• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
پاسخ به شبهات (بازدید: 4210)
چهارشنبه 7/11/1388 - 23:13 -0 تشکر 178636
خدا=قانون

به نام خدا

 

سلام 

همون طور که تو عنوان بحث آوردم می‌خوام ببینیم آیا خدا همون قانونه و بیشتر از اون چیزی نیست؟

 

اگه در این مورد به پیشرفت رسیدیم در ادامه این عنوان مساوی یک کلمه‌ی دیگه هم قرار می‌گیره.

 

راستش این شبهه برام پیش اومده بود و در نهایت فکر می‌کنم به جواب هم رسیدم. اما دوست داشتم اینجا هم به بحث بذارم، شاید که مفید باشه. و البته شاید به جواب اشتباهی رسیده بوده باشم. که در این صورت شما عزیزان انجمن معارف راهنمایی ام می‌کنید. 

خب این شبهه برام از اونجایی ایجاد شد که شنیدم و فهمیدم خدا تحت تاثیر هیچ چیزی قرار نمی‌گیره، وگرنه دیگه خدا نیست. عذر می‌خوام که این مثال رو میزنم. حتی وقتی امام حسین علیه السلام آنچنان مظلومانه به شهادت رسیدند، خدا ذره ای متاثر نشد. و این طبیعیه، چون علت از معلول تاثیر نمی‌پذیره.

 

به قول آقای قرائتی اگه شما با دستتون جلوی نور خورشید رو بگیرین از عظمت خورشید کم نمیشه و بهتر بگم همون قدر که وقتی جلوی نور خورشید رو بگیریم، فکر کنیم خورشید سرد تر شده، فکری مسخره هست، همون قدر هم تاثیر پذیر بودن خدا از مخلوقات باید مسخره به نظر برسه. حتی بیشتر.

 

قانون هم همین طوره، قانون تحت تاثیر اون چیزی که بهش اعمال میشه قرا نمی‌گیره، بلکه چیزی که قانون مند هست، اتفاقی که براش میفته طبق قانون هست

پس میشه گفت خدا همون قانون هست

 

خدا همون قانونه قانونی که هم مادیات رو شامل میشه و هم معنویات

 

 مثلاً در امری معنوی مثل گناه کردن، طبق همون قانونی که وجود داره گناهکار مستحق عذاب میشه. نه اینکه وقتی گناهکار گناهی انجام میده، خدا از این گناه متاثر میشه و خشمگین از این عمل گناهکار بر او عذابی نازل می‌کنه. که اگه این طوری بود دیگه خدا خدایی که میشناسیم نبود.

میتونیم بگیم چون گناهکار خطائی انجام میده طبق همون قانون کلی مستحق چیزی به نام عذاب میشه.

البته شاید منظورم رو خوب نرسونده باشم که انشالله در جواب هایی که شما دوستان میارین من هم منظورم رو واضح تر بیان می‌کنم

برا قفل هایی كه بستست یه كلید مونده تو مشتمبه جنون رسیده كارم بس كه فرصت ها رو كشتم
بازی نور و صدا نیست زندگی یه سرنوشته           یكی پیدا یكی پنهون مثل آدم و فرشته
جانشین  انجمن خانواده‌ی تبیان
شنبه 10/11/1388 - 10:22 - 0 تشکر 179087

به نام خدا

سلام

پس میشه گفت خدا همون قانون هست

چنین جمله ای صحیح نیست زیرا خداوند برای اینکه انسان را به کمال برسونه تمام اسباب رو در اختیارش قرار میده وقانون رو خلق میکنه وتدوین میکنه ودر اختیار پیامبران قرار میده تا انسان بتونه تحت این قوانین به سعادت برسه

بعضی از قوانین تکوینی وبرخی تشریعی اند قوانین تکوینی تغییر پذیر نیستند وخدشه بردار نیست ولی قوانین تشریعی تخلف پذیرند .

قوانین تکوینی مثلا ملکول اب تشکیل شده از ازملکول خاص وقابل تغییر نیست ولی قوانین تشریعی تخلف پذیر ند وانسان میتونه انها رو انجام بده وسعادتمند بشه یا اینکه انجام نده مثل قانون جهاد که خداوند این قانون رو بنا کرد که اگر دشمنی به دینت حمله کرد به جهاد با او برخیزاینجا میبینم عده ای از مردم به این عمل میکنند وعده ای عمل نمیکنند .

اینکه بگیم خدا همون قانون هست جمله درستی نیست .

