• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 12218)
سه شنبه 25/12/1388 - 23:3 -0 تشکر 190364
بررسی و تحلیل عملیات های دفاع مقدس

بسم رب الشهدا و الصدیقین

این تایپک برای آشنایی دوستان با جنگ تحمیلی ایجاد شده است . 

 امید بر آن است که با درک رنج های وارد بر شهدا راه شهدا را به بن بست های دنیوی امتداد ندهید .

در این تایپک عملیات های هشت دفاع مقدس ،برای آشنایی بیشتر دوستان بررسی می شود.

این اطلاعات تمامی دسترنج های افراد دلسوز جامعه است پس  ذکر منبع یادتون نره .


 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

سه شنبه 25/12/1388 - 23:10 - 0 تشکر 190365

به نام خدا - سلام .

تعداد عملیات های ایران:
مجموع عملیات ها 418


76 عملیات پدافندی (48 مورد توسط ارتش___7 توسط سپاه___22 مشترک) 341 عملیات آفندی (107 توسط ارتش___102 توسط سپاه___132 مشترک)
سال اول: 138 آفند 26 پدافند
سالدوم:16 آفند__1 پدافند
سال سوم:9 آفند___0 پدافند
سال چهارم:6 آفند ___0 پدافند
سال پنجم:50 آفند ___10 پدافند
سال ششم:26 آفند ___16 پدافند
سال هفتم:52 آفند ___8 پدافند
سال هشتم:44 آفند ___16 پدافند


در این آمار از گشتی های رزمی نیروی زمینی ارتش و عملیات های ایزایی سپاه تعداد محدودی که دارای اهمیت بالاتر بودند به حساب آورده شده:

اولین عملیات : عملیات پدافندی قصرشیرین 1359/6/31

آخرین عملیات:عملیات پدافندی شرهانی 1367/5/30 (بعد از آتش بس)

در پست های بعدی منتظر توضیحات در مورد عملیات ها باشید . البته منتظر پست های شما هستم حتی در حد بردن نام عملیات هایی که معروف نیستند .

منبع

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

چهارشنبه 26/12/1388 - 14:43 - 0 تشکر 190439

به نام خدا - سلام .

دوستان عزیزی که می خواهند با رز شما دفاع مقدس آشنا شوند و بدانند که در عملیات فلان در چه روزی آغاز شده و توضیح مختصری هم در مور د آن بداننند حتما به لینک زیر مراجعه کنند .

اینجا

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

پنج شنبه 27/12/1388 - 11:2 - 0 تشکر 190615

سلام؛دوست عزیز از تاپیك خوب و پر محتواتون خیلی ممنون.یكی از برنامه های انجمن در سال جدید همین بررسی و تحلیل عملیاتهای دفاع مقدس بود و حالا كه شما پیش دستی كردین خیلی خوشحال شدیم،البته اگر اجازه بدین تغییرات كوچكی در تاپیك تون بدیم تا هماهنگ با دیگر برنامه های انجمن باشه.با تشكر

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


پنج شنبه 27/12/1388 - 12:36 - 0 تشکر 190631

به نام خدا - سلام .
خیلی خوشحالم که شما هم دوست داشتید روی این مسئله کار کنید .
اجازه ی ما هم دست شماست . شما می توانید این تایپکو در راستای برنامه هاتون تغییر بدهید تا بتونه کارایی بهتری داشته باشه .

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

دوشنبه 2/1/1389 - 13:15 - 0 تشکر 191168

دوم فروردین

سالروز عملیات فتح المبین

تاریخ عملیات:1361/1/1

منطقه عملیات:غرب دزفول و شوش

رمز عملیات:یا زهرا(س)

