جام جم آنلاین: در فصل بهار درخت نارنج به شكوفه مینشیند و گل سفید معطری میدهد كه به آن بهارنارنج میگویند و پزشكان متخصص تغذیه معتقدند این شكوفههای معطر خواص درمانی زیادی دارد. از بهارنارنج عرق تهیه میكنند كه طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است. این عرق اشتهاآوری قوی بوده و برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی مفید بوده و نشاطآور است و در تسكین ناراحتیهای سینه و تپش قلب موثر است.
مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب كرفس مصرف شود جهت استخراج سنگهای كلیه و مثانه و خرد كردن آنها بسیار موثر است. مصرف این عرق هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه میشود. لذا وجود یك شیشه از آن در منزل لازم است.
خواص درمانی بهار نارنج به شرح زیر است.
- نارنج در تحریك و تقویت عضلات قلب نقش اساسی داشته و در رفع نارساییها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است.
- نارنج دافع صفراست و سلولهای كبدی را به كار و فعالیت واداشته و ضعف و نارسایی آن را درمان میكند و سموم بدن را از عضلات خارج كرده و از بین میبرد.
- اگر آب نارنج را گرفته و معادل یك سوم حجم آن گلاب اضافه كنید و هر روز صورت خود را با آن بشویید سوراخهای صورت را مسدود كرده و پوست چهره را تقویت میكند.
- چنانچه خلال نارنج را كوبیده و با آب میل كنید از استفراغ و تهوع جلوگیری كرده و انگلهای معده و روده را از بین میبرد.
- برای جلوگیری از خون دماغ پنبه را به آب نارنج آغشته كرده و در سوراخهای بینی بگذارید تا خون بند آید.
- رب نارنج كه بر اثر جوشاندن و غلیظ كردن آب نارنج به دست میآید، تنها چاشنی خوبی برای ترش كردن غذاست بلكه یك مرهم ضدزخم و ضدمیكروب هم میباشد.
- اگر موهای شما سست و شكننده است روزی دو مرتبه به آنها رب نارنج بمالید تا سخت و محكم شود.
- برای پاك كردن لكههای قرمز و سیاه كه روی پوست صورت و بدن پیدا میشود بهتر است به رب نارنج نمك زده و روی پوست بمالید و بگذارید تا خشك شود.
- برای معالجه تورم گلو از غرغره آب نارنج بهره برده و اگر دچار درد سینه، سرفه و سردرد ناشی از گرمی هستید آب نارنج را با كمی نبات جوشانده و میل كنید.
- پوست نارنج ضد یبوست است و برای معدههایی كه ترشی زیاد دارند بهترین داروی موثر میباشد و مربای آن نیز هاضم غذا بوده و خواص بهارنارنج را دارد.
- مربای بهارنارنج نیز مقوی معده میباشد و ضد تشنج بوده و سكسكه را درمان میكند.
توجه: زیادهروی در خوردن بهارنارنج بویژه در ناشتا كبد را ضعیف میكند و موجب ضعف معده میشود. زیاد بوییدن بهارنارنج نیز بیخوابی میآورد و چنانچه عرق آن بیش از یك سال در شیشه بماند خاصیت خود را از دست داده و زود فاسد شده و كپك میزند. لذا این عرق در شیشههای مات محفوظتر میماند.