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

شنبه 10/11/1388 - 18:41 - 0 تشکر 179153

سلام/پارسا جان شما میگی که گناهکاران طبق یه قانون کلی مجازات میشن ؟....یعنی خداوند یک قانون کلی رو قرار داده و دیگه مجری این قانون نیست درسته؟.....چون اگه مجری باشه تاثیر پذیرفته درسته؟

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

شنبه 10/11/1388 - 19:53 - 0 تشکر 179165

به نام خداسلام

با تشکر از جواب خوبتون خانم گلها. راستش کلی فکر کردم تا تونستم این جوابا رو در جواب شما بنویسم. واقعاً جوابتون در عین سادگی جواب دندون شکنی بود. البته من نمی‌خوام اثبات کنم خدا قانونه، بلکه همون روندی که برای خودم پیش اومد و به جواب بهتری رسیدم رو می‌خوام اینجا اعمال کنم تا یکم فکرامون تحریک بشه

اما ...

همون طور که خدا عین علم هست(چون اگر خدا کسی بود که علم رو داشت یعنی عالم بود اون وقت به خدا چیزی اضافه شده بود به نام علم. در صورتی که به خدا نه چیزی اضافه می‌شه و نه چیزی کم) میتونیم بگیم خدا قانون هم هست.

چون اگه قرار بود خدا قانونی که حتی اگر خودش وضع کرده باشه رو رعایت کنه اونوقت خدا مجبور به همون قانون میشد.

اما اگه بگیم خدا خود قانون هست، دیگه این مشکل پیش نمیاد. و خداست که به تمام جهان اعمال میشه.

اگه فرض کنیم خدا قانون رو خلق کرده باشه و بعد مخلوقات طبق اون قانون ایجاد بشن. اون وقت اگه فرض کنیم دیگه خدایی وجود نداشته باشه ولی این مخلوق (قانون) هنوز وجود داشته باشه، اونوقت تمام مخلوقات با همین قانون میتونن وجود داشته باشن. و دیگه نیازی به خدا ندارن

شاید بگین وجود قانون و مخلوقات دیگه به خدا وابسته هست و در صورتی که خدا نباشه اونا هم نخواهند بود.

اما در این صورت سوالم اینه که خدا رو پس باید چطور تعریف کرد که از روی اون تعریف به این نتیجه برسیم که اگه خدا نباشه هیچ چیزی هم نخواهد بود؟ مثلاً ما تو برهان نظم میگیم، همون طور که با دیدن یک ساختمان پی به وجود سازنده‌ی اون(بنا ) می‌بریم، با دیدن این همه نظم در مخلوقات پی به وجود سازنده‌‌‌ی اونها(خدا) میبریم.اما میدونیم که اگه بنا فردای روزی که خونه رو ساخت یا ده سال بعد یا کمتر یا بیشتر، از دنیا بره، خونه‌‌‌ای که اون ساخته یه دفعه ناپدید نمی‌شه و میتونه سالها با همون نظم بمونه.

در صورتی که اگه فرض کنیم خدایی نباشه، می‌دونیم که همه چیز نیست میشه

پس طبق این تعریف نمی‌تونیم به یک خدا شناسی کمی کاملتر برسیم.

با این وجود بهتر نیست خدا رو خود قانون بدونیم؟

مثلاً وقتی ما دعا می‌کنیم، میگیم باید به خدا نزدیکتر بشیم تا احتمال قبولی دعامون بیشتر بشه. پس اگه خدا همون قانون باشه، ما در دعامون باید به قانون نزدیکتر بشیم تا نتیجه‌ی این نزدیکی به قانون استجابت دعا باشه

مثل این میمونه که ما می خواییم تکه چوبی رو بسوزونیم و همه چیز رو آماده کردیم(خود چوب، گرما، اکسیژن) قانون سوختن چوب میگه اینا باید باشن تا چوب بسوزه، اما اگه ما این قانون رو خوب نشناسیم، و مقدار گرمای لازم رو تهیه نکرده باشیم، چوب مشتعل نمیشه، بلکه شاید به تدریج سیاه بشه. پس این کارمون نتیجه داشت اما اون نتیجه‌ی مطلوب که اشتعال چوب باشه نبود.

دعا کردن هم می‌تونه این طوری باشه، که اگه خدا همون قانون باشه و ما این قانون رو خوب نشناسیم، نتیجه‌ی دعامون چیزی غیر از اونی که می‌خواییم میشه

وحید میلادی عزیز من می‌گم شاید بتونیم بگیم خدا همون قانونه که وقتی گفته میشه در آخرت کافران در جهنم تا ابد عذاب می‌بینن، هیچ ظلمی بهشون نمیشه و حتی رحمانیت و رحیمیت خدا هم زیر سوال نمی‌ره. چون شاید قانونی که وجود داره(خدا) داره به جهان و بالطبع اون به اون کافر اعمال میشه و در جایی دیگه هم اون قانون اعمال میشه به فردی دیگه و اون فرد  میره بهشت که ما این رو همون رحیمیت و رحمانیت خدا میدونیم. 