مدت عملیات:10روز طی3مرحله

وسعت منطقه عملیاتی:2400کیلومتر مربع

تعداد اسرای دشمن:15000نفر

تعداد کشته و زخمی:بیش از 25000نفر

تجهیزات منهدم شده دشمن

هواپیما:18فروند

هلی کوپتر:3فروند

تانک و نفربر:361دستگاه

نیروهای عمل کننده:ارتش و سپاه

ین عملیات كه با مراجعه به قرآن كریم، فتح‌المبین نامگذاری شده بود، در چهار مرحله، از دوم تا دهم فروردین1361 صورت گرفت. رزمندگان اسلام در عملیات فتح‌المبین در جبهه جنوب و غرب دزفول و شوش با دشمن درگیر شده و نتایج ذیل را به دست آوردند: تلفات نیروی انسانی دشمن:15هزار نفر اسیر و 25هزار نفركشته و زخمی؛ آزادسازی قریب به2400 كیلومتر مربع از خاك جمهوری اسلامی شامل مراكزی چون سایت و رادار دزفول، جاده مهم دزفول- دهلران؛ رهـایی یـافتن از زیـر دید و تـوپخـانه دشمن در شهرهای شوش، دزفول و اندیمشك و پایگاه شكاری دزفول و ... . تجهیزات و امكانات: تانك و نفربر: 360 دستگاه انهدامی و 320 دستگاه اغتنامی، هواپیما:18 فروند انهدامی، خودرو:300 دستگاه انهدامی و 500 دستگاه اغتنامی، توپخانه: 50 قبضه انهدامی و 165 قبضه اغتنامی.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


دوشنبه 2/1/1389 - 13:22 - 0 تشکر 191169

با پیروزی عملیات طریق القدس و قطع ارتباط زمینی یگان های تحت امر سپاه سوم عراق در دو منطقه ی غرب دزفول و غرب رود کارون، زمینه مناسب برای عملیات در هر یک از این دو منطقه فراهم شد. منطقه غرب دزفول به دلایلی همچون دور کردن دشمن از شهرهای اندیمشک، دزفول، شوش و تناسب استعداد  یگان های خودی با وسعت منطقه و تناسب وضعیت طبیعی زمین منطقه با رزم نیروی پیاده، برای اجرای عملیات برگزیده شد، سپس یگان ها نقاط حساس زمین را شناسایی کردند. عقبه دشمن به دو تنگه عین خوش و رقابیه اتکاء داشت، بنابراین با توجه به این وضعیت، عملیات طراحی و اجرا شد. در محور شمالی دو قرارگاه و در محورهای شرقی و جنوبی هر کدام یک قرا گاه وارد عمل شدند. در مرحله اول، تنگه عین خوش توسط تیپ 14 امام حسین (ع) با فرماندهیحسین خرازی مسدود شد.

توپخانه دشمن در منطقه "علی گره زد" با عملیات نفوذی، یک گردان از تیپ 27 حضرت رسول (ص) به فرماندهیمحسن وزواییرا منهدم کرد. در مرحله دوم تنگه رقابیه مسدود شد؛ یگان های خودی با استفاده از کانالی که در زمین های رملی احداث شده بود، تنگه رقابیه را دور زدند و دشمن را از پشت محاصره کردند. دشمن که از همان مرحله اول موقعیت خود را در خطر دیده بود، برای خروج از محاصره، فشار شدیدی وارد می آورد تا تنگه عین خوش را باز کند، اما با رشادت نیروهای تیپ 14 امام حسین (ع) موفق نمی شود. در مرحله سوم، پیشروی به مقر فرماندهی دشمن آغاز شد و یگان 27 حضرت رسول (ص) به فرماندهی

احمد متوسلیان، سایت 4 و 5 را که محل استقرار فرماندهی لشکر یک مکانیزه دشمن بود، به اشغال در آورد. در مرحله چهارم، با پاک سازی منطقه آزاد شده و تعقیب دشمن، ارتفاعات منطقه عملیاتی به تصرف درآمد و  دشمن به غرب رودخانه رویرج عقب رانده شد. بدین ترتیب همه اهداف تامین گردید و لشکر ده زرهی و یک مکانیزه عراق نیز آسیب جدی دیدند.

منطقه : جبهه جنوبی – شوش و دزفول

رمز : یا زهرا (س)

تاریخ : 2/1/61 تا 10/1/61

هدف: آزاد سازی منطقه غرب دزفول و جاده دزفول – دهلران و تامین اندیمشک، شوش ، دزفول و جاده اندیمشک – اهواز

وسعت منطقه آزاد شده : 2400 کیلومتر مربع

عملیات فتح المبین 2 فروردین 1361

اِنّا فَتَحنا لَکَ فَتحَاً مُبیناً.

