس: نماینده مردم تهران گفت: نباید تنها با افراد خرده پا در زمینه مفاسد اقتصادی برخورد شود و در این راستا باید سعی كرد با لایه‌های اصلی مفسدان برخورد صورت گیرد.


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، علیرضا زاكانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در جلسه‌ای با عنوان استراتژی دانشجویی در برخورد و تعامل با قوه قضائیه كه از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه امیركبیر برگزار شد، اظهار داشت: موضوع مفاسد اقتصادی در سال 81 بابی را باز كرد و مسئولیت‌های جدیدی را بر روی دوش دلدادگان انقلاب گذاشت.
وی با اشاره صحیفه حضرت امام(ره) افزود: با رجوع به صحیفه به برخی‌ گزینه‌ها می‌رسیم كه امام در آن فلسفه انقلاب در بخش‌هایی رفع تبعیض‌هایی می‌داند كه از گذشته به جا مانده است.
وی ادامه داد: امام در یك مصاحبه با مجله اشپیگل آلمان در خصوص اختلاف ایران دیروز و ایران فردا سخن گفت و در آنجا به بحث فساد مالی اشاره كرد و بر این اساس اگر به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی توجه كنیم می‌بینیم كه امام در جریان پیروزی انقلاب به مقوله مفاسد اقتصادی توجه ویژه‌ای داشت.
زاكانی در این رابطه گفت:‌ همچنین امام در آن زمان مصاحبه‌ای با تلویزیون ایتالیا داشت كه در آنجا هم به مبارزه با فساد و فحشا در همه زمینه‌ها اشاره می‌كند و در این راستا باید گفت كه بحث مفاسد و برخورد با آن یك بحث جدید نیست كه در سال 80 موضوعیت پیدا كرده باشد بلكه یكی از مسائل مهم در شكل‌گیری انقلاب بوده است.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه این برنامه اظهار داشت: بعد از دوران پیروزی انقلاب و در دهه‌های اول فضایی متفاوت در جامعه حاكم بود و آن فضا، فضای فوق‌العاده آرمانی و ایده‌آل بود و این موضوع در سال‌های دفاع مقدس نمود بیشتری داشت.
زاكانی افزود: اگر در همان دوران هم بخواهیم بررسی كنیم می‌بینیم كه رگه‌هایی از مفاسد اقتصادی در آن دوران هم وجود داشت یعنی زمانی كه همه تلاش می‌كردند تا دشمن به كشور تجاوز نكند عده‌ای در داخل كار خود را ادامه می‌دادند و در پی اعمال خود بودند كه البته تعداد این عده بسیار قلیل بود.
نماینده مردم تهران خاطرنشان كرد: ‌بعد از جنگ اتفاقاتی در كشور رخ داد و شرایط كم‌كم به سمتی رفت كه مفسدان همدیگر را پیدا كردند و فضا به گونه‌ای شد كه این عده تبدیل به شبكه‌های فساد شدند كه بر این اساس اگر به اعتراض رهبری در دومین سالگرد رحلت امام دقت كنیم می‌بینیم كه بخش عمده‌ای از فرمایشات ایشان در این خصوص بوده است.
وی در ادامه گفت: نظام فكری حضرت امام(ره) یك نظام به هم پیوسته بود كه البته نظام فكری رهبر انقلاب هم اینگونه است و بر این اساس باید فهم درستی از فرمایشات امام و رهبری داشته باشیم.
زاكانی خاطرنشان كرد:‌ در طول 21 سال گذشته رهبری نكاتی را ذكر كرده‌اند كه حوزه‌های آن مبتلا به همه ما است و اگر به آن توجه صورت نگیرد دچار مشكل خواهیم شد.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینكه فساد چیزی است كه در دوره طاغوت در جامعه ما نهادینه شد، افزود: انقلاب ما آمد تا نظام طاغوت را اصلاح كند و بر این اساس باید گفت كه در دور‌ه‌ای به قدری روشنایی و گرمای انقلاب ما زیاد بود كه فضای فساد در كشور ایجاد نشد هرچند كه برخی نیز در آن دوران اعمال خود را انجام می‌دادند.
زاكانی در ادامه با اشاره به فرمان 8 ماده‌ای رهبر انقلاب اظهار داشت: این فرمان در واقع یك دستورالعمل ملی است كه باید آنرا ملاك و میزان قرار داد و به آن عمل كرد.
وی در این رابطه گفت: بعد از صدور این فرمان ستادی تشكیل شد كه 4 كمیته داشت و وظیفه آن اجرای فرامین ذكر شده در این دستور بود.