برا قفل هایی كه بستست یه كلید مونده تو مشتمبه جنون رسیده كارم بس كه فرصت ها رو كشتم
بازی نور و صدا نیست زندگی یه سرنوشته           یكی پیدا یكی پنهون مثل آدم و فرشته
جانشین  انجمن خانواده‌ی تبیان
شنبه 10/11/1388 - 21:55 - 0 تشکر 179204

به نام خدا

سلام

پارسا زاهد گرامی ومحترم ..کسی نمیگه شما میخواید ثابت کنید خدا قانون هست چون چنین چیزی امکان پذیر نیست ..دی

اما جدا از شوخی دوست دارم اون جوابی که بهش رسیدید قرار بدید تا استفاده کنیم وبا این بحثهاتون حسابی ذهن رو تحریک میکنید واین خیلی خوبه ولی باید مراقب هم بود ومواظب این تحریکات ذهنی هم باشیم که به جاهای خوب ختم بشه ...من قصد ندارم جواب دندون شکن بدم اون چیزی که بنظرم میرسه درسته ثبت میکنه تا با همفکری هم به نتیجه مطلوب برسیم هدف هیچ کس غلبه بر دیگری نیست ..میشه گفت نوعی همفکری هست برای رسیدن به سوالات ذهن ..وچون شما همیشه منطقی بحث میکنید وارد بحثتون شدم .

اگه فرض کنیم خدا قانون رو خلق کرده باشه و بعد مخلوقات طبق اون قانون ایجاد بشن. اون وقت اگه فرض کنیم دیگه خدایی وجود نداشته باشه ولی این مخلوق (قانون) هنوز وجود داشته باشه، اونوقت تمام مخلوقات با همین قانون میتونن وجود داشته باشن. و دیگه نیازی به خدا ندارن

این فرضیه "دیگه خدایی وجود نداشته باشه "بخودی خود نقص میشه چون ما قبول داریم که خداوند زنده ابدیست

خطبه 90 نهج البلاغه

همان اولی است که برای اولیتش قبلی نبوده تا پیش از او چیزی باشد، و آخری است که برای آخریتش بعدی نیست تا موجودی پس از او باشد،

بعدشم یک نکته خیلی مهم اینکه ما نباید خدارو با عقل خودمون بسنجیم ادامه این خطبه رو بخونید لطفا

ای پرسش کننده، به دقت بنگر، آنچه را قرآن از صفات خدا تو را به آن راهنمایی میکند پیروی کن، و از نور هدایت قرآن بهرهمند شو. و آنچه را که شیطان تو را به یاد گرفتن آن واداشته از آنچه که در قرآن بر تو لازم نگشته، و در سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه اثری نیامده، علمش را به خدای سبحان واگذار، که نهایت حق خداوند بر تو همین است. و بدان که استواران در دانش آنانند که خداوند آنان را با اقرار به کل آنچه از آنها پنهان است و تفسیرش برای آنان روشن نیست، از ورود در ابواب و سراپردههای اسرار پنهانی بینیاز فرموده، و اعترافشان را به ناتوانی از رسیدن به آنچه که دانش آنها به آن احاطه ندارد ستوده، و ترک تعمق آنان را در چیزی که بحث از حقیقت آن را امر نفرموده استواری در علم نامیده. پس به همان اندازه که خداوند دانستن آن را مجاز دانسته اکتفا کن، و عظمت خداوندی را با ترازوی عقلت اندازه مگیر، که دچار هلاکت خواهی شد.

اما این بدین معنی نیست که ما دنبال خداشناسی نباشیم هرگز اینطور نیست بلکه باید همیشه برای سوالتمون جوابی پیدا کنیم اما طبق گفته مولا باید از قران مدد بجوییم .....

پس برای ادامه بحث ونتیجه بهتر گرفتن از این بحث پیشنهاد میکنم خطبه 90 مولا علی علیه السلام در نهج البلاغه رو بخونیدونظرتون رو راجع به اون بزارید که ایا بازم میگید خدا همون قانونه!!!

ان شا الله اگر عمری باقی بود فردا این بحث رو ادامه بدیم .