طرح ریزی عملیات افتخارآفرین فتح المبین از اواسط آبان سال 1360 آغاز شد و پس از تلاش های مستمر و خستگی ناپذیر و انجام مشورت ها و هماهنگی های گسترده میان فرماندهان نظامی، در ساعت سی دقیقه بامداد  2فروردین ماه، فرمان حمله با رمز "بسم الله الرحمن الرحیم، بسم الله القاصم الجبارین و یا زهرا..." صادر شد.

رزمندگان دلاور اسلام با دریافت پیام، عملیات حماسی و تاریخی فتح المبین را در شمال خوزستان آغاز کردند و از جنوب و شمال غربی شوش و غرب دزفول در چند محور با ارتش عراق درگیر شدند. در ساعت 2 بامداد اولین خاکریزهای دشمن به دست نیروهای ایرانی سقوط کرد.

در این مرحله عملیات، رزمندگان اسلام موفق شدند ضمن زخمی و به هلاکت رساندن 000، 10 نفر از سربازان دشمن تعداد 200، 2 نفر از آنان را به اسارت خویش در آورند و 7 فروند هواپیمای دشمن را سرنگون و تعداد 60 دستگاه تانک عراقی را منهدم و منطقه ای به وسعت 650 کیلومتر مربع در محورهای عملیاتی شوش و دزفول را از وجود دشمن پاک کنند.

روز سه شنبه سوم فروردین تعداد اسرای تخلیه شده به مرز 5000 نفر رسید و رزمندگان ایرانی به کلیه اهداف خود دست یافتند و منتظر مرحله ی بعدی عملیات شدند.


مرحله دوم عملیات فتح المبین (4/1/1361)

ساعت یک بامداد چهارشنبه چهارم فروردین مرحله دوم عملیات فتح با کلمه رمز "یا زهرا" آغاز شد و نیروهای ایران اسلامی در اولین ساعات شروع عملیات، تلفات سنگینی بر قوای دشمن وارد آوردند و به مواضع او در جبهه های غرب شوش و دزفول دست یافتند. در این مرحله از عملیات تنگه رقابیه و ارتفاعات میشداغ پاکسازی شد. تعداد 4000 موشک و 13 دستگاه کاتیوشا به دست رزمندگان اسلام افتاد و 20 قبضه توپ سالم به غنیمت گرفته شد و تیپ 96 ارتش عراق از هم پاشید و فرماندهان تیپ های 96 و 60 همراه با چند تن از افسران ارشد آن ها به اسارت در آمدند. مجموعه اسرای شمارش شده تا مرحله دوم عملیات از مرز 6000 نفر گذشت.

مرحله سوم عملیات فتح المبین (7/1/1361)

در سومین مرحله ی عملیات فتح بزرگ "فتح المبین" مهم ترین مواضع حیاتی دشمن در غرب شوش و دزفول فتح شد. این مرحله از عملیات  که ادامه عملیات فتح محسوب می شد، ساعت 22 و 30 دقیقه شب شنبه 7فروردین با نام فتح المبین و با کلمه رمز "یا زهرا" در شمال غربی شوش آغاز شد و رزمندگان ایران اسلامی موفق شدند ضمن انهدام سه تیپ رزمی عراق،  حدود 5000 تن دیگر از قوای دشمن را به اسارت در آورند. در این عملیات سنگین که پیروزی عظیمی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می شد، مهم ترین پایگاههای کنترل و دفاع هوایی ایران و حساس ترین مواضع حیاتی دشمن در غرب شوش و دزفول از اشغال عراقی ها خارج شد و حدود 70 تانک و نفربر به دست قوای اسلام افتاد.

رزمندگان ایران مرکب از دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی، جان برکفان سپاه و بسیج با شکستن نخستین خطوط دفاع دشمن پایگاه های رادار و سایت چهار و پنج واقع در حوالی منطقه ابوصلیبی خات را به محاصره در آوردند.

تعداد هواپیمای سرنگون شده دشمن از آغاز عملیات فتح تا پایان مرحله ی سوم عملیات به 14 فروند رسید. در این عملیات تیپ های یک پیاده مکانیزه، تیپ پیاده 93 و تیپ 10 نیروهای ویژه ی ارتش عراق به کلی متلاشی و اکثر نفرات این سه تیپ کشته، زخمی و یا به اسارت ارتش اسلام  درآمدند و علاوه بر نابودی تعداد بسیار زیادی تانک و نفربر، خودرو و مهمات، ده ها دستگاه تانک، نفربر و خودرو ارتش متجاوز عراق به همراه مقادیر قابل توجهی مهمات به دست رزمندگان ایران اسلامی افتاد. طی این عملیات هزاران تن از قوای عراق به اسارت درآمدند.


