• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 1342)
چهارشنبه 11/1/1389 - 16:15 -0 تشکر 192237
نُه باور غیر منطقی در ازدواج

با سلام

 

روانشناسان نُه باور غیر منطقی كه افراد اغلب درباره انتخاب همسر دارند را بیان كرده اند:

1 -   اعتقاد به اینكه من فقط می‌توانم عاشق یك نفر باشم: شخصی كه دارای این عقیده است گمان می‌كند كه تنها یك نفر در دنیا برای ازدواج با او مناسب است. این تفكر بسیار شبیه این عقیده است كه ما جایی در دنیا همزاد و یا نیمه‌ی دومی ‌داریم كه با ازدواج با او همه چیز به تكامل می‌رسد.این افكار غالباً غیرمنطقی هستند، چرا كه باید به هنگام روبرو شدن با تنها فرد به خصوص، او را شناخت. البته چگونه این دیدگاه به سرانجام می‌رسد روشن نیست. همچنین شاید این عقیده دعوت به انتظار غیر فعالی باشد برای رسیدن به دقیقه اعجاز برانگیزی كه چشم‌انداز یك ازدواج خوب را نوید می‌دهد. 

2 - همسر كامل:اعتقاد به تفكر كه «تا زمانی كه فردی كامل برای زندگی پیدا نكنم، نباید ازدواج كنم». كسی كه این اعتقاد را داشته باشد شاید برای تصمیم گرفتن برای ازدواج دچار محدودیت شود چرا كه هیچ فردی كامل نیست و شاید برای پیدا كردن چنین فردی باید زمانی طولانی صرف شود. 

3 - تكامل خود:كسی كه اینگونه فكر می‌كند و می‌گوید:«تا زمانی كه نتوانم به خودم به عنوان یك همسر اعتماد كنم، نباید ازدواج كنم». این اعتقاد نیز محدود كننده و غیر منطقی است از آن جهت كه هیچ كس كامل نیست و احساس كامل بودن به عنوان یك همسر را نخواهد داشت. احساس آمادگی برای ازدواج ضروریست، اما شاید اشخاصی را برای تصمیم گیری درباره ازدواج دچار اضطراب كند.

4 - ارتباط كامل: صاحب این عقیده این چنین می‌اندیشد:«ما باید قبل از ازدواج ثابت كنیم كه ارتباط مؤثری خواهیم داشت».توجه به فاكتورهای پیش بینی كننده‌ی پیش از ازدواج بسیار عاقلانه است.مانند ارتباط خوب و مهارت‌های حل مشكل و تشابه و همانندی ارزش‌ها و عقاید. جستجوی چنین ارتباطی و چنین همسری كه این مهارت‌ها و قابلیت‌ها را داشته باشد عاقلانه است.با این وجود ، از آنجا كه موفقیت در ازدواج را نمی‌توان تضمین كرد، برای كم كردن محدودیت این تفكر می‌توان اینگونه اندیشید كه هیچ راهی برای تضمین خوشبختی پیش از ازدواج میسر نمی‌باشد.

5 - تلاش بیشتر:این اعتقاد با این تفكر شكل می‌گیرد كه من با هركسی كه برای ازدواج انتخاب كنم( فرقی هم نمی کند از چه خانواده ای باشد) خوشبخت خواهم شد به شرط آن كه به قدر كافی تلاش كنم.روان شناسان تأكید می‌كنند كه تلاش دو همسر برای حل مشكلات و مؤثر ساختن یك ازدواج ، دو فرد بالغ و متفكر را می‌طلبد. از آنجا كه هر كسی آنقدر متمایل به حل مشكلات نخواهد بود. بنابراین كمی‌دقت در انتخاب همسر در ابتدای ضروری به نظر می‌رسد.  

6 - عشق كافی است:فرد دارای این عقیده شاید چنین بگوید:«عاشق كسی شدن برای من دلیل كافی برای ازدواج است». جامعه‌ی غربی عشق رمانتیك را به عنوان شرطی لازم برای ازدواج ارزشمند می‌شمارد.در واقع، اشخاص كمی‌هستند كه ازدواج را بدون عشق تصور كنند. اگر عشق به عنوان تنها معیار در نظر گرفته شود، سایر توانایی‌های اساسی فردی و بین فردی از نظر دور خواهد ماند.

7 همزیستی:این عقیده چنین است: «اگر من و همسر آینده ام قبل از ازدواج با هم زندگی كنیم، شانس وخوشبختی مان را افزایش خواهیم داد».مرور سوابق همزیستی و موفقیت‌های بعدی در ازدواج نشان داده است كه افرادی كه قبل از ازدواج با هم زندگی می‌كنند آمادگی بیشتری را برای نارضایتی از زندگی وجدایی دارا می‌باشند در مقایسه با كسانی كه با هم همزیستی نكرده اند.این ارتباط معمولاً با خصوصیات كسانی كه همزیستی می‌كنند به نسبت كسانی كه همزیستی نمی‌كنند مشكلات بیشتری در رابطه با تعهد دارند و تمایل كمتری برای ارزشمند شمردن ازدواج ونگرش مثبت تری نسبت به طلاق دارند. 

8 - فرد مكمل و تضاد:در این نگرش شخص اینگونه می‌اندیشد: «من باید با كسی ازدواج كنم كه خصوصیات شخصیتی او متضاد با خصوصیات من باشد». اگر چه تفكر رایج مبنی بر آنكه افراد با خصوصیات كاملاً متفاوت می‌توانند كامل كننده‌ی ضعف‌ها و قوت‌های یكدیگر باشند، اما فاكتورهای پیش‌بینی كننده‌ی موفقیت در ازدواج نشان می‌دهند كه قویترین عامل خوشبختی ، همانندی در ارزش‌ها، نگرش‌ها و خصوصیات شخصی است. 

9 - انتخاب باید آسان باشد:این عقیده كه انتخاب یك همسر باید ساده باشد و این انتخاب حامل یك شانس و یا اتفاق است. بنابراین فرد شاید تصور كند كه برای انتخاب همسر به جای عمل كردن باید در انتظار یك اتفاق بماند.چنین فردی در انتظار شانسی برای دیدار و عشق در اولین نگاه است بدون آنكه از تفكر محتاطانه آمادگی لازم، یا انجام عملی برای نزدیك تر شدن به هدف ازدواج كمك گرفته شود.مواردی كه عنوان شدند فقط تعدادی از نگرش‌ها و باورهای غیر منطقی افراد نسبت به انتخاب همسر می‌باشند.

یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

جمعه 13/1/1389 - 3:53 - 0 تشکر 192448


مطلب خوبی رو عنوان کردی.............. لطفا اگر از کتاب خاصی این مطلب رو عنوان کردی اسم کتاب رو هم ذکر کن بتونیم از خود کتاب هم استفاده کنیم.

اي آقاي ما برس به داد ما

چهارشنبه 25/1/1389 - 23:37 - 0 تشکر 194929

با سلام
متأسفم- منبعش یكی از سایت‌ها بوده
یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

چهارشنبه 25/1/1389 - 23:44 - 0 تشکر 194937

منبع: مركز ملی پاسخگویی به مسائل دینی :‌

http://www.askdin.com/showthread.php?t=2610goto=newpost

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 25/1/1389 - 23:52 - 0 تشکر 194943

با سلام
ممنون سروش خوب
یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.