نماینده مردم تهران همچنین اظهار داشت: دستگاه قضایی و اجرایی كشور در سال 81 شعاری را در خصوص مبارزه با مفاسد مطرح كردند كه البته این شعار در بخش‌هایی موثر وارد شد و رهبری هم بر اساس آن فرمان 8 ماده‌ای را صادر نمودند ولی در آن زمان شعاردهندگان این مسئله را زمین گذاشتند و آنرا پیگیری نكردند و بعد از آن بود كه رهبری خواستار ورود تشكل‌های دانشجویی به این عرصه شدند.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه اظهار داشت: وقتی كه با موضوع مفاسد برخورد درست صورت گیرد نیاز به تبلیغ برای آن نیست چرا كه مردم خود این موضوع را می‌بینند و آنرا درك می‌كنند.
وی با بیان اینكه باید تعریف درستی از موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی ارائه شود، گفت: نباید تنها با افراد خرده پا در زمینه مفاسد اقتصادی برخورد شود و در این راستا باید سعی كرد با لایه‌های اصلی مفسدان برخورد صورت گیرد.
زاكانی ادامه داد: فساد اقتصادی به گونه‌ای است كه یك فرد دست فروش با استفاده از آن ثروت به دست می‌آورد و بعد از روشن شدن جرایم خود فرار می‌كند و وقتی ماموران وی را دستگیر می‌كنند به آنها پیشنهاد رشوه 100 میلیارد تومانی می‌دهد.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی خاطرنشان كرد: باید در بحث مبارزه با مفاسد ضابطه‌ها جای خود را به رابطه‌ها دهند چرا كه شاهد هستیم حتی برخی كه خود شعار مبارزه با مفاسد را سر می‌دهند دارای پرونده هستند.
نماینده مردم تهران با بیان اینكه یك سری ایرادها هم در خود ما وجود دارد، گفت: ما به عنوان كسانی كه قصد مطالبه داریم در ابتدا باید بدانیم كه چه چیزی را می‌خواهیم مطالبه كنیم و البته تنها در یك برهه از زمان به این مقوله نپردازیم بلكه باید این موضوع را به طور مداوم پیگیری كنیم.
زاكانی خاطرنشان كرد:‌ با چند تدبیر درست می‌توان مقابل بسیاری از مسائل را گرفت لذا باید گفت درحال حاضر اهتمامی در خصوص مبارزه با مفاسد وجود دارد و ما باید دقت كنیم كه این اهتمام را در مسیر درست هدایت نماییم.
وی همچنین اظهار داشت: اگر مسیر برای فعالیت اقتصادی سالم باز بود بسیاری از فكرهای خلاق می‌توانستند فعالیت درستی داشته باشند اما آن عده كه در كشور یكدیگر را پیدا كرده‌اند اجازه ورود دیگران را در عرصه اقتصادی نمی‌دهند و متاسفانه حتی شاهد هستیم كه در برخی موارد كسی كه باید از حق مردم صیانت كند خودش با فرد مفسد رابطه دارد و اطلاعات را به وی منتقل می‌كند.
نماینده مردم تهران با اشاره به دیدار اخیر رهبر انقلاب با روحانیون مجلس گفت: رهبری در این دیدار در خصوص سطح رفاه نمایندگان تذكر دادند و گفتند كه نباید سطح رفاه نمایندگان بالا باشد و همچنین در خصوص نوع مواجهه نماینده با مسائلی كه ممكن است طی آن منافع ملی فدای منافع منطقه‌ای شود تذكر دادند.
وی در ادامه با بیان چند مثال كه دستگاه قضایی در آنها مقابل مفسدان ایستادگی كرده اظهار داشت: درحال حاضر دستگاه قضایی برای مبارزه با مفاسد اهتمام دارد البته نباید گفت كه همه جای نظام را مفسدان گرفته‌اند ولی باید توجه داشت كه در این موضوع كم هم زیاد است و ما هم وظیفه داریم كه مقابل این مسئله بایستیم.
زاكانی با بیان اینكه دستگاه قضایی در دوره اخیر راه درستی را انتخاب كرده، گفت: عمده مسئولان جدید در قوه قضائیه انسان‌هایی پاك هستند كه مورد اعتماد می‌باشند و در مقایسه با گذشته می‌توان گفت كه افراد جدید یك سر و گردن نسبت به افراد قبل پیشرفت كرده‌اند.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به جلساتی كه با رئیس قوه قضائیه داشت، اظهار داشت:‌ طی این جلسات متوجه شدیم كه سیستم قضایی قصد برخورد با مفسدان را دارد كه البته ما هم باید در این خصوص مطالبه‌گر باشیم.
وی در پایان اظهار داشت: ما نباید ابزار دست دیگران شویم چرا كه عده‌ای قصد دارند ما را سپر خود قرار دهند و در این راستا همواره باید سعی كنیم تا مناسبات را بشناسیم.