مرحله  چهارم عملیات فتح المبین (8/1/1361)

در چهارمین مرحله ی عملیات که سحرگاه روز یکشنبه 8 فروردین با نام فتح و با کلمه ی رمز "یا زهرا" آغاز شد رزمندگان غرور آفرین ایران اسلامی موفق شدند با عملیات برق آسا و کوبنده ی خویش مناطق سندال، چنانه و عین خوش (پادگان ارتفاعات عین خوش)، دشت عباس، امام زاده عباس، ارتفاعات تینه و ابوقریب، واوی، و ارتفاعات بسیار مهم و استراتژیک دوسلک (مرکز فرماندهی و تدارکاتی دشمن) در منطقه ی برغازه را به تصرف در آورند. هم چنین بعد از ظهر همان روز، تیپ های 421 و 96 ارتش عراق پس از عملیات رزمندگان افتخارآفرین ایران اسلامی به طور کامل متلاشی و کلیه نفرات این دو تیپ کشته، مجروح و یا اسیر شدند.

در این مرحله از عملیات مناطق دشت عباس و امامزاده عباس در شمال غربی منطقه ی شوش و منطقه ی عین خوش از وجود تجاوزگران عراقی پاک سازی و به کنترل کامل نیروهای ایرانی درآمد و تعداد اسرای شمارش شده ی دشمن تا پایان مرحله ی چهارم عملیات فتح به بیش از 15000 تن رسید. هم چنین در این مرحله صدها تن از قوای دشمن به هلاکت رسیدند، تعداد 200 دستگاه خودرو، هشت دستگاه تانک به همراه مقادیر بسیار زیادی سلاح های سبک و مهمات به غنیمت سپاهیان سلحشور اسلام در آمد و ضمناً تعداد هواپیماهای سرنگون شده دشمن به 18 فروند رسید. ارتفاعات تینه که از بزرگ ترین حوضچه های نفتی شمال خوزستان می باشد از وجود نیروهای دشمن پاک شد و چاههای نفت ابوقریب به کنترل کامل رزمندگان اسلام در آمد.

آخرین نتایج حاصله از عملیات پیروزمندانه فتح المبین را به صورت زیر می توان خلاصه کرد:

1- انهدام نیروهای دشمن که سپاه چهارم ارتش عراق را تشکیل می داد به استعداد سه لشکر شامل :

الف : لشکر 10 زرهی متشکل از تیپ 42 زرهی تیپ 24 مکانیزه، تیپ 7 زرهی و تیپ 60 پیاده.

ب : لشکر یک مکانیزه شامل تیپ 1 مکانیزه، تیپ27 مکانیزه، تیپ 34 زرهی و تیپ 51 زرهی.

پ: تیپ های تحت امر لشکر یک و ده شامل تیپ 99 پیاده، تیپ 96 پیاده، تیپ 426 پیاده، تیپ 505 پیاده، تیپ 423 پیاده، و تیپ 241 پیاده.

ت : هلاکت و اسارت چندین هزار تن از افراد ارتش خلقی .

ث: مجموعه تلفات رزمی دشمن حدود 25 هزار تن بود که یا زخمی شده و یا به هلاکت رسیدند و بالغ بر 15هزار نفر به اسارت درآمدند. ضمناً 360 دستگاه از انواع تانک و نفربر زرهی دشمن منهدم، تعداد زیادی تانک، نفربر و خودروی سبک و سنگین و مقادیر بسیار زیادی از انواع مهمات به غنیمت گرفته شد که حدود 150 دستگاه تانک، 170 نفربر و حدود 500 دستگاه خودرو، چندین قبضه موشک سام 6 زمین به هوا،  چند قبضه موشک زمین به زمین، 165 قبضه توپ شامل توپ های 182 میلیمتری، 130 میلیمتری و 152 میلیمتری از آن جمله بودند.

