اولین مطلب هم از سایت توپ تبیان
هفت سین سلامتی شامل 6 سین غذایی است که هر کدام می تواند سمبل سلامتی و طول عمر و زندگانی باشد.
سیب، سمبل زیبایی و سرشار از سلامتی
میوه ی سیب را یا به صورت تازه، یا به شکل آب سیب، کمپوت، مربا، ژله، مارمالاد، سرکه و... مورد استفاده قرار می دهند. این میوه سرشار از اسیدهای آلی، اسید مالیک و نمکهای پتاسیم و سدیم است.
بیشتر اسیدها و نمکهای ارزشمند سیب در زیرپوست آن جمع شده است، بنابراین توصیه می شود سیب را پس از شست و شو، با پوست مصرف کنید.
سیب میوهای سرشار از ویتامینهای C, A, B بوده و نیز حاوی تاننها، سلولز، آهن، کلسیم و فسفر می باشد.
مهم ترین مادهی معدنی موجود در سیب "پتاسیم" است که آن را "عنصر جوانی" می نامند که سبب نرم شدن جداره ی سرخرگهای بدن و پایین آمدن فشار خون می شود.
سنجد
- این میوه منبع قابل توجهی از ویتامین E و C و رنگدانه ی کاروتن است که همگی خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارند.
- ترکیبات فلاوونوئیدها و اسید چربهای موجود در سنجد مانند اسید لینولیک و اولئونیک و همچنین استرولها مانند سیتروسترول دارای خاصیت ضد التهابی است.
- فلاوونوئید موجود در سنجد، به شل کردن عضلات کمک می کند. بنابراین مصرف سنجد برای کسانی که مشکل عضلانی و مفصلی دارند می تواند موثر واقع شود.
سماق، سمبل روشنایی و غلبه بر شیطان
- محرک اشتها بوده و چاشنی خوبی برای غذاها محسوب می شود. سماق قابض و پاک کنندهی معده می باشد.
- این گیاه برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا این گیاه در افراد دیابتی مانع از فرآیند ترکیب گلوکز با ملکولهای پروتئین حیاتی بدن و تغییرات شیمیایی و عمل کرد آنها می گردد.
- البته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد سماق می تواند مسموم کننده باشد.
سیر، طبیب گیاهی روی زمین
سیر علاوه بر خواص دارویی و تغذیه ای، به واسطه ی داشتن مادهی ضد ویروسی، مادهی غذایی خوبی برای مصرف، چه در هنگام سلامت و چه در زمان سرماخوردگی به شمار می رود و برای رفع بوی آن نیز می توان سیب یا عسل مصرف کرد یا به شکل نیم پز و خرد کرده از آن استفاده نمود.
- سیر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارد و در مبارزه با مسمومیتهای غذایی از جمله سالمونلا موثر است.
- سیر امکان بروز سرطان معده را نیز کاهش می دهد. به واسطه ی داشتن آلیسین(یک نوع آنتی اکسیدان) و همچنین خواص ضد باکتریایی، علیه هلیکوباکتر پیلوری(مولد زخم معده) است.
سرکه، سمبل صبر و گذر زمان
برای سرکه خواصی مانند جلوگیری کنندهی فشارخون و کاهندهی کلسترول قائل هستند.
- قابل توجه است که بدانیم سرکه در هضم غذا نیز کمک می کند.
- سرکه در کنترل وزن بدن و درمان عفونتها هم مفید می باشد.
سمنو، نشان استقامت و شیرین کامی
سمنو در بردارندهی جوانه ی گندم است که در سالهای اخیر، اهمیت ویژهی جوانه ی گندم در رژیم غذایی افراد مشخص شده و بیش از همیشه مورد توجه متخصصان غذایی قرار گرفته است، طوری که قرار دادن آن در سبد غذایی توصیه می شود.
سبزه، مظهر سلامتی روح و روان
سبزه مظهر سرسبزی و شادابی است و قرار دادن آن در سفرهی هفت سین به این منظور است که ما با سبز کردن دانه و توجه به گل، سبزه و گیاه به شادی و شادابی که غذای روح و اندیشه است، نیز توجه کنیم.
این هم لینک مطلب به صورت کامل:
http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/nutrition_news/healthy_nutrition/2007/3/21/37784.html