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

يکشنبه 11/11/1388 - 0:25 - 0 تشکر 179252

به نام خدا

سلام

پارسا زاهد گرامی ومحترم ..کسی نمیگه شما میخواید ثابت کنید خدا قانون هست چون چنین چیزی امکان پذیر نیست ..دی

جدا از شوخی دوست دارم اون جوابی که بهش رسیدید قرار بدید تا استفاده کنیم وبا این بحثهاتون حسابی ذهن رو تحریک میکنید واین خیلی خوبه ولی باید مراقب هم بود ومواظب این تحریکات ذهنی هم باشیم که به جاهای خوب ختم بشه ...من قصد ندارم جواب دندون شکن بدم اون چیزی که بنظرم میرسه درسته ثبت میکنه تا با همفکری هم به نتیجه مطلوب برسیم هدف هیچ کس غلبه بر دیگری نیست ..میشه گفت نوعی همفکری هست برای رسیدن به سوالات ذهن ..وچون شما همیشه منطقی بحث میکنید وارد بحثتون شدم .

خانم گلهای گرامی واقعاً عذر می‌خوام. بازم اشتباه کردم که از شکلک استفاده نکردم و باعث سوء تفاهم شد. من اون جملم که گفتم جواب دندون شکن....، شوخی بود. می‌خواستم بگم شما تو مباحثه خیلی وارد هستین.

اما در مورد تحریک ذهن، بله قبول دارم باید مواظب بود. پس امیدوارم دوستانی که این بحث رو دنبال می‌کنن، زود نتیجه گیری نکنن و خدای ناکرده منحرف نشن. برای همینم بود که گفتم نمی‌‌خوام اثبات کنم خدا همون قانونه. احساس کردم ممکنه باعث انحراف اذهان دیگه‌ای بشم که این بحث رو می‌خونن.

این فرضیه "دیگه خدایی وجود نداشته باشه "بخودی خود نقص میشه چون ما قبول داریم که خداوند زنده ابدیست

خطبه 90 نهج البلاغه

منظورتون رو متوجه شدم، اما برای این جور بحثها فکر کنم یه چیز معروفی می‌گن:" فرض محال که محال نمیشه"

من در واقع می‌گم، فرض محال خدا دیگه نباشه.

اما در مورد خطبه 90 نهج‌البلاغه من منظور شما رو فهمیدم، خیلی خلاصه بخوام بگم، این خطبه می‌خواد بگه در برخی مسائل در مورد خدا وارد نشوید. اما من تو مصداق این خطبه که این بحثمون هم جز همون باشه شک دارم. برای همین دوست دارم ادامه بدم بهش. امیداورم خدا کمک کنه و منحرف نشیم.

فکر می‌کنم این بحث من ، هم در محدوده‌ی همون مباحثی هست که در گذشته باعث شده بود بگن فلسفه نجس هست

من می‌خوام با اجازتون در نقش کسی باشم که میگه خدا قانونه. البته فکر کنم کسی تا به حال این فکر به ذهنش نرسیده باشه که از طریق همین هم بخواد شبهه به دین و خدا وارد کنه. 

و فکر می‌کنم اگه قبل از اونا خودمون شبهه‌های ممکن رو بررسی کنیم و از قبل جواب در جیبمون داشته باشیم بهتره.

حالا بازم خودمو جای اونا میذارم و میگم اگه بگیم خدا قانونه، هم همه اون چیزی که شما مسلمونا در مور خدا میگین نقض نمیشه و هم اون چیزی که ما علمیون در مورد جهان می‌خواییم که همه چیز یه توضیح علمی داشته باشه.

اگه خدا قانون باشه میشه معنویات رو هم به صورت فرمول در آورد و به زبان ریاضی توضیح داد. د

برا قفل هایی كه بستست یه كلید مونده تو مشتمبه جنون رسیده كارم بس كه فرصت ها رو كشتم
بازی نور و صدا نیست زندگی یه سرنوشته           یكی پیدا یكی پنهون مثل آدم و فرشته
جانشین  انجمن خانواده‌ی تبیان
يکشنبه 11/11/1388 - 12:29 - 0 تشکر 179315

به نام خدا

سلام

پس برای بهتر پیش رفتن میشه بیان کنید تعریف شما از قانون چیست ؟

وهمچنین تعریف شما از خدا چیست؟

برای ادامه بحث وروشنتر شدن اون ابتدا به این سوالات پاسخ بدید

ویک چیز دیگه اینکه میشه این چیزها رو بصورت فرمول در اورد اما باید وارد علم فلسفه بشیم وتوصیه میکنم به شما خودم که برای بهتر پیش رفتن بحث دقیقتر وبا اشنایی با علوم فلسفی اقدام کنیم ومطالعه بیشتری داشته باشیم

بحث کردن در این زمینه ها خوبه اما مراقبت هم خوبه .....

پس ابتدا شما به سوالات پاسخ بدید تا منم روشن بشم وسعی کنیم پله پله پیش بریم وبحثمون طوری باشه که برای همه قابل فهم باشه ..ودیگر کاربران هم مارو همراهی کنند

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

يکشنبه 11/11/1388 - 14:38 - 0 تشکر 179327

به نام خدا


سلام


بله ممنون از توصیه خوبتون . باید مطالعم رو در فلسفه بیشتر کنم. چون اگه در این علم با مطالعه کم وارد بشیم نتیجش چیزی جز گمراهی نخواهد بود.