اكانی: باید با لایه‌های اصلی مفسدان برخورد شود

خبرگزاری فارس: نماینده مردم تهران گفت: نباید تنها با افراد خرده پا در زمینه مفاسد اقتصادی برخورد شود و در این راستا باید سعی كرد با لایه‌های اصلی مفسدان برخورد صورت گیرد.


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، علیرضا زاكانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در جلسه‌ای با عنوان استراتژی دانشجویی در برخورد و تعامل با قوه قضائیه كه از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه امیركبیر برگزار شد، اظهار داشت: موضوع مفاسد اقتصادی در سال 81 بابی را باز كرد و مسئولیت‌های جدیدی را بر روی دوش دلدادگان انقلاب گذاشت.
وی با اشاره صحیفه حضرت امام(ره) افزود: با رجوع به صحیفه به برخی‌ گزینه‌ها می‌رسیم كه امام در آن فلسفه انقلاب در بخش‌هایی رفع تبعیض‌هایی می‌داند كه از گذشته به جا مانده است.
وی ادامه داد: امام در یك مصاحبه با مجله اشپیگل آلمان در خصوص اختلاف ایران دیروز و ایران فردا سخن گفت و در آنجا به بحث فساد مالی اشاره كرد و بر این اساس اگر به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی توجه كنیم می‌بینیم كه امام در جریان پیروزی انقلاب به مقوله مفاسد اقتصادی توجه ویژه‌ای داشت.
زاكانی در این رابطه گفت:‌ همچنین امام در آن زمان مصاحبه‌ای با تلویزیون ایتالیا داشت كه در آنجا هم به مبارزه با فساد و فحشا در همه زمینه‌ها اشاره می‌كند و در این راستا باید گفت كه بحث مفاسد و برخورد با آن یك بحث جدید نیست كه در سال 80 موضوعیت پیدا كرده باشد بلكه یكی از مسائل مهم در شكل‌گیری انقلاب بوده است.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه این برنامه اظهار داشت: بعد از دوران پیروزی انقلاب و در دهه‌های اول فضایی متفاوت در جامعه حاكم بود و آن فضا، فضای فوق‌العاده آرمانی و ایده‌آل بود و این موضوع در سال‌های دفاع مقدس نمود بیشتری داشت.
زاكانی افزود: اگر در همان دوران هم بخواهیم بررسی كنیم می‌بینیم كه رگه‌هایی از مفاسد اقتصادی در آن دوران هم وجود داشت یعنی زمانی كه همه تلاش می‌كردند تا دشمن به كشور تجاوز نكند عده‌ای در داخل كار خود را ادامه می‌دادند و در پی اعمال خود بودند كه البته تعداد این عده بسیار قلیل بود.
نماینده مردم تهران خاطرنشان كرد: ‌بعد از جنگ اتفاقاتی در كشور رخ داد و شرایط كم‌كم به سمتی رفت كه مفسدان همدیگر را پیدا كردند و فضا به گونه‌ای شد كه این عده تبدیل به شبكه‌های فساد شدند كه بر این اساس اگر به اعتراض رهبری در دومین سالگرد رحلت امام دقت كنیم می‌بینیم كه بخش عمده‌ای از فرمایشات ایشان در این خصوص بوده است.
وی در ادامه گفت: نظام فكری حضرت امام(ره) یك نظام به هم پیوسته بود كه البته نظام فكری رهبر انقلاب هم اینگونه است و بر این اساس باید فهم درستی از فرمایشات امام و رهبری داشته باشیم.
زاكانی خاطرنشان كرد:‌ در طول 21 سال گذشته رهبری نكاتی را ذكر كرده‌اند كه حوزه‌های آن مبتلا به همه ما است و اگر به آن توجه صورت نگیرد دچار مشكل خواهیم شد.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینكه فساد چیزی است كه در دوره طاغوت در جامعه ما نهادینه شد، افزود: انقلاب ما آمد تا نظام طاغوت را اصلاح كند و بر این اساس باید گفت كه در دور‌ه‌ای به قدری روشنایی و گرمای انقلاب ما زیاد بود كه فضای فساد در كشور ایجاد نشد هرچند كه برخی نیز در آن دوران اعمال خود را انجام می‌دادند.
زاكانی در ادامه با اشاره به فرمان 8 ماده‌ای رهبر انقلاب اظهار داشت: این فرمان در واقع یك دستورالعمل ملی است كه باید آنرا ملاك و میزان قرار داد و به آن عمل كرد.
وی در این رابطه گفت: بعد از صدور این فرمان ستادی تشكیل شد كه 4 كمیته داشت و وظیفه آن اجرای فرامین ذكر شده در این دستور بود.