2- آزاد شدن ارتفاعات مهم شمال غربی خوزستان به اسامی ابوصلیبی خات معروف به رادار و سایت، علی گره زد، عین خوش، تینه، برغازه، واوی، رقابیه، میشداغ، ارتفاعات 350 معروف به ارتفاعات دهلیز، شاوریه، دلتا، تپه چشمه، جوفینه، کوت کاپن و ارتفاعات 202.

3- رهایی شهرهای دزفول، اندیمشک، شوش، پایگاه چهارم هوایی و جاده سراسری اندیمشک – اهواز و صدها روستا از زیر آتش توپخانه دوربرد و موشک های تخریبی زمین به زمین دشمن.

4- دستیابی به چاه های نفت ابوقریب در ارتفاعات تینه یکی از بزرگ ترین حوضچه های نفتی خوزستان.

5- آزادشدن سه پاسگاه ژاندارمری از استان های ایلام و خوزستان به اسامی عین خوش، دوسلک و جسرنادری.

6- آزاد سازی فرودگاه اضطراری دهلران .

7- آزاد شدن جاده دزفول، دشت عباس، عین خوش وهم چنین مناطق دشت عباس، دشت چنانه و زمین های سرخه که از مهم ترین مناطق کشاورزی شمال خوزستان به حساب می آید. در طی عملیات پیروزمندانه فتح المبین دوهزار کیلومتر مربع از خاک ایران اسلامی از تصرف متجاوز خارج شد.

منبع:تبیان

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


دوشنبه 2/1/1389 - 13:44 - 0 تشکر 191170

امروزه کاروان های راهیان نور از منطقه فتح المبین بازدید می کنند.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


دوشنبه 2/1/1389 - 13:50 - 0 تشکر 191178

« نمی دانم آزمایش كرده اید وقتی مهمانی بر انسان وارد می شود هم از دید مهمان و هم از دید میزبان چه حالی است من برای اینكه مقدمه حرف خودم را بگویم این را تنظیم كردم بادیدار به یادماندنی خودم و همراهانم قبل از اینكه ما وارد منطقه و ماموریت افتخاری 2 معارف جنگ شویم روز پنج شنبه گذشته مخصوصا سفری را انجام دادم تا محلها را بررسی كنم و ببینم وضعیت چطور است محلهایی كه دیدم .1 نقطه رابیه و میش داغ .2 عین خوش و دهلران .3 جسر نادری و پل كرخه .4 دامنه ارتفاعات ابوصلیبیخات .
اینجا سومین نقطه ای بود كه وارد شدیم . وقتی فرماندهی و عقیدتی به استقبال ما آمدند گفتند محل پذیرایی ما حسینیه سیدالشهدا است با شنیدن این خبر صفایی وجودم را فرا گرفت كه از بیان آن ناتوانم . اینجا رزمندگانی زندگی می كردند و گریه می كردند كه به خدا نزدیك بودند. این صفا كجاست عملیات فتح المبین عملیات سراپا حماسه . ایثار و معنویت بود. با دلایل و مدارك لازم ثابت می كنم كه نقطه اوج رزمندگان برای جنگیدن در راه خدا عملیات فتح المبین بود در قیاس با عملیات بیت المقدس شاید گفته شود كوچك تر است اما باید ارزیابی كرد و دید كه چقدر به خدا نزدیك شدیم . باید دید چقدر بهتر خدا را دیدیم (ما در این عملیات ) بهتر دیدیم و دانستیم كه شخصیت ما در نظام چیست عطش جنگیدن در راه خدا پیدا بود. چرا كه این عملیات با نام یا زهرا(س ) آغاز شد و به بركت این نام خدا می داند كه چه به وجودآمد عملیات فتح المبین نتیجه سه ماه تلاش مستمر بود. بعد از سه ماه تلاش موفق شدیم به تدبیر برسیم . قرار بود در این عملیات . در فضای 60 * 40 كیلومتر از چهار محور : .1 جسرنادری .2 محور ممله و پادگان عین خوش .3 محور شوش .4 محور تنگ رقابیه از طرف تنگ زلیجان و ارتفاعات میش داغ عمل كنیم . قرارگاه لشگر 77 ثامن الائمه كه از چهره ها و یگانهای سرافراز ارتش و رزمندگان اسلام است در هفت تپه مستقر بود عقبه اش و یگانهایش در غرب كرخه بودند . در كنار آن همرزمان از سپاه تیپ 17 قم تیپ حضرت سجاد و گردانهای مختلف حضور داشتند و همه آماده عملیات بودند. یك روز در هفت تپه جلسه داشتیم . همه فرماندهان بودند و پیشرفت كار را در قرارگاه كربلا كنترل می كردیم و جایی كه لازم بود هدایت می كردیم . جلسه عجیبی شد. برادران ارتش و سپاه یك یك آمدندو گزارش دادند. همه گزارشها منفی بود و مایوس كننده . جو بسیار نگران كننده ای به وجود آمد. نوبت رسید به برادر عزیز صفار از قرارگاه فجر از سوی سپاه كه فرمانده تیپ 12 قم بود . با تواضع گفت : « از شما تعجب می كنم از حال شما مگر ما با توكل به خدا جلو نیامدیم » جوان 22 ـ 23 ساله ای در مقابل اساتید و فرماندهان می ایستد یك دفعه جو جلسه تغییر می كند. شرمنده می شوم ایشان گزارش می دهد و میزان پیشرفت شناسایی خودش را می گوید جلسه قوت قلب گرفت چهار راه بحث بر سر این بود كه از كجا شروع كنیم ارتش می گفت از جسر نادری و از قرارگاه فتح و سپاه می گفت نه از چهار محور با هم باید شروع كرد. من همرزمان ارتش را صدا كردم و گفتم از هر چهار محور عمل می كنیم . برای عملیات آماده شدیم . كارشناسان گفتند نور ماه برای حمله مناسب نیست چون كارشناس بودند پذیرفتیم . گر چه مایل نبودیم تا آمدیم تصمیم گرفتیم كه آماده شویم . دیدیم از قرارگاه فجر تماس گرفتند كه دشمن آتش سنگینی را شروع كرده و به ما فشار می آورد. از یك طرف فشار دشمن و از طرف دیگر كمبود مهمات همه را نگران كرده بود آمدیم دفع كنیم دیدیم دشمن از رقابیه جلو آمده حالت عجیبی پیش آمد. از طرح سه ماهه ما اصلا دو محورش خراب شد چه باید می كردیم در قرارگاه كربلا به این نتیجه رسیدیم كه باید نزد فرماندهی كل قوا برویم و دو تا سئوال مطرح كنیم . .1 چه باید كرد .2 برای این طرح ناقص ما استخاره كنید . بین من و سردار رضایی هماهنگی شد كه من در منطقه بمانم و سردار رضایی به تهران برود.