اما تعریف من از قانون


همون طور که ما با این که علوم مختلفی داریم، می‌گیم خدا عالمه یا بهتر بگم خدا عین علم هست(چون اگه خدا عالم بود یعنی خدا چیزی هست و علم چیزی دیگه و این علم به خدا اضافه شده که در این صورت این خدا با اون خدایی که برامون وصف شده در تناقضه. چون داریم که خدا بسیط و واحد هست) . خب وقتی ما می‌گیم خدا عین علم هست دیگه علوم جزئی مثل فیزیک و شیمی و فلسفه و احکام و ... تصور نمیشن چون این ها جزء هستن و خدا اجزائی نداره. بلکه وقتی می‌گیم خدا علم هست، یک علم کلی مد نظرمونه


با این تعریف از علم میتونیم تعریفی کلی  از قانون داشته باشیم همون طور میگیم علمی کلی داریم ، با وجود قوانین مختلف یک قانون کلی هم داریم

شاید در این صورت مرز بیناین قانون و اون علم هم از بین بره و در واقع هم باید همین طور باشه که ما برای محدودیت زبانی خودمون این وحدت رو تکثر می دیم

اما تعریف من از خدا
من می‌گم اگه بگیم خدا ناظمه یا خدا حاکم بر جهانیان هست و ... . مطمئناً در فکرمون چیزی رو تصور می‌کنیم حتی اگه این چیز مبهم باشه. و اگه این کار صورت بگیره دیگه اون تصور ما خدا نخواهد بود بلکه چیزیه که ما تصور کردیم و شریک در خدای واقعی قرار دادیم. من میگم خدا باید چیزی باشه که به تصور نیاد
مثلاً اگه بگیم خدا قانون هست(قانونی کلی) از این قانون هیچ تصوری نداریم. اگه بهش فکر کنیم، به جز همین املاء کلمه‌ی"قانون" چیزی تو ذهنمون تصور نمیشه و خب اینم از ضعف و محدودیت ذاتی خودمون هست و کاریش نمیشه کرد.
پس من دنبال تعریفی اینچنینی از خدا هستم که الان فرض می‌کنیم که به چیزی مثل قانون رسیدم.
ببخشید طولانی شد. شرمنده

برا قفل هایی كه بستست یه كلید مونده تو مشتمبه جنون رسیده كارم بس كه فرصت ها رو كشتم
بازی نور و صدا نیست زندگی یه سرنوشته           یكی پیدا یكی پنهون مثل آدم و فرشته
جانشین  انجمن خانواده‌ی تبیان
يکشنبه 11/11/1388 - 22:55 - 0 تشکر 179436

به نام خدا

سلام

تعاریف خوبی بود استفاده کردیم .....حالا بزارید منم تعاریفم رو از خدا وقانون بگم البته برگرفته از کتاب لغت وقرانه

اینم تعریف قانون

1 - رسم، قاعده، روش، آیین؛

2 - امرى است كلى كه بر همه جزئیاتش منطبق مىگردد و احكام جزئیات از آن شناخته مىشود؛

3 - قاعدهاى است كه مقامات صلاحیتدار آن را وضع و ابلاغ مىكنند.

این از تعریف قانون طبق کتابهای لغت

پس ببینیم تعریفمون از خدا چیست

....طبق ایات قران خدارو اینطور معرفی میکنه البته ایات صفحه قبل این صفحه هم مفصل توضیح داده میتونید با مراجعه به قران ببینید ...

ایات 101 سوره انعام به بعد

پدیدآورنده آسمانها و زمین است چگونه او را فرزندى باشد در صورتى كه براى او همسرى نبوده و هر چیزى را آفریده و اوست كه به هر چیزى داناست (101)

بَدِیعُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ أَنَّى یَكُونُ لَهُ وَلَدٌ وَلَمْ تَكُن لَّهُ صَاحِبَةٌ وَخَلَقَ كُلَّ شَیْءٍ وهُوَ بِكُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ ﴿101﴾

این استخدا پروردگار شما هیچ معبودى جز او نیست آفریننده هر چیزى است پس او را بپرستید و او بر هر چیزى نگهبان است (102)

ذَلِكُمُ اللّهُ رَبُّكُمْ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ خَالِقُ كُلِّ شَیْءٍ فَاعْبُدُوهُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَیْءٍ وَكِیلٌ ﴿102﴾

چشمها او را درنمىیابند و اوست كه دیدگان را درمىیابد و او لطیف آگاه است (103)

لاَّ تُدْرِكُهُ الأَبْصَارُ وَهُوَ یُدْرِكُ الأَبْصَارَ وَهُوَ اللَّطِیفُ الْخَبِیرُ ﴿103﴾

1.خدایی جز او نیست 2 خالق هرچیزی هست 3.برهرچیزی وکیل ونگهبان است 4.پدید اوردنده اسمان وزمین وماه وخورشید ...است 5. چشمها اورا نمییاند .......