نماینده مردم تهران همچنین اظهار داشت: دستگاه قضایی و اجرایی كشور در سال 81 شعاری را در خصوص مبارزه با مفاسد مطرح كردند كه البته این شعار در بخش‌هایی موثر وارد شد و رهبری هم بر اساس آن فرمان 8 ماده‌ای را صادر نمودند ولی در آن زمان شعاردهندگان این مسئله را زمین گذاشتند و آنرا پیگیری نكردند و بعد از آن بود كه رهبری خواستار ورود تشكل‌های دانشجویی به این عرصه شدند.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه اظهار داشت: وقتی كه با موضوع مفاسد برخورد درست صورت گیرد نیاز به تبلیغ برای آن نیست چرا كه مردم خود این موضوع را می‌بینند و آنرا درك می‌كنند.
وی با بیان اینكه باید تعریف درستی از موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی ارائه شود، گفت: نباید تنها با افراد خرده پا در زمینه مفاسد اقتصادی برخورد شود و در این راستا باید سعی كرد با لایه‌های اصلی مفسدان برخورد صورت گیرد.
زاكانی ادامه داد: فساد اقتصادی به گونه‌ای است كه یك فرد دست فروش با استفاده از آن ثروت به دست می‌آورد و بعد از روشن شدن جرایم خود فرار می‌كند و وقتی ماموران وی را دستگیر می‌كنند به آنها پیشنهاد رشوه 100 میلیارد تومانی می‌دهد.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی خاطرنشان كرد: باید در بحث مبارزه با مفاسد ضابطه‌ها جای خود را به رابطه‌ها دهند چرا كه شاهد هستیم حتی برخی كه خود شعار مبارزه با مفاسد را سر می‌دهند دارای پرونده هستند.
نماینده مردم تهران با بیان اینكه یك سری ایرادها هم در خود ما وجود دارد، گفت: ما به عنوان كسانی كه قصد مطالبه داریم در ابتدا باید بدانیم كه چه چیزی را می‌خواهیم مطالبه كنیم و البته تنها در یك برهه از زمان به این مقوله نپردازیم بلكه باید این موضوع را به طور مداوم پیگیری كنیم.
زاكانی خاطرنشان كرد:‌ با چند تدبیر درست می‌توان مقابل بسیاری از مسائل را گرفت لذا باید گفت درحال حاضر اهتمامی در خصوص مبارزه با مفاسد وجود دارد و ما باید دقت كنیم كه این اهتمام را در مسیر درست هدایت نماییم.
وی همچنین اظهار داشت: اگر مسیر برای فعالیت اقتصادی سالم باز بود بسیاری از فكرهای خلاق می‌توانستند فعالیت درستی داشته باشند اما آن عده كه در كشور یكدیگر را پیدا كرده‌اند اجازه ورود دیگران را در عرصه اقتصادی نمی‌دهند و متاسفانه حتی شاهد هستیم كه در برخی موارد كسی كه باید از حق مردم صیانت كند خودش با فرد مفسد رابطه دارد و اطلاعات را به وی منتقل می‌كند.
نماینده مردم تهران با اشاره به دیدار اخیر رهبر انقلاب با روحانیون مجلس گفت: رهبری در این دیدار در خصوص سطح رفاه نمایندگان تذكر دادند و گفتند كه نباید سطح رفاه نمایندگان بالا باشد و همچنین در خصوص نوع مواجهه نماینده با مسائلی كه ممكن است طی آن منافع ملی فدای منافع منطقه‌ای شود تذكر دادند.
وی در ادامه با بیان چند مثال كه دستگاه قضایی در آنها مقابل مفسدان ایستادگی كرده اظهار داشت: درحال حاضر دستگاه قضایی برای مبارزه با مفاسد اهتمام دارد البته نباید گفت كه همه جای نظام را مفسدان گرفته‌اند ولی باید توجه داشت كه در این موضوع كم هم زیاد است و ما هم وظیفه داریم كه مقابل این مسئله بایستیم.
زاكانی با بیان اینكه دستگاه قضایی در دوره اخیر راه درستی را انتخاب كرده، گفت: عمده مسئولان جدید در قوه قضائیه انسان‌هایی پاك هستند كه مورد اعتماد می‌باشند و در مقایسه با گذشته می‌توان گفت كه افراد جدید یك سر و گردن نسبت به افراد قبل پیشرفت كرده‌اند.
دبیركل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به جلساتی كه با رئیس قوه قضائیه داشت، اظهار داشت:‌ طی این جلسات متوجه شدیم كه سیستم قضایی قصد برخورد با مفسدان را دارد كه البته ما هم باید در این خصوص مطالبه‌گر باشیم.
وی در پایان اظهار داشت: ما نباید ابزار دست دیگران شویم چرا كه عده‌ای قصد دارند ما را سپر خود قرار دهند و در این راستا همواره باید سعی كنیم تا مناسبات را بشناسیم.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902071712

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.