قبل از دوازده و نیم بود كه از ابوغریب خبر دادند دشمن باچند تانك آمده . من پایم رغبت ندادكه بروم پای بی سیم كه بگویم برگردند. گفتم: شاید ارتشی هاگوش كنند (بدلیل سلسله مراتب نظام ) ولی با تك تك فرماندهان صحبت كردم گفتند قلب ما قوی است . ساعت 12 و نیم یك و نیم 2 و نیم شد و اینها همین طور پیش می رفتند ساعت 3 و نیم صبح كه شد دیدم گفتند ما بیست متری دشمن هستیم رمز عملیات را با قدرت كامل گفتیم بعد از اعلام فرمان حمله تمام فرماندهان و عناصر ستاد رو به قبله دعای توسل خواندند چه دعایی ! چه ضجه هایی ! چه زاری بود هر كس به حال خودش گریه می كرد هر لحظه بر شدت گریه اضافه می شد كه من سر و صدای بی سیم را نزدیك صبح شنیدم فكر كردم گیر افتاده اند گفتند ما فرمانده تیپ را گرفتیم و بعد هی اسیر بود كه به عقب می آمد. هر چه می پرسیدیم كه چی شده هیچ كس جواب نمی داد. گرفتار بودند آخر. گفتیم فرمانده تیپ دشمن را بیاورند. فرمانده تیپ گفت : « ما می دانستیم بعد از توفیق در مرحله اول شما حتما حمله می كنید این بود كه به همه گفتم آماده باشند همه آماده پشت تیربار و در سنگرها بودند . تا اینكه ساعت 3 شد دیدیم خبری نشد . ما گفتیم ساعت 3 حمله نكردید پس دیگر حمله نمی كنید لذا به همه استراحت دادیم . خود من آن قدر احساس اطمینان می كردم كه با لباس زیر خوابیدم بعد دیدم طرف رانم درد می كند (مرا می زدند كه بیدار شوم و بعد هم اسیر شدم ). » مواضع دشمن به سرعت سقوط می كرد قرارگاه فرج و قرارگاه نصر این منطقه را گرفتند ابتكار عمل از دست ما خارج شده بود. ما هر جا را می گفتیم بگیرید می گفتند ما از آنجا رد شدیم به سردار رضایی گفتم اینجا جای ما نیست و رفتیم جلو. تا چنانچه سوار بر وانت رفتیم و بعد تا تنگه برغازه آمدیم گلوله تانك دشمن جلو ما را گرفت . بیست متری ما خورد و ما پریدیم بیرون . عملیات حماسه انگیز با آزادسازی دو هزار كیلومتر از خاك و شانزده هزار اسیر به پایان رسید.