ببینید من چند بار مطالب شما رو خواندم همه چیزش درسته اما اینکه میگید تعریفتون از خدا یک چیزی مثل قانونه اشتباهه ...البته یک جورایی درست میگیداا اما بنظر من خدا=قانون نیست !!!!

قانون یک مجموعه ای از روابط حاکم بر پدیده ها رو برای ما اشکار میکنه که توسط یک مقام صلاحیتدار وضع میشه ....

پس این قانون به خودی خود بوجود نمیاید بلکه نیازمنده یکی اون رو خلق کنه ایا قانون خودش را افریده؟؟یانه قانون هم محتاجه یکی اونو بوجود بیاره ؟؟

پس اگر اینطور باشه با اون تعریفی که ما ازخدا داریم درست درنمیاد "الله الصمد لم یلد ولم یولد ....او واحد است ونزاده وزاده نشده است .یعنی نمیشه گفت خدا = قانون

خداوند مجموعه ای از تمام هستی است اما این هستی در شاخه های گوناگون مظاهر گوناگونی داره مثلا هستی انسان ،هستی مورچه وغیره ....

این ایات رو براتون قرار دادم تا بیشتر فکر کنید روشون وهمچنین تعریف خدا وتعریف قانون

بازم یک توصیه اگر براتون ممکن بود تفسیر المیزان رو بخونید تفسیر همین ایات خیلی زیبا در این باره توضیح داده

البته باید بگم ممکنه شما چند موضوع رو باهم قاطی کرده باشید ...یا اینکه من برداشت درستی از مطالب شما نداشتم

آیا از طریق علم میشه به وجود خدا پی برد ؟؟؟خب جواب این سوال جداست ویا اینکه ایا میشه خدارو باقانون ثابت کرد؟؟؟اینم یک جواب دیگه داره وکلی جای بحث داره

اما ایا میشه با علم یا فلسفه یا بصورت فطری ثابت کرد خدا=قانون ه بنظرم چنین چیزی ممکن نیست ....یا اگرم ممکنه جناب پارسا زاهد گرامی مارو راهنمایی کنند پی به این مطلب ببریم

زیاد شد ببخشید اخه چنین بحثهای میطلبه که مفصل توضیح داده بشه تا مطلب جا بیافته ...

بحث شیرینیه امیدوارم به نکات خوبی برسیم .باتشکر

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

دوشنبه 12/11/1388 - 8:40 - 0 تشکر 179468

به نام خدا

سلام

راحت شدم خانم گلها .می‌دونید چرا؟

چون دیدم که شما هم طولانی نوشتید(البته نه نسبت به نوشته طولانی من). حالا راحت تر و بدون دغدغه طولانی شدن میتونم حرفم رو بزنم.

من فکر می‌کنم تونستید از یه راه دیگه قانون نبودن خدا رو اثبات کنیدو فکر می‌کنم تو این پست راهی که شما گفتید رو قبول می‌کنم.

اما اون چیزی که باعث شد من به این فکر بیفتم که خدا همون قانونه

در واقع اولش این طوری این فکر اومد تو ذهنم.

مثلاً یک جسم مادی رو فرض کنیم که توضیحش راحت تره: مثلا همین زمین

میگن قانونی وجود داره که طبق اون زمین دور خودش و دور خورشید می‌چرخه و اگه این طوری نبود یک طرف زمین گداخته می‌شد و یک طرف یخ می‌زد.

پس اگه قانون در حرکت زمین نباشه زمین این طوری می‌شه. حالا این زمین از خاک و آب درست شده. قانونی که خاک و آب رو ساخته همون قوانین اتمی هست . پس اگه قوانینی که در اتم ها وجود داره از بین بره و دیگه الکترونی دور هسته نچرخه چیزی به نام اتم نداریم و به طبع اون چیزی به نام خاک و آب هم نداریم بلکه در این مرحله از بی قانونی چیزی داریم شاید شبیه همون ستاره نوترونی که دیگه تو اون، فضای بسیار خالی اتمی وجود نداره(شاید بدونید که دانشمندان به این نتیجه رسیدن که یک اتم حدود 10 هزار برابر هسته خودشه و این نشون میده فضای زیادی در اتم خلا و خالی هست). خب اگه بریم جلو تر و از قوانینی که باعث شده پروتون و نوترون و الکترون وجود داشته باشند هم پیروی نشه اون وقت اونا هم نیستن.

از این جزئی تر هنوز برای دانشمندان اثبات نشده ولی می‌گن خود این پروتون و نوترون هم از چیزایی به نام رشته درست شدن.

خیلی طولانی شدببخشید. اما همین طور میشه ادامه داد و رابطه‌ی بین قانون و قانونمند رو از بین برد که اگه این رو تا بی نهایت میل بدیم نتیجش همون نابودی زمین می‌شه. و در صورت تعمیم این مثال به تمام مخلوقات می‌تونیم نتیجه بگیریم که با نبودن قانون همه چیز نیست میشه.

اما شما در جواب اخیرتون واضح تر و در جواب‌های قبلی هم البته اشاره کردین و گفتین قانون رابطه‌ی بین پدیده‌هاست. من خیلی فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که اگه فرض کنیم قانون همون خدا باشه. این قانون تا وقتی که پدیده‌هایی نباشه که اونا رو توضیح بده، بی معنی هستش. و این نشون میده قانون برای معنی دار بودن نیازمند اون پدیده‌هاست . در صورتی که خدایی که ما میشناسیم در این حد هم نیاز مند به چیزی نیست.

راستش من از راه دیگه‌ای رسیده بودم به این که خدا قانون نیست. اما شما ساده ترین راه رو انتخاب کردین. همونطور که می‌گن برای جواب مسئله‌ دنبال راه حل پیچیده نباشید و اول راه‌های ساده رو بررسی کنید، شما هم همین کار رو کردین و این نشونه ضعف منه.

اما بذارید منم اون راهی که برام ثابت شد خدا قانون نیست رو بگم.

من وقتی این فکر اومد تو ذهنم، گفتم آیا میشه این فکر اشتباه باشه و دنبال نقضش بودم. دنبال ویژگی‌های خدا که گشتم، دیدم خدا یک ویژگی‌داره که قانون نداره. اونم اینکه خدا می‌تونه آینده‌ی همه چیز و همه کس رو پیشگویی کنه و کاملاً به آینده اونا احاطه داره. بعد دیدم قانون هم میتونه اگه کامل باشه این پیش گویی‌رو انجام بده( شاید دلیل دیگه‌ای که فکر کردم خدا همون قانونه همین پیشگویی دقیق آینده بود) اما خوب که بررسی کردم دیدم قانون در یک جا ضعف داره و اون پش گویی‌ موجودات با اراده مثل انسان و جن هست.

درسته که قانون می‌تونه پیش گویی کنه در مورد همه چیز اما انسان و جن و موجوداتی که اراده دارن، چه کارشون غلط باشه و چه نباشه می‌تونن بر خلاف قانون عمل کنن .

مثلاً اگه قانون می‌گه فلان کس در فلان ساعت و در فلان روز می‌میره . اون فرد می‌تونه زودتر با اراده‌ای که داره خودکشی کنه و پیشگویی قانون رو نقض کنه. این حرکت خودکشی رو قانون نتونسته بود پیشگویی کنه . اما خدا این حرکت رو هم می‌دونه و درنتیجه رسیدم به اینکه قانون خدا نیست.

ببخشید دیگه خیلی طولانی شد. خب وقتی نظرتون رو راجع به این جوابم دادین، می‌خوام تو عنوان تاپیک دست ببرم و خدا رو نا مساوی قانون و مساوی یه چیز دیگه قرار بدم. حالا حالاها در حال تحریک فکر هستیم و خلاصی ندارید.

 راستی یه وقت نکنه به اجبار تن به ادامه این بحث داده باشین؟

برا قفل هایی كه بستست یه كلید مونده تو مشتمبه جنون رسیده كارم بس كه فرصت ها رو كشتم
بازی نور و صدا نیست زندگی یه سرنوشته           یكی پیدا یكی پنهون مثل آدم و فرشته
جانشین  انجمن خانواده‌ی تبیان
دوشنبه 12/11/1388 - 10:44 - 0 تشکر 179483

به نام خدا

سلام

اما بذارید منم اون راهی که برام ثابت شد خدا قانون نیست رو بگم.

من وقتی این فکر اومد تو ذهنم، گفتم آیا میشه این فکر اشتباه باشه و دنبال نقضش بودم. دنبال ویژگی‌های خدا که گشتم، دیدم خدا یک ویژگی‌داره که قانون نداره. اونم اینکه خدا می‌تونه آینده‌ی همه چیز و همه کس رو پیشگویی کنه و کاملاً به آینده اونا احاطه داره. بعد دیدم قانون هم میتونه اگه کامل باشه این پیش گویی‌رو انجام بده( شاید دلیل دیگه‌ای که فکر کردم خدا همون قانونه همین پیشگویی دقیق آینده بود) اما خوب که بررسی کردم دیدم قانون در یک جا ضعف داره و اون پش گویی‌ موجودات با اراده مثل انسان و جن هست.