بعد از عملیات فتح المبین اواخر مسئولیت خودم در فرماندهی نیروی زمینی احساسی به من دست داد كه یك تیپ به نام حضرت ابوالفضل با سه گردان تشكیل دهم و افسران و درجه داران ایمانی وارد آن شوند و این تیپ طوری بگیرد و خیالمان راحت شود. تیپ حضرت ابوالفضل تشكیل شد ،باسه گردان . برای اینكه از مجموعه های خوبی برخوردار شوند به مهندسی نزاجا پانزده روز مهلت دادیم كه یك حسینیه بسازد و این فضا و اطرافش را كه می بینید در عرض پانزده روز به وجود آمد. آمدم فرماندهی تیپ را خودم برعهده گرفتم تا فرماندهی نیروی زمینی احساس كند این تیپ برای خودش است . وقتی نماینده امام در شورای عالی دفاع شدم این تیپ منحل شد. شب انحلال من در تهران بودم . وقتی خبر انحلال آن را دادند حال عجیبی پیدا كردم . مانند شب عاشورای امام حسین (علیه السلام ) شد و اكنون من از فرماندهی تیپ تشكر می كنم و حسینیه تیپ اینجا باید بماند به این [عنوان آثار جنگ من به تیپ 45 تبریك می گویم . از صمیم قلب می خواهم كه قدر این نعمت را بدانند . بایستی به مرور و به تدریج وضع بهتری پیدا كند. »
منبع: سایت ساجد

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


جمعه 20/1/1389 - 10:48 - 0 تشکر 193736

 عملیات کربلای9

20فروردین ماه مصادف با انجام عملیات کربلای 9 در سال 1366 است، عملیاتی که در آن بخشی از ارتفاعات مرزی کشورمان از تصرف دشمن بعثی آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، همزمان با اجرا عملیات کربلای هشت در جنوب، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیات کربلای 9 را در شمال شرقی قصرشیرین در منطقه پاسگاه  باباهادی تا شمال غربی ارتفاعات قراویز اجرا کرد.


در این عملیات رزمندگان تیپ 3 لشکر 81 زرهی با به کارگیری تاکتیک نفوذ در عمق جبهه دشمن، پس از خنثی کردن میدان های مین و انهدام دیگر موانع عبور، با رعایت اصل غافلگیری در کمتر از سه ساعت هدف هایشان را تصرف کردند.


در نتیجه این عملیات پاسگاه باباهادی که نزدیک به هفت سال در تصرف ارتش عراق بود بازپس گرفته شد و ارتفاعات مرزی 542 و 546 نیز آزاد شد.


این عملیات با رمز یا مهدی(عج) ادرکنی و با هدف آزادسازی ارتفاعات منطقه در منطقه عملیاتی قصرشیرین انجام شد و نیروی عمل کننده در این عملیات نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.


در این عملیات گردان های یک، سه و چهار از تیپ کماندویی سپاه دوم و گردان چهار نیروی مخصوص از تیپ سوم دشمن منهدم شد، همچنین 1800 نفر از نیروهای دشمن در این عملیات کشته و یا زخمی شدند و 55 نفر نیز به اسارت درآمدند.


تعداد زیادی خمپاره انداز، تیربار، جنگ افزار انفرادی و مقداری مهمات نیز در این عملیات به غنیمت درآمد.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


جمعه 20/1/1389 - 10:54 - 0 تشکر 193738

نقشه عملیات کربلای9

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.