قانون الهی هیچ ضعفی درش نیست چون سازنده اون بی عیبه ....اون قانویکه ضعف داره قانون دست بشریست میدونید چرا اینو میگم ...خب قانون الهی میشه کلام خدا وهمین قرانیست که دست ما مسلمانان هست این قانون 1400 سال ازش میگذره اما همچنان بدون عیب ونقصه وانسان نمیتونه درش هیچ دخلی ببره در قران از چیزهایی خبر میده که الان بعد از مدتها سال داره رخ میده وتازه انسانها تونستند اونها رو کشف کنند درحالیکه خدا این قوانین رو چندین سال پیش توسط پیامبر ص در اختیار انسان قرار داده پس اینجا باید توجه داشته باشید تعریفتون از قانون چیه اگر قانون دست بشری منظورتونه درسته قانون بشری نقص داره چون سازنده اون ناقص هست وخودش هم عیب داره وهمچنین قابل تغییر هست مثلا طبق قوانین علمی وپزشکی دکتر تشخیص میده فلان خانم در فلان روز زایمان میکنه اما مدت دقیق اون رو نمیدونه تقریبی یک چیزی میگه ولی قوانین الهی محکم وبدون خداست وقتی میگه 2دوتا 4 تاست نمیشه گفت دودوتا 5 .....

مثلاً اگه قانون می‌گه فلان کس در فلان ساعت و در فلان روز می‌میره . اون فرد می‌تونه زودتر با اراده‌ای که داره خودکشی کنه و پیشگویی قانون رو نقض کنه. این حرکت خودکشی رو قانون نتونسته بود پیشگویی کنه . اما خدا این حرکت رو هم می‌دونه و درنتیجه رسیدم به اینکه قانون خدا نیست.

ببینید بازم میگم تعریف قانون رو باید درست بگید چه قانونی میگه فلان کس در فلان ساعت میمیره ؟؟؟حتی خداوند که خالق انسانها در کتاب قانون خودش اجل هیچ کسی رو نمیگه "میفرماید هرکسی اجلی داره وزمانیکه وقتش برسه هیچ چیزی نمیتونه مانع اون بشه خدا انقدر اگاهست که میدونه چه چیزی رو قانون کنه وچه چیزی رو نه خودش بنده اش رو خوب میشناسه اگر خدا قانون کنه گلها در فلان ساعت میمره پس مسلمه این ادم ضعیف دچار ترس ونا امیدی میشه وچند سال زودتر از موعو دق میکنه میمره پس باید بدونیم قانون چیه ؟؟وخدا چه چیزهایی رو قانون میکنه وچه چیزهایی رو نمیکنه مثلا اگر یک پزشک طبق قوانین علمی تشخیص بده این مریض بر اثر این مشخصات میمره اینو نمیشه گفت قانون بلکه این نتیجه ایست که از قوانین حاصل بدست امده ممکنه این شخص چندسال زودتر یا دیر تر از موعودی که پزشک گفته بمیره .....

ببخشید دیگه خیلی طولانی شد. خب وقتی نظرتون رو راجع به این جوابم دادین، می‌خوام تو عنوان تاپیک دست ببرم و خدا رو نا مساوی قانون و مساوی یه چیز دیگه قرار بدم. حالا حالاها در حال تحریک فکر هستیم و خلاصی ندارید.

اما این طولانی شدن بنظر من ارزش داره چون لپ کلام رو میرسونه ....پس قبل از اینکه دست ببرید توی اسم بحث من نتیجه گیری کلی رو از این بحث میزارم

راستی یه وقت نکنه به اجبار تن به ادامه این بحث داده باشین؟

نه خیالتون راحت من خودم علاقمند به این مباحث هستم اگر دوست نداشتم وارد نمیشدم راستی یک چیزی رو بزارید اینجا بزارم برای همه خوبه بخصوص خودم .....

امام علی علیه السلام درباره خوب پرسیدن چنین میفرماید :

به قصد یاد گرفتن بپرس نه برای آزردن وخطا گرفتن ،زیرا جاهلی که درصدد آموختن باشد همانند عالم است وعالمی که در بیراهه قدم نهد همچون جاهلی است که به قصد خطا گرفتن میپرسد .

پس هدف همه پرسشکران باید برای یادگیری باشد نه برای خطا گرفتن وبرتری جستن .....

امیدوارم عامل به این احادیث زیبا باشیم ......

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.